Mα το θεμα δεν ειναι τι θα εκαναν τα γεροντια τυπε μου.Το θεμα ειναι οτι εισαι ενα χρεωκοπημενο μπουρδελο που ζεις με δανεικα.Αν δεν δουλεψεις σκληρα τοτε πολυ απλα θα εισαι μια ζωη δουλος.Μονο με εργασια και παραγωγη θα μπορεσεις να ξανα σηκωθεις στα ποδια σου και φυσικα με δυνατο πρωτογενη τομεα.Επισης τι θα πει να γυρισουμε πισω?Γιατι τωρα που εισαι?Μπροστα πας?
ειμαστε λιγο καλυτερα απο οτι το 2001 σε αγοραστικη δυναμη διαβασα σε ενα αρθρο "Το
κατά κεφαλήν εισόδημα σε όρους αγοραστικής δύναμης που λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό ήταν
λίγο χαμηλότερο το 2001, στις 46,4 μονάδες, έναντι 48,5 μονάδων το 2020 στην Ελλάδα."
μας πηγε πισω η κριση του 2010 αλλα αφου ειμαστε καλυτερα απο το 2001 που δεν θεωρω οτι ημασταν ασχημα, μια χαρα.
Για ριξε μια ματια στο ΑΕΠ της χωρας.Δες λιγο που σε κατατασουν στο human developoment index.
ειμαστε στην θεση 32 απο τις 200 χωρες μια χαρα επισης. ειμαστε η καλυτερη βαλκανικη χωρα με δευτερη την κροατια 10 θεσεις απο κατω μας.
Δες λιγο το ιδιωτικο ακομα και το δημοσιο χρεος σου και δες σε τι χαλια βρισκεσαι.
το χειροτερο-μεγαλυτερο δημοσιο χρεος εχουν οι ΗΠΑ, δεν ειναι δεικτης που με συγκινει αυτος, μακαρι να γινουμε σαν τις ΗΠΑ κι ας εχουμε τα ιδια σκατα για χρεος.
Ο πληθυσμος αντικαθισταται με εξωγηινους οι οποιοι τσιμπανε και τα μεροκαματα πλεον αφου οπως γραψαμε ο Ελληναρας την βγαζει με επιδοματα,συνταξη παππου/γιαγιας και χαρτζηλικι απο τον μπαμπα.Τα εισοδηματα εχουν πεσει και ενα μεγαλο κομματι του ντοπιου πληθυσμου την κοπαναει καθε χρονο για εξωτερικο.
και μαντεψε εκει βγαζει 5πλα και 10πλα, σε αυτο ξερω αρκετες περιπτωσεις συναδελφων βγαζουν τωρα στην ελβετια και τη βορειο ευρωπη 7-12 χιλιαρικα τον μηνα, αν δεν ηταν η κριση θα μενανε ελλαδα να δουλευουν για 1000 ευρω τον μηνα.
χαλια να βγαζει 7.000 το 2021 ενω το 2009 εβγαζε 1.000?
Το ολο θεμα ειναι οτι ο Ελληναρας πρεπει να μαθει να ζει με τα λιγα και να μαθει να δουλευει ακομα και για λιγα
κανενας που εχει στην ακρη 100 και βγαζει 5 ψωλαροντας δεν θα στρωθει στην δουλεια για αλλα 2, ειτε ελληνας ειτε ταϋλανδός
.Ειναι η ψευδαίσθηση του οτι ειναι γερμανος,ολλανδος,αγγλος,φιλανδος,δανος,σουηδος κλπ και οτι θα πρεπει να παιρνει 2-3 χιλ,να καθεται τα ΣΚ αραχτος και να δουλευει μονο 8ωρο και φυσικα να τσεπωνει καμμια 20αρια μερες αδεια χειμωνα/καλοκαιρι.Αυτα τελειωσαν...
γιατι πότε ειχαν αρχισει? για 1.000 δουλευαν ολοι οι υπαλληλοι στην ελλαδα.
.παει πεθαναν.Αυτα ειναι για σοβαρες χωρες με δυνατες οικονομιες.ο Ελληναρας πρεπει να το καταλαβει οτι ειναι βαλκανιος
και ο κοντυοντερος βαλκανιος που τον πλησιαζει ειναι ο κροατης 10 θεσεις παρακατω στον δεικτη ανθρωποινη αναπτυξης.
και οτι τα οικονομικα του συμπίπτουν με τις χωρες των βαλκανιων
στον καταλογο μας εχει αμεσως κατω απο ιταλια και ηνωμενα αραβικα εμιρατα
και αμεσως πανω απο κυπρο και λιθουανια.
κροατια 10 θεσεις κατω
τουρκια 20 θεσεις κατω
,της Τουρκιας και της ανατολικης Ευρωπης.Πρεπει να παψει να ονειρευεται μεγαλεια και παλατια
εγω ειμαι βασιλοφρων και εχω επισκεφτει 6 παλατια στην ελλαδα, 3 στην γαλλια και 3 στην αυστρια
.Οποιος δεν θελει και δεν μπορει η πιστευει οτι αξιζει περισσοτερα τα μαζευει και παει εξωτερικο....
ειπαμε το εκαναν αρκετοι , γιατι το λες σαν κατι κακο ή σαν υστατη λυση ενω ειναι καλο?
ευκαιριες εχει αρκετες αν αξιζεις θα πετυχεις.
ναι γκομενα μου με μαστερ ειχε βαλει μεσον για να δουλευει πωλητρια σε παιδικα ρουχα με 450 ευρω , πηγε γαλλια και αμεσως της εδωσαν 2.700 και σε 7μηνες την εβγαλε η κρατικη τηλεοραση της γαλλιας για την καλη ερευνα της.
Οι αλλοι Ελλαδισταν και στα 4 μεχρι να γινει ξεχρεωση.
δεν αισθανομαι καθολου στα 4.