Σήμερα Δευτερα, υστερα απο δυο μηνες αναστολης, ανοιγει (ετσι οπως ανοιγει) η εστιαση.
Την ιδια στιγμη τα περιφημα δανεια που υποσχεθηκε η κυβερνηση ως καφαλαιο εκ-κινησης δεν εχουν ουτε καν αξιολογηθει και πολυ περισσοτερο δεν εχουν συμβασιοποιηθει και δεν εχουν χορηγηθει απο τις τραπεζες!
Αμφιβαλω αν τελικα θα καταβληθουν σε ενα μικρο ποσοστο επιχειρησεων.
Οι πολυδιαφημισμενες χορηγησεις τυπου «επιστρεπτεα προκαταβολη», οι οποιες επι της ουσιας δεν ειναι τιποτα αλλο παρα επιστροφη μερους της προκαταβολης φορου που εχουν ηδη προκαταβαλει οι επιχειρησεις για μελοντικα κερδη (που ομως τελικα δεν θα καταγραψουν λογω κορωναιου), ακομα και αυτες που θεωρητικα ησαν αμεσες παρεμβασεις, δεν εχουν πιστωθει στους λογαριασμους των δικαιουχων.
Ετσι λοιπον παμε και οποιος αντεξει!
Μετα απο αυτες τις «μεγαλειωδεις παρεμβασεις», ερχεται πλεον η κυβερνηση να απαντησει το ιδιο «σθεναρα» και στο φλεγον θεμα της διαφαινομενης ανεργιας.
Και τι μας λεει;
«Εσεις καλοι μου εργοδοτες, αν θελετε να παρετε τα δανεια και τις προκαταβολες που σας υποσχεθηκα θα δωσετε μισο μηνα δουλεια με τις αναλογες αποδοχες στους εργαζομενους, αλλα τα ενσημα θα τα πληρωνετε στο διπλασιο, δηλαδη σαν να δουλευαν ολοκληρο το μηνα.
Και εσεις καλοι μου εργαζομενοι για να μη βγειτε στην ανεργια, τον μισο μηνα, που θα καθοσαστε, θα παιρνετε κατι ψιλα απο το κρατος που ειναι πολυ λιγοτερα απο το επιδομα ανεργιας και που δεν θα αναπληρωνουν σε καμια περιπτωση τον πληρη μισθο που ειχατε».
(Ετσι δεν θα καταγραφεται και η πραγματικη ανεργια).
Μπραβο ρε παιδια!
Σκεφθηκατε πολυ για να το βρητε αυτο;
Συγχαρητηρια!
Σιγουρα εχετε πολυ μυαλο εκει στα ψηλα!
Πολυ «ωραια» προταση, που μονο ενας απελπισμενος επιχειρηματιας θα μπορουσε να την αποδεχθει για να αποκτησει προσβαση στον δανεισμο.
Ελα ντε ομως, που ακομα και αυτος δεν θα προσχωρησει στη λογικη σας, αφου τελικα δεν θα ειναι επιλεξιμος απο τις τραπεζες για δανεισμο γιατι δεν θα πληρει το κριτηριο της μεχρι τωρα κερδοφορου λειτουργιας που εχει τεθει!
Δηλαδη η προταση / παρεμβαση σας επι της ουσιας δεν εχει κανεναν αποδεκτη. Ειναι ακυρη.
Τωρα, μηπως θα πρεπει εμεις να προσποιηθουμε τους ηληθιους και να κανουμε πως δεν καταλαβαμε, να ενθουσιαστουμε τεχνηεντως, γιατι αλλιως θα μας πειτε και «ζεους»;
( «ζεος» = παραγωγο του ρηματος «ζεω», ταυτοσημου του ρηματος «βρωμαω», προσφιλης στους μεταμοντερνους Νεοδημοκρατες απαξιωτικη προσφωνηση προς τους οπαδους και «συνοδοιπορους» του Συριζα.
Υπαρχει ομως και αντιθετη ετυμολογικη αποψη, οτι η εκφραση αυτη δεν εμπεριεχει περιφρονιση και υβρισμο, αλλα απλως, επειδη οι μεταμοντερνοι πολιτικοι ειναι, οπως καταλαβαινετε πολυασχολοι, δεν προλαβαινουν να λενε ολοκληρη την λεξη «συριζαιος» και για να μην κουραζονται ασκοπως την περικοπτουν και κρατουν μονο την καταληξη που ειναι το «ζεος».....)
ΥΓ: Προς αποφυγη πασης φυσεως και τυπου παρεξηγησεως και επειδη οι καιροι ειναι πονηροι, δηλωνω οτι δεν εχω καμια αναγκη απο κανενα τριτο για προσδιορισμο της πολιτικης μου ταυτοτητας και μπορω μια χαρα να το κανω και μονος μου αυτοπροσδιοριζομενος ανερυθριαστως ως «ανενταχτος δημοκρατικος πολιτης».