Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 28 άτομα (0 μέλη και 28 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,8%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.746

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
προς το παρων κοιτα το δικο σου κωλαρακι που στο κανανε σουρωτηρι πριν 10 μερες παλιοπουστα
εντάξει μη σε παίρνει από κάτω που τον ψήφισες και θα σου κάνει τώρα τον κώλο σαν την σούφρα του λιλά! :2funny: :2funny: :2funny:
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.784
Πόντοι
1.206
προς το παρων κοιτα το δικο σου κωλαρακι που στο κανανε σουρωτηρι πριν 10 μερες παλιοπουστα

Ο παρών - το παρόν, για το τυπικό. :)

Για το ουσιαστικό το "σας γαμήσαμε - μας γαμήσατε" είναι καλό για πλάκα μόνο για την μπάλα!
Η πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ πιο σοβαρούς όρους και επιχειρήματα...
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Η έκπληξη Λαφαζάνη, Στρατούλη και Κατρούγκαλου

Τα είπαν μια χαρά και μπράβο τους οι υπουργοί Λαφαζάνης, Στρατούλης και Κατρούγκαλος. Εάν συνεχίσουν έτσι και στην πράξη θα προσφέρουν πολύτιμο έργο. Ο αγωγός ΤΑP πρέπει όντως να μείνει ως έργο και οι έρευνες πετρελαίου να μην ανακοπούν. Ο κατώτατος μισθός να υψωθεί στα 751 ευρώ χωρίς να βυθίσουμε τις επιχειρήσεις. Και το κράτος να απαλλαγεί από τα κομματόσκυλα που παριστάνουν τους συμβούλους.

Έβγαλε την πρώτη ημέρα (χωρίς να υπάρχει λόγος) τις αριστερές του κραυγές για την κυριαρχία του κράτους στην ενέργεια ο κ. Λαφαζάνης αλλά χθες έκανε την έκπληξη.

Τοποθετήθηκε, σοφά θα έλεγα , στο πρόγραμμα του ΤΑP βεβαιώνοντας τους Αζέρους ότι το έργο θα γίνει και η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει τα καλύτερα για το συμφέρον της.

Θα μου πείτε ότι δεν έκανε τίποτε άλλο από το αυτονόητο για ένα έργο που δεν μπορεί να διαγραφεί με μονοκονδυλιά. Γιατί το κράτος έχει συνέχεια.

Και όμως δεν είναι καθόλου αυτονόητο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να συνεξετάσει κανείς για να δει (κυρίως) αν θα γίνει το έργο και κατά πόσο συμφέρει η σύμβαση (ως έχει) στην περίπτωση που όντως θα γίνει. Τέλος πάντων αυτό είναι θέμα για άλλη συζήτηση.

Αλλά η έκπληξη Λαφαζάνη δεν περιορίσθηκε στον ΤAP.

Η τοποθέτησή του για τις έρευνες πετρελαίου ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει εκτός από το να μελετήσει το μεγάλο πρόγραμμα για τα σημαντικά οικόπεδα ερευνών (περιοχή πολλαπλής σημασίας) ήταν η καλύτερη που μπορούσε να γίνει.

Γιατί ναι μεν τα ελληνικά αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου είναι (έτσι όπως μας τα έχουν παρουσιάσει) όνειρα θερινής νυκτός με χαλίφηδες και σαρίκια… αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από τις έρευνες.

Ποιο θα ήταν το λάθος του κ. Λαφαζάνη στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Να έπαιρνε στα σοβαρά κομματικές εισηγήσεις του καθηγηταριού του ΣΥΡΙΖΑ που συνιστούν να περάσουν οι έρευνες κυρίως στο κράτος και να χρησιμοποιούνται οι διεθνείς όμιλοι κατά περίπτωση.

Δηλαδή κράτος, κρατικοδίαιτοι, προμήθειες , αναθέσεις… κηφηναριό και άσε τις έρευνες να κουρεύονται...

Οπότε ορθά ο κ. Λαφαζάνης δεν κόμπιασε να παρουσιάσει το κράτος ως σοβαρό παρατηρητή των ερευνών. Και το ίδιο σωστά τοποθετήθηκε και στην υπόθεση της ΔΕΣΦΑ περνώντας το «μπαλάκι» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στους ίδιους τους Αζέρους.

Γιατί και στην περίπτωση αυτή η υπόθεση θέλει ακτινοσκόπηση… και με ρώσικα μηχανήματα… Μια άλλη φορά όμως.

Και κλείνω με τον κ. Λαφαζάνη με ένα ακόμη μπράβο επειδή (όπως μαθαίνω) έκοψε και τον βήχα της ΓΕΝΟΠ που τον επισκέφτηκε προβάλλοντας υπερβολικές συντεχνιακές απαιτήσεις.

Μπράβο όμως και για τον κ. Στρατούλη που παράτησε την αυλή της Βουλής και τα σκισίματα των μνημονίων και έδειξε κατανόηση για την επιχειρηματική πραγματικότητα της χώρας που θα κληθεί να κάνει πράξη τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ.

Σωστή τοποθέτηση γιατί έδειξε πως δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης να προετοιμάζουν (με τα νέα έντοκα γραμμάτια) και άλλη μείωση της ρευστότητας στην αγορά αλλά ταυτόχρονα να απαιτούν αυξήσεις μισθών από τις επιχειρήσεις.

Ας το καταλάβουν οι πάντες. Εάν δεν εξασφαλισθεί ρευστότητα με πολλαπλές ρυθμίσεις, τα 751 ευρώ θα χαθούν και στα χαρτιά. Και η τελευταία αναφορά θα είναι αυτή στις προγραμματικές δηλώσεις του Σαββάτου.

Συνεπώς η σύνδεση των αναπροσαρμογών με διευκολύνσεις σε οφειλές φόρων και εισφορών ή ακόμη και με φοροελαφρύνσεις είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία αν θέλουμε να γίνουν πράξεις αυτά που λέμε.

Τα ίδια έχω να πω και για τον Αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλο που ξεκαθάρισε (επιβεβαιώνοντας προεκλογικές τοποθετήσεις και του κ. Παπαδημούλη) ότι οι υπουργοί θα συνεργάζονται μόνο με τις υπηρεσίες των υπουργείων.

Από εκεί και πέρα οι χθεσινές επιλογές του για επαναφορά στο δημόσιο απολυμένων και οι προσλήψεις νέων είναι θέματα με δύο αναγνώσεις και θα τις σχολιάσουμε αργότερα.

Η επάνοδος όμως των υπηρεσιών των υπουργείων από τη μούχλα που είχαν φροντίσει να τις ρίξουν κομματόσκυλα που παριστάνουν τους συμβούλους ενώ είναι επαγγελματίες τρωκτικά του κράτους και μόνο του κράτους είναι η απόφαση του κ. Κατρούγκαλου που αξίζει να υπογραμμισθεί.

Αρκεί βεβαίως όλα τα παραπάνω να μην αποτελούν άλλη μία προσπάθεια προσωρινού καθησυχασμού της άλλης πλευράς που παραμένει (δικαιολογημένα κατά την άποψή μου) ιδιαίτερα επιφυλακτική μπροστά σε μια κυβέρνηση σταθερά αμετακίνητη μόνο στο σκίσιμο της γραβάτας...



:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Ντάξει, τα παρεξηγήσαμε τα παιδιά, δεν είναι βλαμμένοι απλώς καθυστερημένοι που κάνουν χρόνια να καταλάβουν!
"Φίλης (πριν λίγο θριαμβευτικά στο ΣΚΑΙ): Το χρέος μας είναι πλέον σε δανειστές που είναι και εταίροι μας......"

:dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Αποκάλυψε επαφές με τον ΟΟΣΑ για μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα
Βαρουφάκης στην Zeit: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας
04/02/201512:006

«Οι Γερμανοί δεν χρειάζεται να εμπιστευτούν τους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους ακούσουν» τονίζει στη γερμανική εφημερίδα, υποσχόμενος ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

Συνέντευξη στην γερμανική Zeit έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αντιστροφή του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας είναι πλασματικό.

«Αν κοιτάξει κανείς καθαρά στατιστικά τα πράγματα, θα δει ότι υπάρχει ανάπτυξη. Αλλά στην πραγματικότητα τα εισοδήματα και οι τιμές πέφτουν. Η υπάρχουσα πολιτική που εφαρμόζεται εν μέσω κρίσης έχει προκαλέσει την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη: στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή», τόνισε ενώ ερωτηθείς για το γεγονός ότι έχει έρθει σε κόντρα με όλη την Ευρώπη σε λίγες ημέρες απάντησε: «Είναι φυσικό αυτό που συμβαίνει. Θα πάρει χρόνο μέχρι να γίνει αντιληπτό παντού ότι συντελείται μια ριζική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση στην Ελλάδα και πήρε αποφάσεις που απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου μήπως όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες για να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε: «Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αποτελεί παρέκκλιση από το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων το να δώσουμε επιπλέον 300 ευρώ σε κάποιον συνταξιούχο που παίρνει μόλις 300 ευρώ αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις εννοούμε τα καρτέλ, τους πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν φόρους. Γιατί ένα χλμ. αυτοκινητόδρομου κοστίζει τρεις φορές περισσότερο στην Ελλάδα απ' ότι στη Γερμανία; Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ευνοιοκρατίας και διαφθοράς. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε. Αντί γι' αυτό ασχολούμαστε με τα ωράρια των φαρμακείων».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε μήνυμα προς τους Γερμανούς ζητώντας να ακούσουν τι έχει να πει η νέα κυβέρνηση: «Μη μας εμπιστευτείτε. Αλλά ακούστε μας. Ακούστε τι έχουμε να πούμε και μετά να το συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον Χοσέ Άνχελ Γκουρία, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, για να βοηθήσει την Ελλάδα να φτιάξει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων: «Δεν έχουμε προσλάβει ακόμη κανέναν. Ανακοινώσαμε ότι θα επανεξετάσουμε απολύσεις στον δημόσιο τομέα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αν κάνουμε επαναπροσλήψεις θα είναι γιατί δεν ήταν νόμιμες οι απολύσεις».


μπαρουφακης
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
«Οι αποφάσεις για την Ελλάδα έχουν ληφθεί ήδη από το 2012»
Πηγές ΕΕ και ΕΚΤ για την Ελλάδα: Δεν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια
Βασίλης Δαλιάνης04/02/201512:24

Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ειλημμένες αποφάσεις διαμηνύουν στην χώρας μας πηγές από Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη μιλώντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Η νέα ελληνική κυβέρνηση όχι απλώς δεν έχει διαπραγματευτικά περιθώρια, αλλά ούτε καν σχέδιο να προτείνει στους Ευρωπαίους εταίρους της, συνεπώς η χώρα μας θα ακολουθήσει μέχρι τελευταίας τελείας τις αποφάσεις της Ε.Ε. Αυτό υποστηρίζουν μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ανώτατες πηγές από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, καθώς ουδείς επιθυμεί να εμπλακεί προς το παρόν στον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να περάσει η κυβέρνηση στους Έλληνες φορολογούμενους, την πλήρη αποδοχή των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

«Οι αποφάσεις για την Ελλάδα έχουν ληφθεί ήδη από το 2012 με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών - μελών. Η απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 που προβλέπει τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου, ώστε να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, ισχύει εδώ και 2,5 χρόνια. Και δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής ούτε στο ελάχιστο» τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ανώτατη πηγή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι αναφορές της νέας κυβέρνησης περί «διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» και νέας συμφωνίας με τους εταίρους μας, βρίσκουν ακροατές μόνο εντός Ελλάδος, καθώς, παρά την «ρεαλιστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ», η Ε.Ε. δεν προτίθεται να δώσει στην νέα κυβέρνηση καμία ευκαιρία να παρουσιάσει την ήδη ειλημμένη συμφωνία μείωσης του χρέους ως ελληνική επιτυχία, όχι στους Έλληνες, αλλά κυρίως στους λοιπούς Ευρωπαίους φορολογούμενους.

«Ο κ. Βαρουφάκης, έκανε μια περιοδεία στην Ε.Ε. Είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων ο κ. Καθηγητής να μάθει σύντομα τη διαφορά ανάμεσα σε μια διάλεξη σε ένα αμφιθέατρο προς τους φοιτητές του και την Realpolitik. Διότι ο χρόνος είναι πολύτιμος αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα. Ελπίζω ο κ. Βαρουφάκης να μαθαίνει με την ίδια ευκολία με την οποία διδάσκει» υπογραμμίζει αξιωματούχος από την Φρανκφούρτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα δεν έχουν κανένα λόγο να βιαστούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία με την Ελλάδα καθώς η χώρα μας, έπειτα από κάθε επίσκεψη των νέων στελεχών της στις πρωτεύουσες των κρατών – μελών, φαίνεται να κατανοεί την πραγματικότητα και να αλλάζει συνεχώς την προεκλογική ρητορική της.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι απόλυτα σεβαστό. Αλλά όση δημοκρατική νομιμοποίηση έχει ο κ. Τσίπρας, άλλη τόση έχει και η Καγκελάριος Μέρκελ, ή η κυβέρνηση της Φινλανδίας και της Αυστρίας, ή ακόμα και ο κ. Γιούνκερ. Το γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου δεν σας καθιστά προνομιακούς συνομιλητές. Το αντίθετο μάλιστα. Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα της Ε.Ε. Θα δεχθείτε μέχρι τελευταίας τελείας τις συμφωνίες, τις οποίες μπορείτε να τις ονομάσετε επιτυχία, ή όπως αλλιώς θέλετε, αλλά θα τις δεχθείτε».

Αναφορικά με τη διαμεσολάβηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας στην Ε.Ε και τις πιθανές πολιτικές συμμαχίες με Ιταλία και Γαλλία, η ίδια πηγή των Βρυξελλών τονίζει: «Οι ΗΠΑ δεν μεσολαβούν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμα και αν το κάνουν ουδείς ασχολείται. Το ίδιο έκανε ο Πρόεδρος Ομπάμα στις Κάννες, το 2011, παρουσία του κ. Παπανδρέου, όταν έκπληκτος προσπαθούσε να ηρεμήσει, μαζί με την Καγκελάριο Μέρκελ, τον Πρόεδρο Σαρκοζί που είχε στριμώξει στη γωνία τον κ. Παπανδρεόυ. Το ίδιο έκανε ο Πρόεδρος Ομπάμα στη G7 το 2012. Το ίδιο έλεγε και ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ. Τόσο οι Βρυξέλλες, όσο και το Βερολίνο του απάντησαν να μην ασχολείται με την Ε.Ε.. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό αυτή τη στιγμή. Όσο για τους υποτιθέμενους συμμάχους σας είτε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είτε στο Συμβούλιο της Ε.Ε., να κρατάτε μικρό καλάθι. Ούτε η Ισπανία (σ.σ. η 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης), αλλά ούτε οι μικρές χώρες, όπως η Πορτογαλία και Ιρλανδία πρόκειται να σας στηρίξουν. Αντίθετα θα είναι οι πιο σκληροί απέναντί σας».


πωπω σφαλιαρες
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Αποκάλυψε επαφές με τον ΟΟΣΑ για μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα
Βαρουφάκης στην Zeit: Είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας
04/02/201512:006

«Οι Γερμανοί δεν χρειάζεται να εμπιστευτούν τους Έλληνες, αλλά θα πρέπει να τους ακούσουν» τονίζει στη γερμανική εφημερίδα, υποσχόμενος ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

Συνέντευξη στην γερμανική Zeit έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αντιστροφή του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας είναι πλασματικό.

«Αν κοιτάξει κανείς καθαρά στατιστικά τα πράγματα, θα δει ότι υπάρχει ανάπτυξη. Αλλά στην πραγματικότητα τα εισοδήματα και οι τιμές πέφτουν. Η υπάρχουσα πολιτική που εφαρμόζεται εν μέσω κρίσης έχει προκαλέσει την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη: στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή», τόνισε ενώ ερωτηθείς για το γεγονός ότι έχει έρθει σε κόντρα με όλη την Ευρώπη σε λίγες ημέρες απάντησε: «Είναι φυσικό αυτό που συμβαίνει. Θα πάρει χρόνο μέχρι να γίνει αντιληπτό παντού ότι συντελείται μια ριζική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση στην Ελλάδα και πήρε αποφάσεις που απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου μήπως όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες για να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε: «Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αποτελεί παρέκκλιση από το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων το να δώσουμε επιπλέον 300 ευρώ σε κάποιον συνταξιούχο που παίρνει μόλις 300 ευρώ αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις εννοούμε τα καρτέλ, τους πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν φόρους. Γιατί ένα χλμ. αυτοκινητόδρομου κοστίζει τρεις φορές περισσότερο στην Ελλάδα απ' ότι στη Γερμανία; Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ευνοιοκρατίας και διαφθοράς. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε. Αντί γι' αυτό ασχολούμαστε με τα ωράρια των φαρμακείων».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε μήνυμα προς τους Γερμανούς ζητώντας να ακούσουν τι έχει να πει η νέα κυβέρνηση: «Μη μας εμπιστευτείτε. Αλλά ακούστε μας. Ακούστε τι έχουμε να πούμε και μετά να το συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον Χοσέ Άνχελ Γκουρία, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, για να βοηθήσει την Ελλάδα να φτιάξει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων: «Δεν έχουμε προσλάβει ακόμη κανέναν. Ανακοινώσαμε ότι θα επανεξετάσουμε απολύσεις στον δημόσιο τομέα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αν κάνουμε επαναπροσλήψεις θα είναι γιατί δεν ήταν νόμιμες οι απολύσεις».


μπαρουφακης
τον πρόλαβε ο πρόεδρος του χθες και αντέγραψε τον gap παλιότερα

Αντιδράσεις στις αναφορές Τσίπρα στη Ρώμη σε διαφθορά στην Ελλάδα

http://[URL unfurl="true"]www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/02/tsirpas-renchi-630x400.jpg[/img[/URL]]

Οι πρώτες αντιδράσεις στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη, ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο κράτος, δεν άργησαν να εκδηλωθούν στο Twitter.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι με το ipad αγκαλιά και περιμένει να ρίξει βολή, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Όταν ο ΓΑΠ παρουσίαζε την Ελλάδα έξω ως Χώρα Διαφθοράς, έπεσαν να τον φάνε. Ο Αλέξης χαρακτήρισε την Χώρα της Διαφθοράς και της Διαπλοκής;»

[img]http://[URL unfurl="true"]www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/02/georgiadis.jpg[/img[/URL]]

Αλλά και ο Γιώργος Μουρούτης έκανε retweet το ακόλουθο:

«Tsipras in Italy: «Greece is still a corrupt country .. and we will change that»

«Τσίπρας στην Ιταλία: «Η Ελλάδα είναι ακόμα μια διεφθαρμένη χώρα… και εμείς θα το αλλάξουμε αυτό».

[img]http://[URL unfurl="true"]www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/02/mouroutis.jpg[/img[/URL]]


[URL unfurl="true"]http://www.tribune.gr/politics/news/article/112226/antidrasis-stis-anafores-tsipra-sti-romi-se-diafthora-stin-ellada.html[/URL]
 

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.195
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66

Η ελλειψη ονοματων πηγων θυμιζει τις διασημες μυστικες δημοσκοπησεις... :jerking: Κοιτα ρε κατι ξεφτιλισμενα αρχιδια που κυκλοφορουν που ονειρευονται αποτυχια της χωρας επειδη δεν εχουν τον εργοδοτη στην κυβερνηση. Σιχαμνενοι, γλοιωδεις, γαμωσπιτοι. Καλο ψοφο ευχομαι σε ολο το κολοβο (λογω inbreeding) γενεαλογικο τους δεντρο. Να ξεβρωμισει ο τοπος λεμε.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
«Όταν ο ΓΑΠ παρουσίαζε την Ελλάδα έξω ως Χώρα Διαφθοράς,


ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : Περί «διεφθαρμένης Ελλάδας»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ποτέ ο Γ. Παπανδρέου ή οποιοσδήποτε άλλος έλληνας αξιωματούχος δεν χαρακτήρισε την Ελλάδα “διεφθαρμένη”. Ποτέ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε μετ’επιτάσεως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου 2009 το γεγονός ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν οι μισθοί και συντάξεις, αλλά η συστημική κακοδιοίκηση, ανομία και διαφθορά. Και ότι το ξερίζωμα της «ρίζας του κακού» θέλει χρόνο, η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο. Δεν έκρυψε το πρόβλημα, που όλοι γνωρίζαμε και τώρα όλοι ομολογούν. Για αυτό και οι ευρωπαίοι εταίροι σταδιακά άρχισαν ξανά να ακούν την χώρα μας, παρά την απόλυτη αναξιοπιστία που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ένα χρόνο περίπου μετά, στις 9 Οκτωβρίου 2010, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Juncker, φέρεται να δηλώνει σε πάνελ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για την ελληνική κρίση: «Ήξερα (ότι θα έρθει) αλλά δεν μπορούσα να πω δημόσια αυτά που γνώριζα… Εδώ και 3-4 χρόνια ήξερα ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός λέει ότι κυβερνά μία χώρα διαφθοράς. Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο ξεκινώντας εδώ και δεκαετίες..».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Στις 14 Οκτωβρίου 2010 εκπρόσωπος του Jean Claude Juncker επεξηγεί: «Αυτό που είπε βασικά ο κ. Juncker ήταν ότι μερικά χρόνια πριν, όταν οι παράμετροι της ελληνικής ανταγωνιστικότητας έδειχναν ότι η χώρα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, όλη η υπόλοιπη Ευρώπη ήξερε ότι η Ελλάδα είχε σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς. Ωστόσο, ως επικεφαλής του Eurogroup, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για αυτό δημοσίως, γιατί οι αντιδράσεις θα ήταν τεράστιες. Για να δείξει ότι έχει αλλάξει η στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα, επικαλέστηκε αναφορές του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, μετά τις εκλογές του 2009, όταν το συνολικό μέγεθος του ελληνικού προβλήματος είχε αποτυπωθεί, είπε ο ίδιος ότι η Ελλάδα είχε σοβαρό πρόβλημα με τη διαφθορά».
Η καταλυτική αυτή δήλωση, αναφορικά με τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και το πόσο υπεύθυνη ήταν η στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ουδόλως πτόησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνεχίζουν να παραπληροφορούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε την Ελλάδα «διεφθαρμένη» και τον ελληνικό λαό «διεφθαρμένο».

Συμπέρασμα: Σε καμία ομιλία, σε καμία δήλωση, σε καμία συνέντευξη, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει για «διεφθαρμένη χώρα» ή «διεφθαρμένο λαό». Οι δηλώσεις του για το ζήτημα της διαφθοράς αφορούσαν πάντα τις δομές του κράτους και το πελατειακό σύστημα που γεννά τα φαινόμενα διαφθοράς. Ήταν πάντα σαφής: «Σε κάποιους αρέσει να λένε τώρα ότι οι Έλληνες έχουν τη διαφθορά στα γονίδιά τους. Αυτό είναι ανοησία. Πρόκειται για αποτυχία των θεσμών η οποία εξαρτάται από κοινωνικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Μπορούμε όμως να τους αλλάξουμε» (συνέντευξη στην FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG», 5/3/2010)



 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Εντάξει η μέρα - νύχτα δεν γίνεται και δεν θα ασχοληθώ με τον ΓΑΠ τώρα...

 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Τέρμα τα βάσανα αδέρφια... Στη Ρωσία κλείνουν οι τράπεζες, αλλά για τους ομόδοξους λεφτά υπάρχουν...

10393733_10152550820642484_7864462662182897402_n.jpg


:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.991
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376

agharal

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Μηνύματα
2.810
Like
0
Πόντοι
16
Ο παρών - το παρόν, για το τυπικό. :)

Για το ουσιαστικό το "σας γαμήσαμε - μας γαμήσατε" είναι καλό για πλάκα μόνο για την μπάλα!
Η πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ πιο σοβαρούς όρους και επιχειρήματα...
Tυπε σου βγαζω το καπελλο.Απο τους λιγους σοβαρους,μετρημενους στο site.
 

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.189
Like
11.475
Πόντοι
2.606
:orchestra:
Ο παρών - το παρόν, για το τυπικό. :)

Για το ουσιαστικό το "σας γαμήσαμε - μας γαμήσατε" είναι καλό για πλάκα μόνο για την μπάλα!
Η πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ πιο σοβαρούς όρους και επιχειρήματα...
:orchestra: :orchestra: στο μπουρδελα ρε συ????πλακα κανεις....αν δεν γινει εδω της πουτανας ,που τοτε?  :orchestra:
υγ...γαμαει το εμο με τα νταουλια!!!!1
 

Enginieros

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2014
Μηνύματα
915
Like
4
Πόντοι
6
Αν σε πιανει απ'το μαγουλακι ο Γιουνκερ εισαι δοσιλογος, αν σε πιανει απ'το χερακι εισαι περηφανος ηγετης. :jerking: :jerking: :jerking:
 

Συνημμένα

  • image.jpg
    image.jpg
    96,9 KB · Εμφανίσεις: 26

grant1

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2014
Μηνύματα
606
Like
6
Πόντοι
6
χωρις αποκρατικοποιησης,μεραρρυθμισης,απολυσεις στο δημοσιο,αλλαγες ουσιαστικες που απαιτει το μνημονιο και καταλαβαινει καθε νοημον ελληνας οτι πρεπει να γινουν,οσα λεφτα και να μας δωσουν οι ευρωπαιοι,τα ιδια σκατα θα ειμαστε και χειροτερα θα πανε
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Εντάξει η μέρα - νύχτα δεν γίνεται και δεν θα ασχοληθώ με τον ΓΑΠ τώρα...


ακριβως η μερα νυχτα δεν γινεται

το βιντεακι εστω και μονταρισμενο λεει το ιδιο που ποσταρα πιο πανω
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ από κατοίκους της Χαλκιδικής
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, 10:13

Σήμερα θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για την προσφυγή των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της κατασκευής φραγμάτων αποβλήτων σε δύο φυσικά ρέματα από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ/Eldorado Gold.

Από νωρίς μαζεύτηκαν έξω από το ΣτΕ αλληλέγγυοι περιμένοντας την απόφαση.

Μαζί τους και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη.


Αποκαλυπτικά τα στοιχεία των πρόσφατων εκλογών!
Υπέρ της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής
04/02/201511:24

Από τα 16 χωριά του διευρυμένου Δήμου Αριστοτέλη τα 11 είναι υπέρ της εξόρυξης – Πάνω από το 66% του συνόλου του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της επένδυσης



Μια απλή πρώτη ανάγνωση στα εκλογικά αποτελέσματα δείχνει πως η πλειονότητα των κατοίκων τάσσεται υπέρ της επένδυσης και της συνέχισης του έργου που θα δώσει ζωή και περαιτέρω... ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα ο Δήμος Αριστοτέλη έχει 16 χωριά και των οποίων τα 11 είναι ορεινά χωριά, “μεταλλευτικά”, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της εξόρυξης. Τα 11 αυτά χωριά εκπροσωπούν περί το 66% του συνόλου των ψηφοφόρων, του πληθυσμού του Δήμου.

Τα υπόλοιπα 5 χωριά, τα παραθαλάσσια, είναι κατά της επένδυσης, εκπροσωπώντας το 34% του συνόλου των ψηφοφόρων του Δήμου.

ετσι σεβεται το τσιρκο την θεληση του λαου
 

ng1964

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.987
Like
0
Πόντοι
16
Η ελλειψη ονοματων πηγων θυμιζει τις διασημες μυστικες δημοσκοπησεις... :jerking: Κοιτα ρε κατι ξεφτιλισμενα αρχιδια που κυκλοφορουν που ονειρευονται αποτυχια της χωρας επειδη δεν εχουν τον εργοδοτη στην κυβερνηση. Σιχαμνενοι, γλοιωδεις, γαμωσπιτοι. Καλο ψοφο ευχομαι σε ολο το κολοβο (λογω inbreeding) γενεαλογικο τους δεντρο. Να ξεβρωμισει ο τοπος λεμε.
χρυσόστομεεεεεεεεεε
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom