Πόλη: Αθήνα
Ημερομηνία: 14 Δεκεμβρίου 2014
Περιοχή: Ν. Κόσμος - Ν . Σμύρνη
Περπατούσα για να συναντήσω τον κ. NICK TRIVE προκειμένου να συζητήσουμε για τα φλέγοντα ζητήματα, που μας ταλανίζουν.
Στο δρόμο μου πέρασα μπροστά από μία εκκλησία [ του Αγίου Σώστη, εάν δεν σφάλλω ] και είδα μία αγγελία για μνημόσυνο. Ο μακαριστός ελέγετο Ευάγγελος ....., ετών 83, συνταξιούχος δημοδιδάσκαλος.
Την ώρα που το μάτι μου έπεφτε στην αγγελία, άκουσα δύο γηραιές κυρίες να συζητούν [ η μία εστηρίζετο σε Π λόγω προφανώς εγκεφαλικού επεισοδίου ]. Έλεγαν: Πάει και ο Βαγγέλας. Ήταν καλός άνθρωπος. Είναι και ο φουκαράς ο Άγιος εδώ. Ήταν ο τελευταίος καλός φίλος του.
Εννοείται ότι αμέσως συναγερμός ήχησε στ΄ αυτιά μου και ανεζήτησα να βρω τον άνθρωπο [ ; ], που οι κυρίες αποκαλούσαν < Άγιο >.
Δεν μου πήρε πολύ αφού άκουσα και κάποιον να τον φωνάζει και τότε τον είδα!!!
Δεν θα σας κουράσω με άλλα λόγια και προχωρώ στην περιγραφή του.
Πραγματικά υπερήλικας [ το νήμα τον θεωρεί 78 ετών, πλην όμως έδειχνε για 85 ετών τουλάχιστον ].
Ύψος 1,55 με 1,60 και κάτισχνος. Λιπόσαρκος.
Φορούσε ένα κοτλέ σακάκι, χρώματος σάπιου μήλου και ένα πράσινο βελούδινο παντελόνι [ κατάλοιπα μόδας περασμένων δεκαετιών ].
Φορά γυαλιά μυωπίας και οι φακοί τους προσομοιάζουν με πατομπούκαλα μπύρας και είναι χρώματος πρασίνου [ προφανώς αποτελούν δωρεάν παροχή του Ι.Κ.Α., δεκαετίας 1980 ]. Το αριστερό μάτι του πρέπει να είναι αλλοίθωρο αλλά δεν είμεθα βέβαιοι.
Φαλακρός. Και για να είμαι απόλυτα ακριβής υπήρχαν κάποιες αραιές τρίχες στη βάση της κεφαλής του, οι οποίες πρέπει να είναι από ετών ακούρευτες είτε λόγω οικονομικής ανέχειας είτε λόγω έλλειψης καλαισθησίας [ το πλέον πιθανό ].
Κρατούσε [ στο ένα χέρι ] δύο χιλιοχρησιμοποιημένες σακκούλες της αλυσσίδας υπεραγορών ΑΒ. Οι σακκούλες ήταν διογκωμένες από το βάρος και το περιεχόμενό τους. Γεμάτες με τυροπιτάκια, σοκολατάκια και άλλα ρυπαρά και λιπαρά κεράσματα, που αφθονούν σε μνημόσυνα.
Παρακάμψαμε την απορία μας αν άλλος καλεσμένος πρόλαβε να πάρει κεράσματα.
Στο άλλο χέρι κρατούσε ένα νεροπότηρο γεμάτο κονιάκ, το οποίο ήπιε εν ριπή οφθαλμού.
Στη μία τσέπη του σακκακιού του υπήρχε βιβλίο του Μ. Μπακούνιν με τον τίτλο < Κρατισμός και Αναρχία >.
Στην άλλη τσέπη υπήρχε συλλογικό έντυπο του Π.Α.Ο. με ακατανόμαστες ύβρεις κατά του Ο.Σ.Φ.Π.
Κοίταζε πονηρά τις γηραλέες κυρίες και μουρμούριζε πρόστυχα υπονοούμενα.
Κηλίδα στο παντελόνι του. Εικάζεται ότι είναι από ακράτεια ούρων. Μπορεί όμως να ήταν και από βρωμιά.
Επί της προσωπικής υγιεινής του έχουμε να πούμε τα εξής: Ο ίδιος έχει ομολογήσει, στο νήμα, ότι κάνει μπάνιο μία φορά το μήνα. Εικάζουμε ότι όταν τον είδαμε είχαν περάσει 29 ημέρες από το τελευταίο λουτρό του ... μπλιαχ!
Υ.Γ. Όποιος πει ότι δεν είναι έτσι ο Άγιος, θα πρέπει συγχρόνως να δώσει περιγραφή του ακριβή καθώς επίσης και τόπο, ημερομηνία κλπ, που τον είδε. ΣΠΕΚΟΥΛΑ δεν γίνεται δεκτή στο νήμα αυτό!