[size=30pt]Η Χανιώτισσα μετανάστρια γράφει στους Έλληνες | Ανοιχτή επιστολή[/size]
Στης 25 του Γενάρη συνειδητά ψήφισα Σύριζα .
Δεν μ’ εξαπάτησε ,η με παραπλάνησε κανείς .
Ψήφισα Σύριζα διότι το πρώτο που ήθελα ήταν να ξεβρομίσει η Ελλάδα από την μπόχα και την καφρίλα ,των προηγούμενων κυβερνήσεων .
Σαράντα χρόνια μας είχαν πιει το αίμα .
Κατ έκλεψαν τα ταμεία της χώρας ,μας υποδούλωσαν ,μας ρεζίλεψαν ….
Δεν άφησαν τίποτα όρθιο και στην τελική υποτιμούσαν την νοημοσύνη μας.
Δεν τους άντεχα άλλο .
Ψήφισα Σύριζα για μια μικρή ανάσα ,ελπίδας και αξιοπρέπειας .
Ψήφισα για να αποκαταστηθεί στην χώρα μας το Σύνταγμα, οι νόμοι ,η αξιοκρατία .Η αξιοπρέπεια .Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ .
Να σηκώσουμε επιτέλους το ανάστημα που μας αξίζει.
Να φύγουν επιτέλους τα μνημόνια , η κατοχή ,η υποδούλωση ,η ταπείνωση, η εξαθλίωση που μας επέβαλαν οι προδότες .
Οι προδότες που μας έβαλαν την θηλιά όσο ποιο σφικτά μπορούσα .
Αυτούς τους προδότες , τους θέλω φυλακή ΟΛΟΥΣ.
Συνειδητά ψηφίζοντας Σύριζα ήξερα ότι οι δυσκολίες θα συνεχίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα .
Η Ισοπέδωση που υπέστη η χώρα και ο λαός τα τελευταία χρόνια δεν είναι δυνατόν να αποκαταστηθεί από την μια στιγμή στην άλλη.
Δεν πιστεύω στα δια μαγείας ….
Όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Όλοι μας νοιώσαμε ανάταση της δύναμης και της αξιοπρέπειας μας .
Επιτέλους κάποιος άρχισε να λέει ΌΧΙ για πρώτη φορά .
Τώρα άρχιζε η αντίσταση .
Οι προηγούμενοι απλά κατ έβαζαν κεφάλια και παντελόνια. .
Όμως ήξερα και ξέρω ότι οι δυνάμεις κατοχής, μαζί με τους Εφιάλτες , είναι αδίστακτοι ,ανελέητοι ,Ο πόλεμος είναι και θα είναι σκληρός ,δύσκολος ,χρειάζεται στρατηγική ,επιθέσεις αλλά και υποχωρήσεις .
Ναι θα γίνουν υποχωρήσεις και λάθη, γιατί αυτά έχει ο πόλεμος.
Θα έχουμε μπρος ,πίσω ,χασούρες ,νίκες .
Μικρές ,μέχρι να έλθουν και οι ποιο μεγάλες .
Ξέρω συνειδητά , ότι σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που δίνει η νέα κυβέρνηση για την Ελλάδα μας,‘έχω ιερά υποχρέωση να σταθώ διπλά της , συμπολεμιστή απ’ όποιο μετερίζι μπορώ .
Θα είμαι διπλά της διότι ξέρω ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για τα κλεμμένα χρήματα ,την κακή διαχείριση σαράντα ετών .Την εξαθλίωση ,
Δεν υπέγραψε κατοχικά μνημόνια ,συνθήκες Σέκερ ,Δουβλίνου .
Θα έχει ευθύνη αν αθετήσει τον λόγο της και δεν τιμωρήσει τους ενόχους για εσχάτη προδοσία
Δεν νοιώθω καμιά προδοσία καμιά κοροϊδίας. Προς το παρών.
Θέλει χρόνο και θα τον έχει .Με όρια.
Η μάχες θέλουν, υπομονή, επίμονη ,αγώνα πολύ ,δύναμη ,πείσμα ,πιστή ,ενότητα .
Έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας ,για να ξανά ανατείλει ο ήλιος της Ελλάδος.
Τόσα χρόνια μόνο κακό ξέραμε να της κάνουμε .Ας την αγαπήσουμε επιτέλους.
Αν μερικοί απογοητεύθηκαν ,λάκισαν στην πρώτη μάχη ,αν πίστεψαν ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας , της Εθνικής κυριαρχίας, η λευτεριά θα αποκατασταθούν δια αναθέσεως ,είναι οικτρά γελασμένοι .
Είναι οι ίδιοι που για χρόνια δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ τους ,που κοίταζαν πως θα βολέψουν την πάρτη τους .
Οι ξερόλες που θέλουν να ασκούν μια στείρα κριτική ίσα για να κάνουν τους καμπόσους ,αλλά αν τους πεις να αναλάβουν ευθύνες και υποχρεώσεις στην δύσκολη αυτή μάχη θα εξαφανιστούν άμεσα.
Οι γνωστοί σωτήρες , καλά θα κάνουν επιτέλους να το βουλώσουν μια και καλή.
Οι δημοσιογραφίσκοι ,της τρύπιας δεκάρας, που όλα τα χρόνια της Μνημονιακής κατοχής ,άλλο τίποτα δεν έκαναν ,από τον πανικοβάλλουν και να παραπλανούν τους τηλεθεατές, ήλθε η ώρα να εξαφανιστούν μαζί με τα κανάλια που εκπέμπουν .
Είναι επικίνδυνοι, για την χώρα και τους πολίτες .
Τελειώνοντας, θα πω μόνο τούτο.
Στηρίζω, αγωνίζομαι δίπλα στην κυβέρνηση, με όποιο μέσο μπορώ , όσο μένει πιστή στην υπεράσπιση της χώρας ,των ανθρώπινων και συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών της
Δεν με νοιάζει αν είναι δεξιά, αριστερά ,κεντρώα ,σοσιαλιστική .
Με νοιάζει να είναι σωστή και δίκαιοι.
Καλή λευτεριά Ελλάδα .
[size=20pt]Νίκη Λατινάκη[/size]