Το διάβασες το άρθρο ρε μαλακοπίτουρα; Διάβασες τι γράφει; Λέει για ένα βιβλίο το οποίο το επιμελήθηκαν άνθρωποι που δούλευαν στην ΤτΕ βλακένδυτε
Και μου αναφέρεις ότι ο Πάγκαλος το 2010. Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ του "μαζί τα φάγαμε". Θέλεις να πιστέψω τον ΠΑΓΚΑΛΟ που το 2010 μιλάει για το 1940 (70 χρόνια μετά δηλαδή) και όχι ένα βιβλίο που το επιμελήθηκαν άνθρωποι που εργάζοταν στην ΤτΕ όταν έβγαλαν τον χρυσό στην Αίγυπτο και που γράφτηκε 1.5 δεκαετία μετά. Βλακόστρωτε
Επίσης μάθε ότι το "ΕΛΑΣ" γράφετε με ένα Λ και όχι 2 (αυτό γιατί λες για παππούδες και γιαγιάδες) που ΑΝ οι δικοί σου είχαν κάποια σχέση την ώρα που έγραφες τη λέξη έτσι όπως την έγραψες μάλλον θα ήθελαν να αναστηθούν και να σε πνίξουν. Αλλά επειδή δε τα ξέρω όλα και πάντα με ενδιαφέρει να μαθαίνω κάνε μου μια χάρη
Βάλε ένα λινκ που να λέει για τη 10η Μεραρχία του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου (γιατί εγώ ξέρω μόνο τη 3η την επωνομαζόμενη και "νεκρή μεραρχία" ) αλλά . Αλλά πρώτα θέλω να βάλεις το λινκ των δηλώσεων του Πάγκαλου στο οποίο θα λέει ότι παρόλο ότι ίσχυει στην Ελλάδα μέχρι και τα μέσα του 90 (όπου ο χρυσός φυλασσόταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ την ΤτΕ) η Εθνική Τράπεζα είχε (προφανώς παρανόμος) ράβδου χρυσού
Βάλε ένα λινκ για αυτό που επίσης λες, ότι δηλαδή η Εθνική Τράπεζα Πάτρας την περίοδο της Κατοχής (1942 έτος που ιδρύθηκε ο ΕΛΑΣ) κάτω από τη μύτη των Γερμανών κιόλας (και μόνο που το σκέφτομαι τρελλένομαι) χρηματοδότησε ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ τη 10η Μεραρχία ΕΛΑΣ Πελοποννήσου (μεραρχία για την οποία δεν ήξερα και δε μπόρεσα να βρω) !!!! Και το κορυφαίο; Η Εθνική Τράπεζα Πατρών χρηματοδότησε τον στρατιωτικό βραχίωνα του ΚΚΕ (γιατί το ΕΑΜ οργάνωση του ΚΚΕ) !!!! ΠΟΥΘΕΝΑ σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΛΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΕΔΕΣ αλλά στη Πάτρα η Εθνική Τράπεζα που είχε χρυσό (προφανώς παρανόμως) κάτω από τη μύτη των Γερμανών κιόλας χρηματοδότησε ολόκληρη μεραρχία (περίπου 2-3 χιλιάδες άντρες)
Κάνε μια χάρη στην Ελλάδα, αν την αγαπάς. Μη πας να ψηφίσεις. Κάτσε σπίτι σου. Πήγαινε για μπάνιο. Κλείσε καμία πουτάνα για 12ωρο και τρέλανέ την στον πούτσο. Κάτι. Όμως μη πας να ψηφίσεις, βλακογέννητε
Βρε ηλίθιε μάθε λοιπόν ότι:
1) Οι δηλώσεις του Πάγκαλου έγιναν τόσο στην Ελληνική Βουλή το 2010 όταν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αλλά και στο BBC την ίδια περίοδο (τις είχα παρακολουθήσει απευθείας στην τηλεόραση και τις βρίσκεις αμέσως αν ψάξεις!).
2) Το δημοσίευμα που επικαλείσαι δεν αναφέρει τίποτα για τον υπόλοιπο χρυσό που βρισκόταν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη (ούτε πού βρισκόταν ούτε πόσος ήταν!) διότι θα άνοιγε συζήτηση που δεν ήθελε να γίνει ο πραγματικός ιδιοκτήτης και των δύο τραπεζών (Ελλάδος και Εθνικής), δηλαδή ο Ρότσιλντ.
3) Ο Πάγκαλος αναφέρεται στην κλοπή του χρυσού της Τράπεζας Ελλάδος από τα κατοχικά στρατεύματα χωρίς να διευκρινίζεται αν εννοεί την ΤτΕ, την Εθνική ή και τις δύο!
4) Η Τράπεζα της Ελλάδος τότε είχε το μοναδικό προνόμιο έκδοσης χαρτονομίσματος αλλά καταθέσεις σε χρυσά νομίσματα είχαν όλες οι μεγάλες τράπεζες και πρώτη από όλες η Εθνική!
5) Ο ΕΛΑΣ (το 1942 γραφόταν και ΕΛΛΑΣ αλλά καταργήθηκε λόγω καταγγελιών για πατριδοκαπηλία) ήταν ο στρατιωτικός βραχύωνας του ΕΑΜ και δεν ήταν κομμουνιστική οργάνωση αλλά απλώς αντιβασιλική!
6) Η παράδοση των διασωθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα τραπεζικών αποθεματικών στην Πελοπόννησο έγινε το 1942 στην ηγεσία του ΕΑΜ από τοπικούς διευθυντές της Ττε και της Εθνικής οι οποίοι επόπτευαν και την διαχείρησή τους!. Με αυτά χρηματοδοτήθηκε το 1942 η 3η Μεραρχία ΕΛΑΣ και το 1944 η 13η Μεραρχία όταν αυτή διέσχισε την Πελοπόννησο υπό τον Άρη Βελουχιώτη.
7) Για την ληστεία της Εθνικής Τράπεζας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής υπάρχει και σχετικό εκτενές άρθρο στα αγγλικά από ξένους ερευνητές με στοιχεία από τα αρχεία της Εθνικής Τράπεζας! Ψάξε και θα το βρεις σε ένα λεπτό της ώρας!