Νέα

Πολιτικές Εξελίξεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 308K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Ετικέτες
    bou classics
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 43 άτομα (0 μέλη και 43 επισκέπτες)

Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν προκηρύσσονταν ΣΗΜΕΡΑ εκλογές (Οκτώβριος 2020)?

  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 244 14,0%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 464 26,6%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Ψήφοι: 269 15,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 15 0,9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 67 3,8%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Ψήφοι: 42 2,4%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 6 0,3%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 52 3,0%
  • ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 14 0,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 29 1,7%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 82 4,7%
  • ΚΚΕ (μλ) - ΜΛ ΚΚΕ

    Ψήφοι: 16 0,9%
  • Αυτό το νέο της ΖΩΗΣ

    Ψήφοι: 35 2,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ που δεν υπάρχει εδώ

    Ψήφοι: 159 9,1%
  • Είμαι ακόμα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

    Ψήφοι: 130 7,4%
  • ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ

    Ψήφοι: 122 7,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1.746
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ο Ελληνας θα μπορούσε να γαμήσει και να δείρει σαν αγρότης αφού έχει φυσικό πλεονέκτημα γη που παράγει νόστιμα προιόντα που δεν έχουν οι άλλοι,απλά δεν το έχει με τη γεωργία είναι μια ιστορική αδυναμία.
Πάντα οι Ελληνες προτιμούσαν να μένουν πλησίον της θάλασσας για να ασχολούνται με εμπόριο και ναυτιλία,δε γουστάρουν την κοπιαστική δουλειά του αγρότου.Στέλνουν την τέλεια ελιά να φτιάξουν λάδι οι Ιταλοί,το τέλειο σταφύλι να φτιάξουν κρασί οι Γάλλοι, το ελληνικό λάδι και κρασί δε θα γίνουν ποτέ παγκόσμια trademarks.
Αυτοαναιρείσαι σε 3 γραμμές μέσα. Δε μπορεί να μην το 'χει με τη γεωργία και την παραγωγή και να φτιάχνει τα τέλεια και ανάρπαστα παγκοσμίως γεωργικά προϊόντα.
Με το συνεταιρισμό και τη μεταποίηση δεν το έχει....
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Αυτοαναιρείσαι σε 3 γραμμές μέσα. Δε μπορεί να μην το 'χει με τη γεωργία και την παραγωγή και να φτιάχνει τα τέλεια και ανάρπαστα παγκοσμίως γεωργικά προϊόντα.
Με το συνεταιρισμό και τη μεταποίηση δεν το έχει....

οντως δεν το εχει ... μπορει η ελληνικη γη να βγαζει εξαιρετικα προιοντα αλλα μεχρι εκει ...

ο ελληνας αγροτης δεν εχει διαθεση να αλλαξει τις διαδικασιες που κληρονομησε απο τα παπουδια του, και προτιμα να τσεπωνει επιδοτησεις παρα να ρισκαρει με νεες καλλιεργειες

σκεψου οτι στην ολλανδια (μια χωρα χωρις ηλιο και με το 1/3 της εκτασης της ελλαδας) η στρεμματικη αποδοση ειναι περιπου 10 φορες μεγαλυτερη απο τη δικια μας ... και ετσι εχει γινει ο μεγαλυτερος εξαγωγεας αγροτικων προιοντων στην εε
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ρε σεις, πατάει κανείς από σας σε χωράφι; Ή θεωρητικοί γνώστες είστε όλοι; Και η Ολλανδία δεν είναι παράδειγμα αλλά θέλει σεντόνια να σου εξηγήσω γιατί. Και τα σεντόνια κουράζουν. Είναι στην τριάδα παγκοσμίως στις εξαγωγές αγροδιατροφικων, αλλά πήρε τις τουλίπες που είναι φυτό ενδημικό των νησιών του Β. Αιγαίου και το έκανε σήμα κατατεθέν της χώρας και σε έκανε να νομίζεις ότι τα καρότα είναι πορτοκαλί. Δεν υπάρχει σύγκριση. Άλλη δομή χώρας. Αποικιοκράτες, έμποροι, τεχνοκράτες. Εμείς κομματοσκυλα και συνδικάλες.
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Γενικά με τη γεωργία ενώ ο Ελληνας έπρεπε να σπέρνει αφού η χώρα προσφέρει μοναδικό έδαφος,έχει καταφέρει να κάνει trademark μόνο τις ελιές Καλαμών.Κτηνοτροφία είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα με τη φέτα και το ελληνικό γιαούρτι.
Στα άλλα κάπου είναι λογικά τα πράγματα.Οση δεξιότητα περιμένεις από έναν Τσέχο ή Πολωνό ναύτη που μέχρι πρότινος δεν είχαν καν θάλασσα άλλο τόσο περιμένεις από τον Ελληνα ανθρακωρύχο.Δηλαδή ο Ελληνας πρέπει να περιμένει 1000 χρόνια μέχρι να εξελιχτεί γενετικά και να χτυπήσει τον Πολωνό στην εργασία στα ανθρακωρυχεία όπως και ο Πολωνός πρέπει να ασχολείται 1000 χρόνια ακούραστα με πλοία μήπως και φτάσει τον Ελληνα σε ναυτικές δεξιότητες.
Εκεί όντως έχεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ναυτικά,εμπορικά κτλ λόγω φυσικής επιλογής.Αλλά σε γεωργικά όχι,αν και υπάρχει πλεονέκτημα φυσικού εδάφους.
Αυτό είναι μια ψιλομαλακία της Ελλάδας,πώς χάνεται το πλεονέκτημα και γιατί κτλ και αν αυτό μπορεί να αντιρροπήσει άλλες υστερήσεις.
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.275
Κριτικές
2
Like
2.149
Πόντοι
456
Ρε σεις, πατάει κανείς από σας σε χωράφι; Ή θεωρητικοί γνώστες είστε όλοι; Και η Ολλανδία δεν είναι παράδειγμα αλλά θέλει σεντόνια να σου εξηγήσω γιατί. Και τα σεντόνια κουράζουν. Είναι στην τριάδα παγκοσμίως στις εξαγωγές αγροδιατροφικων, αλλά πήρε τις τουλίπες που είναι φυτό ενδημικό των νησιών του Β. Αιγαίου και το έκανε σήμα κατατεθέν της χώρας και σε έκανε να νομίζεις ότι τα καρότα είναι πορτοκαλί. Δεν υπάρχει σύγκριση. Άλλη δομή χώρας. Αποικιοκράτες, έμποροι, τεχνοκράτες. Εμείς κομματοσκυλα και συνδικάλες.
Eδώ θα συμφωνήσουμε. Και δεν ήξερα καν οτι οι τουλίπες είναι ενδημικές στο Αιγαίο.
Αλλά, μήπως τελικά αυτό είναι το πρόβλημά μας; Οτι δεν είμαστε αρκετά τεχνοκράτες, και ο μόνος λόγος που η αγροτική παραγωγή είναι τόσο πίσω, έχει να κάνει με το γεγονός οτι περιμένουν κάμποσοι αγρότες να χαλάσει ο καιρός και να τη βγάλουν με τις αποζημιώσεις και τα όποια κοινοτικά κονδύλια;
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
2.096
Like
685
Πόντοι
96
Γενικά με τη γεωργία ενώ ο Ελληνας έπρεπε να σπέρνει αφού η χώρα προσφέρει μοναδικό έδαφος,έχει καταφέρει να κάνει trademark μόνο τις ελιές Καλαμών.Κτηνοτροφία είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα με τη φέτα και το ελληνικό γιαούρτι.
Στα άλλα κάπου είναι λογικά τα πράγματα.Οση δεξιότητα περιμένεις από έναν Τσέχο ή Πολωνό ναύτη που μέχρι πρότινος δεν είχαν καν θάλασσα άλλο τόσο περιμένεις από τον Ελληνα ανθρακωρύχο.Δηλαδή ο Ελληνας πρέπει να περιμένει 1000 χρόνια μέχρι να εξελιχτεί γενετικά και να χτυπήσει τον Πολωνό στην εργασία στα ανθρακωρυχεία όπως και ο Πολωνός πρέπει να ασχολείται 1000 χρόνια ακούραστα με πλοία μήπως και φτάσει τον Ελληνα σε ναυτικές δεξιότητες.
Εκεί όντως έχεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ναυτικά,εμπορικά κτλ λόγω φυσικής επιλογής.Αλλά σε γεωργικά όχι,αν και υπάρχει πλεονέκτημα φυσικού εδάφους.
Αυτό είναι μια ψιλομαλακία της Ελλάδας,πώς χάνεται το πλεονέκτημα και γιατί κτλ και αν αυτό μπορεί να αντιρροπήσει άλλες υστερήσεις.

Η Ελλαδα εχει τις μισες αιγες της Ευρωπαικης Ενωσης:


 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εάν δεν εχεις πτυχιο καλο άπο ΑΕΙ κ εξειδικευση με επαγγελματικά δικαιωματα  υπογραφησ ,δεν υπαρχει μέλλον στην ελλαδα
Εργάτης με ημερομισθιο Πακιστανού ειναι η εναλλακτική

Καλή επιτυχία στους μαθητές
Κακή επιτυχία στα κομματοσκυλα

και δεν μου λες ένας με πτυχίο Θεολογίας, Θεατρικών Σπουδών κλπ τι ακριβώς περιμένει να βρεί από δουλειά στο αντικείμενο του ?
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.275
Κριτικές
2
Like
2.149
Πόντοι
456
και δεν μου λες ένας με πτυχίο Θεολογίας, Θεατρικών Σπουδών κλπ τι ακριβώς περιμένει να βρεί από δουλειά στο αντικείμενο του ?

Στην Ελλάδα, ή γενικότερα;
Γιατί, γενικότερα, στο εξωτερικό, με ένα πτυχίο Ιστορίας της τέχνης, πιάνεις εδουλειά σαν υπέυθυνος γκαλερί, ή μουσείου. Ή, στη χειρότερη, διοικητικό προσωπικό σε γκαλλερί ή μουσείο
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Η Ελλαδα εχει τις μισες αιγες της Ευρωπαικης Ενωσης:


Οι ξένοι είναι εξωφρενικοί.Δε θα εκπλαγώ αν δω ελιές Καλαμών made in Italy,όπως βλέπεις Greek yoghurt made in Germany.Τα πιο πολλά προιόντα έχουν χαθεί σα brand names εκτός από όσα μπορούν να παραχθούν μόνο Ελλάδα για κλιματικούς λόγους.
Οι ξένοι ξέρουν τις ελιές καλαμών αλλά δε γνωρίζουν τι εστί Καλαμάτα.
Στα αρχίδια τους δηλαδή αν υπάρχει Καλαμάτα,αυτούς τους ενδιαφέρουν οι ελιές με αυτή τη γεύση και αυτό το όνομα.Αν κάποιος φτιάξει απομίμηση,θα ψωνίσουν από αυτόν.
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.275
Κριτικές
2
Like
2.149
Πόντοι
456
Οι ξένοι είναι εξωφρενικοί.Δε θα εκπλαγώ αν δω ελιές Καλαμών made in Italy,όπως βλέπεις Greek yoghurt made in Germany.Τα πιο πολλά προιόντα έχουν χαθεί σα brand names εκτός από όσα μπορούν να παραχθούν μόνο Ελλάδα για κλιματικούς λόγους.
Οι ξένοι ξέρουν τις ελιές καλαμών αλλά δε γνωρίζουν τι εστί Καλαμάτα.
Στα αρχίδια τους δηλαδή αν υπάρχει Καλαμάτα,αυτούς τους ενδιαφέρουν οι ελιές με αυτή τη γεύση και αυτό το όνομα.Αν κάποιος φτιάξει απομίμηση,θα ψωνίσουν από αυτόν.

Είναι Π.Ο.Π., αλλά δεν κάνουμε τίποτα ουσιαστικό για να προστατέψουμε το προϊόν απο απομιμήσεις, ούτε και για να το έχουμε μονίμως ελκυστικό, κυρίως στην τιμή του. Όταν πάει κάποιος να φτιάξει απομίμηση Grana Padano, ή Parmigiano Reggiano, βρίσκει μπροστά του ολόκληρη την Ιταλική πολιτική σκηνή, το ίδιο και όποιος πάει να κάνει απομίμησηΡοκφόρ, το ίδιο και δεκάδες άλλα προϊόντα. Εμείς απλά δεν τρέχουμε με σοβαρότητα να τα προστατέψουμε, και στο παρα πέντε να μην έχουμε καν τη φέτα προστατευμένη, για όσους θυμούνται πριν απο κάποια χρόνια τι πήγε να γίνει με το λευκό τυρί των Δανών
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Οι ξένοι είναι εξωφρενικοί.Δε θα εκπλαγώ αν δω ελιές Καλαμών made in Italy,όπως βλέπεις Greek yoghurt made in Germany.Τα πιο πολλά προιόντα έχουν χαθεί σα brand names εκτός από όσα μπορούν να παραχθούν μόνο Ελλάδα για κλιματικούς λόγους.
Οι ξένοι ξέρουν τις ελιές καλαμών αλλά δε γνωρίζουν τι εστί Καλαμάτα.
Στα αρχίδια τους δηλαδή αν υπάρχει Καλαμάτα,αυτούς τους ενδιαφέρουν οι ελιές με αυτή τη γεύση και αυτό το όνομα.Αν κάποιος φτιάξει απομίμηση,θα ψωνίσουν από αυτόν.

το καλυτερο λαδι παντως το βγαζουν οι αμερικανοι στην καλιφορνια - με καλλιεργειες που δεν αγγιζει ανθρωπινο χερι - πληρως εκβιομηχανισμενες

καλαματιανο σταφ καλλιεργησαν
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
2.096
Like
685
Πόντοι
96
Είναι Π.Ο.Π., αλλά δεν κάνουμε τίποτα ουσιαστικό για να προστατέψουμε το προϊόν απο απομιμήσεις, ούτε και για να το έχουμε μονίμως ελκυστικό, κυρίως στην τιμή του. Όταν πάει κάποιος να φτιάξει απομίμηση Grana Padano, ή Parmigiano Reggiano, βρίσκει μπροστά του ολόκληρη την Ιταλική πολιτική σκηνή, το ίδιο και όποιος πάει να κάνει απομίμησηΡοκφόρ, το ίδιο και δεκάδες άλλα προϊόντα. Εμείς απλά δεν τρέχουμε με σοβαρότητα να τα προστατέψουμε, και στο παρα πέντε να μην έχουμε καν τη φέτα προστατευμένη, για όσους θυμούνται πριν απο κάποια χρόνια τι πήγε να γίνει με το λευκό τυρί των Δανών

Κανονικα η ελληνικη φετα η γνησια που παραγεται με τον παραδοσιακο τροπο επρεπε να φευγει κατ ευθειαν για Ευρωπη και να πουλιεται πανω απο 20-25 ευρω το κιλο, λογω εξαιρετικης αφταστης ποιοτητας
Αντιθετα, εχει απαξιωθει και εξισωθει με τα παλιοτυρια που παραγονται σε βιομηχανιες γαλακτος και πουλιεται με 8-10 ευρω το κιλο στα σουπερ μαρκετ του εξωτερικου

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το μεγαλυτερο λαθος στην Ελλαδα εγινε στα μεσα του 20ου αιωνα, οταν μετακινηθηκε ο μισος πληθυσμος στην Αθηνα αφηνοντας τα χωρια, την ιδια ακριβως στιγμη που αρχισε να αυτοματοποιειται η αγροτικη καλλιεργεια και μπορουσαν να γινουν θαυματα
Πλεον αντι να εχουμε το 90% του πληθυσμου στην επαρχια να καρπωνεται την υπεργονιμη ελληνικη γη, που οι βορειοι θα ζηλευαν μεχρι θανατου, αντιθετα εχουμε 5000000 ελληνες να κλαιγονται γιατι δε μπορουν να βρουν δουλειες τις πολεις και να παντρευτουν

εεε και τι να κάνουμε οι κατσαπλιάδες του ΚΚΕ φροντίζανε να μην μένει ρουθούνι στην υπαιθρο
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Δεν παράγει η γη μόνη της. Κάποιος την καρπίζει. Τα ελληνικά σκληρά είναι πρώτης κατηγορίας παγκοσμίως. Η ιταλική βιομηχανία ζυμαρικών τα θεωρεί ότι καλύτερο και τα σκουπίζει. Η μαστίχα φυσικό φάρμακο για γαστρεντερικό με έγκριση της ΕΕ. Τα κριθάρια βυνοποιούνται πλέον εδώ και εξάγονται σε ζυθοποιίες. Ο κρόκος Κοζάνης ανάρπαστος. Τα αρωματικά σαρώνουν τα βραβεία στα Grate taste awards σε ετήσια βάση. Λάδι και κρασί αποσπούν εξαιρετικές διακρίσεις παγκοσμίως. Και μπορώ να σου πω και άλλα. Και υπάρχουν προϊόντα πολλά υποσχόμενα όπως ο μηλίτης που ξεκινά τώρα. Τα προβλήματα είναι αυτά που σας λέω. Ο Έλληνας δεν συνεταιριζεται και δεν αγαπά τη μεταποίηση. Και έχει ένα κράτος που κάνει ότι μπορεί για να διαιωνίζει τις παθογένειες.
Οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις είναι τελειωμένη ιστορία. Και όταν τελειώσουν τα ιστορικά δικαιώματα θα κλάψουν μανουλες.
Oσο για τις ελιές Καλαμάτας τις χαρίσαμε μόνοι μας επί Αποστόλου και Κόκκαλη. Τι να λέμε τώρα;
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και το χωράφι επιστήμονα θέλει, δε φυτρώνει μόνο του το καλό προιόν

το καλό προιόν φυτρώνει και χωρίς να είναι επιστήμονας ο αγρότης... το φτηνό και καλό προιόν δεν φυτρώνει με αγρότη βλάκα
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.275
Κριτικές
2
Like
2.149
Πόντοι
456
Κανονικα η ελληνικη φετα η γνησια που παραγεται με τον παραδοσιακο τροπο επρεπε να φευγει κατ ευθειαν για Ευρωπη και να πουλιεται πανω απο 20-25 ευρω το κιλο, λογω εξαιρετικης αφταστης ποιοτητας
Αντιθετα, εχει απαξιωθει και εξισωθει με τα παλιοτυρια που παραγονται σε βιομηχανιες γαλακτος και πουλιεται με 8-10 ευρω το κιλο στα σουπερ μαρκετ του εξωτερικου

Η κανονική, βαρελίσια φέτα, τόσο και παραπάνω χτυπάει έξω. Μέχρι και 40 δολλάρια το κιλό μπορεί να χτυπήσει έξω η καλή βαρελίσια... το πρόβλημα είναι, οτι αυτή η ποιότητα έρχεται με κόστος τη μικρότερη παραγωγή, οπότε, αναγκαστικά, βιομηχανοποιημένα τυριά είναι αυτά που θα βγούν μαζικά έξω, τα οποία είναι σχεδόν αποκλειστικά αγελαδινό λευκό τυρί, για λόγους κόστους
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Στην Ελλάδα, ή γενικότερα;
Γιατί, γενικότερα, στο εξωτερικό, με ένα πτυχίο Ιστορίας της τέχνης, πιάνεις εδουλειά σαν υπέυθυνος γκαλερί, ή μουσείου. Ή, στη χειρότερη, διοικητικό προσωπικό σε γκαλλερί ή μουσείο

ελα όμως ότι στο εξωτερικό τα μουσεία (ΟΛΑ μα όμως ΟΛΑ) είναι ΝΠΙΔ και δεν έχουν σχέση με το κράτος... χώρια ότι και τα περισσότερα είναι ιδιωτικά
 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
2.096
Like
685
Πόντοι
96
Η κανονική, βαρελίσια φέτα, τόσο και παραπάνω χτυπάει έξω. Μέχρι και 40 δολλάρια το κιλό μπορεί να χτυπήσει έξω η καλή βαρελίσια... το πρόβλημα είναι, οτι αυτή η ποιότητα έρχεται με κόστος τη μικρότερη παραγωγή, οπότε, αναγκαστικά, βιομηχανοποιημένα τυριά είναι αυτά που θα βγούν μαζικά έξω, τα οποία είναι σχεδόν αποκλειστικά αγελαδινό λευκό τυρί, για λόγους κόστους

Αυτο ακριβως, θα μπορουσαν πχ να συνεταιριστουν οι μικροι κτηνοτροφοι και να εξαγουν το προιον τους συντονισμενα
 

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Μηνύματα
2.275
Κριτικές
2
Like
2.149
Πόντοι
456
ελα όμως ότι στο εξωτερικό τα μουσεία (ΟΛΑ μα όμως ΟΛΑ) είναι ΝΠΙΔ και δεν έχουν σχέση με το κράτος... χώρια ότι και τα περισσότερα είναι ιδιωτικά
ε, ωραία, και; Γιατί, πρέπει όποιος χτυπάει πτυχίο να βολεύεται στο δημόσιο;
Σοβαρά τώρα, εκεί είναι και το πρόβλημα. Ο Έλληνας έχει δεδομένο οτι "πτυχίο = διορισμός"

Αυτο ακριβως, θα μπορουσαν πχ να συνεταιριστουν οι μικροι κτηνοτροφοι και να εξαγουν το προιον τους συντονισμενα

Δύσκολο... άλλη η φέτα Καλαβρύτων, άλλη η Τριπόλεως, άλλη η Ηπείρου, άλλη η Κρητική, άλλη η Νησιώτικη, κ.ο.κ. Πως να συνεταιριστούν οι μικροί παραγωγοί, όταν ο καθένας έχει διαφοροποιημένη συνταγή και μέθοδο παραγωγής; Εσύ δηλαδή, θα έπαιρνες παρμεζάνα, αν, ανάλογα με το ποιού παραγωγού το κεφάλι σου κόβανε, θα είχες και διαφορετική γεύση;
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
το καλυτερο λαδι παντως το βγαζουν οι αμερικανοι στην καλιφορνια - με καλλιεργειες που δεν αγγιζει ανθρωπινο χερι - πληρως εκβιομηχανισμενες

καλαματιανο σταφ καλλιεργησαν
Χαμηλής αναπτύξεως για μηχανική καλλιέργεια είναι η κορωνέικη και αυτή την έχουν αναπτύξει μέσω βελτίωσής οι Ισπανοί. Την κατοχύρωσαν και τη μοσχοπουλάνε. Τη δική μας λαδολια.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom