Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 473K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Antebellum

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Like
489
Πόντοι
36
Αλλα 'νταλα της Παρασκευης το γαλα..
Μπερδευεις τα παντα.Μισθους,"γαλονάδες",Καμμενους,Ισραηλ κλπ...
Δωσε μου link για τους μισθους και συνεχιζουμε την κουβεντα...

Υποτιθεται οτι τα ξερεις απο μεσα, αλλα και αν δε τα ξερεις, google δεν εχεις να ψαξεις προυπολογισμο ΥΠΕΘΑ? calculator για να κανεις τη διαιρεση εχει και ο υπολογιστης σου και το κινητο σου

ΥΓ κι αν ψαχνεις να βρεις γιατι μας πανε πιπα κωλο οι τουρκοι,
αυτοι ξοδευουν 39% του αμυντικου προυπολογισμου τους σε εξοπλισμο, εμεις 12%. Εχουμε γαλοναδες να παρουν αναδρομικα βλεπεις, δε μας περισευουν.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ισχυει οτι η Ελλαδα εχει βαρεια γραφειοκρατίκη δομη στο στρατο, απαρχαιωμενη και συντηρεί συμφεροντα. Οσο για τους εξοπλισμους Σημιτη, σαμπως οι αλλες κυβερνησεις δεν επαιρναν μιζες; Ωστοσο αυτος εξοπλισε πιο αποτελεσματικα τη χωρα. Αν δεν ειχαν γίνει αυτοι οι εξοπλισμοι, θα μιλαγαμε επι αλλης βασης τωρα. φ 16 φρεγατες υποβρυχια μλρς ατακμς πατριοτ απατσι αρματα μαχης λεο, τομα, ζουμπρ ο κορμος του εξοπλισμου των ΕΔ είναι απο τοτε.
Σημερα το μεγάλο θεμα ειναι οχι το οπλο αλλα τα πυρομαχικα και ανταλλακτικα. Το καλό αεροπλανο η τανκ η πυροβολο ειναι αχρηστο αν εχει διαθεσιμα μονο 5 η 10 να ριξει ενω ο αλλος με χειροτερο εχει διαθεσιμα 100 η 500 (και γραμμη παραγωγης)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.056
Πόντοι
1.486
Ισχυει οτι η Ελλαδα εχει βαρεια γραφειοκρατίκη δομη στο στρατο, απαρχαιωμενη και συντηρεί συμφεροντα. Οσο για τους εξοπλισμους Σημιτη, σαμπως οι αλλες κυβερνησεις δεν επαιρναν μιζες; Ωστοσο αυτος εξοπλισε πιο αποτελεσματικα τη χωρα. Αν δεν ειχαν γίνει αυτοι οι εξοπλισμοι, θα μιλαγαμε επι αλλης βασης τωρα. φ 16 φρεγατες υποβρυχια μλρς ατακμς πατριοτ απατσι αρματα μαχης λεο, τομα, ζουμπρ ο κορμος του εξοπλισμου των ΕΔ είναι απο τοτε.
Σημερα το μεγάλο θεμα ειναι οχι το οπλο αλλα τα πυρομαχικα και ανταλλακτικα. Το καλό αεροπλανο η τανκ η πυροβολο ειναι αχρηστο αν εχει διαθεσιμα μονο 5 η 10 να ριξει ενω ο αλλος με χειροτερο εχει διαθεσιμα 100 η 500 (και γραμμη παραγωγης)
Αυτο δεν φωναζω?Πασχουμε στη ΔΜ..

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Τα ξαναθυμαμαι μετα απο 24 χρόνια και μου ανεβαινει η πιεση...

ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΤΟΥΦΕΚΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ?
Αυτοί ειμαστε σε επιπεδο πολιτικών γι'αυτο και τρωμε καρπαζιές από παντού..
Και μην ξανακούσω κανεναν σας να ψεξει τους  "καραβανάδες",οταν μας περιστοιχίζουν τετοιου ειδους ΠΡΟΔΟΤΕΣ..
Θελετε και Πολεμο σημερα με τους Μογγόλους ορισμένοι...Εδω τότε που θα τους ειχαμε στειλει στα βαθη της Ανατολίας δεν το τόλμησαν οι ΚΟΤΕΣ,θα το κανουμε τωρα νομιζετε...
ADMIRAL γιαυτόν τον καραβανά τι γνώμη έχεις; Αντωνιάδης λέει, Α ΓΕΝ επί Σημίτη και Παπαντωνίου.

“Η Τουρκία είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη”, ο Αντωνιάδης προειδοποίησε συχνά τα ελληνικά ΜΜΕ, αναγνωρίζοντας τη στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας, καθώς και τη γεωστρατηγική της σημασία. Αναγνωρίζει επίσης την δύναμη της Τουρκίας να αποτρέψει τη ροή των προσφύγων στην Ευρώπη.

Από αυτή την άποψη, ο Αντωνιάδης αμφισβήτησε αρκετές επίσημες αξιώσεις της Ελλάδας. Για παράδειγμα, απέρριψε τις ελληνικές αξιώσεις 6 ναυτικών μιλίων χωρικών υδάτων και 10 του εναέριου χώρου. Ο Αντωνιάδης δήλωσε ότι είναι αυτό είναι παράλογο.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ισως θα πρεπε κιολας να εξεταστεί η δυνατοτητα για συγκρότηση στρατου αντι με βαση εθνοφυλακη σε συνδυασμο με επαγγελματικο, αντι με κληρωτους. Το κολοφσνταρο που παει με το ζορι και τιποτα δε προσφερει και βαρος αποτελει και προβληματα προκαλει και αναγκαζει τα στελεχη να ασχολούνται με αυτους και η οποια γνωση η εκπαιδευση (λεμε τώρα) χάνεται. Εθνοφυλακη με ατομα που θελουν, θα εχουν κινητρα, θα εκπαιδεύοντςι τακτικα σε επαγγελματικη βαση θα σφυρηλατηθει καλυτερο πνευμα. Ο κληρωτος ας κρστηθει σε στυλ για κανα τρίμηνο με εντατική βασικη εκπαίδευση μονο σε κέντρα και μετα εφεδρεία.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
https://[URL unfurl="true"]www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2019/11/Eikona_5_BUDGET_YPETHA_2019-1024x371.jpg[/img[/URL]]

Γραφειο υπουργου και λοιπων ......  550 εκατομμυρια

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.056
Πόντοι
1.486
Υποτιθεται οτι τα ξερεις απο μεσα, αλλα και αν δε τα ξερεις, google δεν εχεις να ψαξεις προυπολογισμο ΥΠΕΘΑ? calculator για να κανεις τη διαιρεση εχει και ο υπολογιστης σου και το κινητο σου

ΥΓ κι αν ψαχνεις να βρεις γιατι μας πανε πιπα κωλο οι τουρκοι,
αυτοι ξοδευουν 39% του αμυντικου προυπολογισμου τους σε εξοπλισμο, εμεις 12%. Εχουμε γαλοναδες να παρουν αναδρομικα βλεπεις, δε μας περισευουν.
Το ink του deffense  το εχω..Τι θελεις να μου πεις,οτι εχουμε πολλους υψηλοβαθμους?και ποιος φταιει,εγω?Εμεις παιρνουμε αποφασεις για την οροφη των ΕΔ?Η πιστευεις οτι με τη βιαιη μειωση των εισοδηματων μας κατα 42% το 11, πετυχαμε και εξοικονομηση πορων?
ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ πηραμε πισω το 18..Και όχι όλες...Στο χωριο μου αυτα δεν λεγονται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ αλλα ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ...

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.056
Πόντοι
1.486
ADMIRAL γιαυτόν τον καραβανά τι γνώμη έχεις; Αντωνιάδης λέει, Α ΓΕΝ επί Σημίτη και Παπαντωνίου.

...
Ο αθεος ιδιοκτητης ενος νησιου που το πουλησε και πηρε 4 μυρια ευρω κι εκανε δωρο στη γραμματεα του -την ΤΑΜΥ-μια BMW Z4..Αυτή ειναι η γνωμη μου...

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ισως θα πρεπε κιολας να εξεταστεί η δυνατοτητα για συγκρότηση στρατου αντι με βαση εθνοφυλακη σε συνδυασμο με επαγγελματικο, αντι με κληρωτους. Το κολοφσνταρο που παει με το ζορι και τιποτα δε προσφερει και βαρος αποτελει και προβληματα προκαλει και αναγκαζει τα στελεχη να ασχολούνται με αυτους και η οποια γνωση η εκπαιδευση (λεμε τώρα) χάνεται. Εθνοφυλακη με ατομα που θελουν, θα εχουν κινητρα, θα εκπαιδεύοντςι τακτικα σε επαγγελματικη βαση θα σφυρηλατηθει καλυτερο πνευμα. Ο κληρωτος ας κρστηθει σε στυλ για κανα τρίμηνο με εντατική βασικη εκπαίδευση μονο σε κέντρα και μετα εφεδρεία.
Η Αεροπορία και το Ναυτικό θα έπρεπε να είναι 100% επαγγελματικά και όλοι να υπηρετούν στο στρατό τη θητεία τους. Εγώ είχα μία άλφα ειδικοτητα στην οποία δεν έχω εκπαιδευτεί ποτε ξανα από τότε που απολύθηκα. Όταν μας καλέσουν σε πιθανή επιστράτευση θα πάμε λογικά πεζικό. Άρα σε καιρό πολέμου θα χρειαστεί να εκπαιδευτουμε ξανά, ενώ δεν έχουμε αυτό το περιθώριο. Ή θα μας στείλουν ανεκπαίδευτους στην πρώτη γραμμή για μπουγιο και για κρέας προς σφαγή.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ο αθεος ιδιοκτητης ενος νησιου που το πουλησε και πηρε 4 μυρια ευρω κι εκανε δωρο στη γραμματεα του -την ΤΑΜΥ-μια BMW Z4..Αυτή ειναι η γνωμη μου...
Κατάλαβα...... Σώθηκε η ΤΆΜΥ.....

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Το ink του deffense  το εχω..Τι θελεις να μου πεις,οτι εχουμε πολλους υψηλοβαθμους?και ποιος φταιει,εγω?Εμεις παιρνουμε αποφασεις για την οροφη των ΕΔ?Η πιστευεις οτι με τη βιαιη μειωση των εισοδηματων μας κατα 42% το 11, πετυχαμε και εξοικονομηση πορων?
ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ πηραμε πισω το 18..Και όχι όλες...Στο χωριο μου αυτα δεν λεγονται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ αλλα ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ...

Ανδεν σου αρεσει μουτσε να πας να γινεις καντινιερης οπως ο κλωντ

Antebellum

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Like
489
Πόντοι
36

ναι πιστευω οτι οταν η Αμερικη και το ΗΒ με επαγγελματικους στρατους ξοδευουν κατω απο 38% σε δαπανες προσωπικου και η Ελλαδα 70%, και το μεγαλυτερο αριθμητικα μερος του προσωπικου ειναι κληρωτοι με "μισθο" 8 ευρω ποσοειναι το μηνα ξοδευουμε υπερβολικα πολυ σε ΔΥ κατ ονομα στρατιωτικους καριερας. Και ναι οταν η Ελληνικη κοινωνια στο συνολο της υπεστει 50% μειωση εισοδηματων και 35% ανεργια δε θα χαναμε τιποτα αν σουταραμε μερικους "υψηλοβαθμους" που απλα περιφερουν τα κουφαρια τους απο γραφειο σε γραφειο και να παρουμε καμια τορπιλη, κανα ανταλλακτικο για τα μιραζ ξερωγω .. .μη σου πω οτι αν κατεβαζαμε το κοστος προσωπικου απο 70% καπου κοντα στο μεσο ορο (45%) καθε χρονο αγοραζαμε 10 F35 η μια belh@ra.

Αλλα βεβαια κι οι στρατιωτικοι μια συντεχνια ΔΥ ειναι που παρλαρουν για το τι μας "εφερε εδω" και αποφευγουν να περασουν μπροστα απο καθρεφτη

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Η Αεροπορία και το Ναυτικό θα έπρεπε να είναι 100% επαγγελματικά και όλοι να υπηρετούν στο στρατό τη θητεία τους. Εγώ είχα μία άλφα ειδικοτητα στην οποία δεν έχω εκπαιδευτεί ποτε ξανα από τότε που απολύθηκα. Όταν μας καλέσουν σε πιθανή επιστράτευση θα πάμε λογικά πεζικό. Άρα σε καιρό πολέμου θα χρειαστεί να εκπαιδευτουμε ξανά, ενώ δεν έχουμε αυτό το περιθώριο. Ή θα μας στείλουν ανεκπαίδευτους στην πρώτη γραμμή για μπουγιο και για κρέας προς σφαγή.

Γιατι και στο ΣΞ ο κληρωτος σε τι συνεισφερει? Εκει ομως δε θα ηταν ισως καλη ιδεα αμιγως επαγγελματικος αλλα εθνοφυλακη ως κορμο σε συνδυασμο με επαγγελματικο σε μερικες ειδικοτητες η οπλα και σωματα.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.056
Πόντοι
1.486
......

Αλλα βεβαια κι οι στρατιωτικοι μια συντεχνια ΔΥ ειναι που παρλαρουν για το τι μας "εφερε εδω" και αποφευγουν να περασουν μπροστα απο καθρεφτη
Θα συμφωνησω μαζί σου σε ενα μειοψηφικό ποσοστο την τελευταια δεκαπενταετια,απόρροια της απογοήτευσης και της αντιμετωπισης απο αντι- μιλιταριστες/αθεους πολιτικους...

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Γιατι και στο ΣΞ ο κληρωτος σε τι συνεισφερει? Εκει ομως δε θα ηταν ισως καλη ιδεα αμιγως επαγγελματικος αλλα εθνοφυλακη ως κορμο σε συνδυασμο με επαγγελματικο σε μερικες ειδικοτητες η οπλα και σωματα.
Ότι και στα υπόλοιπα Όπλα και Σώματα. Τη σπατάλη του χρόνου του ως θητεία. Το ελβετικό συστημα ειναι καλό. Ολοι σε εφεδρεία και επανεκπαίδευση σε τακτά διαστήματα.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566

Δεν είναι άσχημη ιδέα.... αλλά εκτός του αρχικού 3μήνου απλά θα πρόσθετα θητεία στην εθνοφυλακή 8 με 10 φορές από 1 μήνα ως τα 35 έτη (με τυχαίο τρόπο ο μήνας κατάταξης ή βάση αναγκών) αλλά για όλους τους άνδρες ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.810
Πόντοι
3.936
Η Ελλάδα χωρίς διεθνείς συμμαχίες και με αποκλειστικά δικά της όπλα δεν νίκησε ποτέ τον Τούρκο τα τελευταία 600 χρόνια. Αυτό για όσους οραματίζονται προελάσεις στην κόκκινη μηλιά.
Η αδύναμη στρατιωτικά, οικονομικά και δημογραφικά Ελλάδα με ένα πληθυσμό με καταρρακωμένο ηθικό και χωρίς ισορροπημένες διεθνείς συμμαχίες το μόνον που μπορεί να ελπίζει είναι είτε να γίνει ένα αμερικανικό προτεκτορατο είτε να της παραχωρηθεί ένα καθεστώς σχετικής αυτονομίας από τον νέο-Οθωμανό σουλτάνο.
Αλά κύπρος δηλαδή.. με τις ευλογίες των άσπονδων φίλων μας αμερικανων κ΄ σια..  :S

Αξίζει να το δει κανείς ...
Πάλι εδώ ρε εφιάλτη; :idiot:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom