Barry Lyndon
βγαλε τα στοιχεια για ολη την ελλαδα εαν τα εχεις
Τι θες να δεις?Πες γιατι θα κλαις.Η ηπειρωτικη Ελλαδα ειναι τερμα Slavic.Γι'αυτο μην κανεις πλακα τους Κρητικους.Αυτοι σιγουρα θα εχουν πολυ λιγοτερο Slavic απο εσενα....Barry Lyndon
βγαλε τα στοιχεια για ολη την ελλαδα εαν τα εχεις
Σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να λησμονούμε πως υπήρχε κάτι παραπάνω από μια υποβόσκουσα εχθρότητα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.Ο ελληνικός-αρχαιιελληνικος πολιτισμός είναι ο νέο-εθνικισμός κάτι ψρκασμενων. Βρίζουν τκμ χριστιανισμό και την ορθοδοξια και λένε ότι διέλυσαν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Λένε ότι πρόκειται περί εβραϊκής αίρεσης κλπ. Αν δεν ήταν η ορθοδοξια θα ήμασταν γιουσουφάκια ακόμα. Δεν λέω ότι η εκκλησία είναι καλή και τα έκανε όλα σωστα, αλλά η διαφορετικοτητα μας από τους Οθωμανούς ως προς το θρήσκευμα έπαιξε ρόλο. Και γι 'αυτό και δεν ήρθαμε σε επαφή μαζί τους.
Η Θεσσαλονίκη πάντως είναι σε μεγάλο βαθμό Θρακιώτες και μικρασιατες. Καλοί εμπορες, εργατικοί, δημιουργικοί. Τυχαίο που οι πλουσιότερες περιοχές είναι προσφυγικες?
O Jean παντως ειχε πει καποτε οτι ειναι απο το λεωντιο της αχαιας...το οποιο χωριο και γενικοτερα η περιοχη εκει ειναι Αρβανιτες.Μαλλον εχει κομπλεξ και βριζει τους συντροφους απο την Κρητη που απο την μεταπολιτευση και μετα ψηφιζουν πασοκσυριζασε νόμιζα σοβαρό άνθρωπο...αλλά εσύ μιλάς με επιστημονικά στοιχεία στον βιτάμ. μα στον βιτάμ?
Σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να λησμονούμε πως υπήρχε κάτι παραπάνω από μια υποβόσκουσα εχθρότητα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Από το 1261, έτος που οι Βυζαντινοί ανέκτησαν την Κωνσταντινούπολη από τους Φράγκους και εκδίωξαν τον τελευταίο Λατίνο Αυτοκράτορα Βαλδουίνο Β’, έως και το 1453, έτος που οι Οθωμανοί την άλωσαν , το κυρίαρχο ζήτημα της Εξωτερικής πολιτικής της Ανατολικής Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας, ήταν η επανένωση των Εκκλησιών.
Οι εκάστοτε Αυτοκράτορες του παρά τους φράγκους επονομαζόμενου Βυζαντίου, καθώς ο οθωμανικός κλοιός συνεχώς στένευε, ζητούσαν τη Δυτική στρατιωτική βοήθεια ενάντια στις οθωμανικές δυνάμεις, ενώ οι πνευματικοί Ταγοί της Δύσης, δηλαδή ο Πάπας και οι Καρδινάλιοί του, ναι μεν επιζητούσαν και εκείνοι την επανένωση των Εκκλησιών, με απαράβατο όμως όρο την ολοκληρωτική υποταγή της Κωνσταντινούπολης στην Ρώμη.
Οι περισσότεροι Βυζαντινοί παρέμεναν αφοσιωμένοι στις ορθόδοξες πεποιθήσεις τους και ζητούσαν υποστήριξη και όχι υποταγή, όπως ήθελαν οι Υπερόπτες και Υπερφίαλοι Λατίνοι. Για τους Βυζαντινούς οποιαδήποτε αλλαγή στη φρασεολογία του πιστεύω εθεωρείτο κατακριτέα και απορριπτέα, το δε πρωτείο του Πάπα ερχόταν σε αντίθεση με την αρχή της πενταρχίας, που αναγνώριζε την κυριαρχία των πέντε Πατριαρχών. Υπήρχαν βέβαια και άλλες διαφορές, όμως η πρωτοκαθεδρία του Πάπα και το Filioque, ήσαν τα κυριότερα ανυπέρβλητα εμπόδια.
Παρά τα σθεναρά εμπόδια που προέβαλε το Ορθόδοξο δόγμα, ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Η’ Παλαιολόγος, έκανε μια τελευταία προσπάθεια στη Σύνοδο Φεράρρας – Φλωρεντίας. Εκεί έγινε το μέγα ατόπημα. Ο Πατριάρχης Ιωσήφ Β’ πληροφορήθηκε ότι έπρεπε να προσκυνήσει και να φιλήσει τα… ιερά πόδια του Ποντίφικα. Πράγμα που φυσικά δεν δέχτηκε να κάνει. Σε κείνη τη Σύνοδο, πάντες οι εκπρόσωποι της Νέας Ρώμης υπέγραψαν την Ένωση πλην του επισκόπου της Εφέσου Μάρκου Ευγενικού και ενός άλλου Επισκόπου. Όμως πάλι ο λαός της Κων/λεως αντέδρασε και ματαίωσε την συμφωνία.
Τότε εκφράστηκε δια στόματος Λουκά Νοταρά, Δούκα και Συμβουλάτουρα του Αυτοκράτορα:
Κρειτότερον εστίν ειδέναι εν μέση
τη πόλει Φακιόλιον Βασιλεύον
Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν.
Πράγμα που δείχνει, ότι η άλωση της Πόλης, αλλά και εν γένει της Ανατολίκής Ρωμαίκής Αυτοκρατορίας από τους οθωμανούς, ήτο πλέον βεβαία .
O Jean παντως ειχε πει καποτε οτι ειναι απο το λεωντιο της αχαιας...το οποιο χωριο και γενικοτερα η περιοχη εκει ειναι Αρβανιτες.Μαλλον εχει κομπλεξ και βριζει τους συντροφους απο την Κρητη που απο την μεταπολιτευση και μετα ψηφιζουν
πασοκσυριζα δεν θυμαμαι ποιος μαλακας επαιμενε οτι ειμαι αρβανιτης
Αρχικα δεν ειμαι αρβανιτης και κατα δευτερον δεν βριζω τους κρητικους,μην διαστρευλωνεις τα λογια μου.O Jean παντως ειχε πει καποτε οτι ειναι απο το λεωντιο της αχαιας...το οποιο χωριο και γενικοτερα η περιοχη εκει ειναι Αρβανιτες.Μαλλον εχει κομπλεξ και βριζει τους συντροφους απο την Κρητη που απο την μεταπολιτευση και μετα ψηφιζουν πασοκσυριζα
Τυπε η Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια ηταν δεδομενο οτι καποτε θα επεφτε.Ιδιως μετα την μαχη του Ματζικερτ και την προδοσια που ακολουθησε....πηραμε την κατω βολτα.Αλλα το μεγαλο χτυπημα ηταν απο την δυση στην 4 ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ.Εκει ηταν το τελειωτικο.Απο κει και περα..πρεπει να σεβαστουμε την ορθοδοξια μας αρεσει η οχι.Ουτε εγω ειμαι της εκκλησιας αλλα εναν σεβασμο τον εχω.Ναι εχει λαμογια παππαδες και κληρικους...αλλα δεν πρεπει να βγαζουμε κομπλεξ και μισος εναντια στην θρησκειας μας λογο αυτων.Να πανε να γαμηθουνε οι κληρικοι.Αν δεν ηταν η ορθοδοξια θα ημασταν γιουσουφακια των πασαδων.Ενα μεγαλο ποσοστο ελληνων/χριστιανων/ρωμιων ασπαστηκε το Ισλαμ κατα τα Οθωμανικα χρονια.Οι πιο δυνατοι τα καταφεραν...και μεσα σε αυτους βρισκομαστε και εμεις.Οποτε σεβασμος προς Ορθοδοξια....και εχω να πω στους χθεσινους που εκαιγαν την εικονα της Παναγιας και του Χριστου οτι θα τα βρουν μπροστα τους.Αν ειχαν λιγο μυαλο δεν θα το εκαναν αυτο.Φυσικα δεν τολμανε να πανε να τα κανουνε στα μουσλιμια...να καψουν καμμια εικονα του προφητη η κανα κορανι κλπ,γιατι εχει θα φτυσουν αιμα.
Μπογδάνος: Να παρέμβει εισαγγελέας για καθηγήτρια ΕΚΠΑ, μετά το σκίσιμο της εικόνας της Παναγίας [βίντεο] - iefimerida.gr
Ενα περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης πορείας διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας, με διαδηλώτριες να σκίζουν την εικόνα της Παναγίας και να φωνάζουν συνθήματα, προκάλεσε αντιδράσεις.www.iefimerida.gr
Τυπε η Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια ηταν δεδομενο οτι καποτε θα επεφτε.Ιδιως μετα την μαχη του Ματζικερτ και την προδοσια που ακολουθησε....πηραμε την κατω βολτα.Αλλα το μεγαλο χτυπημα ηταν απο την δυση στην 4 ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ.Εκει ηταν το τελειωτικο.Απο κει και περα..πρεπει να σεβαστουμε την ορθοδοξια μας αρεσει η οχι.Ουτε εγω ειμαι της εκκλησιας αλλα εναν σεβασμο τον εχω.Ναι εχει λαμογια παππαδες και κληρικους...αλλα δεν πρεπει να βγαζουμε κομπλεξ και μισος εναντια στην θρησκειας μας λογο αυτων.Να πανε να γαμηθουνε οι κληρικοι.Αν δεν ηταν η ορθοδοξια θα ημασταν γιουσουφακια των πασαδων.Ενα μεγαλο ποσοστο ελληνων/χριστιανων/ρωμιων ασπαστηκε το Ισλαμ κατα τα Οθωμανικα χρονια.Οι πιο δυνατοι τα καταφεραν...και μεσα σε αυτους βρισκομαστε και εμεις.Οποτε σεβασμος προς Ορθοδοξια....και εχω να πω στους χθεσινους που εκαιγαν την εικονα της Παναγιας και του Χριστου οτι θα τα βρουν μπροστα τους.Αν ειχαν λιγο μυαλο δεν θα το εκαναν αυτο.Φυσικα δεν τολμανε να πανε να τα κανουνε στα μουσλιμια...να καψουν καμμια εικονα του προφητη η κανα κορανι κλπ,γιατι εχει θα φτυσουν αιμα.
Μπογδάνος: Να παρέμβει εισαγγελέας για καθηγήτρια ΕΚΠΑ, μετά το σκίσιμο της εικόνας της Παναγίας [βίντεο] - iefimerida.gr
Ενα περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης πορείας διαμαρτυρίας για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας, με διαδηλώτριες να σκίζουν την εικόνα της Παναγίας και να φωνάζουν συνθήματα, προκάλεσε αντιδράσεις.www.iefimerida.gr
Αρχικα δεν ειμαι αρβανιτης και κατα δευτερον δεν βριζω τους κρητικους,μην διαστρευλωνεις τα λογια μου.
Ενώ ο Κούλης είναι σε θέση ε;Τύπε, δεν είσαι σε θέση, φιλικά στο λέω.
Απλα θα ηθελα να επισημανω οτι η ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια ηταν πλουσια μονο προς τα τμηματα γυρω απο την Κωσταντινουπολη.Η ηπειρωτικη Ελλαδα,τμηματα της σημερινης Τουρκιας(που δεν βρισκονταν κοντα στην πολη),οπως και περιοχες της νοτιας Ιταλιας ηταν αρκετα φτωχικες και αδυναμες.Γενικοτερα η επαρχια της αυτοκρατοριας ηταν μπουρδελο.Γι'αυτο και για 2 αιωνες η Ελλαδα περασε στα χερια των σλαβο-αβαρων.Οπως και το χασιμο του Λεβαντου και της νοτιας Ιταλιας ηταν η πλυρης αδιαφορια της Κωσταντινουπολης προς τις πιο απομακρυσμενες περιοχες/τμηματα.Και την ανατολη την χασαμε διοτι οι περιοχες κοντα στην Αρμενια ηταν αποδυναμωμενες στρατιωτικα και οικονομικα.Γενικοτερα οι βυζαντινοι αυτοκρατορες αρκετοι απο αυτους ηταν μεγαλα λαμογια και προδοτες...και οι πολιτικες τους αποδυναμωσαν τους πληθυσμους και μερικους τους εκαναν και να θελουν να φυγουν απο το βυζαντιο.Οταν χασαμε την μαχη του Ματζικερτ να ξες οτι αρκετοι απο τους πληθυσμους της τοτε ανατολης,ειδαν τους Τουρκομανους και ως απελευθερωτες...διοτι η φορολογια και η καταπιεση τους ειχαν κανει εχθρικους προς τον αυτοκρατορα.Δεν διαφωνώ. Αντιθέτως μάλιστα, συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή σας και επαυξάνω.
Απλώς στο πλαίσιο των δηλώσεών σας, για την αντιμετώπιση της ιστορίας χωρίς δογματισμούς, έλαβα το θάρρος να γράψω κι εγώ πέντε αράδες.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Δεν διαφωνώ. Αντιθέτως μάλιστα, συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή σας και επαυξάνω.
Απλώς στο πλαίσιο των δηλώσεών σας, για την αντιμετώπιση της ιστορίας χωρίς δογματισμούς, έλαβα το θάρρος να γράψω κι εγώ πέντε αράδες.
Ρε πουσταραδες ανθελληνες αριστεροι εδω εχω τα G25 averages απο Κρητη και Δωδεκκανησα.Ειναι οι πληθυσμοι που ερχονται πιο κοντα γενετικα με αυτους.
Κρητη
Distance to: Greek_Crete 0.01633903 Greek_Kos 0.01773238 Italian_Campania 0.01782017 Italian_Calabria 0.01821801 Italian_Basilicata 0.01902446 Greek_Dodecanese 0.02019009 Italian_Apulia 0.02134531 Greek_Izmir 0.02326692 Ashkenazi_Belarussia 0.02340295 Ashkenazi_Poland 0.02342255 Ashkenazi_Lithuania 0.02445781 Ashkenazi_Germany 0.02472178 Sicilian_East 0.02555557 Ashkenazi_Russia 0.02566453 Italian_Abruzzo 0.02566559 Ashkenazi_Ukraine 0.02687693 Italian_Molise 0.03049838 Italian_Jew 0.03097689 Greek_Laconia 0.03107329 Maltese 0.03313257 Sephardic_Jew 0.03360976 Greek_Peloponnese 0.03367737 Sicilian_West 0.03496218 Romaniote_Jew 0.03670405 Italian_Lazio 0.03866308 Italian_Marche
Δωδεκαννησα
Distance to: Greek_Dodecanese 0.01210319 Greek_Kos 0.01902446 Greek_Crete 0.02553744 Italian_Calabria 0.02672731 Cypriot 0.02774412 Romaniote_Jew 0.02794662 Italian_Campania 0.02801131 Ashkenazi_Germany 0.02890583 Italian_Jew 0.02908218 Sephardic_Jew 0.03058510 Greek_Central_Anatolia 0.03141770 Italian_Basilicata 0.03348269 Italian_Apulia 0.03362794 Ashkenazi_Poland 0.03396031 Ashkenazi_Lithuania 0.03405516 Greek_Cappadocia 0.03461835 Ashkenazi_Belarussia 0.03486524 Sicilian_East 0.03689031 Syrian_Jew 0.03713202 Ashkenazi_Ukraine 0.03731661 Greek_Izmir 0.03744305 Ashkenazi_Russia 0.03904354 Italian_Abruzzo 0.03919068 Maltese 0.04064470 Italian_Molise 0.04408169 Druze
Εγώ φιλικά σε προειδοποίησα να κοιταχτείς λιγάκι, κάνε οτι θέλεις.Ενώ ο Κούλης είναι σε θέση ε;
Ο Κούλης που κάνει αντιπολίτευση ενώ είναι κυβέρνηση.
Ο Κούλης που είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας που έχει λιντσαριστεί. Ας μου πει κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία αν ξεχνάω κάποιον, αλλά εγώ λιντσάρισμα θυμάμαι μόνο σε υπουργούς και βουλευτές. Ε ο Κούλης κατάφερε να λιντσαριστεί ως πρωθυπουργός.
Ο ζαν κλαν μιλάει με επιχειρήματα τύπε. Μπορεί να είναι ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ αλλά είναι επιχειρήματα.Τώρα ειλικρινά τα γράφεις αυτά για να αντικρούσεις τους ισχυρισμούς του Γλάσκου που προέρχονται από τα βιβλία γυμνασίου πριν από 40 χρόνια;
'Η την άλλη την πορδή τον Ζανκλώ που για οποιοδήποτε θέμα θα αναπτύξει μια άποψη όσο ανόητη και άσχετη και αν είναι;
Γεγόνος.Απλα θα ηθελα να επισημανω οτι η ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια ηταν πλουσια μονο προς τα τμηματα γυρω απο την Κωσταντινουπολη.Η ηπειρωτικη Ελλαδα,τμηματα της σημερινης Τουρκιας(που δεν βρισκονταν κοντα στην πολη),οπως και περιοχες της νοτιας Ιταλιας ηταν αρκετα φτωχικες και αδυναμες.Γενικοτερα η επαρχια της αυτοκρατοριας ηταν μπουρδελο.Γι'αυτο και για 2 αιωνες η Ελλαδα περασε στα χερια των σλαβο-αβαρων.Οπως και το χασιμο του Λεβαντου και της νοτιας Ιταλιας ηταν η πλυρης αδιαφορια της Κωσταντινουπολης προς τις πιο απομακρυσμενες περιοχες/τμηματα.Και την ανατολη την χασαμε διοτι οι περιοχες κοντα στην Αρμενια ηταν αποδυναμωμενες στρατιωτικα και οικονομικα.Γενικοτερα οι βυζαντινοι αυτοκρατορες αρκετοι απο αυτους ηταν μεγαλα λαμογια και προδοτες...και οι πολιτικες τους αποδυναμωσαν τους πληθυσμους και μερικους τους εκαναν και να θελουν να φυγουν απο το βυζαντιο.Οταν χασαμε την μαχη του Ματζικερτ να ξες οτι αρκετοι απο τους πληθυσμους της τοτε ανατολης,ειδαν τους Τουρκομανους και ως απελευθερωτες...διοτι η φορολογια και η καταπιεση τους ειχαν κανει εχθρικους προς τον αυτοκρατορα.
Γεγόνος.
Γεγονός επίσης, πώς ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα τους, ήταν το ότι παρέδωσαν τον στόλο και την "φύλαξη" των θαλλασών τους, στους Βενετούς.
Για 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα χειροκροτάνε όρθιοι τον λουδοβίκο οι αυλικοί. Είδα αυτό, πήρα έναν κουβά να κάνω εμετό και το έκλεισα. Αν θέλεις δώσε μου απευθείας τα χρονικά σημεία του βίντεο που τους ξεφτυλίζει γιατί δεν έχω 59 λεπτά από τη ζωή μου να αφιερώσω στο λουδοβίκο.
Σκληρος καριολης κουλης,μπορω να πω οτι τους ξεφτιλισε.
Μα δεν ειναι συγκεκριμενα λεπτα που το κανει.Ολο το βιντεο δειχνει οτι ο κουλης ειναι πολυ πιο σοβαρος και αξιολογος απο τον Τσιπρα.Δες και του Τσιπρα αν εχεις χρονο και κανε συγκριση.Δες τι λεει ο ενας και τι λεει ο αλλος...Για 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα χειροκροτάνε όρθιοι τον λουδοβίκο οι αυλικοί. Είδα αυτό, πήρα έναν κουβά να κάνω εμετό και το έκλεισα. Αν θέλεις δώσε μου απευθείας τα χρονικά σημεία του βίντεο που τους ξεφτυλίζει γιατί δεν έχω 59 λεπτά από τη ζωή μου να αφιερώσω στο λουδοβίκο.
Απλά κανονικός πρωθυπουργός. Η ατυχία και τύχη του είναι να έχει "αντίπαλο" αυτο το ζωάδι.
Σκληρος καριολης κουλης,μπορω να πω οτι τους ξεφτιλισε.
Ρε τύπε, ο χαζός ο κωλομπούρδας, που τα ξέρει όλα μην ξεχνιόμαστε, τον βρίζει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ. Τι ψάχνεις να βρεις και συ.Μα δεν ειναι συγκεκριμενα λεπτα που το κανει.Ολο το βιντεο δειχνει οτι ο κουλης ειναι πολυ πιο σοβαρος και αξιολογος απο τον Τσιπρα.Δες και του Τσιπρα αν εχεις χρονο και κανε συγκριση.Δες τι λεει ο ενας και τι λεει ο αλλος...
Τύπε αν διαβάσεις τις προηγούμενες σημερινές απαντήσεις μου θα δεις ότι παρακολούθησα ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας Τσίπρα στο coffee break μου και είπα τo εξής:Μα δεν ειναι συγκεκριμενα λεπτα που το κανει.Ολο το βιντεο δειχνει οτι ο κουλης ειναι πολυ πιο σοβαρος και αξιολογος απο τον Τσιπρα.Δες και του Τσιπρα αν εχεις χρονο και κανε συγκριση.Δες τι λεει ο ενας και τι λεει ο αλλος...