«Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μία αποκρουστική εικόνα, μία εικόνα παρακμής με ανθρώπους του υποκόσμου που έχουν τη δυνατότητα να έχουν πλάτες στην κυβερνητική εξουσία και να συμπεριφέρονται με σκαιό τρόπο ακόμα και σε υπουργός. Εικόνες που επιτείνουν την αίσθηση ανησυχίας που αισθάνομαι εγώ και ο μέσος πολίτης» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κύριος Βρούτσης, είπε ότι ένας τηλεπαρουσιαστής, μάνατζερ, πήγε στο γραφείο του και με μπράβους απειλούσε τον υπουργό. Αντί αυτό να γίνει θέμα την ίδια στιγμή και να πάει η αστυνομία να τον συλλάβει, η αστυνομία ήταν μαζί του γιατί ο κύριος Χρυσοχοΐδης του είχε δώσει 14 αστυνομικούς να τον φυλάνε, τρία περιπολικά και δύο τεθωρακισμένα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
«Διχαστικός και επικίνδυνος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης - Στήστε ειδικό δικαστήριο επειδή βάλαμε τους καναλάρχες να πληρώσουν» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
έχουν μπει μία γυναίκα και ένας άνδρας, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται να είναι αυτός που καθοδήγησε την επίθεση που έγινε στις 5 Μαΐου 2010 και είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 3 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος.
Σύμφωνα με το MEGA, η επαναδιερεύνηση της υπόθεσης εμπρησμού της Marfinφαίνεται να στηρίζεται και σε κρίσιμη μαρτυρία ατόμου του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που γνώριζε πρόσωπα και λεπτομέρειες για τους δράστες και τις κινήσεις τους εκείνη τη μοιραία μέρα. Με βάση αυτή τη μαρτυρία, αναζητήθηκε νέο οπτικό υλικό, στοχευμένο για 4 με 5 υπόπτους, για το φονικό εμπρησμό της Marfin, αλλά και για τον εμπρησμό σε βιβλιοπωλείο στην οδό Σταδίου. Μάλιστα, η ίδια ομάδα υπόπτων φέρεται να έκανε εμπρηστικές επιθέσεις σε Εφορία και σε γραφεία νομαρχίας, στην πλατεία Συντάγματος. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις για την πολύκροτη υπόθεση της Marfin.
Η τωρινή έρευνα δεν επιχειρεί να επανεξετάσει στα «τυφλά» το φάκελο της υπόθεσης, τα βίντεο κ.λπ., όπως σημειωνόταν μέχρι τώρα, αλλά έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και στόχους με βάση τις αναφορές εκ των έσω. Η ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσε στοιχεία και οπτικό υλικό με βάση συγκεκριμένες υποδείξεις για τις κινήσεις τους στην αρχή της διαδήλωσης, όταν δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ωστόσο, φαίνεται να έχει συγκεντρωθεί υλικό που δείχνει ότι τα ίδια άτομα, αφού κατέκαψαν το υποκατάστημα της Marfin, συμμετείχαν στον εμπρησμό οικονομικής υπηρεσίας και γραφείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος.
Ήταν 5 Μαΐου 2010, όταν η Αθήνα φλεγόταν για το πρώτο Μνημόνιο. Τουλάχιστον 150.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποιούσαν τη μαζικότερη -ίσως- πορεία που είχε γίνει κατά του Μνημονίου στη χώρα. Στις 2 το μεσημέρι, η πορεία περνούσε από την οδό Σταδίου. Στον αριθμό 23, στη MarfinBank, τρεις κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι της εισόδου. Πέταξαν μία μολότοφ και αμέσως μετά ένα μπουκάλι με βενζίνη. Οκτώ εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα της τράπεζας. Τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας κατάφεραν να βγουν σώοι. Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν και πέθαναν: Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, έγκυος τεσσάρων μηνών, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 χρόνων, και η Παρασκευή Σούλια, 32 χρόνων.
Σημειώνεται ότι τα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση αθωώθηκαν αμετάκλητα. Η Αστυνομία είχε προχωρήσει τότε στη σύλληψη ενός ατόμου, που φέρεται να είχε σπάσει με βαριοπούλα την είσοδο της τράπεζας και να πέταξε μέσα μολότοφ, ωστόσο οι δικαστές έκριναν ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την ενοχή του.
Η «κυβέρνηση Φουρθιώτη» είναι ό,τι πιο απεχθές και απόμακρο για τις αρχές ακόμη και ενός συντηρητικού πολίτη. Αυτό αποτελεί συνολικό πρόβλημα για το Μαξίμου του Μητσοτάκη. Ο ίδιος (Πάρνηθα, Ικαρία), οι επιτελείς του (ο Γεραπετρίτης που λέει ότι δεν χρειαζόμαστε άλλα κρεβάτια, ο Πέτσας που θεωρεί πεταμένα τα λεφτά στις ΜΕΘ), οι υπουργοί του (από τα βαφτίσια έως τα χειρουργεία του Γεωργιάδη), τα στελέχη του (που παραβιάζουν τη σειρά για να εμβολιαστούν πρώτοι), όλοι αυτοί με τις συμπεριφορές τους δείχνουν ότι δεν συμμερίζονται όχι μόνο τον μέσο πολίτη, αλλά ούτε τον μέσο νεοδημοκράτη. Βρίσκονται σε απώλεια επαφής με τη βάση τους.
Κάποιος βρήκε ένα παραθυράκι σε ένα από τα εργαλεία χρηματοδότησης (το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ακρίβεια) και προσπάθησε να πάρει λεφτά που δεν δικαιούται. Ο Υπουργός Εργασίας το καταλαβαίνει και πάει και νομοθετεί και κλείνει το παραθυράκι κι έτσι ο άλλος δεν παίρνει τα λεφτά.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί κατηγορούν τον Βρούτση και την κυβέρνηση... 3 μήνες μετά!!! Δηλαδή, απορώ τι θα έλεγαν αν ΔΕΝ είχε κλείσει το παραθυράκι ο Βρούτσης!!!!
Γι αυτό δεν ξαναβλέπετε εξουσία.
Τι να πει ένα κόμμα που κυβέρνησε, ζυγίστηκε και ευρέθη ελλιποβαρές; Τι αφήγημα να φτιάξει;
Οπότε ο Τσιπράκος το γυρνά σε "δεν χρωστάμε σε κανέναν σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη".
Παπάρια μάντολες. Αυτό το αφήγημα δούλεψε το 2014.
Τότε έπειθε το εμείς θα είμαστε καλύτεροι γιατι δεν μας "κρατάνε".
Τώρα είναι 2021 και προκαλεί μόνο βαθιά χασμουρητά.
Κάποιος βρήκε ένα παραθυράκι σε ένα από τα εργαλεία χρηματοδότησης (το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ακρίβεια) και προσπάθησε να πάρει λεφτά που δεν δικαιούται. Ο Υπουργός Εργασίας το καταλαβαίνει και πάει και νομοθετεί και κλείνει το παραθυράκι κι έτσι ο άλλος δεν παίρνει τα λεφτά.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί κατηγορούν τον Βρούτση και την κυβέρνηση... 3 μήνες μετά!!! Δηλαδή, απορώ τι θα έλεγαν αν ΔΕΝ είχε κλείσει το παραθυράκι ο Βρούτσης!!!!