gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
Φτου μου ρε πούστη γαμώ το μουνί της πεθεράς μου γαμώ!!!!! ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ. Μια βιομηχανία που είναι στην Ελλάδα και κόψει μέρισμα αυτά θα φορολογηθούν με 25% (ή πόσο είναι), χωρια τους άλλους φόρους που θα πρέπει να πληρώσει. Το μέρισμα που θα κόψει η βιομηχανία είναι ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ και θα φορολογιθεί. Αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝκατάλαβες τι έγραψες ή μπα???
παράδειγμα ... εταιρεία βγάζει κέρδη 100.000 ευρώ... αποφασίζει να μοιράσει από τα 100.000 τα πχ 60.000 και να κρατήσει στην πάντα 40.000
πληρώνει χοντρικά
8.000 για τα 40.000 (20%)
27.000 για τα 60.000 (45%)
πόσο απλούστερα να το πούμε... ο μέτοχος τσεπώνει δηλαδή 33.000 και τα βάζει σε ξεχωριστό κουτάκι στην δήλωση ώστε να μην υπολογιστούν στην εκκαθάριση φόρου...
θα μας τρελλάνεις εσύ...
μια ναυτιλιακή έχει στην σημαία πχ 400.000 τόνους .. πληρώνει πχ 8 δολλάρια τον τόνο δηλαδή 3.200.000 φόρο και καθαρίζει... όσα και να βγάλει όσα και να χάσει... έβγαλε 50 μύρια έχασε 5 μύρια ...
"Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 107 του Συντάγματος κατοχυρώνονται οι εγκριτικές πράξεις νηολόγησης των πλοίων απαλλάσσονται οι εφοπλιστές από την φορολογία επί των κερδών. Ωστόσο, ενστάσεις για τον τρόπο φορολογίας των πλοίων στην Ελλάδα, έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία με έγγραφο της προς την ελληνική κυβέρνηση ζητεί αναλυτικά να αιτιολογηθούν οι 56 φορολογικές απαλλαγές των εφοπλιστών.
Εδώ ολόκληρη Ευρωπαϊκη Επιτροπη της ΕΕ έχει ενστάνσεις για τον τρόπο φορολογισης αλλά εσύ ΕΚΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ να επιμένεις. Κάνε παραπέρα και κάνε μου τη χάρη