Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,8%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.746

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
-"Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι ότι τα ελληνικά δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν"
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Ντε Γκίντος


-Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής δεν ενισχύουν την αισιοδοξία μου για την Ελλάδα. Οσο η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ένα πρόγραμμα δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα ακολουθήσει», δήλωσε.



-«Η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος είναι η πλέον ρεαλιστική λύση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βλάντις Ντομπρόβσκις.


Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2015 | 16:39



απο παντου χαστουκια τρωει το ζαβο και αυτο νομιζει οτι κανει διαπραγματευση

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
15.363
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
υπαρχει κι εναλλακτικη αναγνωση, που λεει οτι ο Ελληνας δε θελει να αντιμετωπισει τη πραγματικοτητα, και αν αυτος ο "σωτηρας" αποτυχει απλα θα βρει αλλον να του ταξει λαγους με πετραχειλια. Η "Θεση" σου στην Ευρωπη, ρεαλιστικα, ειναι η θεση ενος πολιτη ενος χρεωκοπημενου κρατους που εκανε leverage την πιστοληπτικη της Γερμανιας 15 χρονια και τα φαγε στη καλη ζωη χωρις να φτιαξει τιποτα ουσιας. Και οσο ψαχνεις σωτηρες αντι να στρωσεις κωλο κατω να φτιαξεις κατι σαν εθνος αυτη θα ναι η θεση σου. Οποτε δεν ειναι απαραιτητα διαιρει και βασιλευε, μπορει να 'ναι και καποτε πρεπει ως λαος να αντιμετωπισεις την πραγματικοτητα οπως ειναι κι οχι οπως θα ηθελες να ειναι.
Φιλε το ΔΧ μας ειναι απείρως μικρότερο των Ισχυρών της Ευρωπης.Αλλά τα μετρα που εφαρμόστηκαν για τη διαχείρισή του ηταν εξοντωτικά συγκριτικά με αυτα της Ισπανίας -Πορτογαλίας-Ιρλανδίας.Αρα,ναι,μαλακιστηκαμε αλλά όχι να γινουμε ο αποδιοπομπαίος τραγος για τη Γερμανοποίηση της Ευρωπης.Ποιος παει κόντρα στους Γερμανούς θα μου πεις..
 

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
6.060
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
"-Και αν δεν στρίψει Γιάνη; Τι κάνουμε;
-Θα περάσουμε από κάτω".



B9-UnFjIEAA6bE1.jpg:large
 

ng1964

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.987
Like
0
Πόντοι
16
φίλε,μην δείχνεις διαρκώς ότι είσαι γελοίο υποκείμενο...το εμπεδώσαμε


Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1.Το δημοσιονομικό κενό των 2.5 δις ευρώ που υπήρχε μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι έχει φτάσει τα 5 δις ευρώ
2.Τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει και ήδη τον Ιανουάριο παρατηρείται τρύπα 1 δις ευρώ ως αποτέλεσμα της προτροπής των Συριζαίων να μην πληρώνουν οι Έλληνες. Γιατί άλλη είναι η Ελλάδα με κυβέρνηση ΝΔ και άλλη με ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ικετεύουν να τρέξουμε στις εφορίες. Τόση ξεφτίλα.
3.Μόνο το 2015 οι οικονομικές ανάγκες της χώρας φτάνουν τα 24,5 δις ευρώ. Ειδικά το καλοκαίρι οι πληρωμές είναι οι μισές του συνόλου του έτους.
4.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα παγώσει τις ιδιωτικοποιήσεις από τις οποίες ο προϋπολογισμός προέβλεπε έσοδα 1,8 δις ευρώ. Επομένως αυτά δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία.
5.Συνολικά δηλαδή οι οικονομικές ανάγκες από τα παραπάνω ανέρχονται σε πάνω από 30 δις ευρώ.
6.Δεν έχουμε υπολογίσει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο προβλέπει φοροελαφρύνσεις 11 δις ευρώ. Κάποιες από αυτές θα εφαρμοστούν ετεροχρονισμένες κάποιες όμως υπάρχει δέσμευση να ισχύσουν φέτος ως μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Για παράδειγμα στο υπουργείο Εργασίας λένε ότι θα δώσουν σε περίπου 1,2 εκατ. συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ, την 13η σύνταξη. Με μέσο όρο το 500άρικο, θα χρειαστούν περί τα 600 εκατ. ευρώ.
7.Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα φτιάξει bad bank για τα κόκκινα δάνεια. Υπολογίζεται ότι κόκκινα δάνεια ύψους 15 δις ευρώ ανήκουν σε άτομα που βρίσκονται κάτω ή κοντά στα όρια της φτώχειας. Αυτά τα δάνεια θα πρέπει να μπουν στον «δημόσιο φορέα» που υποσχέθηκε ο Γ. Σταθάκης, αλλά με τι χρήματα θα καλυφθούν; Η κυβέρνηση λέει με τα λεφτά του ΤΧΣ αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ή αν γίνει το ποσό θα είναι πολύ μικρότερο.
8.Η κυβέρνηση υπολογίζει τα έσοδα από μια διευκόλυνση των Ευρωπαίων από τη μείωση του στόχου για πλεόνασμα στα 2-3 δις ευρώ το χρόνο. Σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή.
9.Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή του λαθρεμπορίου είναι μια υπόσχεση που την ακούμε τα τελευταία 40 χρόνια. Αλλά αν υποθέσουμε ότι οι Συριζαίοι είναι πιο μάγκες, πόσα λεφτά θα εισπράξουν; 3,4,5 δις ευρώ; Και πάλι σταγόνα στον ωκεανό.
10.Να θυμίσουμε ότι ο Βαρουφάκης δεν δέχεται τη δόση των 7 δις που απομένει από το Μνημόνιο ενώ ζητά 1,9 δις από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.
11.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συνολικά αποθεματικά του κράτους ήταν στα τέλη Δεκέμβρη γύρω στα 2,5 δις ενώ τώρα λένε πηγές δεν έχουν μείνει πάνω από 1 δις. Φτάνουν δηλαδή για 40 μέρες.
12.Το Μάρτιο, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Γ. Ρωμανιά, η καταβολή των συντάξεων θα είναι «στριμωγμένη». Δηλαδή το ταμείον είναι μείον και θα πρέπει να βρουν από αλλού λεφτά για να μην εξευτελιστούν.
13.Από τις ελληνικές τράπεζες έχουν φύγει περί τα 20 δις ευρώ και όπως όλοι ξέρουμε αν κλείσει και η στρόφιγγα του ELA τότε θα δούμε.. ουρές α λα Κύπρος.
Αυτά είναι μερικά από τα οικονομικά στοιχεία που στοιχειώνουν την ελληνική κυβέρνηση και σίγουρα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και στις Βρυξέλλες. Με την τρόικα κι όχι με τους… θεσμούς όπως λένε τα παπαγαλάκια της Αριστεράς.
Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα για την Ελλάδα και μπορούμε να προσθέσουμε και πολλά άλλα. Όπως τη βουτιά των εξαγωγών, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, το κίνημα «Δεν πληρώνω» που φουντώνει λόγω ΣΥΡΙΖΑ, τις χιλιάδες προσλήψεις που έχουν υποσχεθεί αλλά και την αποχώρηση σημαντικών επενδυτών του εξωτερικού που θα έδιναν μια ανάσα στη χώρα.
ολα αυτα μονος σου τα σκέφτικες παπαγάλε?........... :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Για να λέμε και την αλήθεια η Ελλάδα δεν δανείστηκε για να σώσει τις τράπεζες της σε αντίθεση με αυτό που έκανε η Ιρλανδία… η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνιο και δανείστηκε γιατί είχε τεράστια πρωτογενή ελλείματα στον προυπολογισμό της τα οποία σταματήσανε να υπάρχουνε στο τέλος του 2013 και κύρια στο τέλος του 2014….

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο δανεισμός  για τον σκοπό αυτό (11 δις παραμένουν ακόμη αδιάθετα) έγινε επειδή η Ελλάδα αθέτησε το χρέος της προς τον ιδιωτικό τομέα και κούρεψε όλα τα ομόλογα που είχαν στα χέρια τους ιδιώτες δανειστές και τα οποία είχαν εκδοθεί υπό ελληνικό δίκαιο… με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικών ομολόγων να γράψουν τεράστιες ζημιές και να απαιτηθεί για την λειτουργία τους η είσοδος νέων κεφαλαίων που δεν μπορούσαν να βρεθούν από τους μετόχους ή άλλους επενδυτές…

Οι παπαριές ότι μπήκαμε στο μνημόνιο για να σώσουμε τις τράπεζες είναι για κατανάλωση από το πόπολο και τους χαζούς σαν τον χαπάκη, τον αποκαμένο, τον βουχερίστα και τον λεφτινς…

Μπήκαμε στο μνημόνιο γιατί δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, δεν μας δάνειζε κανένας γιαυτό και φυσικά δεν μπορούσαμε να αποπληρώσουμε τόκους και ομόλογα που λήγανε…  και πολύ καλά κάναμε και είχαμε και αργήσει πάρα πολύ…

Οποιος λέει μαλακίες του τύπου μπαρουφάκη, σκουλέτη, λαφαζάνη και λοιπών ότι θα έχει ισοσκελισμένους προυπολογισμούς καταργώντας τον ΕΝΦΙΑ, βάζοντας 12.000 ευρώ αφορολόγητο σε όλους, καταργώντας το τέλος ελευθέρων επαγγελμάτων,δίνοντας δεκατη τρίτη σύνταξη, δωρεάν ρεύμα, επιδότηση ενοικίου, πρωτότυπα φάρμακα με την σέσουλα, προσλήψεις καμμιά κατοστή χιλιάδων για να αράζουν και άλλες παπαριές του ιδίου βεληνεκούς λέει απλά ψέμματα…

Τα λεφτά δεν βγαίνουν και αν βγούν θα βγούνε για κανένα εξάμηνο αντε βία χρόνο.

Αρμέγοντας φυσικά από παντού φόρους μιας χρήσεως με ότι μέσα μπορεί να σκεφτεί όπως πχ πιάνουμε την λίστα λαγκάρντ και επιβάλλουμε σε όλους 10% φόρο, πιάνουμε όσους βγάλανε λεφτά έξω μέσω τραπέζης και βάζουμε 15% φόρο, πιάνουμε όσους έχουν πχ καταθέσεις πάνω από 100.000 και βάζουμε 20% φόρο κλπ… Φυσικά αυτά θα τα κάνει την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά τι θα γίνει ? Θα τους ξαναφορολογήσει ?  
 

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Μηνύματα
2.777
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
Ίδια η δομή της τρόικας, παρόλο που η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο, δήλωσε η  Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

17:14 ]
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Για να λέμε και την αλήθεια η Ελλάδα δεν δανείστηκε για να σώσει τις τράπεζες της σε αντίθεση με αυτό που έκανε η Ιρλανδία… η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνιο και δανείστηκε γιατί είχε τεράστια πρωτογενή ελλείματα στον προυπολογισμό της τα οποία σταματήσανε να υπάρχουνε στο τέλος του 2013 και κύρια στο τέλος του 2014….

 

ελα ρε ;

δεν τα μαγειρεψε ο γαπ και ο παπ τελικα;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

wilm

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2010
Μηνύματα
1.170
Κριτικές
1
Like
49
Πόντοι
16
Για να λέμε και την αλήθεια η Ελλάδα δεν δανείστηκε για να σώσει τις τράπεζες της σε αντίθεση με αυτό που έκανε η Ιρλανδία… η Ελλάδα μπήκε σε μνημόνιο και δανείστηκε γιατί είχε τεράστια πρωτογενή ελλείματα στον προυπολογισμό της τα οποία σταματήσανε να υπάρχουνε στο τέλος του 2013 και κύρια στο τέλος του 2014….

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο δανεισμός  για τον σκοπό αυτό (11 δις παραμένουν ακόμη αδιάθετα) έγινε επειδή η Ελλάδα αθέτησε το χρέος της προς τον ιδιωτικό τομέα και κούρεψε όλα τα ομόλογα που είχαν στα χέρια τους ιδιώτες δανειστές και τα οποία είχαν εκδοθεί υπό ελληνικό δίκαιο… με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους ελληνικών ομολόγων να γράψουν τεράστιες ζημιές και να απαιτηθεί για την λειτουργία τους η είσοδος νέων κεφαλαίων που δεν μπορούσαν να βρεθούν από τους μετόχους ή άλλους επενδυτές…

Οι παπαριές ότι μπήκαμε στο μνημόνιο για να σώσουμε τις τράπεζες είναι για κατανάλωση από το πόπολο και τους χαζούς σαν τον χαπάκη, τον αποκαμένο, τον βουχερίστα και τον λεφτινς…

Μπήκαμε στο μνημόνιο γιατί δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, δεν μας δάνειζε κανένας γιαυτό και φυσικά δεν μπορούσαμε να αποπληρώσουμε τόκους και ομόλογα που λήγανε…  και πολύ καλά κάναμε και είχαμε και αργήσει πάρα πολύ…

Οποιος λέει μαλακίες του τύπου μπαρουφάκη, σκουλέτη, λαφαζάνη και λοιπών ότι θα έχει ισοσκελισμένους προυπολογισμούς καταργώντας τον ΕΝΦΙΑ, βάζοντας 12.000 ευρώ αφορολόγητο σε όλους, καταργώντας το τέλος ελευθέρων επαγγελμάτων,δίνοντας δεκατη τρίτη σύνταξη, δωρεάν ρεύμα, επιδότηση ενοικίου, πρωτότυπα φάρμακα με την σέσουλα, προσλήψεις καμμιά κατοστή χιλιάδων για να αράζουν και άλλες παπαριές του ιδίου βεληνεκούς λέει απλά ψέμματα…

Τα λεφτά δεν βγαίνουν και αν βγούν θα βγούνε για κανένα εξάμηνο αντε βία χρόνο.

Αρμέγοντας φυσικά από παντού φόρους μιας χρήσεως με ότι μέσα μπορεί να σκεφτεί όπως πχ πιάνουμε την λίστα λαγκάρντ και επιβάλλουμε σε όλους 10% φόρο, πιάνουμε όσους βγάλανε λεφτά έξω μέσω τραπέζης και βάζουμε 15% φόρο, πιάνουμε όσους έχουν πχ καταθέσεις πάνω από 100.000 και βάζουμε 20% φόρο κλπ… Φυσικά αυτά θα τα κάνει την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά τι θα γίνει ? Θα τους ξαναφορολογήσει ?  

Την επομενη θα χει μπει στο ελικοπτερο για Βενεζουελα...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ελα ρε ;

δεν τα μαγειρεψε ο γαπ και ο παπ τελικα;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

δηλαδή υπάρχει μεγάλη διαφορά από το αν έλλειμα είναι 12.8% ή 15.6% του ΑΕΠ ??? η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια και το γεγονός δεν αλλάζει όπως δεν αλλάζουν και οι διαφέσεις αυτών που δίνουν δανεικά…
 

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Μηνύματα
2.777
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
O Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup, είπε πως μια "καλή" λύση για την Ελλάδα θα ήταν η παράταση του προγράμματος ώστε να υπάρξει χρόνος για διαπραγματεύσεις


 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
λοιπόν και λίγα λόγια για το περίφημο κοινωνικό κράτος στο οποίο έχετε μερικοί φαγωθεί ότι δεν δίνονται λεφτά

ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το έτος 2013 (μια από τις χειρότερες χρονιές για την Ελλάδα)

Οι συνολικές δαπάνες για κοινωνική πρόνοια (σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ) είναι

Ελλάδα 23.7%
Γερμανία 25.3%
Σουηδία 24.6%

δηλαδή νούμερα παραπλήσια και οπωσδήποτε μεγαλύτερα από αυτά της Νορβηγίας που ξοδεύει μόνον το 19.3% του ΑΕΠ ή του πλούσιου Λουξεμβούργου που δίνει μόνον 19.1%

για να δούμε τώρα που πάνε αυτές

(1) Συντάξεις

- Ελλάδα 13%
- Γερμανία 11.3%
- Σουηδία 8.2%

δηλαδή αποροφούν το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών δαπανών απέχοντας πολύ από την πλούσια Νορβηγία με 5.3% και του πάμπλουτου Λουξεμβούργου με 7.7%

(2) Ανεργία

- Ελλάδα 1.1%
- Γερμανία 1.2%
- Σουηδία 0.4%

δηλαδή σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά της Γερμανίας και οπωσδήποτε πολύ μεγαλύτερα από της Νορβηγίας που δίνει το 0.4%

(3) Οικογενειακά επιδόματα

- Ελλάδα 1.37%
- Γερμανία 2.18%
- Σουηδία 3.64%

εδώ είμαστε αρκετά πίσω

(4) Κοινωνικές παροχές στα νοικοκυριά

- Ελλάδα 18.52%
- Γερμανία 15.66%
- Σουηδία 14.29%

μάλλον πολύ καλύτερα είμαστε

(5) Ασθένεια-Ανικανότητα

- Ελλάδα 1.00%
- Γερμανία 2.00%
- Σουηδία 4.30%

λοιπόν βλέπουμε ότι δεν απέχουμε πολύ από τις χώρες πρότυπα μερικών μερικών εδώ μέσα…

Και ερωτώ … Τι φταίει για την αναποτελεσματικότητα του κοινωνικού κράτους ???

Η απάντηση είναι απλή…. Στις χώρες πρότυπα η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά και σε βάθος και τότε μόνον δίνονται οι κοινωνικές παροχές ενώ στην χώρα μας οι κοινωνικές παροχές δίνονται οριζόντια με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερη η βάση διανομής και μοιραία να μειώνεται η κατά κεφαλήν παροχή. Δίνονται με κριτήρια αμφιλεγόμενα, πολλές φορές λανθασμένα, βασισμένα σε δεδομένα τα οποία είναι κατά δήλωσιν και όχι ελεγχθέντα (για παράδειγμα η φορολογική δήλωση το περιεχόμενο της οποίας είναι αμφισβητούμενο αν δεν ελεγχθεί)… Επίσης δίνονται σε επίπεδο κοινωνικής ομάδος χωρίς πρώτα να ελεγχθούν τα άτομα και η περιουσιακή κατάσταση ενός εκάστου (πχ παροχές σε πολύτεκνους) ή σε επίπεδο ομάδων ατόμων με ίδιο λόγο ανικανότητος χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει έλεγχος αν το άτομο αυτό είναι πραγματικά ανίκανο να εργαστεί ή αν διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την συντήρηση του (παράδειγμα όλοι ανεξαιρέτως οι μονόχειρες δεξιάς χείρας λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας ακόμη και οι αριστερόχειρες οι οποίοι είναι σε θέση να εργασθούν)….

Βέβαια και η δαπάνη για συντάξεις είναι τεράστια και αυτό κύρια οφείλεται στο ότι υπάρχουν πάρα πολλοί συνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που δικαιολογούν οι εισφορές που κατέβαλαν και για πάρα πολλά χρόνια (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις)… και αυτό έπρεπε να σταματήσει και μάλιστα με το μαχαίρι.. οι μεταβατικές διατάξεις και οι λοιπές ηλιθιότητες που βρήκανε οι εγκέφαλοι του Σαμαρά σχεδόν ακυρώσανε οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα των μέτρων που ελήφθησαν…
χαριστική βολή θα δώσει ο παπάρας ο Σκατούλης που λέει ότι θα αλλάξει τον νόμο και θα επιδοτεί τις επικουρικές συντάξεις… μεγίστη μαλακία…

αυτά τα λάθη ήρθε να διορθώσει το μνημόνιο και ζήτησε από την ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες θα καταστήσουν την κοινωνική συμβολή του κράτους αποτελεσματικότερη ώστε να μειωθεί και το κόστος της  και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της...





 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την κοροϊδία: Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα να μην λέμε την Τρόικα με το όνομα της

16.2.15

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων κοροϊδεύει τους Έλληνες σχετικά με τη δήθεν κατάργηση της Τρόικας.

Αντιγράφω από σχετικό ρεπορτάζ του In.gr:
(...)Η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο τρόικα. Όπως είπε, αυτή είναι η «συμφωνημένη γλώσσα» που εφαρμόζεται μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η κ. Μπράιτχαρτ διευκρίνισε, πάντως, ότι η δομή της τρόικας παραμένει η ίδια.
Θυμίζω ότι η Παραπολιτική έχει από την πρώτη στιγμή καταγγείλει το συγκεκριμένο παιχνίδι με τις λέξεις κόντρα στο γενικότερο κλίμα αποθέωσης της κυβέρνησης από εχθρούς και φίλους. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά φτηνά κόλπα μοιάζουν να μην είναι αρκετά για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.



βελαξτε στις πλατειες οτι διωξατε την τροικα

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε προβατακια
 

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.558
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Ίδια η δομή της τρόικας, παρόλο που η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο, δήλωσε η  Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

17:14 ]

θελει αυτο
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr με διαπραγματευτική τακτική ένα αίτημα για μορατόριουμ μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων για τουλάχιστον τέσσερις μήνες κατά τη διάρκεια του οποίου καμία από τις δυο πλευρές δεν θα προβεί σε μεμονωμένες ενέργειες προσέρχεται η ελληνική κυβέρνηση στο σημερινό Eurogroup. Κατά τη διάρκεια αυτού του μορατόριουμ η Ελλάδα θα δεσμευτεί ότι δεν θα λάβει κανένα μέτρο το οποίο θα οδηγεί σε χαλάρωση του προϋπολογισμού ενώ οι εταίροι θα δεσμευτούν ότι θα παράσχουν την  αναγκαία ρευστότητα στην ελληνική οικονομία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας – συμβόλαιο για την επόμενη μέρα. Κυβερνητικοί κύκλοι θεωρούν αυτό το μορατόριουμ απολύτως αναγκαίο προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να εκλείψει η αβεβαιότητα που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες, να βελτιωθεί η ψυχολογία στην οικονομία και να υπάρξει χρόνος για διαπραγμάτευση.
Οποτε για 4 μηνες δεν θα μπορει να κανει τπτ.Ουτε να ξαναπροσλαβει ουτε να αυξησει μισθους ουτε να καταργησει ΕΝΦΙΑ ουτε τιποτα
Για 4 μηνες απλα θα πληρωνει με δανεικα τους μισθους και τα λοιπα.Κ τον ιουνη θα τους παρουσαισει σχεδιο.Ποιοι?
Μα αυτοι που προκαλεσασν εκλογες γιατι ηταν ετοιμοι να κυβερνησουν.
 

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Μηνύματα
2.777
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
Δε καταλαβαίνουν τίπποτα από αυτά που λες !Το μόνο που κατάλαβαν είναι "λεφτά υπάρχουν" πριν τις εκλογές και το επόμενο ότι  "δεν έχουμε για συντάξεις τον Μάρτιο"... :rolleyes:

 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Τέλος επιτηδεύματος είναι και δεν είπε ότι θα το καταργήσει.

Επίσης θα ανοίξει την ΕΡΤ, θα προσλάβει καθαρίστριες, δεν θα μειώσει τις επικουρικές, δεν θα κάνει ιδιωτικοποιήσεις.

Συν τοις άλλοις έχει να πληρώσει τοκοχρεωλύσια στο ΔΝΤ και ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν.

Και δεν θέλει την δόση των 7 δισ.

Και η ΕΚΤ δεν θα αφήσει να ρολλάρει άλλα έντοκα.

Και φύγαν 20 δισ. απο τις Τράπεζες.

Και, και, μπλέξαμε άσχημα.

Ναι αλλά αποκτησαμε εθνικη αξιοπρεπεια χααχχααχαχχαχαχαχαχαχαχααχχαχααχαχχαχαχαχα
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την κοροϊδία: Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα να μην λέμε την Τρόικα με το όνομα της
Ωραια τύπε, αρα να αισιοδοξούμε για το θεμα της Μακεδονιας  :rockon:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Bundesbank προς ελληνικές τράπεζες: Μην αγοράζετε έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου

Αξιωματούχοι είπαν πως το πρόγραμμα εξασφάλισης χρηματοδοτικής βοήθειας «ELA» αφορά «φερέγγυες τράπεζες με προσωρινά προβλήματα ρευστότητας»

Nα βελτιώσουν τη ρευστότητά τους και να απόσχουν από αγορές βραχυπρόθεσμου ελληνικού κρατικού χρέους παροτρύνει τις ελληνικές τράπεζες η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, σε μηνιαία έκθεσή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχοι της Bundesbank δήλωσαν ότι το πρόγραμμα εξασφάλισης χρηματοδοτικής βοήθειας «ELA» που χρησιμοποιείται σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες, αφορά «φερέγγυες τράπεζες με προσωρινά προβλήματα ρευστότητας».

«Οι ελληνικές τράπεζες που χρησιμοποιούν τον ELA πρέπει να κάνουν βήματα για τη βελτίωση της θέσης ρευστότητάς τους», σημειώνεται στην ίδια έκθεση και προστίθεται: «Η επέκταση των αναγκών τους σε ρευστότητα μέσω της ανάληψης βραχυπρόθεσμου ελληνικού κρατικού χρέους έντοκα γραμμάτια θα ήταν αντίθετη με το σημείο αυτό».

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom