Επισκέπτης
Δεν ηθελε φαινεται να λερωσει τα χερια του ο Αρειος Περι...αυτό τον `αναρχικό' βάρεσε το `παλικαρι' ο περέτσι και δείτε πως τον έκανε με χτυπήματα από καδρόνι... ούτε με τα χέρια ο `μάγκας΄δεν μπόρεσε...
Δεν ηθελε φαινεται να λερωσει τα χερια του ο Αρειος Περι...αυτό τον `αναρχικό' βάρεσε το `παλικαρι' ο περέτσι και δείτε πως τον έκανε με χτυπήματα από καδρόνι... ούτε με τα χέρια ο `μάγκας΄δεν μπόρεσε...
Συναγωνιστη με τα χερια ΜΑΛΩΝΟΥΝΕ οι ΑΝΤΡΕΣ,καταλαβες?αυτό τον `αναρχικό' βάρεσε το `παλικαρι' ο περέτσι και δείτε πως τον έκανε με χτυπήματα από καδρόνι... ούτε με τα χέρια ο `μάγκας΄δεν μπόρεσε...
Λακη,πηγες λουλουδια στον παπουλη σου?
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
...μετά όμως ποντικάκι, ακολούθησε ΑΥΤΟ.....
Στο ύψ. Γκέσος του χωριού Αετομηλίτσα Κονίτσης, έγινε η τελευταία μάχη του Ελληνικού Στρατού με τους Κομμουνιστές Αντάρτες κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Μετά την νίκη του Στρατού οι Κομμουνιστές αποχώρησαν εισερχόμενοι στο Αλβανικό Έδαφος.
Για να τιμήσει τους νεκρούς των αγώνων 1948-1949, ο Ελληνικός Στρατός έκτισε σε αυτή την δυσπρόσιτη κορυφή του Γράμμου αυτό το μνημείο. Το μνημείο έχει τις παρακάτω επιγραφές:
Δυτικά (Αλβανικά σύνορα):
Αγώνες Γράμμου 1948-1949 (Δαφνωστεφανωμένο)
Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη... (Ο Εθνικός Ύμνος)
596 ΤΠ (Μάλλον το Τάγμα που έχει χρεωμένο το μνημείο)
Α' Σώμα Στρατού
ΟΧΙ
Ανατολικά (Χ. Αετομηλίτσα):
Ελάχιστον Φόρον Τιμής Αποτιόν το Α' Σώμα Στρατού Τ....ε Ανηγειρε
Βόρεια:
718 Λόχος Μηχανικού (Μάλλον η Μονάδα που έφτιαξε το μνημείο. Η Μονάδα αυτή δεν υπάρχει πλεον στον Ελληνικό Στρατο. Έχει κλείσει.)
Επιπλεόν στο υπόγειο του μνημείου υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι. Κάθε χρόνο την 29 Αυγούστου, ημερομηνία λήξεως του Εμφυλίου, ο Στρατός απέδιδε τιμές σε αυτό το μνημείο με παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής και τοπικής ηγεσίας. Αργότερα, οι εορτασμοί σταμάτησαν στα πλαίσια της άμβλυνσης των διαφορών και της κατασίγασης των αδελφοκτόνων εκείνων παθών που οδήγησαν στον Εμφύλιο.
Γερα Λακη,ηρθε ο μεσαιος χωρος να ενισχυσει τον αγωνα...
ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΑΡΑΠΗΔΕΣ?έλα λαλακη... καμιά μαλακία πάλι να σε ταπώσω, όπως για τον δολοφόνο του Ντουζόν που τον σκότωσαν `αράπηδες΄...
Εγω θα ελεγα οτι ψοφησε...ο οποίος "μεσαίος" διατελεί εν πλήρει συγχίσει!
μην με λες εμένα συναγωνιστή έτσι λέγανε οι κομμουνιστές μεταξύ τους....Συναγωνιστη με τα χερια ΜΑΛΩΝΟΥΝΕ οι ΑΝΤΡΕΣ,καταλαβες?
και οπως πλεων αποδεικνειεται ηταν παντα μεσαιος αλλα με δεξια αισθηματαο οποίος "μεσαίος" διατελεί εν πλήρει συγχίσει!
εκεί ανάβεις κεράκι στεκούλη;
οι ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ?Τι ειναι αυτο?Υπαρχει?ΣΥΝΑΓΩΝΗΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ελπιζω να ικανοποιηθηκεςμην με λες εμένα συναγωνιστή έτσι λέγανε οι κομμουνιστές μεταξύ τους....
Τί λέει; Έχασα τίποτις κατά τη διάρκεια της απουσίας μου;
Κάτι βραχνάκουσα περί μεσαίων χώρων εδώ στην ΥΠΟΓΑ που βρίσκομαι. Δεν έχει καλή λήψη...
Εσείς με ακούτε καλα;
Άιν-Τσβάι! Άιν-Τσβάι! Άιν-Τσβάι-Πολιτσάι! Λαμβάνετε;
Κάτι βραχνάκουσα περί μεσαίων χώρων εδώ στην ΥΠΟΓΑ που βρίσκομαι. Δεν έχει καλή λήψη...
Εσείς με ακούτε καλα;
Άιν-Τσβάι! Άιν-Τσβάι! Άιν-Τσβάι-Πολιτσάι! Λαμβάνετε;