μπορεις να μου βρεις αλλο κρατος στην ευρωπαικη ενωση οπου το πρωτο κομμα αφαιρει ποσο βουλευτων απο τα υπολοιπα κομματα?
Αααα ωραία, πολύ ωραία ερώτηση γιατί σου έχω κι εγώ μερικές!
Απαντώ: δεν ξέρω πως είναι ακριβώς το εκλογικό σύστημα, αλλά είναι κάποια μορφή ενισχυμένης αναλογικής.
Πάμε στις ερωτήσεις τώρα:
1. Ξέρεις άλλο κράτος στην ΕυρωπαΪκή Ένωση που να έχει σύστημα απλής αναλογικής?
2. Ξέρεις άλλο κράτος που να μην έχει εξαντλήσει 4ετία (ή όσο είναι τέλος πάντων η θητεία της Κυβέρνησης) τόσες πολλές φορές?
3. Ξέρεις άλλο κράτος να κάνει σερί εκλογές σχεδόν κάθε 1-2-3 χρόνια? Εγώ ξέρω ένα: την Ιταλία η οποία σε κάποια στιγμή με τέτοιο σύστημα δεν μπορούσε να βγάλει κυβέρνηση για μήνες.
Με λίγα λόγια δεν είμαι κατά της ενισχυμένης αναλογικής. Γιατί πρέπει να βγαίνει κάποιος. Εξάλλου, ισχύει για όλους. Για ποιο λόγο ήταν καλή όταν ήταν να βγει ο Αλεξέγιεφ και μόλις είδε ότι έπαιρνε πούλο στις δημοσκοπήσεις (όπως τώρα ας πούμε!), ΤΟΤΕ άλλαξε τον εκλογικό νόμο? Να θυμίσω ότι έλεγε ότι με το που βγει θα τον αλλάξει (2015) και τον άλλαξε 1μιση χρόνο μετά (καλοκαίρι του '16).
Απάντηση: γιατί είναι ένα ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ κουμούνας ο οποίος εάν δεν κυβερνά θέλει το απόλυτο χάος σε μια χώρα... το οποίο φέρνει επίσης κάθε κομμουνιστικό καθεστώς όταν κυβερνά
Όσο για αυτό περί ισχύος του νόμου μέχρι τον Φεβρουάριο, δεν το ξέρω, πρώτη φορά από σένα το ακούω.