Войдите на Facebook
Με πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προτείνεται η κατάργηση του δικαιώματος πρόωρης εξόδου στη σύνταξη για τους δημοσίους υπαλλήλους και ορίζεται το όριο των 62 ετών ως βάση αποχώρησης με μειωμένη σύνταξη.
Μετά απο αυτή την εξέλιξη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ παρεμβαίνει προς τον υφυπουργό κ. Τσακλόγλου καλώντας την κυβέρνηση:
- Να μην κάνει αποδεκτή τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, ως έχει το δικαίωμα, για να μην ανατραπεί προς το δυσμενέστερο, το ήδη ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ συνταξιοδοτικό καθεστώς χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.
- Να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, για την κατοχύρωση του δικαιώματος αποχώρησης με τα ισχύοντα ηλικιακά όρια που αφορούν στις μειωμένες συντάξεις, όποτε αυτά συμπληρωθούν (απο τα 55 δηλαδή), και όχι στο γενικό όριο των 62 ετών, που ισχύει για όσους συμπληρώνουν 25ετία από το 2013 και μετά.
Επομένως εμείς του ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσουμε να τερματίζουμε τον εργασιακό βίο στα 67 (και ορθώς), ακόμη και με 44 χρόνια εργασίας, ενώ τα θρεφτάρια της εύφορης κοιλάδας με το δυσβάστακτο καθεστώς θα μπορούν να αποχωρούν απο τα 55.
Και μαντέψτε ποιοί θα λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις.
Τα θρεφτάρια στα 55 ή οι είλωτες στα 67;
Ένα θρεφτάρι, που διορίστηκε στα 30, μετά απο 25 χρόνια αεργίας, θα λαμβάνει υψηλότερη σύνταξη απο ένα είλωτα που εργάστηκε 45 χρόνια. Και θα τη λαμβάνει για περισσότερα χρόνια απο τα εργάσιμα του (26 έναντι 25, εάν δεχτούμε ως "όριο" το μέσο προσδόκιμο ζωής των 81 ετών), ενώ ο είλωτας για 14 έναντι 40-44 !!!
Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη για την οποία μάχονται υπέρ βωμών και εστιών κυβέρνηση και αντιπολίτευση.