Ηθελα να ρωτησω κατι τον Πουσι Βαγκον. Ειδα οτι λογω της μαχητικοτητας του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, αποφασισε να στηριξει ΚΚΕ. Ο Πουσι ομως εχει αναρχικη αφετηρια-εξωκοινοβουλευτικη αριστερα, ανταρσυα. Φιλος μου ΚΚΕες, μου εχει πει ομως Δες βιντεο που σε πορεια, αναρχικοι κανουν επιθεση στο μπλογκ του ΚΚΕ, γιατι μας μισουν. Μας κατηγορουν οτι παραειμαστε πατριωτες για εκεινους, παιρνουμε πατριωτικες θεσεις στα εθνικα θεματα, κατι που σιχαινονται οι αναρχικοι, εχουμε την ελληνικη σημαια μαζι με του κομματος, στηριζουμε το συστημα φυλωντας τη Βουλη μη κανουν ντου.Μας εκαναν αγρια δολοφονικη επιθεση και καναμε 2-3 αντεπιθεσεις συντεταγμενα για να μπορεσουμε να τους αποκρουσουμε.
Τι θεση παιρνει για αυτη τη διαμαχη ο Πουσι;
σε αυτη τη διαμαχη η οποια ξεκιναει απο την διασπαση της β διεθνους μεταξυ μαρξ και μπακουνιν συντασσομαι ως μαρξιστης λενινιστης με τις θεσεις του λενιν οπως αυτες αποτυπωνονται στο συγγραμα κρατος και επανασταση
θεωρω λοιπον και το λεω και στους φιλους μου αναρχικους αυτο οτι πρεπει να υπαρξει ενας ελεγχος στην οικοδομηση του σοσιαλισμου και αυτος ο ελεγχος αναγκαστικα θα γινει απο την εργατικη ταξη
αρα λοιπον η μονη λυση εναντια στην αντεπανασταση ειναι η διχτατορια του πλορεταριατου
οι φιλοι αναρχικοι αυτο δεν το δεχονται ομως αλλα η ιστορια εχει δειξει οτι η αντεπανασταση πετυχαινει καλυτερα τον στοχο της αν δεν υπαρχει οργανωμενο κινημα-κομμα που θα ελεγγχει την μεταβαση της εξουσιας απεναντι στην παλια ταξη και στην νεα
βεβαια στις συνθηκες που ζουμε αυτη τη στιγμη τα παραπανω δεν ειναι αναγκαια οπωτε σε πρωτη φαση ειμαι υπερ της συγκλισης ολων των δυναμεων της αριστερας και αναρχιας
οταν θα ερθει η στιγμη που θα μιλησουμε για τον τροπο που θα γινει εδω ειμαστε
αρα σε πρωτη φαση αν και στηριζω δικτατορια του προλεταριατου η αλλιως της οργανωσης εργατων αγροτων σε ενιαιο κομμα δεν φερνω αντιρρηση σε ενα πλατυ αντιδεξιο μετωπο που θα αποτελειται απο σοσιαλδημοκρατες μεχρι και αναρχοσυνδικαλιστες
παντα ομως εχωντας στο μυαλο μου οτι η αντιδραση θα προσπαθησει να εκμεταλευτει καθε ευκαιρεια που θα της δωθει και θα πρεπει να αντιμετωπισθει με σκληρο τροπο