Νέα

Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 178K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
Μακάρι να έχεις δίκιο ...
Είδες όμως που πάλι στηριζόμαστε σε άλλους και όχι στις πλάτες μας ?
δημητρη τωρα ειδα το ποστ σου!!!
δεν υπαρχει καμια χωρα που να στηριζετε μονο στις πλατες της!!!ακομα και οι ηπα στηριζονται σε πλατες!!

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Καλά,οι Αλβανοί ονειρεύονται την Ήπειρο...Τα Σκόπια,είτε έμμεσα είτε άμεσα θα τα πάρουν.Θέμα χρόνου είναι.Όσον αφορά τους Τούρκους,αν είχαν σκοπό να εμπλακούν σε πόλεμο θα τον έκαναν.Πάντως στα Ίμια δεν μπορούμε να πάμε.Γεωτρήσεις για πετρέλαιο στο Αιγαίο,δεν μπορούμε να κάνουμε,επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ δεν μπορούμε να κάνουμε.Αναίμακτες επιτυχίες τους είναι.Αν ήμασταν ικανοί θα τους λέγαμε "αϊ σιχτίρ" και θα κάναμε αυτά που προβλέπει το διεθνές δίκαιο...Από την άλλη,ένας πόλεμος ή ακόμα και μια σοβαρή κριση,θα κατέρρεε την Ελληνική Οικονομία.Και δεν το θέλει καμιά κυβέρνηση αυτό.Οπότε...

Εγω διαφωνω μεχρι κεραίας. Εχει αποδειχθεί στην πράξη οτι οταν οι τουρκοι βρισκουν αποφασισμένο αντίπαλο κανουν πισω και κιοτεύουν. Παράδειγμα κρίση Μαρτίου 1987. Εδω μια Κύπρος που ειναι κουστουλια αγνοεί τις απειλες των βρωμιάρηδων και εκανε διεθνη διαγωνισμο για τα πετρέλαια κι εμεις φοβόμαστε? Ουτε η οικονομία μας θα καταρεύσει αν γινει κριση ή πολεμος. Πρωτα θα καταρεύσει η δικη τους και μετα απο κανα 2μηνο η δικη μας. Αρα κακως φοβόμαστε, επρεπε να καναμε οτι θελαμε και να ειμασταν ετοιμοι για πολεμο

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Σε περιπτωση πολεμου με την Τουρκια, εχουμε ορισμενα σημαντικα πλεονεκτηματα.

Πρωτο και σημαντικοτερο, τη γεωγραφια. Η Θρακη ειναι μια στενη λωριδα γης οπου μικροτερες δυναμεις μπορουν να αμυνθουν ευκολοτερα εναντι μεγαλυτερων δυναμεων. Ακομα, η Α. Θρακη ειναι πεδινη, καταλληλη για πολεμο τεθωρακισμενων χωρις φυσικα εμποδια μεχρι και πριν την Πολη, πραγμα που σαφως ευνοει τον επιτιθεμενο απο δυτικα. Αντιθετα η Δ. Θρακη ειναι κατα βαση ορεινη, πλην του νομου Εβρου. Τελος το σημειο ισορροπιας του αντιπαλου η καταρευση του οποιου θα κρινει τον πολεμο, βρισκεται σε μικρη αποσταση απο τα συνορα, ουτε 250 κμ.

Στο Αιγαιο, το πληθος των νησιων, μικρονησων και βραχονησιδων, λειτουργει ως φυσικο οχηρο, πραγμα που βοηθαει στην κυριαρχια μας στο Αρχιπελαγος.

Σημαντικοτατο ειναι ακομα το γεγονος οτι η συντριπτηκη πλειοψηφια των στρατηγικων στοχων στην Τουρκια, συμπεριλαμβανομενων και των δυο κυριων ναυτικων τους βασεων, βρισκονται κοντα στα μικρασιατικα παραλια και σε αποσταση βολης, κατα περιπτωση ακομα και του ελληνικου πυροβολικου.

Δευτερον, οι εξοπλισμοι. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη υπερισχυει σε αντιαεροπορικη ομπρελα (PATRIOT, S-300) τεθωρακισμενα (LEO 2HEL), αεροπορια (MIRAGE 2000-5, F-16 52+, JHMCS, IRIS-T, AMRAAM C5, MICA, SCALP EG), αντιαρματικα (KORNET), επιθετικα ελικοπτερα (APACHE LONGBOW). Οι τουρκοι υπερισχυουν σε τεθωρακισμενα οχηματα, αν και με την ελευση των BMP-3 αυτο θα ανατραπει και μεταφορικα ελικοπτερα.

Δυστυχως ομως αυτο που λειπει ειναι η πολιτικη βουληση να εκμεταλευτουμε τα πλεονεκτηματα μας και να ορθωσουμε το αναστημα μας, η ηγεσια που θα μπορουσε να μας οδηγησει ενδεχωμενως σε πολεμο αλλα κυριως να ασκησει μια ουσιαστικη στρατηγηκη αποτροπης καιτο χειροτερο ολων, δυστυχως, η θεληση της πλοιοψηφειας απο εμας να θυσιασει την καλοπεραση του και να υπερασπιστει "Θερμοπυλες", αν κι οποτε χρειαστει...

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Παιδιά ενδιαφέροντα αυτά που γράφετε αλλά μην γυρίσουμε το θέμα σε πολιτική συζήτηση. Ας το κρατήσουμε στο καθαρά αεροπορικό κομμάτι με εικόνες/βίντεο και σχολιασμό αυτών. Πιστεύω ότι συμφωνείτε.

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 Απο την σειρα του περιοδικου αμυνα,μια σειρα ντοκιμαντερ πολυ κοντα στην αληθεια...

εδω για το F-16  block52+

[youtube=425,350]Y6Og6g4jXko[/youtube]

και αυτο που χεζονται οι Τουρκοι.....

[youtube=425,350]2XyOaSAPOag[/youtube]

"Οι δυνατότητες του βλήματος cruise SCALP EG, που εκτοξεύεται από τα νέα Mirage 2000-5. όχι το ότι η αντίπαλη πλευρά δεν έχει βλήματα cruise, αλλά αυτά δεν διαθέτουν τόσο προηγμένα συστήματα όσο του SCALP, και stealth ικανότητες"

Πολυ κατατοπιστικο για οσους θελουν...

Xristoss

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Μια και κραταμε το θεμα αεροπορικο, οι δυνατοτητες της ΠΑ (σε σχεση με τον αντιπαλο), βρισκοναι στο υψηλοτερο σημειο εδω και 25 χρονια και θα συνεχισουν να ειναι για τουλαχιστων μια πενταετια. Αν μαλιστα αγορασουμε και τα Eurofighter σε επαρκεις αριθμους θα συνεχισουμε να εχουμε το πανω χερι.

Φιλε Gabadoo, εισαι πιλοτος η λαθος καταλαβα? Αν ναι, θα ηθελα να σε ρωτησω κατι.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Και ποιός θα πολεμίσει ???
Ο Παπακαλιάτης ... και οι κάθε Παπακαλιάτηδες ...?

Ναι, κι αυτοι κι οι πουστηδες κι οι γυναικες και ολοι. Στην αναγκη και οι θεοι πειθονται. Αν υπαρχει αναγκη να κανουν ολοι αυτο που πρεπει. Εγω κι εσυ γιατι θα παμε δηλαδη?

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Και ποιός θα πολεμίσει ???
Ο Παπακαλιάτης ... και οι κάθε Παπακαλιάτηδες ...?

Δημητριε δεν ειναι ετσι ακριβως....Ο Παπακαλιατης και καθε τετοιος χαζοχαρουμενος προβαλλεται απο τα ΜΜΕ και εφοσον τα ειδωλα και τα προτυπα εχουν αλλαξει,αυτον βλεπει ο κοσμος αυτον λεει....Χεστον και αυτον και τους ομοιους του..Ειναι απο τα παιδια που τους θεσπισε προτυπα ο "φιλος" μας ο Κωστοπουλος με το νιτρο του..

Εγω θα σου μιλησω για μια "αλλη" Ελλαδα,που τα "παιδια" της δεν ονειρευονται να γινουν μοντελα και πορτιερηδες...Ειναι τα παιδια που υποστηριξαν το προγραμμα
"Φαεθων",που διαπρεπουν στα πανεπιστημια οχι για τους γονεις τους,αλλα για τον εαυτο τους,που φωναζουν να μην κλεισει το Τατοι και το Ελληνικο,αλλα να χρησιμοποιηθουν ως χωροι προωθησης της Αεροπορικης Ιδεας και του Αεραθλητισμου,τα παιδια που σχεδιασαν την φορμουλα,συν κατι αλλοι "πορωμενοι" που χτυπουν τατοο το σημα της μοιρας τους(ποσο τρελλος...)και κατι αλλα λεβεντοπαιδα κατα ΟΥΚ μερια και αλλου ,σε διαφορα ποστα στις Ε.Δ.....

θα μου πεις γιατι δεν τους ξερουμε...;Απλως ΑΓΑΠΟΥΝ αυτο που κανουν,και οχι την οποιαδηποτε προβολη....Για να μην πω και αλλα...

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Ενα πολυ ωραιο βιντεακι,με σκηνες "καθημερινης τρελλας" απο τη 330 Μοιρα Παντος Καιρου  στην 111 Πτερυγα Μαχης

[youtube=425,350]QI1-DlYrFqA[/youtube]

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Εγω διαφωνω μεχρι κεραίας. Εχει αποδειχθεί στην πράξη οτι οταν οι τουρκοι βρισκουν αποφασισμένο αντίπαλο κανουν πισω και κιοτεύουν. Παράδειγμα κρίση Μαρτίου 1987. Εδω μια Κύπρος που ειναι κουστουλια αγνοεί τις απειλες των βρωμιάρηδων και εκανε διεθνη διαγωνισμο για τα πετρέλαια κι εμεις φοβόμαστε? Ουτε η οικονομία μας θα καταρεύσει αν γινει κριση ή πολεμος. Πρωτα θα καταρεύσει η δικη τους και μετα απο κανα 2μηνο η δικη μας. Αρα κακως φοβόμαστε, επρεπε να καναμε οτι θελαμε και να ειμασταν ετοιμοι για πολεμο

Το 1987 η Ελλάδα είχε υπεροπλία,γι'αυτό και η τότε κυβέρνηση δεν κόλλαγε.Τώρα όμως κολλάει.Απόδειξη είναι ότι προκαλεί η Τουρκία και μια δυναμική απάντηση δεν έχει δοθεί.Αν το 2008 ήταν 1987,θα είχαν πέσει αρκετά μαχητικά τους και δε θα έκαναν βόλτες πάνω από τα νησιά.Δες το παράδειγμα με τους S-300.Χέστηκε η Ελλάδα μην κάνει καμιά επίθεση και τους διαλύσει και τους έφερναν στην Ελλάδα από την Κύπρο.Υπό άλλες συνθήκες έπρεπε να τους εγκαταστήσουν,και να τους σημαδεύουν...
Όσον αφορά την Κύπρο και τα πετρέλαια,γαβγίζει για να γαβγίζει η Τουρκία.Σε μια ακραία περίπτωση,για να το βουλώσει και να μπορέσουν οι ξένες εταιρείες να πάρουν τη δουλειά,θα τους αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος,για το οποίο ενδιαφέρονται πρωτίστως.
Η Ελληνική οικονομία είναι φίλε μου επάνω σε γυάλινα πόδια.Και μην ξεχνάς ότι η Ελλάδα πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Ε.Ε.Η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ε.Ε και δεν τη νοιάζει.Άσε ότι η Τουρκία,έχει μαζέψει πολλές επιχειρήσεις ενώ η Ελλάδα σχεδόν καμία

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Με το φόβο να γίνω βαρετός, αλλα και το θάρρος της γνώμης μου, θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου στα παιδιά που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν και τιμούν την πατρίδα, και τη ντροπή μου που τους (μας) κυβερνάνε ένα μάτσο ανίκανοι πίθικοι

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 Ο φιλος εδω σε εκπαιδευτικη πτηση με ενα F-16 D  τραβαει συνεχομενα  8,4G,  7,4G ,  7,5G   σε τρεις διαδοχικες "στροφες" με τα αναλογα split.Ειπε κανεις τιποτα....

προσεξτε την ενδειξη στο HUD,κατω αριστερα...

[youtube=425,350]ZFLFwL9uymY[/youtube]

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Με το φόβο να γίνω βαρετός, αλλα και το θάρρος της γνώμης μου, θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου στα παιδιά που πραγματικά αγαπάνε αυτό που κάνουν και τιμούν την πατρίδα, και τη ντροπή μου που τους (μας) κυβερνάνε ένα μάτσο ανίκανοι πίθικοι

...Ποσο δικιο εχεις στο τελευταιο...

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Η Ελληνική οικονομία είναι φίλε μου επάνω σε γυάλινα πόδια

Ενω η τουρκικη στεκετε σε ατσαλενια ποδια με 800 % πληθωρισμο,το 65% αναλφαβητισμο κλπ κλπ κλπ.Μαλακιες....

Φιλε ποτε δεν ειχαμε υπεροπλια εμεις,ουτε αυτοι...Υπο το πρισμα του ποσο χωρο εχουμε να υπερασπιστουμε εμεις και ποσο αυτοι,και ποσο ειναι ο πληθυσμος εκατερωθεν,βγαινουν οι συσχετισμοι...

Παντως να ξερεις οτι το εμψυχο "υλικο" ειναι αυτο που κανει την διαφορα και το δογμα χρησης των υλικων....

Αυτοι το οποιο εμψυχο και αψυχο υλικο τους το χρησιμοποιουν οπως μπορουν αναλογως του(επιθετικου...) δογματος τους..

Εμεις το εμψυχο και αψυχο υλικο μας το χρησιμοποιουμε αναλογως του δογματος μας(αμυντικως...)
και καταφερνουμε να μην διεκδικουμε τιποτα..Κουμπαροι γαρ...

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
gabadoo, το ντοκυμαντέρ που δείχνεις, είναι από την ίδια σειρά των 7 επεισοδίων της οποίας το πρώτο επεισόδιο πόσταρα πιο πάνω....σωστά ;

Αν κατάλαβα καλά όμως.....δείχνει πως οι Τούρκοι διαθέτουν το βλήμα Ιris....ενώ εμείς όχι....σωστά ;;;

Σε πιθανή αερομαχία, για την απόκτηση εναέριας υπεροχής.....στο υποτιθέμενο θέατρο επιχειρήσεων....αν δεν το έχουμε....θα πέφτουμε σαν τα στάχυα.

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Δείτε κι αυτό το ωράιο....Ναπάλμ από Ελληνικά σκάφη, μαζί με MK 82.

[youtube=425,350]DfMxkBzRsRA&feature=related[/youtube]

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Koiτάξτε όταν θέλουν τα παιδιά....που πετάνε.

Κάτι τέτοια βλέπω....και αναπτερώνεται το ηθικό μου.

Δεν θα βρείτε εύκολα Τούρκο να πετάει έτσι .

[youtube=425,350]M-umoYVGTLE&feature=related[/youtube]

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ή έτσι......

[youtube=425,350]_PF8A11AWTY&NR=1 [/youtube]

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
  Ενω η τουρκικη στεκετε σε ατσαλενια ποδια με 800 % πληθωρισμο,το 65% αναλφαβητισμο κλπ κλπ κλπ.Μαλακιες....
Έχεις μείνει πολύ πίσω.7% είναι ο πληθωρισμός στην Τουρκία.Αλλά μη βλέπεις τι θα πάθουν αυτοί,αλλά τι θα πάθει η Ελλάδα.

Φιλε ποτε δεν ειχαμε υπεροπλια εμεις,ουτε αυτοι...Υπο το πρισμα του ποσο χωρο εχουμε να υπερασπιστουμε εμεις και ποσο αυτοι,και ποσο ειναι ο πληθυσμος εκατερωθεν,βγαινουν οι συσχετισμοι...
Το 1987 η Ελλάδα είχε υπέρτερο ναυτικό και σε ποιότητα και σε ποσότητα.Και η αεροπορία ήταν σε καλό επίπεδο.Οι Τούρκοι υστερούσαν.

Παντως να ξερεις οτι το εμψυχο "υλικο" ειναι αυτο που κανει την διαφορα και το δογμα χρησης των υλικων....

Αυτοι το οποιο εμψυχο και αψυχο υλικο τους το χρησιμοποιουν οπως μπορουν αναλογως του(επιθετικου...) δογματος τους..

Εμεις το εμψυχο και αψυχο υλικο μας το χρησιμοποιουμε αναλογως του δογματος μας(αμυντικως...)
και καταφερνουμε να μην διεκδικουμε τιποτα..Κουμπαροι γαρ...

Ένας φίλος μου που υπηρετούσε σε μονάδα τεθωρακισμένων στον Έβρο τις ημέρες των Ημίων,μου είπε για Αρχιλοχία που έκλαιγε όταν έφευγαν για θέσεις διασποράς,ένας Υπίλαρχος αρχηγός πληρώματος μάχης σε άρμα,έλεγε "πού πάω,έχω γυναίκα και παιδιά"!!!!Οι άλλοι ήταν μούλοι βλέπεις.Για να μη μιλήσουμε για τους βυσματούχους,εξαφανισμένους που θα την κοπανήσουν για το εξωτερικό.Για την υποστολή της σημαίας στα Ήμια,έπρεπε κάποιοι να περάσουν από δίκη για εσχάτη προδοσία.Είδες κάποιον εσύ;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom