Eκπληρωση στρατιωτικων υποχρεωσεων? Γιατι? Δηλαδη ενας ομοφυλοφιλος που δεν παει στρατο, δεν μπορει να πολιτευθει?
Ποινικο μητρωο? Οχι βεβαια. Υπηρξε εποχη που ενα σωρο βουλευτες ειχαν μαυρο ποινικο μητρωο, λογω της δρασης τους σε σκοτεινες εποχες.
Ενσημα? Αντε παλι. Δηλαδη ο Καραμανλης (ο γερος) που ηταν δικηγορος αλλά αμφιβαλλω αν δικηγόρησε ποτέ, θεωρειται οτι ειχε ενσημα? Δεν επρεπε να πολιτευθει? Ο Ανδρεας Παπανδρεου ειχε εστω και ΕΝΑ ενσημο στην Ελλαδα? Ο Τσιπρας εχει δουλεψει μια μερα ως μηχανικος? Ο Κωστακης ο Καραμανλης δικηγόρησε ποτέ? Πολυ αμφιβαλλω. Ελεος πια με τα ενσημα.
Alex, δίκιο έχεις. Νομίζω όμως πως η ουσία είναι ότι σε κάποιους τομείς, προτιμοτεροι είναι οι ειδικοί. Δεν το πάω στο φιλοσοφικό αλλά στο πρακτικό. Πχ αποκλείεται να ξέρω εγώ την δική σου δουλειά καλύτερα από εσένα.
Ο γιατρός που έχει κάνει 100 χειρουργεια ξέρει καλύτερα τα ιατρικά θέματα από έναν αθλητή - πτυχιούχο ιατρικής που δεν έχει κάνει κανένα χειρουργείο.
Τα ένσημα είναι μια ένδειξη ότι αυτός που τα έχει, δούλεψε,δοκιμάστηκε, "ψήθηκε", κρίθηκε, τηρησε κάποιους κανονες (πχ ωράριο, συμπεριφορά), ενδεχομένως και να αξιολογήθηκε στην πράξη (πχ με μια προαγωγή). Τώρα όσον αφορά το ποινικο μητρώο δεν είναι όλα τα αδικήματα ίδια. Δεν είναι το ίδιο ένα "πολιτικό" έγκλημα με την ασέλγεια σε ανήλικους... Δεν θα διοριζα ποτέ ως εκπαιδευτικό κάποιον που έχει καταδικαστεί για τέτοιο αδίκημα. Δεν θα ήθελα ποτέ υπουργό οικονομικών καποιον που έχει καταδικαστεί σε υπεξαίρεση. Νομίζω ότι στην πολιτική πρέπει και να είσαι και να φαίνεσαι σωστός. Αλλιώς γιατί να παίρνει ο βουλευτής 6 χιλιάρικα; Αν είναι το ίδιο ή ίσος με εμένα, ας παίρνει κι αυτός 800 τον μήνα, να έχει ωράριο και να αξιολογείται.Το θέμα είναι ότι υπάρχουν βουλευτές με μαύρο ποινικο μητρώο στις τωρινές "φωτεινές" εποχές. Δεν διαφωνώ μαζί σου, απλώς από αυτόν που επηρεαζει τις ζωές μας, περιμένω κάτι παραπάνω.