Ο υπάλληλος έκανε τη δουλειά του, εσύ τον αγνόησες, παρανέβης τα προβλεπόμενα και εξήγησες "θερμά" στον προϊστάμενο το πρόβλημά σου, ο οποίος και σου έδωσε λύση.
Κοντολογίς πήρες το ρουσφέτι με την αξία σου - γιατί εσύ έφταιγες που πήγες την τελευταία μέρα για κτεο κι όχι ο υπάλληλος που αρνήθηκε να παραβεί τους κανονισμούς του.
Στην πλατεία Κλαυθμώνος έκλαιγαν οι κομματικοί στρατοί που είχαν δημοσιουπαλληλοποιηθεί. Έχει σημασία αυτό, γιατί ο κρατικός μηχανισμός επανδρώθηκε με την πατρωνεία και τις πελατειακές σχέσεις που εγκαθίδρυσαν οι κοτζαμπάσηδες που καπέλωσαν τους αγωνιστές της επανάστασης.
Από εκείνα τα χρόνια κρατάει αυτό το είδος της αξιοσύνης που έχουμε λάβει γνώση πάνω κάτω όλοι παντού: της παράκαμψης των διαδικασιών, της προσωρινής κατάλυσης των ιεραρχιών, της πρόκρισης μιας ανθρωπιάς έναντι στη γραφειοκρατία με μόνο σκοπό την προσπόριση ατομικού οφέλους.
Η ανθρωπιά μας είναι βαθιά μνησίκακη εκ του γεγονότος ότι φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για το ατομικό μας συμφέρον. Από την επανάσταση και μετά οι μόνοι που θυσιάστηκαν για το κοινό συμφέρον ήταν ο κόσμος που αντιστάθηκε στη γερμανική κατοχή. Και κάποιοι λίγοι στη χούντα - "λίγοι" κρίνοντας απ' τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχω μέχρι τώρα, γιατί η βιβλιογραφία επί του θέματος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
Αυτά τα δυο σχόλια daima χωρίς να θέλω να σε θίξω προσωπικά. Κι εγώ τα έχω ζήσει αυτά που περιγράφεις, κι εγώ έχω προσπαθήσει να βρω προϊσταμένους, κλπ κλπ.
η λεξη ρουσφετι,προερχεται από τουρκικη λεξη που σημαινει δωροδοκια
στην πραξη εννοουμε εξυπηρετηση που μας κανει πολιτικος με ανταλλαγμα την ψηφο μας η ανωτερος στρατιωτικος η δ υπάλληλος με ανταλλαγμα χρηματικο η λογω συγγενειας η φιλιας
το συγκεκριμενο δεν ηταν ρουσφετι
ναι μεν πηγα τελευταια μερα
αλλα πριν ειχα τηλεφωνησει για το τι χρειαζεται να εχω μαζι μου και η απαντηση στο συγκεκριμενο ηταν την αδεια του αυτοκινητου
δεν μου ειπαν την πρωτοτυπη αδεια
πιθανον να εφταιγα στον βαθμο που δεν ηξερα ότι δεν κανει φωτοτυπια
από εκει και περα, ζητησα θερμα ; από τον προισταμενο να με εξυπηρετησει
το θεωρησα λογικο
αν ημουν εγω προισταμενος και μου ειχαν δειξει τα σχετικα χαρτια ότι ηταν η τελευταια μερα της προθεσμίας και την φωτοτυπια της αδειας θα ειχα κανει το ιδιο
εσυ;
η γραμματικη που βαζεις πχ καναμε που περιλαμβανει και εσενα σε τιμα
ενώ το συγκεκριμενο δεν ηταν ρουσφετι οι περισσοτεροι εχουΜε ζητησει να μας κανουν ρουσφετι ειδικα οι αντρες στον στρατο ,συμφωνω για το προσωπικο οφελος
για την χουντα που εγω εζησα μεχρι το 1973 πραγματι ηταν ελάχιστοι οι αντιστασιακοι
πριν το πολυτεχνειο ειχε αρχισει μικρη αρση περιορισμων εγινε πρωθυπουργος ο πολιτικος μαρκεζινης πηγαίναμε προς ημιαιλευθερες εκλογες και αρχισαν να αυξάνονται
π.χ η εφημεριδα βραδυνη ηταν πολύ εναντιον της χουντας
τωρα η μνισικακια δεν νομιζω ότι είναι το χαρακτηριστικο των περισσοτερων ελληνων
το να πεθανει η κατσικα του γειτονα δεν τους εκφραζει
ο εγωισμος να παρω εγω που προλαβα και να εχω για 2 μηνες αντισηπτικα χωρις να με νοιαζει αν θα βρουν οι αλλοι ναι
τωρα για τους κομματικους στρατους φταιμε ολοι
θυμαμαι συζητηση μεταξυ 2 νεοδημοκρατών μετα την μεταπολιτευση
σημειωτεον ότι τοτε η δαπ στα αει επαιρνε τοτε 10% ενώ η νδ εξω 50
μα καλα πιστευεις ότι πρεπει στα σχολεια οι μαθητες να πολιτικοποιούνται;
αν δεν μπουμε στο παιχνιδι που ηδη μπηκε το κκε θα χασουμε πολιτικα τα παιδια μας
αν εχεις περασει από νεολαια κομματος εξουσιας θα δεις ότι η προωθηση σου αρχικα στην νεολαια, μετα στο κομμα στο συνδικατο στον δημο στην βουλη γινεται με εξαιρεσεις διάσημους επιστήμονες αθλητες δημοσιογράφους καλλιτεχνες κλπ και με συνεργασιες ακομα και αλλων ιδεων συνηποψηφιων και με ρουσφέτια
στην αρχη μικρα και οσο προχωράμε μεγαλύτερα
συνηθως όταν κυττας το γενικοτερο καλο σε τρωει το μαυρο σκοταδι
οι απλοι ανθρωποι ζητανε το ρουσφετι
οι πολιτικοι το δινουν
βεβαια τα τελευταια χρονια όλα τα κομματα που εχουν κυβερνησει εχουν κανει και μερικα περιορισμου του
χωρις βεβαια την εξαλειψη του