για 60-40 ξέρω κάτι καλά αλλά είναι για επαγγελματικό 4χ4 πετρέλαιο
δηλαδή δεν τα ζεσταίνει τόσο εύκολα τα λάστιχα όσο το suv γιατί πάει μέχρι 100.
πάντως μπορώ να σου δώσω μια συμβουλή (το έπαθες ο πατέρας μου όταν πήγε να βάλει λάστιχα.)
δεν ήξερε τι να πάρει και πάει σε έναν αντιπρόσωπο και του είπε θα σου βάλω "αυτά".
τα βάζει λοιπόν ο μάγγας.
κάποια βουλκανιζατέρ κάνουν το εξής. έχουν αποθήκη και παίρνουν 100 τετράδες. μέχρι να τα πουλήσουν περνάνε κάτι μήνες σε κάτι κωλοαποθήκες μέσα στη ζέστη και στο κρύο.
το αποτέλεσμα είναι ότι ουσιαστικά παίρνεις άφθαρτα μεταχειρισμένα λάστιχα.
PS: με εκτός δρόμου, δεν εννοώ ειδικές διαδρομές off road αγωνιστικού επιπέδου ή περίεργα κατσάβραχα σπαστήρια, απλά χωματόδρομοι, οι οποίοι τον χειμώνα αποκτούν ένα περίεργο film λάσπης το οποίο αν το πατήσεις με λάστιχα δρόμου και ειδικά σε δρόμους κοντά σε γκρεμό, μπορεί να σε στείλει στον άγιο πέτρο για πλάκα
Μια καλλή επιλογή και δοκιμασμένα είναι τα BF GOODRISH τα 50-50 τα οποία έχουν καλή επίδοση στην άσφαλτο και στο χώμα.
Τώρα εαν θες το κορυφαίο θα κοιτάξεις σε MICHELEN σε 50-50 πάλι .
Σημειοτέων ότι τα παραπάνω λάστιχα τα έχω δοκιμάσει και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος .
Τσεκ FEDIMA και COOPER, με σαφείς οδηγίες στους τύπους ότι δεν τα θες για trial αλλά για ασφαλή Κυριακάτικη βόλτα.
Βεβαια όπως το περιγράφεις, δε νομίζω λάστιχο 70-30 να έσωζε την κατάσταση και να μην πλαναριζες.