«Βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ Θεοχάρη και Κόνσολα για τον τουρισμό στα νησιά
Μάλλον έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια εκεί στο υπουργείο Τουρισμού αφού από τη μία πλευρά προσπαθούν να δώσουν μια εικόνα κάθε νησιού όσον αφορά την πανδημία, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να ικανοποιήσουν και τους τοπικούς παράγοντες. Φαίνετα ωστόσο πως υπάρχει μια σαφής διαφοροποίηση μεταξύ υπουργού και υφυπουργού.
Αλλά δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν γίνεται να υπάρχουν και έτσι, από τη μία δημοσιεύουν πίνακες επικινδυνότητας και από την άλλη διαφωνούν!
Το σχέδιο που παρουσίασε υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
Στις διαφάνειες που παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, περιγράφεται αναλυτικά το σχέδιο διαχωρισμού βάσει επικινδυνότητας της χώρας και συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Χαμηλής επικινδυνότητας» η ηπειρωτική Ελλάδα, η Κρήτη και όσα νησιά απέχουν από την Αθήνα μέχρι δύο ώρες, είτε με πλοίο είτε μέσω πρόσβασης με αυτοκίνητο (π.χ. Εύβοια, νησιά Αργοσαρωνικού).
«Μεσαίας επικινδυνότητας» είναι οι προορισμοί Σαντορίνη, Κάλυμνος, Νάξος, Πάρος, Κως, Ρόδος και Σύρος.
«Υψηλής επικινδυνότητας» είναι όλοι οι υπόλοιποι νησιωτικοί προορισμοί είτε του Αιγαίου είτε του Ιονίου. Να σημειωθεί ότι στους υψηλής επικινδυνότητας προορισμούς περιλαμβάνεται και η Μύκονος.
Διαφωνεί ο υφυπουργός του, Μάνος Κόνσολας
Μιλώντας χθες στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή ο κ. Κόνσολας (βουλευτής Δωδεκανήσου) απαντώντας στον δήμαρχο Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκα ο οποίος είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιδράσεις του για την απόφαση αυτή του υπουργείου, τόνισε:
«Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού προέβαινε σε κατάταξη των νησιών, σε επικίνδυνα και μη. Το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημα ανακοίνωση. Αυτοί που το ισχυρίζονται είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ανεπαρκείς».
Θιασος