Όπως επανειλημμένως έχω πει, δεν υπάρχει κάτι το οποίο να δέχομαι η να απορρίπτω αν πρώτα δεν το εξετάσω. Κατά την άποψη μου, δεν υπάρχει κάποιο θεϊκό χέρι η πνεύμα που να έγραψε κάτι, όλα έχουν γραφτεί και προέλθει από την ατελές ανθρώπινη και πολύ μικρή πνευματικά φύση. Υπό αυτή την έννοια, όχι, δεν υπάρχει πίστη στην επιστήμη, πόσο μάλλον στη σημερινή δήθεν επιστήμη που άλλο δεν κάνει παρά να μας απαλλάξει απ το να σκεφτόμαστε, να αφήνουμε τους δήθεν επιστήμονες να σκέπτονται για εμάς, όχι, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!
Κάποια στιγμή, έπεσαν στα χέρια μου τα περιβόητα «πρωτόκολλα των Σιωνιστών», αυτά δηλαδή, που θα έπρεπε να απορρίψω πριν καν δω τι γράφουν, μόνο και μόνο διότι έχουν προπαγανδίσει τόσο γι αυτά, τι με Λιακόπουλους, τι με Χίτλερ, τι με διάφορες ηλίθιες θεωρίες περί συνωμοσίας και διάφορα άλλα. Δυστυχώς, δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα εξετάσω πρώτα και ύστερα να εξάγω τα δικά μου συμπεράσματα. Όταν πρώτο ασχολήθηκα με την πολιτική ήταν περίπου το 2010, με το ξέσπασμα της κρίσης, εκεί δηλαδή που έφαγα την πρώτη καρπαζιά, εκεί που κατάλαβα πόσο λάθος έκανα που πίστεψα με πάθος τα ωραία παραμύθια, περί δημοκρατίας, περί ελευθερίας, περί προόδου και διάφορα τέτοια.
Μια ωραία μέρα λοιπόν του 2010, έπεσε στα χέρια μου αυτό το βιβλίο και άρχισα να διαβάζω τα εξής:
«Ας αφήσωµεν κάθε φρασεολογίαν και ας µελετήσωµεν καθ' εαυτήν έκαστην ιδέαν, διασαφηνίζοντες την κατάστασιν δια συγκρίσεων και συλλογισµών. Μέλλω λοιπόν να διατυπώσω το σύστηµα µας περί της απόψεως σας και της απόψεως των Χριστιανών. Προ παντός δέον να παρατήρηση τις ότι οι άνθρωποι οι έχοντες κακά ένστικτα είναι πολυαριθµότεροι των εχόντων καλά τοιαύτα. Τούτου ένεκα επιτυγχάνει τις τα καλλίτερα αποτελέσµατα, διοικών τους ανθρώπους δια της βίας και του τρόµου, και ουχί δι' ακαδηµαϊκών συζητήσεων. Έκαστος άνθρωπος ποθεί την έξουσίαν, πάς τις προσπαθεί να γίνει δικτάτωρ, εάν δύναται, και εν ταύτω ολίγοι υπάρχουσιν οι µη όντες έτοιµοι να θυσιάσωσιν όλην την περιουσίαν των άλλων δια να εξασφαλίσωσι την ιδικήν των.»
Εδώ διαπιστώνω ότι αυτά που γράφει ο ποιητής είναι πέραν για πέραν αληθινά! Πράγματι οι άνθρωποι έχοντες κακά ένστικτα υπερέχουν, πράγματι καλύτερα διοικείς τους ανθρώπους με την βία και τον τρόμο παρά αν τους πάρεις με το καλό, πράγματι όλοι ποθούν την εξουσία και όλοι προτιμούν να διοικούν παρά να διοικούνται και τέλος, πράγματι θα βρεις πολλούς να θυσιάσουν την περιουσία των άλλων για να εξασφαλίσουν την δική τους. Δεν ξέρω αν αυτά τα πρωτόκολλα είναι πλαστά η όχι, ξέρω όμως ότι αυτά που γράφουν είναι πέραν για πέραν αληθινά.
Συνεχίζεται…