Περναω τις προηγουμενες ημερες απο το τοπικο μου ΚΕΠ για διεκπεραιωση μιας εργασιας, εξουσιοδοτηση σε δικηγορο. Βλεπω αναρτημενη στην εισοδο ανακοινωση που ενημερωνει οτι δεχονται μονο κατοπιν τηλεφωνικου ραντεβου, για λογους αποφυγης συνωστισμου, λογω πανδημιας. Ημουν ενημερος απο το διαδικτυο, αλλα πηγα να σημειωσω τα τηλεφωνα για σιγουρια. Ας βοηθησουμε ολοι σε αυτη τη δυσκολη κατασταση. Ας προσαρμοστουμε. Παιρνω τηλεφωνο σημερα. Πολλες φορες. Επι ωρα. Δυστυχως κανεις δε σηκωνει κανενα απο τα δυο διαθεσιμα τηλεφωνα. Αποφασιζω να παρω τηλεφωνο σε αλλο ΚΕΠ. Εστω κι αν ειναι πιο μακρια απο το σπιτι μου. Ας πιασω γραμμη, κι ας ειναι πιο μακρια, τι να κανουμε, η δουλεια να γινει. Πιανω γραμμη συντομα. Η υπαλληλος με ρωταει τι θελω. Σε στυλ Τι θελει αυτος τωρα και μας ενοχλει; Της εξηγω. Με παραπεμπει σε αλλη υπαλληλο. Συντομα απανταει, αλλα με διαθεση ακομα πιο κακοκεφη απο τη προηγουμενη. Και σε στυλ σαν να την εβρισα, σαν να την ενοχλησα σφοδρα. Της ζητησα απλως ποτε μπορω να περασω απο το ΚΕΠ για τη δουλεια που επρεπε να κανω.Μου απανταει Μπειτε στο σαιτ gov, εκει θα βαλετε τους κωδικους, μετα θα κλεισετε ραντεβου, μετα...Τη διακοπτω λεγοντας Δε μπορω να κλεισω τηλεφωνικο ραντεβου; Τωρα; Εκεινη σχεδον αηδιασμενη με το θρασος μου, και σιγουρα εκπληκτη, με φανερη δυσαρεσκεια, μου λεει Α, θελετε ραντεβου με το τηλεφωνο; Ποτε θελετε; Και εν τελει κλεινω το ραντεβου.