Στο παρόν thread παρατήρησα ότι ευθύς ως ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα η πλειονότης των σαμαροβενιζελικών του σαϊτ,άρχισε να επιτίθεται σφοδρότατα στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας και παρουσιάζοντάς την ως άπειρη, άτολμη , ανακόλουθη κλπ- κλπ , άρχισαν να υβρίζουν και να απειλούν με κρεμάλες και ειδικά δικαστήρια (αν είναι δυνατόν) τα μέλη της Κυβέρνησης και να ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα στην χρεωκοπία και τη ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, παραθέτουν διαρκώς άρθρα ξενόγλωσσα ή ελληνόγλωσσα που μας δείχνουν με βεβαιότητα ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην καταστροφή.
Μαζί Σας.
Όμως οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή ή απλά παρέλαβαν το τιμόνι της διακυβέρνησης μιας ήδη αποτυχημένης χώρας, για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, μόνο αυτοί δεν ήσαν υπαίτιοι και προσπαθούν να μας ξελασπώσουν ;
Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι δεν το ξέρω. Ο χρόνος θα το δείξει. Εξάλλου μόλις 10 μέρες έχουν στην κυβέρνηση και δεν έχουν παράσχει ακόμα νομοθετικό έργο ώστε να υλοποιηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες τους και στην ΕΕ είμαστε ακόμα σε φάση διαβουλεύσεων.
Μετά από αυτά τα ολίγα προκαταρκτικά (γιατί βαριέμαι να γράφω) , το ερώτημα είναι πως σχολιάζετε την απάντηση του Γερμανού αντικαγκελάριου μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ΥπΟικ.
Από :
“Αποθαρρυντική ήταν και η στάση του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μετά τη συνάντηση του με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ, δήλωσε χωρίς περιστροφές:
"Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να εκλέξει δημοκρατικά μια νέα κυβέρνηση και φυσικά κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να προσδιορίσει εκ νέου την πολιτική της, ειδικά όταν έχει μια καθαρή εκλογική εντολή. Ένα όμως πρέπει να είναι σαφές: οι συνέπειες, ειδικά οι οικονομικές συνέπειες ενός επαναπροσδιορισμού της ελληνικής πολιτικής, δεν μπορούν να μεταφέρονται σε άλλες χώρες και να πληρώνονται εκεί από τους φορολογούμενους".
Ο ίδιος δεν δίστασε να καρφώνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:
"Πρέπει όμως να το πούμε καθαρά: το ότι (οι έλληνες πολίτες)
αναγκάστηκαν να τα υποστούν αυτά δεν είναι ευθύνη της ΕΕ ή της τρόικας, αλλά των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Ελλάδα- ανεξάρτητα αν ήταν συντηρητικές, ή, δυστυχώς, και σοσιαλιστικές.
Έφεραν τη χώρα σε τρομακτική κατάσταση και την εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν και το κράτος, λίγο-πολύ, λάφυρο".