Επι σύριζα οταν οι Τούρκοι έκαναν παραβιασεις στο αιγαιο ο αποστολακης εδωσε εντολη πως αν οι τουρκοι παραβιασουν τα συνορα θα παει σε εμπλοκη η θερμο επεισοδιο.
Αυτη τη δηλωση κανενας υπουργος αμυνας δεν την ειχε κανει απο τη μεταπολιτευση και μετα και μονο ο αποστολακης το ειπε.
Η τουρκια καταλαβε πως ο αποστολακης δεν αστειευεται και ποτε δεν εφτασαν στα ορια.
Ρε Ζανκλω μήπως τα έχεις μπερδέψει κάπως; Εγώ θυμάμαι ένα γεγονός όταν ήταν ΓΕΕΘΑ ο Αποστολάκης και είχε καλέσει τα κανάλια σε ιδιωτική κουβεντούλα όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους είπε ετοιμαστείτε για πόλεμο, γιατί μετά την Αφρίν ο Ερντογαν θα μας επιτεθεί. Εντάξει ο Ερντογαν δε μας επιτέθηκε, δείγμα κάποιων πραγμάτων ως προς τον Αποστολάκη, αλλά οκ.
Αν έχεις τη δήλωση αυτή που λες ότι έκανε ως Υπουργός βάλε την εδώ να την αξιολογήσουμε. Εγώ δεν την έχω υπόψην οπότε δε μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Μπορώ να σου βάλω ανάλογες δηλώσεις άλλων, αλλά δε θα το κάνω γιατί τις θεωρώ διαχρονικές πολιτικές πίπες.
Να σου θυμίσω απλώς ότι Βασιλικόπουλος και Λυμπέρης δεν έκαναν ποτέ καμία δήλωση, πέραν του ότι "έχει επιβληθεί σιγή ασυρμάτου στο Στόλο" και το τούρκικο σκατό έφτασε στην κάλτσα. Ανέκρουσαν πρύμνην σε χρόνο dt οι γείτονες.
Τη δεύτερη φορά, που είχαν πολιτικοποιηθεί, ξεφτιλίστηκαν μόνοι τους. Και οι δύο.
Δε χρειάζονται δηλώσεις για να αποδείξεις κάτι. Και μάλιστα όταν είσαι αξιωματικός.