Σήμερα προσωπικά στοιχεία δημοσιεύονται μόνο μετά από εντολή εισαγγελέα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Φαντάζομαι οτι και τότε το ίδιο ίσχυε. Άρα νομική ευθύνη που μένει στο απυρόβλητο λόγω υπουργικής ιδιότητας δεν υπάρχει.
Το οτι φρόντισε να βγει απο δίπλα πρώτη μούρη μπας και τσιμπίσει κανένα ψηφαλάκι απο το συντηρητικό ακροατήριο είναι καταδικαστέο αλλά μια μεμονωμένη πράξη δεν μου αρκεί για να τον χαρακτηρίσω ηθικό σκουπίδι.
Το θέμα μου όμως δεν είναι η ψυχή του Λοβέρδου. Δεν τον θέλω για γαμπρό ή συνεταίρο.
Το θέμα μου είναι αν κάνει καλό πλασάρισμα για αρχηγία και αν με αυτόν το Πασοκ σηκώσει κεφάλι και διεκδικήσει τον κεντροαριστερό χώρο που κούρσεψε ο Σύριζα. Πιστεύω οτι με κεντρώο προφίλ και πατριωτικό, μεταρυθμιστικό λόγο θα κάνει καλύτερο γκελ στους ψηφοφόρους. Σίγουρα καλύτερο απο της Φώφης που με την αγωνία της να κρατήσει ακριβώς ισες αποστάσεις ανάμεσα στην NΔ και τον Σύριζα έχει κολλήσει στο 6%.
Συμφωνώ οτι δεν αφορά εμάς αν ηγηθεί του Κιναλ. Ή μάλλον μας αφορά ως αξιωματική αντιπολίτευση όταν νομοτελειακά ξεφουσκώσει το τυμπανιαίο πτώμα του Σύριζα.
Το να βρεθεί να συγκυβερνά με την ΝΔ δεν αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να προκύψει στο άμεσο μέλλον.
Οπότε δεν σε βλέπω να το ρίχνεις λευκό.
Απυρόβλητο εννοώ πως δε μπορούσε να τον αγγίξει κανείς. Ποιός να ψηφίσει άρση βουλευτικής ασυλίας; Οι κοπέλες αθωώθηκαν για την κατηγορία της πορνείας και παρά την άδικη προφυλάκισή τους αποζημιώθηκαν με 10 ευρώ τη μέρα. Το κόστος για εκείνη που αυτοκτόνησε και τον πατέρα της που έκανε επίσης απόπειρα είναι τόσο; 10 ευρώ; Έστελνε το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει εξετάσεις στα παιδάκια των γυναικών αυτών, μέσα στα σχολεία τους. Με την ανάλογη διαπόμπευση. Αυτό καμία εντολή προστασίας κοινωνικού συνόλου δεν το επιτρέπει. Ούτε κοινωνικώς ούτε ηθικώς ούτε υγειονομικώς.
Για γαμπρό δεν τον θέλουμε αλλά καταλαβαίνουμε με τι ποιόν θα ηγηθεί.
Εγώ ανάμεσα στους δυό προτιμώ τη Φώφη αν και θεωρώ πως δεν τραβάει.
Για την συγκυβέρνηση, δες πόσα άρθρα του εργατικού νομοσχεδίου ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα μισά.
Το ίδιο έπραξε και το ΚΙΝΑΛ.
Του νομοσχεδίου που κατήγγειλαν μετά μανίας να σημειώσω. Μάλλον πιάνουν πόστα για τις επερχόμενες της απλή αναλογικής.
Είναι και η προσωπική εξωτερική πολιτική που ασκεί ο Μητσοτάκης στα ελληνοτουρκικά με τη Σουρανή, την οποία καυτηρίασε δημοσίως ο Δένδιας στη Βουλή, που με ζώνουν φίδια. Δεν είναι τυχαίο που στα ελληνοτουρκικά, και στις παραχωρήσεις εθνικών δικαιωμάτων που προτιθέμεθα να κάνουμε, συμφωνούν Τσίπρας, Λοβέρδος, Μητσοτάκης αλλά όχι Φώφη και Δένδιας.
Κάπου διάβασα ότι προαλείφει το Γεραπετρίτη για το ΥΠΕΞ στον προσεχή ανασχηματισμό. Προσπαθεί να κοντύνει το Δένδια και να βάλει πρόθυμο στο Υπουργείο. Κι ο κόντες προχθές στόλισε τη Γερμανία και την πολιτική της στα ελληνοτουρκικά. Ακολουθεί προσωπική ατζέντα και μάλλον γνωρίζει περισσότερα από εμάς εδώ για το τι υποχωρήσεις και συμβιβασμούς κάνουμε. Αλλιώς δε θα έκραζε το Μητσοτάκη στη Βουλή κι αυτός θα τον άφηνε ανέγγιχτο.
Θα δούμε...
Πάντως κλόουν από αυτούς που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ δεν ψηφίζω. Είπαμε δεξιοί, πατριώτες αλλά όχι καραγκιόζηδες. Έχουμε και έναν πολιτικό αυτοσεβασμό.