Νενα(2)
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2021
- Like
- 161
- Πόντοι
- 1
Μιας και εχω φιλους στο φβ απο πολλες χωρες χθες μιλησα αγγλικα ευτυχως βρηκα κινεζο να ξέρει αγγλικα απο τη γουχαν.
Τον ρωτησα πως ηταν το λοκνταουν στη πολη του περυσι και αυτα που μου ειπε αν τα συγκρινουμε με τα δικα μας λοκνταουν ειναι για γελια.
Αρχικα απαγορευοταν να βγεις εξω για σωματικη ασκηση η για βολτα του κατοικιδιου μονο να πας σουπερ μαρκετ επιτρεποταν με χρονικο οριο μια η δυο φορες τη βδομαδα και γινοταν μονο μεσω εφαρμογης κυβερνητικης που ελεγχε τα παντα,μετρουσε αντιστροφα χρονικα επισης σου εδιχνε το πλησιεστερο σουπερ μαρκετ και μετα γυρνουσες σπιτι,βεβαια η γυναικα ειχε δικαιωμα να παει και αυτη δυο φορες οποτε δεν ειχαν ελλειψεις σε αγαθα υπηρχε και η λειτουργεια ηλεκτρονικης παραγγελιας.
Δημοσιες υπηρεσιες κλπ δεν λειτουργουσαν για 76 μερες,μπλοκα και οδοφραγματα στους δρομους με στρατό και αστυνομια συνεχεια σε περιπολιες μεχρι και ελεγχος σε πολυκατοικιες και διαμερισματα εκαναν αν ειναι ολα τα μελη μεσα αλλιως τα προστιμα τσουχτερα μεχρι και φυλακιση.
Αν ηθελες να πας νοσοκομειο μονο με ασθενοφορο οχι με το αμαξι σου,ελεγες εχω συμπτωματα κοβιντ και ερχονταν εξοπλισμενοι η οικογενεια σε καραντινα σπιτι και ο ασθενης στο νοσοκομειο αν ηταν θετικος η οικογενεια κλεινοταν σε απομονωση στο σπιτι με ενημερωση των γειτονων οτι η ταδε οικογενεια καραντινα και εντολη να μην βγουν καθολου απο το σπιτι η εφαρμογη στα τηλεφωνα δεν επετρεπε να βγουν εξω ειχε μπαν και ερχοταν ανα 2 ωρες η ανα τρεις κλιμακιο να κανει ελεγχο στα υποπτα ηταν ειδικό κλιμάκιο μονο για της ιχνυλατησεις με ειδικες στολες.αν καποιος σε καραντινα εβγαινε εξω ετρωγε σκληρη ποινη και φυλακιση.
Οι δρομοι εντελως αδειοι και ολοι μεσα μαντρωμενοι,ομως καταφεραν και το μηδενισαν.
Εσυ εχεις αναγει την μαλακια σε θρησκεια.Αντε και αρχιεπισκοπος