Λοιπόν, ας τα γράψω όσο πιο καθαρά και απλά μπορώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, έλαβε 1.780.000 ψήφους, το 31.5% των συνολικών.
Τα ποσοστα που ανέφερες εσυ εχθές επ ουδενί δεν αντικατροπτιζουν αυτόν τον αριθμό δηλαδή το 18% που θα τον ψηφίσουν αύριο αν γίνουν εκλογές ,θα γίνω σαφής, οι γύφτοι (οι οποίοι είναι 150.000 σε όλη την Ελλάδα μαζί με τα ανήλικα) οι φυλακισμένοι οι οποίοι είναι κάπου 10-15k, οι gay, οι κλεφτες, ναρκωμανεις,περιθωριακοι, οι ΝΟΜΙΜΟΙ μεταναστες, οι οποίοι είναι κάπου 900k στην ελλαδα, απο τους οποίους 250k πήραν την ελληνική ταυτότητα (αρα έχουν δικαιωμα να ψηφισουν, την οποία όταν την πηραν "Αντιο Ελλάδα" έφυγαν για αλλα μέρη, βλεπε ΕΕ αμερικη, (έχω πολλά παραδείγματα Αλβανών στη γειτονιά μου τετοια) ολοι αυτοι ακόμα και ΑΝ ψηφίσουν, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ, που δε ψηφιζουν, δεν βγάζουν αυτόν τον αριθμο δηλαδή το 18% που έγραψες εχθές, κάτσε να σου κάνω και προσθεση, 250k (μετανάστες) + 150k γύφτοι, 15k φυλακοβιοι, ας πούμε 100k gays, ας πουμε 100k κλεφτες περιθωριακοι, βγάζουν 615k σύνολο.
Βλέπεις λοιπόν οτι το 1/3 των ψηφοφόρων του 1.8εκ. είναι, ΑΚΌΜΑ και ΑΝ το πάμε με το δικό σου σκεπτικό σε ΑΠΌΛΥΤΟ ΒΑΘΜΌ.
Τα περι δημοσκοπήσεων και την άνοδο κιναλ δε θα τα σχολιάσω καν, δεν τις πολυπιστευω, βασικά δε τις πιστεύω καθόλου, τον συριζα ανέκαθεν στο 18-24% τον έβγαζαν οσο ήταν κυβέρνηση.
Τώρα ακολουθεί η πραγματική ακτινογραφια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ
Λοιπόν θα σου πω για μένα, και είναι και αλλοι χιλιαδες σα και μενα.
Εγω κατάγομαι απο αριστερή οικογένεια, η οποία οικογένεια είναι σε ένα κατα πλειοψηφίαν αριστερό χωριό, στην περίοδο της κατοχής εντάχθηκαν στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ο προπαππους μου κι ολο του το σόι.
Στο χωριό μου οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα, δεν είμαστε ζαμπλουτοι, αλλά φτωχαδακια δε μας λες με τίποτα.
Το λοιπόν, την αριστερά την έχουμε στη καρδιά μας η οποία χτυπαει στο αριστερό στήθος όπως όλων μας , είμαστε όλοι ενωμένοι, κι όχι μόνο του χωριού μου, όλοι οι αριστεροί δίνουμε τη ζωή μας ο ενας για τον άλλο.
Έτσι και γνωρίσω άτομο, άκυρο άτομο και τον δω με την ίδια ιδεολογία μαζί μου, ειδικά δε, αμα μου πει ότι οι πρόγονοι του ήταν υποστηριχτες του ΕΑΜ , τέλος, είμαστε συντρόφια και έχουμε γίνει φίλοι, ο,τι ώρα με καλέσει εγώ θα είμαι εκεί να δώσω και τη ζωή μου γι αυτόν.
Στο χωριό μου ψηφίζουμε κυρίως σύριζα, το '19 στο χωριό μου ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε το 40% των ψήφων και 530 ψήφους.
Ψηφίζουμε λόγο ονόματος (Αριστεράς) και επειδή γουστάρουμε Τσιπρα , κυρίως, και επειδή ξέρουμε ότι είναι το μεγαλύτερο αριστερό κομμα στην Ελλάδα και θέλουμε την συσπείρωση, πρόσεχε, δεν σου αναλύω ποσο αληθινά αριστερός είναι ο συριζα, αλλά πως κινούνται οι ψηφοφόροι.
Σαν και εμάς όμως, είναι πάρα πολλοί, ο ΕΑΜ στα χρόνια της κατοχής είχε 2 μύρια υποστηριχτες, τωρα θα μου πεις εσύ, "αρα είσαι κουμουνι" , οχι , δε πάει έτσι, η ιδεολογία μου είναι ο σοσιαλισμός, τώρα θα μου πεις εσύ, τι σοσιαλισμός τι κομμουνισμός το ίδιο πράγμα είναι, όχι δεν είναι έτσι.
Όπως χωρίζεται η δεξιά σε υποκατηγορίες, έτσι χωρίζεται και η αριστερά.
Απο τους 2 μύρια υποστηριχτες του ΕΑΜ τότε, στην Ελλάδα των 7 μυρίων κατοίκων, σημαίνει οτι ηταν κάπου το 40% των ενηλίκων, διοτι 2 μύρια τότε ήταν οι ανήλικοι.
40% οι δεξιοί, 10% κεντρωοι ισαποστακιδες.
Λοιπόν, αυτό που θέλω να σου περάσω είναι, ότι αυτοί οι 2 εκατομμύριοι αυξήθηκαν οι απόγονοι τους, πλέον είναι σίγουρα 3 μύρια, απο αυτούς αντλεί μεγαλο τμήμα ο συριζα, διότι ο αριστερός είναι μεν σταρχιδιστης στο θέμα των εκλογών, αλλά άμα συμμετάσχει μαζικα δε θα πάρει αέρα η δεξιά ποτέ.
Το 19 αυτό έφταιξε, δε συσπειρωθηκε οσο έπρεπε.
Επέτρεψε μου να ξέρω κάτι παραπάνω από αριστερά, είμαι μεγαλωμένος σε αριστερή οικογένεια, δεν στα είπα όλα όσα θα ήθελα, αλλά ήθελα λίγο να σε βάλω στο νόημα της ακτινογραφιας των ψηφοφόρων