ΑΡΘΡΟ 20 : Ορια ταχύτητας 1. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκινήτων οχημάτων, μέσα στις κατοικημένες περιοχές, ορίζεται σε 50 χιλιόμετρα την ώρα, εκτός αν άλλως ορίζεται με ειδική σήμανση.
Με λιγα λογια αν η μηχανή πήγαινε με 51 χλμ ειναι παρανομία του ΚΟΚ όπως επίσης παρανομία του ΚΟΚ είναι και το ασφαλιτικο που στριβεί σε σημείο που απαγορεύτε.
Διαβάζω όλα αυτά που λέτε και το έχετε κάνει άρλεκιν. Νομίζω ότι αυτά τα δύο που είπε o anemodouras ισχύουν. Το τι λέει ο νόμος για τέτοιες περιπτώσεις δεν έχω ιδέα. Tι έχει προβλεφθεί όταν κι οι δυο κάνουν παρανομία και συγκρούονται? Ποιος φταίει?
Τα δεδομένα είναι ότι το αμάξι παρανόμησε γιατί έστριψε αριστερά όπου κανονικά απαγορεύεται (και δεν έχει σημασία ότι το κάνουν από πάντα όλοι) κι η μηχανή παρανόμησε γιατί ακόμα κι αν δεν έτρεχε με 51, προσπερνάει από δεξιά το ταξί.
Δεν βλέπω κανένα λόγο να γίνεται της πουτάνας σε πολιτικό επίπεδο μιας και όπου και να συνέβαινε αυτό (με οδηγούς απλούς πολίτες), πάλι το ίδιο θέμα θα είχαμε.... το ποιος φταίει τελικά και που θα αποδοθούν ευθύνες.
Να πω προσωπική εμπειρία:
Είμαι με την μηχανή στην Β. Σοφίας, πηγαίνοντας προς Μ. Βρετανία, μποτιλιάρισμα στην κάθοδο (στην άνοδο άδειες οι λωρίδες) και ως συνήθως εμείς με τις μηχανές πατάμε την διπλη διαχωριστική λωρίδα κι είμαστε και ολίγον στο αντίθετο ρεύμα. Και πηγαίνουμε δίπλα από τα σταματημένα οχήματα στα δεξιά μας.Δεν τρέχουμε, πάμε με 30 κι είμαστε 5-6 μηχανές η μία πίσω από την άλλη. Εγώ είμαι 3ος-4ος. Εκεί που πάμε χαλαρά, ένας ταρίφας βιδώνεται από το μποτιλιάρισμα (μιλάμε ακίνητα ήταν τα αμάξια) και βγάζει φλας και με την μία το κόβει αριστερά για να κάνει επί τόπου στροφή και να πάει προς Hilton. Αμάξια στο ανέβασμα δεν έχει οπότε το κάνει απευθείας. Με το που βγάζει ρόδα αριστερά ο μπροστινός μου πάει και σκάει πάνω στην ρόδα του ταρίφα και σωριάζεται. Εγώ πρόλαβα και φρέναρα (γιατί δεν τρέχαμε) και το είδα όλο το έργο μπροστά μου, πρώτη σειρά!
Για πείτε μου λοιπόν... ποιος φταίει εδώ και που πρέπει να αποδοθούν ευθύνες? Εγώ δεν γνωρίζω, αλλά βλέπω έχουμε πολλούς ειδικούς "τροχονόμους" εδώ που ξέρουν! Για πείτε!!!
Αυτό που βλέπω είναι τα μεν τσιριζόπουλα να σκούζουν "φταίει το αμάξι ΕΠΕΙΔΗ ήταν ο οδηγός της Ντόρας!" και άλλοι το παίρνουν στα σοβαρά και κάνουν συζήτηση για το θέμα αυτό... επί πολιτικού!!!