Νέα

Ποιά η άποψή σας για το Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας);

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποια η άποψη σας για το Ε.Σ.Υ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) ?

• Ευχαριστημένοι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δυσαρεστήμενοι

• Αναποφάσιστοι

• Αλίμονο αν αρρωστήσεις κ δεν έχεις λεφτά για να πας σε ιδιωτικό...

Ψήφοι: 2 100,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

yiaramis

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Κριτικές
60
Like
254
Πόντοι
5.525
Αν λάβουμε υπόψιν μονάχα τους ήρωες Έλληνες νοσηλευτές και γιατρούς, το εθνικό σύστημα υγείας μας, είναι το καλύτερο στον κόσμο.
Αν λάβουμε υπόψιν τους διοικητικούς υπαλλήλους και τις λοιπές ειδοκότητες (οδηγούς, τραυματιοφορείς,καθαρίστριες,προσωπικό κουζίνας,κλπ), είναι το χειρότερο στον κόσμο.

Επισκέπτης
To "οπου φτωχος κι μοιρα του" δεν το εχει ακουσει κανεις απο δω μεσα ?

kloptero

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2006
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
0
Πριν απο 5 μηνες στην επαρχια εσπασα τον αστραγαλο μου πεφτοντας απο μια σκαλα.Με πηγαν στο τοπικο νοσοκομειο για τις πρωτες βοηθειες.Εκει μου εκαναν ενα χειρουργειο του κωλου και εφαγα και 2 μικροβια που δεν τα ανακαλυψαν ποτε.Ο γιατρος πηρε 1000 απο τη μανα μου (αν και η ταριφα ηταν 300 με 400)στις 14-06 και την αλλη μερα εφυγε διακοπες χωρις να με χρεωσει σε αλλο γιατρο.Το ποδι μετα απο 3 μερες αρχισε να πριζεται και να βρωμαει και οταν ενας αλλος γιατρος ηρθε για αλλαγη στον διπλανο μου του το ειπα.μου ανοιξε τον ναρθηκα και το ποδι ηταν σαν κιμας κατακοκκινο.Μολις το ειδε χλωμιασε και αρχισε να το καθαριζει.Την αλλη μερα ηρθε με τον διευθυντη της κλινικης να το δουν.Η μανα μου χωρις να την καταλαβουν ακουσε την κουβεντα τους μετα και η αποφαση τους ηταν οτι αν σε 2 μερες δεν βελτιωθει το ποδι πηγαινα για κοψιμο κατω απο το γονατο γιατι τα μικροβια αλωνιζαν.Επιτοπου ζητησα εξιτηριο για ντιναν.Αφου καταλαβαν οτι η μαλακια τους ανακαλυφθηκε δεν δεχονταν να μου το δωσουν και οταν τους πηρε ο δικηγορος μου απο Αθηνα δεχτηκαν.Δεν μου εδιναν ομως το ιατρικο μου ιστορικο των 10 ημερων γιατι και καλα ηταν περιουσια του εσυ.Μετα απο εντονα μπινελικια και απειλες και ενω το ιδιωτικο ασθενοφορο περιμενε μου το εκαναν ολο φωτοτυπιες και εφυγα.Οταν με ειδαν στο ντιναν δεν με αναλαμβανε κανενας παρα μονο ο διευθυντης της χειρουργικης επειδη το ποδι μου ηταν σε κακα χαλια.Εκανα δευτερο χειρουργειο μου εβαλαν και ενα μηχανημα στο ποδι απο Αμερικη και με πλακωσαν στα κοκταιηλ αντιβιωτικων.Εκατσα μεσα 3 μηνες και παθανε και τα νεφρα μου black out.Τελικα με αφησαν να γυρισω σπιτι με τις βιδες οταν εκλεισε η τρυπα στο κουτουπιε.Απο οτι μου ειπαν το πρωτο χειρουργειο ηταν της πλακας.στηριξαν τον αστραγαλο με μια βιδουλα μικρη και δουλεψαν απο τη μερια που το κοκκαλο ειχε βγει απο το ποδι.Πραγμα που δεν θα εκανε ουτε πρωτοετης της ιατρικης.Επισης ειχα 2 μικροβια ενα απο το χωμα που επεσα και ενα απο το πρωτο νοσοκομειο που με μια απλη κυταρρολογικη εξεταση θα τα εβρισκαν.Τωρα εχω βγαλει τις σκαλωσιες και ειμαι με πατεριτσες.Δουλεια θα παω σε 9 μηνες περιπου.Αν δεν ειχα ιδιωτικη ασφαλεια(επειδη ολη η ιστορια πηγε 85000 απο τα οποια εγω εδωσα απο την τσεπη μου 25000 και συνεχιζω να δινω γιατι μονο ο γιατρος που με παρακολουθει θελει 120 τη βιζιτα συν αξονικες μαγνητικες φυσικοθεραπειες κλπ)θα ειμουν με ενα ποδι ανικανος για δουλεια και δεν θα ανοιγε ουτε μυτη.Σε κρατικο νοσοκομειο δε ουτε απεξω δεν ξαναπερνω.

Επισκέπτης
Να λες παλι καλα kloptero που την εβγαλες καθαρη εστω και με την ταλαιπωρια που περασες. Εμενα το γερο μου, τον φαγανε σε νοσοκομειο της επαρχιας. Τον βαλαμε για μια απλη εγχειρηση, την εκανε και μετα μας ειπαν οτι δεν πετυχε και πρεπει να τον ξανα ανοιξουν 82 χρονων ανθρωπο. Μετα απο 2 μερες τον ξανα εγχειρησαν και πεθανε στο χειρουργειο. Εννοειτε οτι φακελακι δεν δωσαμε γιατι δεν ειχαμε. Φασαρια δεν εκανα, αλλα ορκιστικα οτι ο γιατρος θα τον πληρωσει πολυ ακριβα το θανατο του πατερα μου. Του 'χω παρει μετρα του καριολη, ξερω τα παντα για τον παλιοπουστα. Δεν θα ξερει απο του ηρθε του σιχαμενου.

yiaramis

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Κριτικές
60
Like
254
Πόντοι
5.525
Kloptero.Συγκλονιστική η ιστορία σου και αληθινά μας συγκίνησες όλους με αυτή την περιπέτεια της υγείας σου. Εύχομαι περαστικά και δυνατός.

Νομίζω πως τέτοιες εμπειρίες , θα έχουν άλλοι και από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι όλα ρόδινα εκεί. Και για το Ντυνάν έχω ακούσει και άσχημα λόγω δουλειάς και καλά. Σίγουρα είναι 99% τα καλά και 1% τα άσχημα στο Ντυνάν αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Ε.Σ.Υ.
Σ'αυτό που θέλω να σταθώ ιδιαίτερα είναι το τεράστιο ποσό που έχεις ξοδέψει. 25000...Δωρεάν υγεία...Θα ήταν δωρεάν αν καθόσουν να σου κόψουν το πόδι...Πλήρωσες ακριβά την επιλογή σου να είσαι αρτιμελής...'Ισως θα μπορούσες να τα διεκδικήσεις με κάποιο τρόπο από το δημόσιο, γιατί εδώ μιλάμε για σοβαρό ιατρικό λάθος και αδιαφορία ιατρού του Ε.Σ.Υ. Ίσως και από τον ίδιο τον Ιατρό που παρολίγο να σε αφήσει ανάπηρο.

Και πάλι περαστικά.

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Άλλο πάλι και τούτο! Αν είναι να κάνει στραβοτιμονιές ρε φίλε να παει σπίτι του ή να γίνει σερβιτόρος (χωρίς να θέλω να θίξω το επάγγελμα) είτε είναι σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο νοσοκομείο.. Πάντως όντως οι γιατροί θεοποιούνται! και οι ίδιοι κάπως έτσι ψιλοβλέπουν τον εαυτό τους

Υπάρχει δουλειά που τη μαθαίνεις χωρίς εξάσκηση; Όλοι οι γιατροί στου Κασσίδη το κεφάλι μαθαίνουν.

Όσο για την ποιότητα των γιατρών που έγραψαν κάποιοι, άλλο το Ιατρικό Κέντρο, άλλο οι ιδιωτικές κλινικές του κώλου.

Cjgrove9

Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Οφείλω να πω ότι υπάρχουν μεγάλα ιατρικά μυαλά στην Ελλάδα που αλλού δεν θα βρείς εύκολα.

Απλά το σύστημα τους αναγκάζει να κάνουν ότι κάνουν (φακελάκι) γιατί με αυτούς τους μισθούς δεν πας ούτε στο μεταξουργείο :P (σύμφωνα με την ακρίβεια που υπάρχει).Και η δουλειά τους δεν επιτρέπει τις περισσότερες φορές σφάλματα γιατί έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές και όχι με υλικό (με καταλαβαίνεται)..

Για μένα πρέπει να αναθεωρηθεί όλο το σκηνικό του συστήματος υγείας από μισθούς, μεγαλύτερες υποδομές αλλά και περισσότερες δαπάνες μέχρι και "ξήλωμα" μερικών που μπήκαν χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές γιατί το θέμα είναι σοβαρό..

Γνώμη μου πάντα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Υπάρχει δουλειά που τη μαθαίνεις χωρίς εξάσκηση; Όλοι οι γιατροί στου Κασσίδη το κεφάλι μαθαίνουν.

Όσο για την ποιότητα των γιατρών που έγραψαν κάποιοι, άλλο το Ιατρικό Κέντρο, άλλο οι ιδιωτικές κλινικές του κώλου.

χέσε μας ρε παπάρα...
ένας χιαστός στο ιατρικό χρεώνεται 15 χιλιάρικα Α θέση με μια διανυκτέρευση.....
στο ΚΑΤ από καλύτερο γιατρό είναι δωρεάν

η πισίνα δε μας είπαν πόσο χρεώνεται.

S.F.E.

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Οφείλω να πω ότι υπάρχουν μεγάλα ιατρικά μυαλά στην Ελλάδα που αλλού δεν θα βρείς εύκολα.

μύθος για να νοιώθουμε ασφάλεια...

αλλά αυτό που με απασχολεί τώρα είναι το τί θα γίνει με ένα ξανθό γκομενάκι 20χρονο, που είναι απόφοιτος ΤΕΕ με πρόσληψη στα 18, 2 χρόνια απογευματινές βάρδιες σε νοσοκομείο κρατικό, πρώην πλέον stagier/νοσηλεύτρια που έχει πάθει πλάκα τώρα με τις αλλαγές που έγιναν... με αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν βλέπω να πηδάμε σύντομα, γιατί μέχρι να γίνουν ΑΣΕΠ κτλ βλέπω να είμαι η χαρά της πουτάνας εκτός αν κάτι γίνει στο ΕΔΑΔ... λες?

Kman

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
6
Πόντοι
6
Στο Ε.Σ.Υ. οι καλοί γιατροί είναι 1 στους 5.Αυτή είναι η αναλογία.Αυτή είναι και η πιθανότητα να πέσεις σε καλό γιατρό.

kloptero

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2006
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
0
Και γω του εχω παρει μετρα του καραγκιοζακου.Θα φερει ο βλαχος το τυρι αλλα θα αργισει λιγο γιατι το ποδι μπορει να το εσωσα αλλα θελει πολυ δουλεια ακομα.
Σκεφτομαι να του σπασω το ποδι και να τον ενχειρησουν εκει για τιμωρια.Τα δικαστηρια δεν τα πολυπιστευω αργουν πολυ και κορακας κορακου ματι δεν βγαζει

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
'Αντε να ξεκομπλεξαριστείς εσύ και μετά να θέτεις ερωτήματα...
Επειδή υπήρξε καιρός που πέρασα από τον τίτλο "ειδικευόμενα γιατρουδάκια" όπως αισχρά και ανόητα αποκαλείς επιστήμονες που έχουν αποφοιτήσει από 6ετές πρόγραμμα πανεπιστημιακών σπουδών,έχουν κάνει 1 χρόνο αγροτικό και είναι σε φάση εξειδίκευσης για πολλά χρόνια (5-6), δικαιούμαι να σε αποκαλώ κομπλεξικό... :uglystupid:
Έχεις ακούσει να αποκαλούμε ποτέ δικηγοράκια, μηχανικάκια, καθηγητάκια, αρχιτεκτονικάκια κλπ νέους επιστήμονες άλλων κλάδων με λιγότερα χρόνια σπουδών?
Δικαιούσε τα παπαρια μου  χαζοχαρουμενέ!
Και αφου μετράς με την οκά  την μόρφωση/εξειδήκευση άρα  και τα έτη... Μάθε ότι τόσο εγω όσο και αρκετοι άλλοι απο εδω μέσα διαπράξαμε 7ετη ακαδημαική και τουλάχιστον 3ετη μεταπτυχιακή σπουδή... 10 έτη λοιπόν και συνεχίζουμε...
Ειδηκευόμενα χειρουργάκια που αγγαρεύονται την αλλαγή της ειλεοστομιας έχω να σου καταναμόσω πολλά ! Ανεξαρτατήως εταιρείας ( ...Βλέπε  Coloplast)
Προτάσεις τα "απύθμενα" χρόνια των σπουδών σου ως κάτι σπουδαίο και μοναδικό.... Χαλάρωσε "μεγάλε" δεν έχεις αποδείξει ακόμη το ουδέν !

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
χέσε μας ρε παπάρα...
ένας χιαστός στο ιατρικό χρεώνεται 15 χιλιάρικα Α θέση με μια διανυκτέρευση.....
στο ΚΑΤ από καλύτερο γιατρό είναι δωρεάν

η πισίνα δε μας είπαν πόσο χρεώνεται.

Εσύ να πηγαίνεις στο ΚΑΤ.

Knight Rider

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Άλλο πάλι και τούτο! Αν είναι να κάνει στραβοτιμονιές ρε φίλε να παει σπίτι του ή να γίνει σερβιτόρος (χωρίς να θέλω να θίξω το επάγγελμα) είτε είναι σε ιδιωτικό είτε σε δημόσιο νοσοκομείο.. [glow=red,2,300]Πάντως όντως οι γιατροί θεοποιούνται! και οι ίδιοι κάπως έτσι ψιλοβλέπουν τον εαυτό τους[/glow]
Όσο για το ελληνικό σύστημα υγείας είναι χάλια. Τόσες κρατήσεις απ' το μισθό σου για το ΙΚΑ κι όταν χρειάζεσαι περίθαλψη, καλύτερα να πεθάνεις σπίτι σου ήσυχος, τουλάχιστον να αποφύγεις τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία. Όσο για ένα απλό ραντεβού με παθολόγο, περιμένεις να περάσουν και τα μεθεπόμενα γενέθλιά σου πρώτα και ίσως βρεις μετά κενό! Γαμώ το Υπουργείο Υγείας μου μέσα ΓΑΜΩ !  :headbang:

Θελω να πιστευω οτι αυτο που λες δεν υσχειει.....

δεν ειναι ολοι ιδιοι.......

το οτι η ιατρικη εχει γινει πλεον επιχειρηση με μεγαλα διαφυγοντα κερδη ειναι λογικο

απορω δηλαδη γιατι τους βαζουν να δινουν το ορκο του υποκρατη
και πως περιμενουν να τιμηθει αυτος ο ορκος
οταν οι μισθοι στα νοσοκομεια ειναι τοσο χαμηλοι
για τους γιατρους που
κυριολεκτικα πεταξαν μια ζωη στα θρανια μεχρι
να παρουν το διπλωμα και την αδεια εξασκησεως επαγγελματος

yiaramis

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Κριτικές
60
Like
254
Πόντοι
5.525
Δικαιούσε τα παπαρια μου  χαζοχαρουμενέ!
Και αφου μετράς με την οκά  την μόρφωση/εξειδήκευση άρα  και τα έτη... Μάθε ότι τόσο εγω όσο και αρκετοι άλλοι απο εδω μέσα διαπράξαμε 7ετη ακαδημαική και τουλάχιστον 3ετη μεταπτυχιακή σπουδή... 10 έτη λοιπόν και συνεχίζουμε...
Ειδηκευόμενα χειρουργάκια που αγγαρεύονται την αλλαγή της ειλεοστομιας έχω να σου καταναμόσω πολλά ! Ανεξαρτατήως εταιρείας ( ...Βλέπε  Coloplast)
Προτάσεις τα "απύθμενα" χρόνια των σπουδών σου ως κάτι σπουδαίο και μοναδικό.... Χαλάρωσε "μεγάλε" δεν έχεις αποδείξει ακόμη το ουδέν !

No problem, από την απάντηση σου αποδεικνύεις ότι ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εσύ να πηγαίνεις στο ΚΑΤ.

πηγαίνω ρε παπάρα.
και δεν πληρώνω κανένα καριόλη από το κωλοσυνάφι που με βλέπει ως πελάτη και όχι ασθενή.
Και παρόλο που έχω πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη σε ιδιωτική ασφάλεια προτιμώ ή να πάω στο ΚΑΤ, ή να πάω εξωτερικό.
Μουνόπανα σαν και του λόγου σας τέλος.
Εμπόριο μπορείτε γαμιόληδες να κάνετε με τα φρούτα, τα αυτοκίνητα, τις μπανάνες, το ποδόσφαιρο, τα ρούχα, τα παπούτσια.
Με την ανθρωπινη υγεία και τον ανθρώπινο πόνο όμως δεν μπορείτε.
Και επειδή έχω και γιατρό συγγενή α' βαθμου και ξέρω εκ των έσω τι γίνεται πες στο μαλάκα που σε ταίζει να πάει να γαμηθεί.

Knight Rider

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
πηγαίνω ρε παπάρα.
και δεν πληρώνω κανένα καριόλη από το κωλοσυνάφι που με βλέπει ως πελάτη και όχι ασθενή.
Και παρόλο που έχω πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη σε ιδιωτική ασφάλεια προτιμώ ή να πάω στο ΚΑΤ, ή να πάω εξωτερικό.
Μουνόπανα σαν και του λόγου σας τέλος.
Εμπόριο μπορείτε γαμιόληδες να κάνετε με τα φρούτα, τα αυτοκίνητα, τις μπανάνες, το ποδόσφαιρο, τα ρούχα, τα παπούτσια.
Με την ανθρωπινη υγεία και τον ανθρώπινο πόνο όμως δεν μπορείτε.
Και επειδή έχω και γιατρό συγγενή α' βαθμου και ξέρω εκ των έσω τι γίνεται πες στο μαλάκα που σε ταίζει να πάει να γαμηθεί.

Μεγαλα τα δικια σου

και ΑΠΟΛΥΤΑ......

Αλλα σταματηστε τους τσακωμους αν και μερικοι ειναι τοσο ειρωνες ΕΔΩ
που η μονο γλωσσα που καταλαβαινουν ειναι αυτη ...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αλλα σταματηστε τους τσακωμους αν και μερικοι ειναι τοσο ειρωνες ΕΔΩ
που η μονο γλωσσα που καταλαβαινουν ειναι αυτη ...

δεν είναι η ειρωνεία.
η ηθική ισοπέδωση και η εκμετάλλευση του απλού φουκαρα με κάνει έξαλλο.
Εγώ για πολλούς λόγους και οικογενειακούς και οικονομικούς δεν έχω ανάγκη κανένα γαμιολη από αυτούς.

Και σαφώς είναι άλλο να κάνεις περιουσία κάνοντας εμπόριο φέτας και άλλο κάνοντας εμπόριο ανθρώπινου πόνου.

όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΚ ΝΟΜΟΥ, να μην υπάρχουν ΜΕΤΟΧΟΙ και οι γιατροί να πληρώνονται από το Ιδρυμα. Απλά πράγματα.
Αυτά τα μουνιά που έχουν νοσοκομεία επειχειρήσεις είναι ηθικά χειρότεροι από τους νταβατζήδες.

Υ.Γ.
η καινούργια μόδα λχ στους τοκετούς είναι να κάνουν κατευθείαν καισαρική..
Η καισαρική χρεώνεται τριπλάσσια γιατί ανήκει στις εγχειρίσεις και όχι σε φυσιολογικό τοκετό. Τριπλή η αμοιβή του γιατρού, τριπλό το κέρδος του νοσοκομείου, τριπλή η παραμονή της μάνας στο νοσοκομείο.
Τριπλό και το γέμισμα του ΑΚ-47 που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει πλήρως όλο αυτό το κατάντημα.

Knight Rider

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Αυτα δεν τα γνωριζα ....

ΑΜΑ ειναι ετσι τοτε γαμα τους αβερτα

Stories

Νέο!