Νέα

Ποιός είναι ο κ. Τhe Saint;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα blizardeye
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67K
  • Εμφανίσεις 919K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
υπαρχει και το 301 πκ  συμμετοχή σε αυτοκτονία, οποιος πειθει  η όποιος βοηθά καποιον να αυτοκτονήσει, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση υποθέτω θα χρησιμοποιηθεί και αυτο...
Ειναι πολυ διαφορετικες μανα μου οι προυποθεσεις του 301.
Εκει υποτιθεται ο αλλος με ελευθερη βουληση αποφασισε να αυτοκτονησει και τον βοηθας "με την καλη σου την καρδια".
Ουσιαστικα αναφερεται στις περιπτωσεις ευθανασιας.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Σου διαφεύγει οτι για να υπαρξει "ηθικη αυτουργια" θα πρεπει να υπαρχει και αμεσος αυτουργος.
Και φυσικα δεν μπορει να ειναι αμεσος αυτουργος ο ιδιος που αυτοκτονησε, αφου δεν πληρουται η προυποθεση του νομου οτι "σκοτωσε αλλον".
Εσυ προφανως αναφερεσαι στην περιπτωση της ΕΜΜΕΣΗΣ αυτουργιας, οπου καποιος ενεργει ως αυτουργος δια μεσω προσωπου που δεν μπορει να κρινει (π.χ. δια μεσω ενος τρελου, ή ακομη και δια μεσω ενος ζώου).
Θα ηταν ενδιαφερον να μιλησουμε για ΕΜΜΕΣΗ αυτουργια σε ανθρωποκτονια στην περιπτωση αυτη.
Ιδου θεωρητικο και νομολογιακο πεδιο δοξης λαμπρον.
αλεξ γενικώς υπάρχει τεραστιο νομικό θέμα αλλά δεν αποκλειεται να θεωρηθεί άμεσος αυτουργός κατα πλάσμα δικαίου οιονει κτλ..  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
αλεξ γενικώς υπάρχει τεραστιο νομικό θέμα αλλά δεν αποκλειεται να θεωρηθεί άμεσος αυτουργός κατα πλάσμα δικαίου οιονει κτλ..  
Αμεσος οχι. Αλλά και ο εμμεσος αυτουργος εχει την ποινη του άμεσου. Δεν διαφωνω μαζι σου. Απλως ειναι λιγο επικινδυνο παντα το "ξεχειλωμα" των ποινικων διαταξεων εν θερμω.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Φαντασου δηλαδη ομως να περασει νομολογιακα κατι τετοιο.

Τοτε ας πουμε αν εσυ μου μιλησεις ασχημα εδω μεσα κι εγω στενοχωρηθω και αυτοκτονησω, να εισαι υπαιτια ανθρωποκτονιας απο προθεση κατά εμμεση αυτουργια με ενδεχομενο δολο.
Και να αντιμετωπισεις ισοβια.
Το ξεχειλωμα ειναι παντα επικινδυνο...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Ειναι πολυ διαφορετικες μανα μου οι προυποθεσεις του 301.
Εκει υποτιθεται ο αλλος με ελευθερη βουληση αποφασισε να αυτοκτονησει και τον βοηθας "με την καλη σου την καρδια".
Ουσιαστικα αναφερεται στις περιπτωσεις ευθανασιας.
 Μπορούν ολα τα αρθρα αυτά να χρησιμοποιηθούν και με κάποιο νομικό "τέχνασμα" να δημιουργήσουν ενα κατηγορητηρο. Αυτη ειναι η άποψη μου. Πως θα αποδειχθεί και τι στοιχεία έχουν ειλικρινά δεν ξέρω. Μια και ρωτησαν τα παιδια ειπα να πω τι προβλέπεται και ίσως μια προχειρη ιδεα στο τι θα μπορουσε κάποιος να προσπαθησει. Ολα αυτα βέβαια αν εχεις δικογραφια μπορεις να τα δεις και να δεις και τι περιθώρια έχεις και αν εχεις..

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ισως στην περίπτωση που αναφέρεσαι να μπορούσε να γίνει μια νομική προσπάθεια για ηθικη αυτουργία σε δολοφονία, αν μπορέσει να αποδειχτεί ότι ήταν τέτοια η φόρτιση, η  πίεση, τα βασανιστήρια και οι ψυχολογικές και σωματικές "λεηλασίες", ώστε ήταν αυτές που συντέλεσαν καθοριστικά και μοναδικά στον θάνατο του, και τον εξανάγκασαν σε αυτοχειρία, η οποία στην ουσία εξομοιώνεται με δολοφονία, με την ευρύτερη εννοιολογική έννοια της δολοφονίας, (γεγονότα, βασανισμοί πιέσεις, σωματικές και ψυχικέ ςβλάβες οι οποίες ως  ουσιαστικής και καθοριστικής σημασίας δύναμεις οπλισαν το χέρι του ίδιου, σαν να είχε ένα οπλο στο κρόταφο και να του επέβαλλε την αυτοχειρία.
Πολυ δυσκολο να στοιχειοθετηθεί και θα αποτελεσει νομολογια. Παρόλα αυτά τίποτα δεν είναι αδυνατο.
Δυστυχώς σε αυτή την ιστορία υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία. Παρα πολλά.
Το θεμα ειναι τουλαχιστον να τους κυνηγησουν για τον τραμπουκισμο και ας μην ειναι ποινικο αδικημα. Αλλα ειναι φως φαναρι οτι δεν αυτοκτονησε επειδη ξυπνησε ασχημα μια μερα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
 Μπορούν ολα τα αρθρα αυτά να χρησιμοποιηθούν και με κάποιο νομικό "τέχνασμα" να δημιουργήσουν ενα κατηγορητηρο. Αυτη ειναι η άποψη μου. Πως θα αποδειχθεί και τι στοιχεία έχουν ειλικρινά δεν ξέρω. Μια και ρωτησαν τα παιδια ειπα να πω τι προβλέπεται και ίσως μια προχειρη ιδεα στο τι θα μπορουσε κάποιος να προσπαθησει. Ολα αυτα βέβαια αν εχεις δικογραφια μπορεις να τα δεις και να δεις και τι περιθώρια έχεις και αν εχεις..
Ειναι προφανες οτι ολοι οι νομικοι, προσπαθουμε απο χθες να βρουμε την ποινικη αντιμετωπιση στην περιπτωση αυτοκτονιας.
Ειναι εξοχως προβληματικο και οποιαδηποτε "κατασκευη" πολυ δυσκολα θα στεκοταν σε ενα δικαστηριο.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Φαντασου δηλαδη ομως να περασει νομολογιακα κατι τετοιο.

Τοτε ας πουμε αν εσυ μου μιλησεις ασχημα εδω μεσα κι εγω στενοχωρηθω και αυτοκτονησω, να εισαι υπαιτια ανθρωποκτονιας απο προθεση κατά εμμεση αυτουργια με ενδεχομενο δολο.
Και να αντιμετωπισεις ισοβια.
Το ξεχειλωμα ειναι παντα επικινδυνο...
Καθε υπόθεση δεν εξομοιώνεται με άλλη, ούτε οι νομολογίες αποτελούν δεδικασμένα για αλλες υποθέσεις. Κάθε μια κρίνεται αυτούσια και οφείλει να κρίνεται ως τέτοια. Τα ειδικά στοιχεία διαμορφώνουν δικανική κρίση. Και αυτή η ιστορία ειναι ιδιαίτερη. Ισως η νομολογία πρέπει να συμπληρώσει το κενό Νομου. Αν θεωρήσουμε οτι υπάρχει τέτοιο σε μια τέτοια σοβαρή και ειδική περίσταση.
Ολα αυτα βέβαια θελουν δικηγόρους δικαστες και μάρτυρες με @@ και δυστυχως δεν έχουμε

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Καθε υπόθεση δεν εξομοιώνεται με άλλη, ούτε οι νομολογίες αποτελούν δεδικασμένα για αλλες υποθέσεις. Κάθε μια κρίνεται αυτούσια και οφείλει να κρίνεται ως τέτοια. Τα ειδικά στοιχεία διαμορφώνουν δικανική κρίση. Και αυτή η ιστορία ειναι ιδιαίτερη. Ισως η νομολογία πρέπει να συμπληρώσει το κενό Νομου. Αν θεωρήσουμε οτι υπάρχει τέτοιο σε μια τέτοια σοβαρή και ειδική περίσταση.
Ολα αυτα βέβαια θελουν δικηγόρους δικαστες και μάρτυρες με @@ και δυστυχως δεν έχουμε
Και ενόρκους, να συμπληρωσω. Αρμοδιοτητα ΜΟΔ ειναι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Επισης να σου θυμισω οτι στο ποινικο δικαιο, δεν χωρεί αναλογια για κάλυψη κενού νόμου.

OP
OP
blizardeye

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.962
Πόντοι
26.096
Καλησπέρα.
Δεν ασχολούμαι με το ποινικό και άρα η γνώμη μου δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Φαντάζομαι ότι αν βρεθούν 1-2 αστυνομικοί με πυγμή και ένας εισαγγελέας με φαντασία και κυρίως θάρρος θα μπορεσουν να σχηματίσουν μία δικογραφία με αρκετά μεμονωμένα αδικήματα, ικανά να τους παιδεύουν για την επόμενη δεκαετία.
Ο εγκλεισμός σε ντουλάπα δεν θεωρείται παρανομη κατακράτηση και ίσως απαγωγή;;; Μπορεί να ακούγονται γραφικά αυτά ή εξωνομικά αλλά μια χαρά μπορόυν να λειτουργήσουν τιμωρητικά ...
Από εκεί και πέρα τα παιδάκια αυτά θα πάνε στρατό ... και εφόσον δοθούν οι φωτο και τα στοιχεία τους στην δημοσιότητα για την αποτροπή παρομοίων εγκλημάτων [ όπως γίνεται με τους παιδόφιλους ] ...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Το θεμα ειναι τουλαχιστον να τους κυνηγησουν για τον τραμπουκισμο και ας μην ειναι ποινικο αδικημα. Αλλα ειναι φως φαναρι οτι δεν αυτοκτονησε επειδη ξυπνησε ασχημα μια μερα
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν πιστεύω ακόμα και τώρα οτι αυτοκτόνησε..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Καλησπέρα.
Φαντάζομαι ότι αν βρεθούν 1-2 αστυνομικοί με πυγμή και ένας εισαγγελέας με φαντασία και κυρίως θάρρος θα μπορεσουν να σχηματίσουν μία δικογραφία με αρκετά μεμονωμένα αδικήματα, ικανά να τους παιδεύουν για την επόμενη δεκαετία.
Ο εγκλεισμός σε ντουλάπα δεν θεωρείται παρανομη κατακράτηση και ίσως απαγωγή;;; Μπορεί να ακούγονται γραφικά αυτά ή εξωνομικά αλλά μια χαρά μπορόυν να λειτουργήσουν τιμωρητικά ...
Από εκεί και πέρα τα παιδάκια αυτά θα πάνε στρατό ... και εφόσον δοθούν οι φωτο και τα στοιχεία τους στην δημοσιότητα για την αποτροπή παρομοίων εγκλημάτων [ όπως γίνεται με τους παιδόφιλους ] ...
Φυσικα, αλλά δεν παύουν να ειναι
α) πλημμεληματα και
β) διωκομενα κατ' εγκληση.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Καλησπέρα.
Θα δείξει μπλιζ.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν πιστεύω ακόμα και τώρα οτι αυτοκτόνησε..
Αν τον εφτασαν στην αυτοκτονια τοτε ειναι κατα καποιο τροπο δολοφωνια. Απλα ισως δεν ξεραν τι εκαναν.

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Κριτικές
53
Like
9.316
Πόντοι
25.786
Φτάνει παιδιά

Πήρα την απάντηση