El Duderino
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Δεκ 2018
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.700
- Πόντοι
- 456
Δεν θα διαφωνήσω - απόλυτα τουλάχιστον - μαζί σου, αλλά είναι και θέμα διαφορετικής οπτικής, το πως το βλέπει ο καθένας. Για μένα, το τεράστιο λάθος του ήταν (διαπιστώνοντάς το εκ των υστέρων φυσικά, αλλά ο καλός ο πολιτικός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΗΣ & ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ πολιτικός) το ότι αυτός και η τότε ηγετική του ομάδα που ομολογώ ότι τότε μου άρεσαν ως στελέχη (Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου), ξεροκέφαλα αγνόησαν τον ΜΕΓΑΛΟ Βενιζέλο που πραγματικά έβλεπε μπροστά το τι είχε να συμβεί στο τότε προσεχές μέλλον, που είχε προτείνει να απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 και όχι 151 ψήφων για το Μνημόνιο.Ο Γαπ 2 τεραστια λαθη εκανε. 1) η ψευδαισθηση οτι ολα πανε καλα το 9 προεκλογικα 2) το επιδομα 3) αυτα που ειπε περι διεφθαρμενης χωρας/λαου. Εκει καηκε, μας αρεσει, δε μας αρεσει,λογικο, παραλογο, οπως καηκε ο Παγκαλος στο μαζι τα φαγαμε, ετσι καηκε κι ο ΓΑΠ. Περα και πανω απο αυτα, οτι και να λεμε, το κραχ δε το γλυτωναμε το 10. Ισως αν υπηρχε σχεδιασμος κοινος απο τους 2 μεγαλους να ηταν πιο ηπιο, αλλα αυτο ειναι φιλολογικη κουβεντα. Το να καθομαστε να λεμε τωρα αν και εαν και ισως δεν εχει νοημα.
Κατά την γνώμη μου - και φυσικά αυτά είναι υποθετικά - ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ δεν πρόκειται να είχαμε παρόμοιες εξελίξεις ούτε στο ελάχιστο στο αμέσως επόμενο διάστημα, ουσιαστικά θα εγκλωβιζε τη ΝΔ την οποία και θα άφηνε δίχως άλλη επιλογή από το να ψηφίσει και εκείνη το μνημόνιο, διότι αλλιώς θα υπήρχε η άτακτη χρεοκοπία την οποία και θα την χρεώνονταν η ίδια νομίζω. Και πάει λέγοντας. Κανένα Ζάππειο και ισοδύναμα, καμία σχέση το κύμα των αγανακτισμενων, καμία τερατογένεση Καμμενου-Ψεκασμένου, καμία γιγάντωση τσόγλανων γκρουπούσκουλων του 5%, κλπ.
Ναι, θα είχε πολιτικό κόστος ο τότε δικομματισμός αλλά μέχρι ένα σημείο, και δεν θα χρεωνοταν σε καμία περίπτωση το επώδυνο φάρμακο (μνημόνιο) σχεδόν μονάχα το ΠΑΣΟΚ όπως και έγινε τελείως άδικα. Τώρα θυμήθηκα μου φαίνεται αν δεν κάνω λάθος ότι παρόλο που δεν χρειαζόταν, η Ντόρα έδειξε υπευθυνότητα και το ψήφισε (και φυσικά διεγράφη από τον Σαμαρά) ενώ ο αδερφός της είχε πει ξεκάθαρα και μπράβο του μαγκιά του και αντρίκια χωρίς υποκρισία ότι θα το ψήφιζε αν κρινόταν από την δική του ψήφο, κλείνοντας ετσι το μάτι για το ποια ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή τότε.