κι εσύ βρε ίσιε
σε είχα λίγο πιο εξυπνο!
λες και δεν ξέρεις τους φίλους σου!
κουίζ στο αμοιβάδα-κλαμπ είναι κάπως ασύμβατο!!!
τεσπα φίλοι σου είναι τα παιδιά θα τους δώσεις τις λύσεις!!
Το πρόβλημά σου είναι ότι θεωρείς εαυτόν καλύτερο και πιο μορφωμένο από τις "αμοιβάδες"...
Οι οποίες πλέον σε παίρνουν στο ψιλό και ίσως είναι η καλύτερη αντίδραση σε κάποιον που ποστάρει μόνο και μόνο για να προβοκάρει...
Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο σοβαρά: Όταν δεν μπορούν να υπάρξουν δυο μαγαζιά με την αυτή επωνυμία στην αυτή περιοχή, είναι αδιανόητο να υπάρχουν κράτη ή γεωγραφικές περιφέρειες στην αυτή περιοχή με το ίδιο ακριβώς όνομα- δημιουργείται σύγχυση αν μη τί άλλο...
Για αυτό και για να μην υπάρχουν προβλήματα και παρεξηγήσεις, χρησιμοποιούμε ειδικότερους προσδιορισμούς, είτε εθνοτικούς είτε γεωγραφικούς...
Αν πχ το ίδρυμα ονομαζόταν ίδρυμα σλαβομακεδονιού πολιτισμού ή Ίδρυμα βόρειου μακεδονικού πολιτισμού, δεν θα υπήρχε πρόβλημα αφού θα υπήρχε σαφής διάκριση από τον μακεδονικό πολιτισμό ως υποσύνολο του ελληνικού πολιτισμού...
Το γεγονός ότι δεν βάζουν κάποια διάκριση είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, όπως και του κράτους που τους σιγοντάρει...
Και όπως σου έχω πει άπειρες φορές, ο καθένας έχει δικαίωμα να αποκαλείται όπως θέλει (πελασγός, ινκας, μάγια, ελ, γροιλανδός) αλλά αυτό δεν γεννά καμια μα καμία υποχρέωση στο όποιο κράτος να το αναγνωρίσει ως τέτοιον...
Εκτός αυτού, υπάρχουν εθνολογικά, γεωγραφικά, γλωσσολογικά και ιστορικά κριτήρια για τη διαπίστωση ή μη της ύπαρξης μιας εθνοτικής ομάδας...
Δες πότε και από ποιους γεννήθηκε ο μακεδονισμός, δες τί γλώσσα μιλάνε, δες ποιος διεθνεις συγκυρίες υπηρξαν και πες μου πάλι, για ποιο μακεδονικό έθνος μιλάς; Τον αλυτρωτικό εθνικισμό των βούλγαρων; Τα εθνοτικά πειράματα του τίτο; Την κατασκευασμένη ιστορία του Γκρουέφσκι;
Και μιας και είσαι υπέρμαχος του "μακεδονικού" πολιτισμού, αλήθεια, τί πιστεύουν οι "μακεντόνσκι" για το Βασίλειο το Βουλγαροκτόνο της Μακεδονικής δυναστείας; Είναι και αυτός κομμάτι του μακεδονικού "τους" πολιτισμού;
Διότι σε όσους σκοπιανούς έχω κάνει αυτήν την ερώτηση, είτε κάνουν ότι δεν τον ξέρουν τον κύριο, είτε αρχίζουν τα αβαβα... Γιατι;;;;;;;;;;