Χασοδικη μια ερωτηση..τα μουνοπανα που χτυπησαν τον εργαζομενο στο μετρο τι ποινες προβλεπονται και αν θα τον πληρωνουν για καποια χρονια για τις ζημιες που τουε καναν με την υποσημειωση οτι ειναι και ανηλικοι.Τι προβλεπεται;
Κατσε να μαθουμε τι ποινικη διωξη θα τους κανει αυριο ο εισαγγελεας και θα τα πουμε
Ως γνωστον η ελληνικη δικαιοσυνη τιμωρει πολυ αυστηρα...
Ψεγω την κυβερνηση πολυ ασχημα για το οτι δεν αλλαξε τον ποινικο κωδικα που αφησαν οι μουνοπαναδες του συριζα....ειναι ντροπη
Αυτο ειναι μια πολυ μεγαλη συζητηση. Οι συνεχεις αλλαγές στον ποινικο κωδικα μονο περαιτερω μπερδεματα επιφερουν.
Καλώς ή κακώς, ο Συριζα αλλαξε τον Ποινικο Κώδικα. Κυβερνηση ηταν. Και ακολουθησε την ιδεολογια του και στο χώρο του ποινικου δικαιου. Γιατι παραπονουμαστε? Τον ψηφισανε και εγινε κυβερνηση. Γιατι δυσανασχετουμε με αυτα που επελεξε? Να δυσανασχετησουμε με οσους τον ψηφισαν χωρις να καταλαβαινουν τι ψηφιζουν.
Οχι αγαπητε.Εχει υποχρεωση η κυβερνηση να τον αλλαξει.ΤΕΛΟΣ
Αφου θελεις να το συζητησουμε σοβαρα, δεν εχω προβλημα.
Η αποψη μου ειναι οτι θα ειναι λαθος στο λαθος.
Το θεμα της ποινικης δικαιοσυνης δεν πρεπει να εντοπιζεται μονο στο υψος των ποινων.
Πρεπει να υπαρξει ενα γενικοτερο πλαισιο. Προληψης, Επανοδου των αποφυλακισθεντων, στηριξης θυματων κλπ.
Και κυριως να ρυθμισθει το θεμα της ταχυτητας στην αποδοση δικαιοσυνης.
Το να μιλαμε απλως για το υψος των ποινων ειναι αποπροσανατολιστικο. Εγω παντως ΔΕΝ ειμαι υπερ των μεγαλων ποινων.
Το θεμα το ειχαν λυσει ηδη απο το διαφωτισμο.
Νομιζω το εχω ξαναπει.
Επιτυχημενη ποινικη δικαιοσυνη σημαινει ΜΙΚΡΕΣ ποινες, ΓΡΗΓΟΡΑ αποδιδομενες και ΟΛΙΚΑ εκτιομενες.
Ποια κοινωνια ειναι ομως ετοιμη να το δεχθει αυτο? Και αναλωνομαστε μονο τι υψος ποινης θα εχει καποιος. Πότε θα καταδικασθει, πόση ποινη θα εκτισει, τι θα απογινει το θυμα, τι θα απογινει ο θυτης, αποτελουν λεπτομερειες για τον πολύ κοσμο.