Το καλο ειναι οτι εχει γινει μεχρι στιγμης ψηφιοποιηση ορισμενων υπηρεσιων και το γλυτωμα απο ουρες κλπ, αλλα μονο για μικρο αριθμο αυτων
Πχ η εφορια εχει το πιο γρηγορο σαιτ σε ολη τη χωρα. Επισης ειναι πολυ ευχρηστο.
Προσωπικα σε εφορια εχω παει 2 φορες τα τελευταια 15 χρονια
Το ιδιο και οι Τραπεζες, οπου πλεον ολα γινονται με ενα κλικ
Τα ενσημα του ΙΚΑ (τουλαχιστον αυτα μετα το 2000 περιπου) ειναι ορατα στο αντιστοιχο σαιτ με ενα κλικ.
Πολλες υπηρεσιες του κρατους εχουν συνδεθει με την ΑΑΔΕ και γινεται ταυτοποιηση με τους κωδικους taxis . Αυτο απο μονο του ειναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για τα ελληνικα δεδομενα
Ενα αλλο καλο ειναι οτι πολλοι υπαληλοι, οταν τους ζητας να σου στειλουν η να στειλεις εσυ ενα εγγραφο, δεχονται να γινει με email, οποτε γλυτωνεις τρομερη ταλαιπωρια σε ουρες κλπ
Το ιδιο και η αλληλογραφια.
Το 90%% της αλληλογραφιας μου με το κρατος τα τελευταια 10 χρονια το εχω κανει μεσω email, τις περισσοτερες φορες με δικη μου παροτρυνση την οποια δεχονται οι υπαλληλοι (κερδιζουν και αυτοι απο αυτο)
Πηγαινω σε υπηρεσιες μονο εαν οι διαδικασιες ειναι αυστηρες και αδιαλλακτες
Ευελπιστω σε 4-5 χρονια ολα τα παραπανω να γινουν τσουναμι και σε γκισε να πηγαινουν μονο παππουδια για να περασουν την ωρα τους, η φοιτητες για να δουνε πως ιναι μια υπηρεσια (κατι σαν ξεναγηση σε μουσειο, κλπ)