Άρτζι μπούρτζι κι'ο λουλάς.
Ανάπτυξη δεν είχαμε γιατί οι τράπεζες σταμάτησαν να δανείζουν και δεν καταφέραμε να προσελκύσουμε ούτε ξένες επενδύσεις για να αναπληρώσουν το κενό που προέκυψε από την αδυναμία του κράτους και των εγχώριων επενδυτών.
Άμα ήταν όπως τα λες εσύ και οι λοιποί αριστεροί εγκέφαλοι τότε όλα τα κράτη του κόσμου θα αύξαναν τους μισθούς δια νόμου και θα είχαν συνεχώς ανάπτυξη.
μα ποσο ασχετος,ασχετοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος
μωρη βρωμολερα,σταματα τις οικονομικες αναλυσεις γιατι εχω λιωσει στο γελιο.
παμε τωρα σταματησαν να δανειζουν οι τράπεζες γιατι?
δευτερον δεν προσελκύσαμε ξενες επενδύσεις για να αναπληρωσουν το κενο που προέκυψε από την αδυναμία του κρατους?
τα κρατη θα αυξαναν τους μισθους και θα ειχαν συνεχεια αναπτυξη?
πρωτον οι τράπεζες κυριως για 2 λογους σταματάνε να δανειζουν,ο ενας υπαρχει ελλειψη ταμειακών διαθεσιμων(ο οποιος προκυπτει από κουρεματα ομολογων η ελλεψη νεας χρηματοδότησης η σπαταλης του παρελθοντος η πολλοι αλλοι λογοι)δευτερος λογος υπαρχουν κοκκινα δανεια και τα χρεη των ιδιωτων η και του δημοσιου είναι πολλα με αποτέλεσμα η τραπεζα προσπαθει να μαζεψει τα δανεικα για να καλυψει την μαυρη τρυπα ετσι ώστε να μην μπει σε διαδικασια αναχρηματοδοτησης από διεθνης οργανισμούς η από την κεντρικη ευρωπαικη τραπεζα η και από οργανισμούς χρηματοπιστωτικης σταθεροτητας.
η προσελκυση επενδυτών φερνει μακροπρόθεσμα κερδη και όχι βραχυπροθεσμα.π.χ από την φορολογια της επιχείρησης και μονο από αυτην,ολα τα υπολοιπα κερδη είναι της επιχείρησης.απλα η επενδυση οφελει το κρατος γιατι μεσω φορων γεμιζει τα ταμεια και επισης απασχολει εργατικο προσωπικο το οποιο εχει ως οφελος την μειωση της ανεργιας.
η αναπτυξη του αεπ των κρατων δεν γινεται από την αυξηση των μισθων,αλλα από τα ετησια συνολικα εσοδα που εχει μια χωρα και βαση της κλίμακας του % καθορίζεται ο ρυθμος ανάπτυξης η υφεσης.