Νέα

Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 176K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

billsalonika1926

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2013
Κριτικές
14
Like
1.676
Πόντοι
491
μήπως τον έβγαζες και αναφορά αν δεν πετύχαινε τη ζάχαρη?
καίω ανησυχητικά πολλά εγκεφαλικά κύτταρα εδώ μέσα

Δεν είσαι υποχρεωμένος να με πιστέψεις, αλλά ούτε που με νοιάζει.... εγώ περιγράφω συμπεριφορές ΑΞΙΩΝ ανθρώπων που είναι καταπληκτικοί στη δουλειά τους και σέβονται υφιστάμενους. Εσύ λες την παπαριά σου... έτσι είναι η ζωή... έχει και τους μίζερους

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Δεν είσαι υποχρεωμένος να με πιστέψεις, αλλά ούτε που με νοιάζει.... εγώ περιγράφω συμπεριφορές ΑΞΙΩΝ ανθρώπων που είναι καταπληκτικοί στη δουλειά τους και σέβονται υφιστάμενους. Εσύ λες την παπαριά σου... έτσι είναι η ζωή... έχει και τους μίζερους
να πιστέψω ότι ο διοικητής έφτιαχνε καφέ στους κληρωτούς. Ντάξει συνέχισε.

billsalonika1926

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2013
Κριτικές
14
Like
1.676
Πόντοι
491
¨οταν ήσουν απασχολημένος στον υπολογιστή και πήγαινε κι έφτιαχνε για τον εαυτό του, ναι έφτιαχνε και για εσένα... όσο κι εάν σου φαίνεται παράξενο...

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Καμία σχέση.... ειλικρινά!!! Είχα περάσει από ΜΑΚ (Μονάδα Αεροπορικών Κατασκευών) αλλά εκεί δεν μετρούσαν αυτά... τι μπορούσες να κάνεις και πόσο υπέυθυνος ήσουν μετρούσε... Και η συμπεριφορά όλων των πιλότων ήταν ακριβώς η ΙΔΙΑ απέναντι σε όλους τους φαντάρους.
Στις Μοίρες που ξέρω εγώ πήγαινε το γαμήσι σύννεφο. 4 μέσα μία έξω. Στις καλές. Γιατί ξέρω και Μοίρες με επτά μέσα μία έξω. Βάρδιες είχαν μόνον σε κάτι ΕΚΑΕ και κάτι ανάλογα. Κι εκεί είχε πολλά μεικτά κλιμάκια. Και υπηρετούσαν βύσματα. Σκοπιές ατελειωτες στα πιο απίθανα σημεία και τις έβγαζε η ΜΑΦ. Όχι ο Διοικητής Μοίρας αεροσκαφών. Μόνιμο υπαξιωματικό σε σκοπιά; Πολεμικής Μοίρας κιόλας; Πολύ θα ήθελα να σε πιστέψω....... Κι από πιλότους είχε κάθε καρυδιάς καρύδι. Ποινή γιατί δε φορούσες τζόκευ. Στην πίστα. :confused:
Ότι πέρασες καλά δεν το αμφισβητώ. Αλλά ειδικά οι Πολεμικές Μοίρες ήταν μεγάλο μανίκι.

billsalonika1926

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2013
Κριτικές
14
Like
1.676
Πόντοι
491
Στις Μοίρες που ξέρω εγώ πήγαινε το γαμήσι σύννεφο. 4 μέσα μία έξω. Στις καλές. Γιατί ξέρω και Μοίρες με επτά μέσα μία έξω. Βάρδιες είχαν μόνον σε κάτι ΕΚΑΕ και κάτι ανάλογα. Κι εκεί είχε πολλά μεικτά κλιμάκια. Και υπηρετούσαν βύσματα. Σκοπιές ατελειωτες στα πιο απίθανα σημεία και τις έβγαζε η ΜΑΦ. Όχι ο Διοικητής Μοίρας αεροσκαφών. Μόνιμο υπαξιωματικό σε σκοπιά; Πολεμικής Μοίρας κιόλας; Πολύ θα ήθελα να σε πιστέψω....... Κι από πιλότους είχε κάθε καρυδιάς καρύδι. Ποινή γιατί δε φορούσες τζόκευ. Στην πίστα. :confused:
Ότι πέρασες καλά δεν το αμφισβητώ. Αλλά ειδικά οι Πολεμικές Μοίρες ήταν μεγάλο μανίκι.

Το γραφείο προσωπικού της Μοίρας έβγαζε τις υπηρεσίες. Και είχε εντολή από τον Μοίραρχο να "χώνει¨ στις σκοπιές κυρίως υποσμηνίες-σμηνίες. Καμιά φορά κι αρχισμηνίες!!! Εγώ ήμουν στο γραφείο επιχειρήσεων της μοίρας. Βασικά πήγα στα 32 μου φαντάρος, ίσως να ήμουν και "προστατευόμενος" είδος... :) λόγω ηλικίας.... οι πιλότοι -πλην ενός...- ευγενέστατοι. 3 μέσα 4 έξω, ή πιο σπάνια 4 μέσα 3 έξω ήταν το πρόγραμμα.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το γραφείο προσωπικού της Μοίρας έβγαζε τις υπηρεσίες. Και είχε εντολή από τον Μοίραρχο να "χώνει¨ στις σκοπιές κυρίως υποσμηνίες-σμηνίες. Καμιά φορά κι αρχισμηνίες!!! Εγώ ήμουν στο γραφείο επιχειρήσεων της μοίρας. Βασικά πήγα στα 32 μου φαντάρος, ίσως να ήμουν και "προστατευόμενος" είδος... :) λόγω ηλικίας.... οι πιλότοι -πλην ενός...- ευγενέστατοι. 3 μέσα 4 έξω, ή πιο σπάνια 4 μέσα 3 έξω ήταν το πρόγραμμα.
Tις σκοπιές τις έβγαζε η ΜΑΦ. Το ποιοί θα πήγαιναν στη ΜΑΦ κάθε βράδυ όριζε η κάθε Μοίρα. Περίπτωση να πηγαίνουν μόνιμοι στις σκοπιές και όχι σμηνίτες, χωρίς να γίνει θέμα, ούτε μία στο εκατομμύριο. Περίπολο εποχούμενη το πολύ. Που ήταν κανονική υπηρεσία. Δε θέλω να σε πικράνω αλλά βυσματάρα ήσουν. Στα 32 δεν ήσουν δα και Μαθουσάλας για να τύχεις σεβασμού από τους μονίμους. Που ενα σωρό πάνω των 30 είχαν στην ΠΑ σμηνιτάκια. Και με σπουδές βαρβάτες και υπεύθυνα παιδιά. Και με οικογένειες αρκετοί. Και καριέρες που άφησαν στη μέση για να υπηρετήσουν την πατρίδα. Αλλά το γαμήσι πήγαινε σύννεφο.

billsalonika1926

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2013
Κριτικές
14
Like
1.676
Πόντοι
491
Tις σκοπιές τις έβγαζε η ΜΑΦ. Το ποιοί θα πήγαιναν στη ΜΑΦ κάθε βράδυ όριζε η κάθε Μοίρα. Περίπτωση να πηγαίνουν μόνιμοι στις σκοπιές και όχι σμηνίτες, χωρίς να γίνει θέμα, ούτε μία στο εκατομμύριο. Περίπολο εποχούμενη το πολύ. Που ήταν κανονική υπηρεσία. Δε θέλω να σε πικράνω αλλά βυσματάρα ήσουν. Στα 32 δεν ήσουν δα και Μαθουσάλας για να τύχεις σεβασμού από τους μονίμους. Που ενα σωρό πάνω των 30 είχαν στην ΠΑ σμηνιτάκια. Και με σπουδές βαρβάτες και υπεύθυνα παιδιά. Και με οικογένειες αρκετοί. Και καριέρες που άφησαν στη μέση για να υπηρετήσουν την πατρίδα. Αλλά το γαμήσι πήγαινε σύννεφο.
Ότι πεις.... Κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΥΣΜΑ, πλην της εισόδου στην Αεροπορία....

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.022
Πόντοι
6.256
Εγγρ.
2 Φεβ 2021
Κριτικές
1
Like
557
Πόντοι
21
Τύπε μου τι ειδικότητα είχες; Γιατί με αυτά που γράφεις, ειδικά για μοίρα, πρέπει να ήσουν ανηψιός ή βαφτιστήρι πτεράρχου.
Μάγειρας ειδικότητα 111Π.Μαχης λέσχη αξιωματικών 15 μέσα 15 σπίτι μου off(6μηνες και 3 μερες )..μετά μετάθεση πεντάγωνο λέσχη πάλι 13 μηνες απολύθηκα από εκεί. Ζωαρα

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
ρε πανάθεμά σας θητεία κάνατε ή εναλλακτικό τουρισμό? :grin:
Ρε συ αυτοί κάνανε την πλάκα τους. Του ενός μυστη του φέρνανε καφέ, του άλλου του είχανε την καφετιέρα στον πάγκο. :)

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.022
Πόντοι
6.256
Ρε συ αυτοί κάνανε την πλάκα τους. Του ενός μυστη του φέρνανε καφέ, του άλλου του είχανε την καφετιέρα στον πάγκο. :)
και πηγαν και αεροπορια χωρις βυζμα βεβαιως βεβαιως

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
και πηγαν και αεροπορια χωρις βυζμα βεβαιως βεβαιως
Το ένα παληκάρι το παραδέχεται. Δεν είχε απλώς βύσμα, είχε όλο το τηλεφωνικό κέντρο. Το άλλο, από ότι καταλαβαίνω, δεν είχε βύσμα αλλά είχε τα τυπικά προσόντα όταν εξετάστηκε ο φάκελός του απο τη Στρατολογία. :grin:

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.022
Πόντοι
6.256
Το ένα παληκάρι το παραδέχεται. Δεν είχε απλώς βύσμα, είχε όλο το τηλεφωνικό κέντρο. Το άλλο, από ότι καταλαβαίνω, δεν είχε βύσμα αλλά είχε τα τυπικά προσόντα όταν εξετάστηκε ο φάκελός του απο τη Στρατολογία. :grin:
εγω παντως εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι οι ελληνες δεν εχουν βυσμα οχι μονο στο στρατο αλλα παντου
γεννιουνται με την αξιοκρατια στο αιμα τους

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.134
Πόντοι
22.785
:grin: :D:
Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2021” και ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η διεξαγωγή του πολεμικού σεναρίου στα Καλάβρυτα.

Επί της ουσίας πρόκειται για προσομοίωση αεροπορικών επιθέσεων στα βάθη της Ανατολίας στην περίπτωση που υπάρξει μια ελληνοτουρκική κρίση.

Άλλωστε στα αμυντικά σενάρια προβλέπονται «αερομαχίες» πάνω από το Αιγαίο. Οτιδήποτε περιλαμβάνει ξηρά, αφορά την ηπειρωτική Τουρκία, καθώς θεωρείται πρακτικά αδύνατο να μπορέσουν τουρκικά μαχητικά να πλησιάσουν στον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο, ενώ η έκταση των ελληνικών νησιών δεν προβλέπει τέτοιες καταστάσεις.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.930
Πόντοι
9.297
Τη θητεία μου την έκανα στην 111 ΠΜ στην 341 Πολεμική Μοίρα... Πολύ δουλειά, αλλά κι ευγένεια, σεβασμός ,συνεργασία.... άψογοι όλοι τους... Ο Μοίραρχος όταν είχες δουλειά, σου έκανε και καφέ... Φοβεροί τύποι όλοι τους, κράτησα για πολλά χρόνια επαφή μέχρι που η καθημερινότητα μας έφαγε όλους... Ναι μεν είχα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δουλειά, κατά 90% δουλειά γραφείου, αλλά κάθε εβδομάδα απολάμβανες αδειούλες 3μρες και 4μερες... Οι υπηρεσίες σου θεωρούνταν 24ωρες οπότε ήσουν 3-3,5 μέρες μέσα, και 3,5-4 μέρες σπίτι σου... Ωραία θητεία, άνετη... Ο Μοίραρχος τους σμηνίτες τους λάτρευε, τους σεβόταν. Αρκεί να έκαναν σωστά την δουλειά τους, που ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υπεύθυνη.... "Έχωνε" σε σκοπιές μέχρι και Αρχισμηνίες... οι σμηνίτες κάναμε σκοπιά μια φορά το μήνα.... "Εσείς, είστε υποχρεωτικά εδώ χωρίς χρήματα. Οι Αρχισμηνίες ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και θέλουν και είναι!!!!!!" έτσι έλεγε ο τύπος.... Ωραίες αναμνήσεις!!!
Αυτα μονο στα κυριλε της Π.Α.Στον Σ.Ξ.ουτε με LSD δεν βλεπαμε τετοια σκηνικα.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.930
Πόντοι
9.297
Φανταρος στα 32 θα περνουσε παντου καλα αλλα ενα παραπανω στην Π.Α.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.930
Πόντοι
9.297
Θα αποσυρθουν τα απλα διχιλιαρα Μιραζ εν'οψει της ελευσεως των Rafale;

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.764
Πόντοι
9.931
Θα αποσυρθουν τα απλα διχιλιαρα Μιραζ εν'οψει της ελευσεως των Rafale;
Ναι τα Mirage 2000 EGM/BGM θα τα δώσουμε στους Γαλλους αν δεν κανω λάθος. Είχαμε αγοράσει 40 απο αυτα το 1988.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom