Το πρόβλημα είναι ότι:
1. Εμείς έχουμε περισσότερα στρατηγικά σημεία να χάσουμε απ ότι ο Τούρκος. Τι εννοώ...Αν σου καταλάβει 2-3 νησιά καθάρισες. Αυτό θέλει ο Τούρκος...Πάτημα στο Αιγαίο (και τότε να δεις πώς θ αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά).Εσύ τι θα του καταλάβεις? Το Τσεσμε? Δεν έχει την ίδια αξία...
2. Οι Τούρκοι με την Αμυντική βιομηχανία,μπορουν ν αντέξουν σε μεγάλης χρονικής διαρκείας πολεμικές επιχειρήσεις. Εμείς όχι...Διότι εμείς ..να το πω απλά..το κάθε βόλι που θα χρειαζόμαστε,θα το πληρώνουμε (αγοράζουμε) από τους "Συμμάχους" μας...Αυτοί το έχουν έτοιμο...
3. Πολύ σημαντικό...Θα ρίξουν εφεδρείες,τουρκμανους,ισλαμοπιθηκια που τους έχουν για αναλώσιμα...Όπως έκαναν στο Αφριν πέρυσι και φέτος στη Β.Συρια έναντι των Κούρδων. Δεν θα χαθούνε δικά τους παιδιά...Η διαχείριση των Ελληνικών φέρετρων είναι δύσκολη όταν ειδικά έχεις μια κοινωνία με χαμηλό εθνικό φρόνημα,χαμηλο φρόνημα αυτοθυσίας και πολλές διεθνιστικές και αριστερίστικες ιδειολογιες οι οποίες εν καιρώ πολέμου θα δρουν διαλυτικά στα μετωπισθεν (εδώ το έκαναν το 1922 και το 1940..δεν μιλάμε για το 1946-1949 που έγιναν πράξη)
Αυτά...
φιλε μου, εαν αυτη την στιγμη γινει πολεμος και οχι απλα ενα θερμο επεισοδιο σε μια ωρα η ελληνες εχουν καταστραψει ολη την τουρκικη πολεμικη αεροπορια αφπυ προλαβε να το κανει πρωτος ο ερντογαν και μαλλον και τον τουρκικο στολο η τουλαχιστον τον εχουν εγκλωβισει μεσα στους ναυσταθμους του.
το αν θα στειλουν μογγολια που διψανε για αιμα δεν μας απαχολει.
εαν καταλαβουν ενα μικρο νησι πχ μια βραχονησιδα την ισωπεδωνουμε με βομβαρδισμο και την εξαφανιζουμε απο τον χαρτη μαζι με τα μογγολια.
μεγαλο νησι δεν μπορουν να καταλαβουν, ποτε επιτιθεμενος σε νησι δεν ειχε αξιολογη επιτυχια, οι γερμανοι τα βρηκαν μπαστουνια στην κρητη κι ειχαν στειλει τα πιο επιλεκτα στρατιωτικα τους σωματα.
τα ιδια και αμερικανοι με ιαπωνες κτλ
ειδικα την κρητη δεν θα την καταλαμβαναν εαν οι αγγλοι ειχαν απλα αποφασισει να στειλουν σοβαρες στρατιωτικες δυναμεις.βεβαια την κυπρο δεν τολμησαν να την καλαλαβουν μετα την πυρριο νικη τους στην κρητη.
τα προβληματα μας εχουν να κανουν αποκλειστικα με τα ελλατωματα μας ως κοινωνια και κρατος