Εγώ ξέρεις πόσο πολυ θα ηθελα μια αναζωογόνηση του ΠΑΣΟΚ, ωστε να κοψει ψηφους απο τον Συριζα. Αλλά εχω την ωριμοτητα να αντιλαμβανομαι ότι άλλο τι τι θελω εγω και αλλο τι τι προκυπτει πολιτικα.
Το θεμα ειναι αν το ΠΑΣΟΚ εχει λογο υπαρξης πλεον. Ενα ΠΑΣΟΚ με αρχηγους κατι ανθυπομέτριους λοχίες του παρελθόντος, που επι κανονικου ΠΑΣΟΚ θα κουβαλουσαν καμια τσάντα υπουργού στην καλυτερη περιπτωση, δεν προκειται να εμπνευσει κανεναν.
Αντι στο ΠΑΣΟΚ να προσπαθουν να αναστήσουν το 1981, κατι που δεν γινεται γιατι καθε εποχη εχει τα δικα της θελω, θα επρεπε να πεισουν τον κοσμο οτι η υπαρξη αυτου του κομματος εξυπηρετεί έστω και κάτι πλεον. Να πεισουν αυτους που απεμειναν, οτι δεν υπαρχει λογος να ενσωματωθουν στη ΝΔ ή τον Συριζα. Αν το ΠΑΣΟΚ αυτη τη στιγμη κραταει λιγο κοσμο, ειναι επειδη στον Συριζα ειναι τοσο ηλιθιοι ώστε να ειναι διστακτικοί εμπρος στην πλήρη σοσιαλδημοκρατικοποιηση του κομματος. Και γινονται απεχθεις σε καποιον κεντρωο κοσμο, που αναγκαστικα παραμενει στο ΠΑΣΟΚ επειδη παραδοσιακα δεν μπορεί να πάει προς την Δεξια.