Μιας και η καταγωγη και το dna παίζουν ρολο θα επισημανω την ηρωικη μαχη της καταγωγης μου.
Μάχη Λεοντίου (1943)
Για τη Μάχη του Λεοντίου (1943) διαβάστε εδώ
Στη σύγχρονη ιστορία σημαντικό γεγονός που έλαβε χώρα στα περίχωρα του χωριού, είναι η γνωστή Μάχη του Λεοντίου ανάμεσα σε ομάδα ανταρτών του ΕΛΑΣ και του 3ου συντάγματος "ειδικού πολέμου" της ιταλικής Μεραρχίας Πιεμόντε υπό τον ταγματάρχη Γκασπάρο, τον επονομαζόμενο και "ανταρτοφάγο". Επικεφαλής των ανταρτών ήταν ο καπετάνιος Μίχος. Στις 14 Ιουλίου του 1943 ξεκίνησε η μάχη με ενέδρα των ανταρτών. Στη μάχη που ακολούθησε οι Έλληνες πατριώτες κυριολεκτικά διέλυσαν τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις, οι οποίες έχασαν γύρω στους εβδομήντα άνδρες όλο τον οπλισμό και τα υποζύγια τους. Με τα υλικά αυτά ενισχύθηκε αποφασιστικά η μαχητική ικανότητα του ΕΛΑΣ της βόρειας Πελοποννήσου. Αργότερα, ως αντίποινα το χωριό κάηκε από τις κατοχικές δυνάμεις που σκότωσαν τουλάχιστον δέκα χωριανούς. Πολλοί κάτοικοι του Λεοντίου συμμετείχαν ενεργά στον εφεδρικό ΕΛΑΣ και τις οργανώσεις του ΕΑΜ παρέχοντας ουσιαστική υποστήριξη στον απελευθερωτικό αγώνα τα χρόνια της κατοχής 1941-1944.
Αφού εσύ ρε κομμουνόπουστα δεν πολεμάς, τι μας τσαμπουνάς τώρα;
δεν πολεμαω για τα συμφεροντα της ελιτ ρε στρινγκακια.
Γτ να παω να σκοτωσω το τουρκοπουλο η το τουρκοπουλο εμενα για τα καπριτσια του ερντογαν και του κουλη.
Εχουμε 21ο αιωνα και οι πολεμοι πρεπει να θεωρουνται παρελθον.
Εγω θα πολεμουσα μονο για να υπερασπιστω το χωριο μου θα γίνομουν ανταρτης,ειτε ερχονταν τουρκοι ειτε ερχονταν αμερικανοι ειτε ερχονταν και ελληνες για να το καταλαβουν η να του επιβληθουν.
Ανταρτικο μονο βλακακο,εσυ ομως με το στρινγκ σου μονο για γιουσουφακι κανεις