Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 460K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

αμαμητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.458
Like
1.463
Πόντοι
216
:think:

Ξέρω γω, ρε τύπε.

Είπες "με την βοηθεια Του Χριστου και της Παναγιας" και μου έκανε εντύπωση. :confused:
το εγραψα γιατι στον μεγαλο κινδυνο οι περισσοτεροι ανθρωποι καποιον Θεο επικαλουνται
 

manilakano

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2021
Μηνύματα
47
Like
153
Πόντοι
0
Μη μασατε. Αν τα μεμετια ηταν σιγουρα οτι θα βγουν κερδισμενα απο ενα εστω και γρηγορο πολεμο...θα το ειχαν κανει!!!! Δε κουνανε ρουπι. Μονο απειλες και εσωτερικης καταναλωσης δηλωσεις τυπου καφενειου.
Εμεις δε βασιζοζμαστε ουτε στη βοηθεια απο ξενους ουτε πως θα παει κανενας να τους κανει ντα ντα. Μονοι μας θα ειμαστε οπως ειμασταν και θα ειμαστε παντα. Τα πραγματα ειναι παρα πολυ απλα.
Η Τουρκια με τοσες εθνικες μειονοτητες , καταπιεσμενο λαο, κατεστραμενη οικονομια, αμ κανουν το αστειο να σηκωσουν οπλα στην Ελλαδα...τον ηπιανε. Θα διαλυθουν εκ των ενδων σα χωρα θα κατακερματιστει. Ετσι κι αλλιως ολη τους η Ιστορια σα Τουρκια ειναι 100 χρονια ολο κι ολο. Ευκολο να σβησει.
Μακαρι γιατι εχει κατι υπεροχα μπουρδελα στη Σμυρνη με 20αρες τουρκαλες ξυρισμενο μουνι σα βελουδο και δινουν κωλο καργα!!! Αντε να ευλογησουμε τα πατρια εδαφη!!!!
 

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Μηνύματα
928
Like
1.184
Πόντοι
206
οι μκο δουλεύουν σαν σοβαρές χρηματιστηριακές εταιρίες με μεγαλομετόχους το απολίθωμα του πρ.Μεγάρου ,λαμόγια απο τα 2 κόμματα,με προμότορες,διαμορφωτές της κοινής γνώμης-ψυχολογίας, διαφήμιση και με όλα τα κέρδη αφορολόγητα
Είχε χτες η επίσημη φυλλάδα της αντιπολίτευσης άρθρο που έλεγε ευθέως ότι τα σύνορα ΔΕΝ πρέπει να φυλάγονται ΚΑΘΟΛΟΥ
και:2funny: επεξηγούσε ότι λόγω της έστω υποτυπώδους φύλαξης αυξάνεται το κόστος λαθροδιακίνησης και ενίοτε συμβαίνουν λαθροατυχήματα.
Δηλαδή ο συριζαίος μεγαλομέτοχος των λαθρομκο πρότεινε καμουφλαρισμένο με λίγο δάκρυ το κλασσικό που λέμε στο εμπόριο, "το κέρδος είναι στη ποσότητα", ελάτε όλοι σε χαμηλότερη τιμούλα,μαζικότερες παραγγελίες-αφίξεις για μειωμένες τιμούλες :confused:

Αυτά λοιπόν τα καθάρματα θέλουν ή δε θέλουν πλεξούδα σχοινί σα γραβάτα :2funny:(καμουφλαρισμένο mode) και σκαμνάκι που γλιστράει ?
Παλουκωμα θέλουν.
Ο Μηταράκης έστειλε επιστολή στο Spiegel οσον αφορά την πρώτη και, όπως είπε ο ιδιος, οι Γερμανοί τον εγραψαν.
Τι πιο λογικό να τους μηνύσει, να τους πάει γαμιώντας για τα συκοφαντικά ψεύδη που δημοσιεύουν; Αυτονόητο για κάθε χώρα με αυτοσεβασμό.
Αλλά παπαλα....
Τη δεύτερη την έχει ένας Δανός με κατι περίεργες πηγές χρηματοδότησης. Και η οποια τον αποκαλεί ηλίθιο στην αρχική σελίδα της. Και η οποία μας καλεί να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά του Α. Αγαιου. Γιατί παραβιάζουμε τη συνθήκη της Λωζάνης. Η ΜΚΟ για τους πρόσφυγες αυτά. Κι αντι να έχει στείλει ενα οδυνηρό μήνυμα, για να υπάρχει σημείο αναφορας για καθε επίδοξο μιμητή, ψελλίζει κάτι ανοησίες περί κατασκοπείας, εδώ και χρόνια. Δεν τους ανακαλυψε χθες ούτε ασχολήθηκε πρώτη φορά μαζί τους.
Όσο το θέμα το χειρίζονται οι δυο ΜΜ,.η μαλακία θα πηγαίνει σύννεφο, στο τετρσγωνο κιόλας.
 

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Μηνύματα
3.771
Like
7.771
Πόντοι
2.306
Αυτές ειναι μεγαλες περιοχές. Πιο μικρές πιο αποδοτικές. Πχ Γκυζη, Πετραλωνα, Παγκράτι, Αγίους Αναργυρους, Νίκαια, Μανιάτικα., Κορυδαλλός....
Και να πας πχ σε αυτούς στα Μανιάτικα και να πεις μαγκες το τάγμα του Γκυζη παθαίνει χαλασμό, δε θα μείνει κανείς. Θα λειτουργήσει το θυμικό και θα ορμήσουν ολοι μπροστά.
Το θέμα βέβαια είναι με ποια πλευρά..... :undecided:
Τότε εγώ θέλω να πάω Ζεφύρι που έχει καλύτερο οπλισμό και από τις αποθήκες οπλισμού των στρατοπέδων.
 

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.233
Κριτικές
10
Like
1.821
Πόντοι
4.180
αμα γινει το μπαμ, προς τα πού λετε να κοψουν ροδα μυρωμενα οσοι δεν θα καταταγουν? αλβανια? κυπρο? ιταλια?
 

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Μηνύματα
4.294
Like
3.554
Πόντοι
1.706
αμα γινει το μπαμ, προς τα πού λετε να κοψουν ροδα μυρωμενα οσοι δεν θα καταταγουν? αλβανια? κυπρο? ιταλια?
Ειδικά Κύπρο να πάνε...........
Ρε συ, μην σου πω ότι εκεί θα την πέσουν πρώτα.
Εμείς που είμαστε δίπλα μας βλέπω να πηγαίνουμε, όχι για κοπάνα, για ενίσχυση.
 

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Μηνύματα
1.686
Like
1.093
Πόντοι
216

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Μηνύματα
1.686
Like
1.093
Πόντοι
216
Έχοντας δι;βάσει όσα σενάρια υπάρχουν, σε περίπτωση ολοκληρωτικής σύγκρουσης,.
Θα έχουμε από την πλευρά μας.
1000 νεκρούς την πρώτη μέρα
7000-10000 σε τρεις μέρες πολέμου.
Δεν υπάρχει σενάριο που να μην αναφέρει ότι το Καστελόριζο θα είναι ισοπεδώμενιο και κατελειμενο.
Τεράστιες ζημιες σε βασικές υποδομές λιμάνια αεροδρομια σε πολλά νησιά μας.
Αν δεν υπάρξει άμεση στήριξη από Γαλλία και Αμερική με αεροκομιδες πυρομαχικών και βοήθεια, ο πόλεμος σε τρεις μέρες είναι ολοκληρωτικά χαμένος.
Δυστυχώς για εμάς θα ξεμείνουμε από διαθεσιμότητες και πυρομαχικών σε τρεις μέρες.

Πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα σαν Τούρκοι τι κινήσεις θα κάνουν, χρειάζεται ολοκληρωτική αναθεώρηση του δόγματος μας,, χρειαζόμαστε έκτος από περισσότερα πολεμικά πλοία βασικά μια μεγάλη ποσότητα βαλιστικων πυραύλων να κανουμε αφάνταστη ζημιά στις υποδομές τους,. Να ξέρουμε ότι τα νησιά μας θα είναι ισωπεδωμενα από τους πυραύλους τους, ο πόλεμος αυτός θα είναι όλα για όλα.
Συμμύστη μου;και εσύ υπασπιστής του Άκη όπως ο πατήρ πατισερί;

εγραψα παλλαικη αμυνα και πολιτες.
η παλλαικη αμυνα ειναι κατι περισσοτερο απο την εθνοφυλακη. Υπηρχε ολοκληρο νομοσχεδιο, για το πως θα επρεπε να αντιδρασει ο κρατικος μηχανισμος. Ειναι ανενεργο. Το νομοσχεδιο μπορεις να το βρεις ομως πανευκολα στο δυαδικτιο.

"την πολιτικη του κρατους την οριζει η εκαστοτε κυβερνηση, οχι ο κομματικος αχταρμας" Σε ποιο πλανητη ειπαμε οτι ζεις;
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει εθνοφυλακή σε όλες τις νέες χώρες από Πάργα (βάζω και Κέρκυρα και τα γύρω νησάκια απέναντι από τους άλλους κουτοπόνηρους) έως Διδυμότειχο
 
Τελευταία τροποποίηση:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7.920
Κριτικές
15
Like
11.889
Πόντοι
3.846
αμα γινει το μπαμ, προς τα πού λετε να κοψουν ροδα μυρωμενα οσοι δεν θα καταταγουν? αλβανια? κυπρο? ιταλια?
Κύπρο;
Που είναι ήδη η μισή υπό κατοχή;
Πώς το σκέφτηκες αυτό πάλι.
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
35.548
Κριτικές
62
Like
45.256
Πόντοι
9.297
Εμείς δεν θα ρίξουμε τίποτα, τύπε;

Μόνοι αυτοί;
Βεβαίως και θα ρίξουμε...σε περίπτωση που γίνει το μπαμ δεν θα περιμένουμε να αποφασίσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας...πρώτα θα ρίξουμε και μετά ας γίνουν τα τυπικά.
 

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Μηνύματα
1.060
Like
1.769
Πόντοι
216
Αυτό που γράφεις να το πάμε λίγο παρακάτω.
Βλέπουμε το λοιπόν να προετοιμάζει ο δίπλα τους δικούς του και να λέει τι?
Ετοιμαστείτε για εκδρομούλα, οι Έλληνες δεν έχουν τίποτα, δεν θα αντιμετωπίσετε κάποια σπουδαία αντίσταση, έχουμε τι δίκιο με το μέρος μας και εν τέλει μας στηρίζουν όλοι.
Από την δική μας πλευρά οι απαντήσεις είναι πιο προσεγμένες. Ναι μεν αρμόζει το "Έλα μπούστη με τον κώλο" σλλά αυτό δεν μπορεί να το πεί υπουργός ή πρωθυπουργός.
Μην γράφουμε τι εξοπλισμούς έχουμε κάνει 3 χρόνια και τι οι δίπλα.
Αν τα βάλουμε λοιπόν όλα μαζί στην χύτρα μα βγαίνει η σούπα πως εμείς είμαστε στην θέση της Ουκρανίας και οι δίπλα στην θέση των Ρώσων.
Πληθυσμό έχει η Ουκρανία, έχει όμως καμία σχέση το οπλοστάσιο της με το δικό μας?? Τη μισή βοήθεια να μας παρέχιυν πάλι στον Ινδο ποταμό θα φτάσουμε :headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:
Νομίζω ότι στο επίπεδο του πεδίου είναι εντελώς άστοχη η όποια σύγκριση πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας με πιθανό ΕλληνοΤουρκικό…

Η Ουκρανία είναι μια τεράστια χώρα με μεγάλο στρατηγικό βάθος γιαυτό και μπόρεσε να απορροφήσει το χτύπημα και να επιβιώσει την 1η πολύ δύσκολη εβδομάδα που οι Ρώσοι έφτασαν 30-40 χιλιόμετρα από το Κίεβο.

Και τουλάχιστον μετά από το 1ο σοκ εξοπλίζεται από τους Δυτικούς (βλέπε Αμερικανούς) με τεράστιες ποσότητες σύγχρονων όπλων αλλά και πυρομαχικών-αναλώσιμων κλπ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι απολαμβάνει τεράστια ροή πληροφοριών και δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου από το Νάτο και τους Αμερικανικούς δορυφόρους… Πράγματα που δεν είναι δεδομένα στην περίπτωσή μας.

Ο πόλεμος εκεί είναι χερσαίος και η γεωγραφία και ο πληθυσμός της χώρας επιτρέπει μετακινήσεις και αναδιατάξεις δυνάμεων ειδικά την στιγμή που η Ρώσικη αεροπορία δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πλήρη κυριαρχία στους ουρανούς της Ουκρανίας.

Εδώ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο πόλεμος με την Τουρκία θα είναι κατά βάση αεροναυτικός και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που βλέπουμε στην Ουκρανία.

Εμείς εδώ έχουμε εναντίον μας μια τραγική γεωγραφία με δεκάδες κατοικημένα νησιά μια αναπνοή από τις Τούρκικες ακτές που είναι αδύνατον να τα υπερασπιστείς όλα, ούτε μπορείς να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα υλικά και στρατό εκεί που θα χρειάζεται. Μην μιλήσω για Καστελλόριζο ή Κύπρο γιατί εκεί είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα…

Αν δεν καταφέρουμε να αποκρούσουμε επιτυχώς την όποια αρχική ενέργεια και κατρακυλήσουμε σε πόλεμο φθοράς, είναι σίγουρο ότι η χώρα μας με μηδενική βιομηχανική υποδομή παραγωγής πολεμικού υλικού και ελάχιστες δυνατότητες γρήγορης αναπλήρωσης απωλειών υλικού και ανθρώπων δεν θα αντέξει πάνω από 2-3 εβδομάδες…

Το σενάριο ότι θα τρέξουν σύμμαχοι να συνδράμουν γρήγορα και αποφασιστικά επί του πεδίου όπως στην Ουκρανία, το θεωρώ επιστημονική φαντασία. Άλλο η λεκτική/διπλωματική υποστήριξη (αίντε και μια κάποια βοήθεια σε logistics σε 2o χρόνο) και άλλο η ενεργή εμπλοκή τους στο πεδίο… Μόνοι μας θα είμαστε και εμείς θα πρέπει να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά

Είναι κι άλλα – ας μην το πολυπλατιάζω… Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά δεν θα χρειαστεί να αποδειχθούν στην πράξη…
 

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Μηνύματα
928
Like
1.184
Πόντοι
206
Μην γράφουμε τι εξοπλισμούς έχουμε κάνει 3 χρόνια και τι οι δίπλα.
Τι εξοπλισμούς έχουμε κάνει; Που θα μας βοηθήσουν τώρα, σε περίπτωση σύγκρουσης. Όχι σε σύγκρουση δύο-τρια χρόνια μετά.
Αν εξαιρέσεις τα επιβεβαιωμένα Ραφαλ και το μη επιβεβαιωμένο Ισραηλινό σύστημα αντι-ντροουν, που όλοι γράφουν όμως ότι είναι εγκατεστημένο και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Γιατί βλέπω να γράφεται κατά κορον αυτό το περι εξοπλισμων.....
 

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Μηνύματα
4.294
Like
3.554
Πόντοι
1.706
Τι εξοπλισμούς έχουμε κάνει; Που θα μας βοηθήσουν τώρα, σε περίπτωση σύγκρουσης. Όχι σε σύγκρουση δύο-τρια χρόνια μετά.
Αν εξαιρέσεις τα επιβεβαιωμένα Ραφαλ και το μη επιβεβαιωμένο Ισραηλινό σύστημα αντι-ντροουν, που όλοι γράφουν όμως ότι είναι εγκατεστημένο και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Γιατί βλέπω να γράφεται κατά κορον αυτό το περι εξοπλισμων.....
Μερικά f16, 2 για την ώρα αλλά όσο περνούν οι μέρες θα αυξάνονται.
Kiowa.
M1117.
Βλαχάκος + Καραθανάσης λίγους μήνες νωρίτερα.
Σύμφωνοι, ωραία θα ήταν να έχουμε άμεσα τα πάντα αλλά και με αυτά που έχουμε μια χαρά κάνουμε την δουλειά.
 
Τελευταία τροποποίηση:

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Μηνύματα
928
Like
1.184
Πόντοι
206
Μερικά f16, 2 για την ώρα αλλά όσο περνούν οι μέρες θα αυξάνονται.
Kiowa.
M1117.
Βλαχάκος + Καραθανάσης λίγους μήνες νωρίτερα.
Σύμφωνοι, ωραία θα ήταν να έχουμε άμεσα τα πάντα αλλά και με αυτά που έχουμε μια χαρά κάνουμε την δουλειά.
Τα Μ1117 είναι ελαφρά οχήματα στρατονομίας. Οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν συνειδητοποιησαν ότι χρειάζονται ερπύστριες σε σοβαρές συνθήκες και χρησιμοποιησαν μεχρι και Μ113 αντ' αυτών, αν και μου φαίνεται υπερβολικό το τελευταίο.
Τα Kiowa τα πηραμε το 2019 νομιζω, από τα 70 θα αξιοποιουσαμε επιχειρησιακά τα 36, ζήτημα να πετάνε 10 αυτή τη στιγμή.
ΤΠΚ καλοδεχουμενες αν και αργοπορημενες.
Οι Τουρκοι το αντιστοιχο διάστημα εχουν ανοιχτή γραμμή παραγωγής για τις κορβέτες ΑDA, τις οποίες εξάγουν, τα περισσότερα σκάφη του Λιμενικού τους είναι κατά βάση πολεμικά δικής τους παραγωγής, κατασκευάζουν επιθετικά ελικοπτερα Τ129, υπό την έγκριση της Αγκούστα για ιδιοχρηση και εξαγωγές και έχουν πολύ καλά θωρακισμενα οχήματα πεζικού όλων των τύπων.
Και κάνουν σημαντικά βήματα σε UCAV, βλήματα, πυραύλους, ηλεκτρονικό πόλεμο. Δε μιλάμε για κανένα σκορποχωρι ή κανένα νεκρό οργανισμό που τζάμπα καίει η λάμπα. Εξοπλίζονται κι αυτοί συνεχώς.
Οπότε συμφωνούμε, υποθέτω, ότι θα πολεμήσουμε με ότι διαθέτει έκαστος. Και οποιος αποδειχθεί πιο ικανός.
Και ότι υπερβολική δοξολογία για τους εξοπλισμούς που κάνουμε δε χρειάζεται. Αν κσι οταν ολοκληρωθούν δίνουμε τα εύσημα σε όποιον τους έκανε.
Γιατί, από ότι είπε ο Παναγιωτοπουλος στη Βουλή, οι τορπίλες και τα αντίμετρα για τα υποβρύχια θα ξεκινήσουν να παραδίνονται τέλη του 2023. Μέχρι τότε τα κλασσικά. Ότι έχει η αποθήκη.
 
Τελευταία τροποποίηση:

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Μηνύματα
4.294
Like
3.554
Πόντοι
1.706
Τα Μ117 είναι ελαφρά οχήματα στρατονομίας. Οι Αμερικάνοι στο Αφγανιστάν συνειδητοποιησαν ότι χρειάζονται ερπύστριες σε σοβαρές συνθήκες και χρησιμοποιησαν μεχρι και Μ113 αντ' αυτών, αν και μου φαίνεται υπερβολικό το τελευταίο.
Τα Kiowa τα πηραμε το 2019 νομιζω, από τα 70 θα αξιοποιουσαμε επιχειρησιακά τα 36, ζήτημα να πετάνε 10 αυτή τη στιγμή.
ΤΠΚ καλοδεχουμενες αν και αργοπορημενες.
Οι Τουρκοι το αντιστοιχο διάστημα εχουν ανοιχτή γραμμή παραγωγής για τις κορβέτες ΑDA, τις οποίες εξάγουν, τα περισσότερα σκάφη του Λιμενικού τους είναι κατά βάση πολεμικά δικής τους παραγωγής, κατασκευάζουν επιθετικά ελικοπτερα Τ129, υπό την έγκριση της Αγκούστα για ιδιοχρηση και εξαγωγές και έχουν πολύ καλά θωρακισμενα οχήματα πεζικού όλων των τύπων.
Και κάνουν σημαντικά βήματα σε UCAV, βλήματα, πυραύλους, ηλεκτρονικό πόλεμο. Δε μιλάμε για κανένα σκορποχωρι ή κανένα νεκρό οργανισμό που τζάμπα καίει η λάμπα. Εξοπλίζονται κι αυτοί συνεχώς.
Οπότε συμφωνούμε, υποθέτω, ότι θα πολεμήσουμε με ότι διαθέτει έκαστος. Και οποιος αποδειχθεί πιο ικανός.
Και ότι υπερβολική δοξολογία για τους εξοπλισμούς που κάνουμε δε χρειάζεται. Αν κσι οταν ολοκληρωθούν δίνουμε τα εύσημα σε όποιον τους έκανε.
Γιατί, από ότι είπε ο Παναγιωτοπουλος στη Βουλή, οι τορπίλες και τα αντίμετρα για τα υποβρύχια θα ξεκινήσουν να παραδίνονται τέλη του 2023. Μέχρι τότε τα κλασσικά. Ότι έχει η αποθήκη.
Υπάρχει όμως και η άλλη "αποθήκη" και εκεί ο Σουλτάν έχει προβάδισμα με τόσους που έχει κλείσει μέσα ή αποστρατεύσει από το 2016 τουλάχιστον.
Εκεί δεν τον πιάνουμε και είναι πιστεύω ο καλύτερος λόγος για να χαιρόμαστε, για την ώρα.
Που στην πραγματικότητα θα του πάρει πολλά χρόνια μέχρι να ξαναβγάλει αξιωματικούς.
 

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Μηνύματα
928
Like
1.184
Πόντοι
206
Υπάρχει όμως και η άλλη "αποθήκη" και εκεί ο Σουλτάν έχει προβάδισμα με τόσους που έχει κλείσει μέσα ή αποστρατεύσει από το 2016 τουλάχιστον.
Εκεί δεν τον πιάνουμε και είναι πιστεύω ο καλύτερος λόγος για να χαιρόμαστε, για την ώρα.
Που στην πραγματικότητα θα του πάρει πολλά χρόνια μέχρι να ξαναβγάλει αξιωματικούς.
Πρόσφατα βγήκε ειδηση πως εδωσε συγχωροχαρτι σε 600 γκιουλενιστες πιλοτους. Δεν του βγήκε το χαρτί που πήγε να παίξει με το Πακιστάν.
 

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Μηνύματα
4.294
Like
3.554
Πόντοι
1.706
Πρόσφατα βγήκε ειδηση πως εδωσε συγχωροχαρτι σε 600 γκιουλενιστες πιλοτους. Δεν του βγήκε το χαρτί που πήγε να παίξει με το Πακιστάν.
Όχι συγχωροχάρτι, όσοι είναι στην πολιτική αεροπορία πλέον θα πρέπει να επιστρέψουν στην πολεμική καθώς τους αύξησε αναδρομικά την υποχρεωτική θητεία.
Κι άντε να δουλεύει ο άλλος στην turkish, κάτι γίνεται.
Αν δουλεύει σε κάποια του εξωτερικού???
Που θα χάσει και την άδεια του αν δεν επιστρέψει......
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
35.548
Κριτικές
62
Like
45.256
Πόντοι
9.297
Νομίζω ότι στο επίπεδο του πεδίου είναι εντελώς άστοχη η όποια σύγκριση πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας με πιθανό ΕλληνοΤουρκικό…

Η Ουκρανία είναι μια τεράστια χώρα με μεγάλο στρατηγικό βάθος γιαυτό και μπόρεσε να απορροφήσει το χτύπημα και να επιβιώσει την 1η πολύ δύσκολη εβδομάδα που οι Ρώσοι έφτασαν 30-40 χιλιόμετρα από το Κίεβο.

Και τουλάχιστον μετά από το 1ο σοκ εξοπλίζεται από τους Δυτικούς (βλέπε Αμερικανούς) με τεράστιες ποσότητες σύγχρονων όπλων αλλά και πυρομαχικών-αναλώσιμων κλπ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι απολαμβάνει τεράστια ροή πληροφοριών και δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου από το Νάτο και τους Αμερικανικούς δορυφόρους… Πράγματα που δεν είναι δεδομένα στην περίπτωσή μας.

Ο πόλεμος εκεί είναι χερσαίος και η γεωγραφία και ο πληθυσμός της χώρας επιτρέπει μετακινήσεις και αναδιατάξεις δυνάμεων ειδικά την στιγμή που η Ρώσικη αεροπορία δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει πλήρη κυριαρχία στους ουρανούς της Ουκρανίας.

Εδώ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο πόλεμος με την Τουρκία θα είναι κατά βάση αεροναυτικός και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που βλέπουμε στην Ουκρανία.

Εμείς εδώ έχουμε εναντίον μας μια τραγική γεωγραφία με δεκάδες κατοικημένα νησιά μια αναπνοή από τις Τούρκικες ακτές που είναι αδύνατον να τα υπερασπιστείς όλα, ούτε μπορείς να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα υλικά και στρατό εκεί που θα χρειάζεται. Μην μιλήσω για Καστελλόριζο ή Κύπρο γιατί εκεί είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα…

Αν δεν καταφέρουμε να αποκρούσουμε επιτυχώς την όποια αρχική ενέργεια και κατρακυλήσουμε σε πόλεμο φθοράς, είναι σίγουρο ότι η χώρα μας με μηδενική βιομηχανική υποδομή παραγωγής πολεμικού υλικού και ελάχιστες δυνατότητες γρήγορης αναπλήρωσης απωλειών υλικού και ανθρώπων δεν θα αντέξει πάνω από 2-3 εβδομάδες…

Το σενάριο ότι θα τρέξουν σύμμαχοι να συνδράμουν γρήγορα και αποφασιστικά επί του πεδίου όπως στην Ουκρανία, το θεωρώ επιστημονική φαντασία. Άλλο η λεκτική/διπλωματική υποστήριξη (αίντε και μια κάποια βοήθεια σε logistics σε 2o χρόνο) και άλλο η ενεργή εμπλοκή τους στο πεδίο… Μόνοι μας θα είμαστε και εμείς θα πρέπει να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά

Είναι κι άλλα – ας μην το πολυπλατιάζω… Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά δεν θα χρειαστεί να αποδειχθούν στην πράξη…
Συμφωνώ...όμως γιατί να θεωρήσουμε τα νησιά απλά ως στόχους και όχι ως εστίες παγίδευσης και καταστροφής των Τούρκων που θα έρθουν από απέναντι;
Αν έρθει αποβατική δύναμη θα γίνει στόχος ακόμα και για ολμοβολα σε απόσταση χιλιομέτρων όπου εκεί θα είναι ανυπεράσπιστη...
Δεν μιλάω για το ότι Ναυτικό και Αεροπορία θα τους επιτεθούν πολύ πιο πριν...
Μόνο σε βραχονησίδα μπορούν να πατήσουν,είναι τελειωμένοι αν πάνε σε μεγάλο νησί...ακόμα και αν ξεκινήσουν να το βομβαρδίζουν από την ξηρά θα απαντήσουμε έστω με αεροπορικό χτύπημα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom