Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 463 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,5%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,9%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 157 9,0%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,5%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 120 6,9%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.740

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Μηνύματα
1.033
Like
928
Πόντοι
96
Μόνο ο Χίος βγαίνει και λέει ότι θέλει ρε Συριζόπανο; Εδώ ο διευθυντής της Αυγής έγραψε φόρα παρτίδα "γαμιέσαι Μητσοτάκη" στην πατσαβούρα του και δεν κουνήθηκε φύλλο. Το κάνει κανείς αυτό στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα που θαυμάζετε;

Ποιός σου μίλησε εσένα ρε τσόλι;

px75-1.jpg
 
  • Χαχα
Αντιδράσεις: Νίο

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.594
Πόντοι
4.765
Πιο χαμηλά από σένα που κάθε μέρα γλύφεις τις άπλυτες ψωλές των πάκηδων αποκλείεται να πέσουμε μωρή κακιασμένη ναζίστρω.
σκασε γαμω το ζελενσκι σου
 
  • Χαχα
Αντιδράσεις: Νίο

tzotzos456

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2016
Μηνύματα
404
Like
577
Πόντοι
81
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως πέρυσι, το 2021 δηλαδή, η Ελλάδα βρισκόταν στην 70η θέση(70,99 βαθμοί).

Όπως επισημαίνει η RSF, «η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπέστη σοβαρά πλήγματα το 2021 και το 2022, με δημοσιογράφους να παρεμποδίζονται τακτικά από την κάλυψη θεμάτων από τη μετανάστευση μέχρι την πανδημία. Επιπλέον, η δολοφονία του βετεράνου αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 παραμένει ανεξιχνίαστη, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ταχεία διερεύνηση».

Αναφορικά με το μιντιακό τοπίο της χώρας μας, σημειώνεται: «Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα MME είναι σταθερά μία από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη. Λίγοι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι όπως ο ΣΚΑΪ συνυπάρχουν με εκατοντάδες διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που συμβάλλει σε έναν μεγάλο κατακερματισμό του μιντιακού τοπίου. Η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης ανήκει σε λίγα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται επίσης σε άλλους, αυστηρά ρυθμιζόμενους επιχειρηματικούς τομείς. Επιπλέον, ορισμένοι από αυτούς έχουν στενούς δεσμούς με την πολιτική ελίτ. Ο Τύπος είναι επομένως πολύ πολωμένος πολιτικά».

Στην έκθεση της RSF τονίζεται ακόμα ότι η εποπτεία των κρατικών ΜΜΕ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο υπονομεύει την ανεξαρτησία τους και ότι το ΕΣΡ έχει κατηγορηθεί ως αργό και αναποτελεσματικό στις αποφάσεις του, ενώ αναφορά γίνεται και στις αδιαφανείς κρατικές ενισχύσεις προς μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο νόμο περί διασποράς ψευδών ειδήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που «επιτρέπει τον ασύμμετρο περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου με σαθρά νομικά θεμέλια». Όπως τονίζεται, «η ποινή πενταετούς φυλάκισης για το αδίκημα της διάδοσης ψευδών πληροφοριών αντίκειται στις διεθνείς δεσμεύσεις της Ελλάδας και τα ευρωπαϊκά νομικά πρότυπα, αποτελεί σοβαρή απειλή για το δικαίωμα των δημοσιογράφων να δημοσιεύουν πληροφορίες για το δημόσιο συμφέρον και αυξάνει τον κίνδυνο αυτολογοκρισίας».

Τέλος, ως προς το κομμάτι της ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, πέρα από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, γίνεται αναφορά στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά από μία εκστρατεία δυσφήμησης σε βάρος της λόγω της λογομαχίας που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών, ενώ υπογραμμίζεται επίσης ότι «η αστυνομία καταφεύγει τακτικά σε βία και αυθαίρετες απαγορεύσεις για να παρεμποδίσει τη δημοσιογραφική κάλυψη των διαδηλώσεων και της προσφυγικής κρίσης στα νησιά».
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις χώρες που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα στη λίστα της RSF:

Μπουρούντι (107)

Γκαμπόν (105)

Τσαντ (104)

Αλβανία (103)

Αγκόλα (99)

Μποτσουάνα (95)

Κονγκό (93)

Βουλγαρία (91)

Μογγολία (90)

Νομίζω ότι είναι η δεύτερη φορά που το σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών στη χώρα έχουν μετατραπεί σε 100% φερέφωνα-Γραφεία Τύπου μιας κυβέρνησης (με πλήθος άκρως φιλικών σάιτ). Η πρώτη επί Σαμαρά μετά το 2° σκληρό μνημόνιο της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο που ο Κούλης ως άλλος αυτοκράτορας, το πρώτο πράγμα που έκανε (και για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΡΤ) είναι ή ένταξη του κρατικού φορέα ενημέρωσης αποκλειστικά στο πρωθυπουργικό γραφείο! Δεν υπάρχει σε καμία χώρα του κόσμου αυτό εκτός βέβαια από τη Βόρεια Κορέα. Όχι ότι πριν η ΕΡΤ είχε απόλυτη ελευθερία, αλλά τώρα μετατρέπεται σε επίσημο Γραφείο Τύπου που το ελέγχει άμεσα ένας άνθρωπος χωρίς να δίνει λόγο πουθενά. Ο Μωησής και ο στενός του συνεργάτης ο Ζούλας ελέγχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Άμεσα. Από κείμενα, μέχρι εκπομπές. Δυο άνθρωποι. Πραγματικά απίστευτο που δείχνει τη μεγάλη αγωνία/πρεμούρα του Κούλη μην ξεφύγει κάτι που δεν πρέπει στον κρατικό φορέα ενημέρωσης.
 

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.743
Like
1.501
Πόντοι
266
απαντας σε 3 γραμμες που εγραψα με 20+ απλα για να δηλωσεις οτι συμφωνεις μαζι μου;

το προβλημα στην ελλαδα δεν ειναι οι πολιτικοι αλλα οι ψηφοφοροι.

βγαινουν χιλιαδες και διαμαρτυρονται για τον εκπροσωπο των αζοφ που μιλησε στη βουλη.
απο την αλλη εχουμε σε ημερησια βαση να μιλανε εκπροσωποι ενος κομματος που στο καταστατικο του λεει οτι η ιδανικη κυβερνηση ηταν αυτη που προεκυψε στη ρωσια τον οκτωβριο του 17.
αυτη καλε που εισεβαλε σε τουλαχιστο 5 χωρες , που επεβαλε με τα οπλα το πολιτευμα σε τσεχοσλοβακια και ουγγαρια και εκτελεσε εν ψυχρω τουλαχιστο 27000 αιχμαλωτους πολεμου.
και που φυσικα επετρεψε στο χιτλερ να κανει την αναπτυξη των οπλικων συστηματων στα εδαφη της αφου η συνθηκη των βερσαλιων το απαγορευε.

εχουμε τις κυβερνησεις που μας αξιζουν.

ΥΓ και το 89 ο μητσοτακης βγηκε γιατι οι εκδοτες ηταν εναντια στον ΑΠ λογω της ωμης προσπαθειας του (με οχημα το κοσκωτα) να τους αντικαταστησει.
η μοναδικη φορα στη μεταπολιτευση που το συμφερον των εκδοτων ηταν σχεδον καθολικα εναντιον ενος κομματος.
Προσπαθώ να καταλάβω όχι τι δεν θέλεις αλλά τι θέλεις

Ξέρω ότι διαφωνείς με το κκε
Ξέρω ότι δεν συμφωνείς πολλές φορές με την ψήφο των ψηφοφόρων
Πράγματι Οι ψηφοφόροι πολλές φορές έχουν άδικο
Η δημοκρατία όμως απαιτεί να σεβόμαστε και αποφασίζουν ακόμα και αν έχουν άδικο
Έτσι λοιπόν πρέπει να δεχτούμε και όταν ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και όταν ψηφίζουν και οτιδήποτε που εμείς όχι μόνο να διαφωνούμε αλλά να το θεωρούμε και απαράδεκτο

Τι θα μπορούσε λοιπόν κατά τη γνώμη σου να γίνει έτσι ώστε να βγαίνουν καλύτεροι πολιτικοί γιατί τους ψηφοφόρους δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε;

Υ.γ
Έχει βάση αυτό που λες για τους εκδότες το 89 90

Μην ξεχνάς όμως το σκάνδαλο κοσκωτά που η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει για την παραπομπή του κουτσόγιωργα

Και ότι έπαιξε ρόλο επίσης ότι το 1989 δεν είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και μας έσωσε ο Ζολώτας
 

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.018
Κριτικές
4
Like
851
Πόντοι
376
ο Αντρέας επεσε μαζι με το Σοβιετ οχι λογω Κοσκωτα,οι Αμερικανοι δεν θα ειχαν προβλημα να τον διατηρησουν αφου ξεραν οτι ηταν τοσο παρτακιας που θα εκανε οτι του ζητουσαν για να κρατησει την εξουσια αλλα ηταν τα πεινασμενα σκυλια οι Σημιτικοι που θελαν την εξοντωση του για να ερθουν αυτοι πανω και να φανε με δεκα μασελες,τα γνωστα μουνοπανα δηλαδη που πηγαν να σκοτωσουν τον Καραμανλη και που σημερα μαζι με το Μητσοτακεικο υποστηριζουν τη Λουγκρανια και τους νεομπολσεβικους της Ουασιγκτον
o αντρεας προσπαθησε να απεξαρτηθει απο τους βαρονους του τυπου.χρησιμοποιησε το κοσκωτα για να το κανει αυτο. και φυσικα οι βαρονοι αντεδρασαν και ηταν ολοι (εκτος κουρη) απεναντι του.καμια σχεση με αμερικανους ολο αυτο.
 

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.018
Κριτικές
4
Like
851
Πόντοι
376
Προσπαθώ να καταλάβω όχι τι δεν θέλεις αλλά τι θέλεις

Ξέρω ότι διαφωνείς με το κκε
Ξέρω ότι δεν συμφωνείς πολλές φορές με την ψήφο των ψηφοφόρων
Πράγματι Οι ψηφοφόροι πολλές φορές έχουν άδικο
Η δημοκρατία όμως απαιτεί να σεβόμαστε και αποφασίζουν ακόμα και αν έχουν άδικο
Έτσι λοιπόν πρέπει να δεχτούμε και όταν ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και όταν ψηφίζουν και οτιδήποτε που εμείς όχι μόνο να διαφωνούμε αλλά να το θεωρούμε και απαράδεκτο

φασκεις και αντιφασκεις. ΚΚΕ και δημοκρατια δεν συνυπαρχουν. το δηλωνει το ιδιο το κκε στο καταστατικο του. το αντιπροσωπευει η κυβερνηση που βγηκε το 17 στη ρωσια. μια κυβερνηση χωρις εκλογες και με την αντιπολιτευση στη σιβηρια.
το καταστατικο της χρυσης αυγης λεει πουθενα οτι την αντιπροσωπευει η κυβρνηση του χιτλερ;
δεν το εχω δει.
και εδω μιλαμε για τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ θεσεις των κοματων ετσι;

που λεω να μην σεβαστουμε τη δημοκρατια; ισα ισα λεω οτι εχουμε τη κυβερνηση που μας αξιζει.
αρα σεβομαι το δικαιωμα της εκτος λογικης ψηφου.
οτι καποιος πιστευει οτι ο σωρας διαχειριζεται 3 τρις δολλαρια ειναι δυστυχως ενδειξη οτι ο ανθρωπος αυτος δεν εχει επαφη με τη πραγματικοτητα. και δυστυχως αυτος επηρεαζει το μελλον των παιδιων μου.

και τωρα με τα social εχουμε μια πολυ καλη εικοντα του πόσοι ειναι αυτοι.

ναι καποια στιγμη πρεπει να μπει στη συζητηση και το "κριτηριο" του δικαιωματος στη ψηφο.
αλλα αυτο δυστυχως ειναι δυσκολο και ανοιγει τα ορια της εκμεταλευσης απο τους κυβερνωντες.
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.424
Κριτικές
15
Like
6.108
Πόντοι
1.496

Η κυβερνηση αφηνει την Κορινθια χωρις αστυνομικους. Ο Αρχηγος της αστυνομιας προς τιμην του εδωσε απαντησεις σχετικα, στις αγωνιωδεις ερωτησεις τι θα γινει με τους διαθεσιμους αστυνομικους. Απαντησε οτι αυτο γινεται επειδη η κυβερνηση θα δωσει βαρυτητα λογω τουριστικης σεζον σε πολεις με αεροδρομια.

Αλλα παρ ολα αυτα οι πολιτες διαμαρτυρονται που δεν θα εχουν αστυνομευση, οπως γραφει αναλυτικα και το αρθρο ποια θα ειναι η αστυνομικη δυναμη που απομενει.
Μια ζωη μιρλα, μεμψιμοιρια, μουρμουρα, για τη κυβερνηση. Θα μπορουν τουλαχιστον να βγαζουν ακομα ταυτοτητα στο αστυνομικο τμημα της περιοχης.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.465
Κριτικές
1
Like
32.473
Πόντοι
8.006
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις χώρες που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα στη λίστα της RSF:

Μπουρούντι (107)

Γκαμπόν (105)

Τσαντ (104)

Αλβανία (103)

Αγκόλα (99)

Μποτσουάνα (95)

Κονγκό (93)

Βουλγαρία (91)

Μογγολία (90)

Νομίζω ότι είναι η δεύτερη φορά που το σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών στη χώρα έχουν μετατραπεί σε 100% φερέφωνα-Γραφεία Τύπου μιας κυβέρνησης (με πλήθος άκρως φιλικών σάιτ). Η πρώτη επί Σαμαρά μετά το 2° σκληρό μνημόνιο της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο που ο Κούλης ως άλλος αυτοκράτορας, το πρώτο πράγμα που έκανε (και για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΡΤ) είναι ή ένταξη του κρατικού φορέα ενημέρωσης αποκλειστικά στο πρωθυπουργικό γραφείο! Δεν υπάρχει σε καμία χώρα του κόσμου αυτό εκτός βέβαια από τη Βόρεια Κορέα. Όχι ότι πριν η ΕΡΤ είχε απόλυτη ελευθερία, αλλά τώρα μετατρέπεται σε επίσημο Γραφείο Τύπου που το ελέγχει άμεσα ένας άνθρωπος χωρίς να δίνει λόγο πουθενά. Ο Μωησής και ο στενός του συνεργάτης ο Ζούλας ελέγχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Άμεσα. Από κείμενα, μέχρι εκπομπές. Δυο άνθρωποι. Πραγματικά απίστευτο που δείχνει τη μεγάλη αγωνία/πρεμούρα του Κούλη μην ξεφύγει κάτι που δεν πρέπει στον κρατικό φορέα ενημέρωσης.
Να πατε λοιπον σε αυτες τις χωρες που ειναι πιο ελευθερες απο την δικη μας. Ειμαι βεβαιος οτι θα περνατε υπεροχα, αφου εδω καταπιεζεστε και ελεγχονται τα παντα.
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.424
Κριτικές
15
Like
6.108
Πόντοι
1.496
O δημοσιογραφος Χιωτης ειπε χθες στην εκπομπη του στο ραδιοφωνο ΣΚΑΙ οτι <Μπορει ο Μητσοτακης να λεει οτι εκλογες θα γινουν το 2023 στην ωρα τους, αλλα εκλογες θα γινουν φετος το φθινοπωρο. Κι επειδη ο Μητσοτακης αυτο το καλοκαιρι θα κανει περιοδειες σε ολη την Ελλαδα, προεκλογικου χαρακτηρα, υπαρχει παντα ο κινδυνος καποιος πολιτης να τον σταματα και να του λεει 'Προεδρε καλα μας τα λες αλλα εμενα μου ηρθε η ΔΕΗ πιο πολυ απο τη συνταξη. ' Γι αυτο εδωσε εντολη να γινει κατι με τη ΔΕΗ. Ολο αυτο θα κοστισει μεχρι τελος του χρονου 2,5 δις ευρω.>
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom