george234
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
To γεννηθεις Ελληνας δεν ειναι τυχαιο φυσικα, αφου οι γονεις σου ειναι Ελληνες ουσιαστικα θα ηταν αδυνατον να εισαι κατι αλλο εκ γενετης. Το να εισαι Ελληνας στην μετεπειτα ζωη σου ειναι αποτελεσμα διδασκαλιας της ιστοριας του λαου σου και του τροπου σκεψης. Μπορεις να γεννηθεις κατι αλλο και να γινεις "Ελληνας" στην πορεια αν εστερνιστεις τα ιδεωδη που πρεσβευει η Ελληνικη σκεψη ανα τους αιωνες, και δεν υπαρχουν πολλοι λαοι στον κοσμο που εχουν αυτη την πολυτελεια. Προσωπικα ειμαι περηφανος για το οτι ειμαι Ελληνας γιατι μπορω να διαβασω αυτα που λενε οι μαρμαρινες πλακες στα μουσεια χωρις την βοηθεια αρχαιολογου καθως επισης και τα κειμενα των φιλοσοφων που αλλαξαν την ιστορια του κοσμου στο πρωτοτυπο. Ειμαι περηφανος που ξυπναω και βλεπω την ακροπολη και ξερω οτι ζω εκει που ξεκινησε ο δυτικος πολιτισμος. Ειμαι περηφανος για την "Ελληνικη ιδιαιτεροτητα" που κατα παραδοξο τροπο επιβιωσε στους αιωνες ακομα και αν δεν υπαρχει συνεχεια αιματος. Ειμαι περηφανος που σαν λαος ειμαστε ιστορικα ανυποτακτοι. Ειμαι περηφανος για το σπιτι μου και την οικογενεια μου που εφτιαξα στα πλαισια της χωρας που ζω. Και ειμαι περηφανος για την προσφατη Ελληνικη γενια μου που ειχε ανθρωπους που δεν εσκυψαν το κεφαλι σε αντιπαλους ανωτερους και πολεμησαν μεχρι θανατου σε μαχες εκ προτερων χαμενες. Και πολλες φορες νικησαν κιολας...την παραπάνω ερώτηση έθεσα στο βουλγαράκι ν'απαντήσει και αδυνατεί ή φοβαται...
κανείς άλλος;