Φίλε διαβάζεις/γράφεις περιοδικά επιστημονικής φαντασίας.
Η Ελλάδα του 2020 δεν είναι η Κύπρος του 1974. Έχεις μπλέξει τη βούρτσα με την πούτσα.
Αυτά που περιγράφεις δεν ανήκουν στη σφαίρα του θερμού επεισοδίου, μιλάμε για σύρραξη όταν αρχίζουν να φεύγουν πύραυλοι και να πέφτουν αεροπλάνα το ένα με το άλλο. Δεν ξέρω πού ζεις αν πιστεύεις ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν στην καρδιά της Ευρώπης το 2020.
Και ο Τούρκος κινείται μέχρι εκεί που τον παίρνει γιατί είναι θρασύδειλος. Αυτό που θέλει είναι με τη φοβέρα η Ελλάδα να συρθεί σε διαπραγματεύσεις. Στην περίπτωση που αυτό γίνει, τότε οικειοθελώς παραιτείσαι κυριαρχικών δικαιωμάτων και δεν θα σε προστατεύσει κανείς. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όμως. Η δεύτερη λοιπόν επιλογή είναι escalation και επεισόδιο, αλλά ήδη αυτό δεν κάθεται καλά στο μυαλό όχι μόνο το δικό μας αλλά και πολλών άλλων με συμφέροντα στην περιοχή.
Ο Τούρκος δεν μπορεί να τα βάλει με όλους και το ξέρει. Στην Ελλάδα δεν μπορεί να τα κάνει αυτά που λέτε. Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να ρισκάρει να χρεωθεί μια ήττα, κάνει ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική κατανάλωση και δεν έχει κόστος/ρίσκο. Σταμάτηστε μερικοί τις ονειρώξεις όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δείχνετε ότι θα χαιρόσασταν με μια εθνική τραγωδία. Όλο αυτό που γίνεται είναι καλό μάθημα για την πολιτική ηγεσία, για να σταματήσει τον παθητικό ρόλο που έχει ως προς την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής.
Φίλε μου δεν είμαι ούτε πιο έξυπνος ούτε πιο χαζός από καθένα μας.
Ήταν 1999. Και εγώ ήμουν σε ένα ferryboat από Τεργέστη για Ηγουμενίτσα. Όπως εσύ είσαι σίγουρος τώρα και λες δεν γίνονται τέτοια πράγματα στην Ευρώπη, εγώ ζούσα Γαλλία και ενημερωνόμουν και ήμουν σίγουρος εν έτη 2000 δεν θα ξαναγίνουν πόλεμοι στην Ευρώπη.
Ξαφνικά εκεί που ήμασταν στο καφέ του πλοίου στα παράθυρα ακούγεται ένα βουητό που δεν έχω ξανακούσει στην ζωή μου. Σαν αεροπλάνο αλλά πιο υπόκωφο και περίεργο. Τι ήταν λες;
Oι Αμερικάνοι από την Ιταλία και τα χωρικά ύδατα της έριχναν Tomahawk πυραύλους στην Γιουγκοσλαβία.
Θα σε ενημερώσω λοιπόν ότι εκεί υπήρξαν 33.000 νεκροί Γιουγκοσλάβοι, για Αλβανούς δεν έχω ψάξει τον αριθμό που σίγουρα ήταν περισσότεροι δεν με ενδιαφέρει κιόλας.
Πόλεμοι γινόταν γίνονται και θα γίνονται πάντα όταν ξεχνάνε οι γεννιές τι σημαίνει πόλεμος.
Δεν είμαι πιο έξυπνος από εσένα δεν σε προσβάλω μη με προσβάλεις πρόσεξε όμως.
Οι παπούδες μας έζησαν τον Β παγκόσμιο με χιλιάδες νεκρούς οι πατεράδες μας έζησαν την εισβολή με την ανεπιτυχή επιστράτευση, ο πατέρας μου έφτασε μέχρι την Κόρινθο όπως πήραν διαταγή επιστρέψτε σπίτια σας. Πιο πριν από τους παπούδες μας ο πατέρας του παππού μου μου εξιστορούσε ο πατέρας του πέθανε από δυσεντέρια στην μικρά ασία στην ελληνική εκστρατεία.
Μπορεί εμείς να είμαστε τυχεροί αλλά οι στατιστικές δεν βγαίνουν με τίποτα για τις επόμενες γεννιές.
Η Τουρκία χρειάζεται "ζωτικό χώρο" είναι πρώτο και σταθερό μέλημα της να μας κάνει πόλεμο να πάρει χώρο.
Και γιατί γράφεις εσύ ή ο άλλος ονειρώξεις για πολέμους, έχω εγώ πιστεύεις διάθεση και ονείρωξη να πολεμήσω;
Ρώτησαν τους παπούδες αν είχαν ρώτησαν τους πατεράδες μας το 74 θέλετε να πάτε να πολεμήσετε; Είχαν αυτοί ονειρώξεις να πολεμήσουν;