Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 465K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

HornyGuy4

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2018
Like
2
Πόντοι
0
Επισης να ενημερωσω, σε οσους δε μαθανε τα μαντάτα, οτι ο ΟΗΕ μας έδωσε πουλο.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το 1999 αγαπητε αν θυμαμαι καλα γιατι ημουν teen εκεινη την εποχη, ηταν πολιτικο εκεινο το αεροσκαφος, και οχι μαχητικο  ;)
Φάντομ ήταν φιλε. Σκοτώθηκαν οι δυο πιλότοι και δύο κοπελίτσες. Προσπάθησαν να μην πέσουν σε κατοικημένη αλλά δεν τα καταφεραν για ελάχιστο. Αν θυμάμαι σωστα, πρέπει να ήταν από τα σπίτια στην άκρη του χωριού.

HornyGuy4

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2018
Like
2
Πόντοι
0
Φάντομ ήταν φιλε. Σκοτώθηκαν οι δυο πιλότοι και δύο κοπελίτσες. Προσπάθησαν να μην πέσουν σε κατοικημένη αλλά δεν τα καταφεραν για ελάχιστο. Αν θυμάμαι σωστα, πρέπει να ήταν από τα σπίτια στην άκρη του χωριού.
Μηχανικη βλαβη συνεπως. Οκ τοτε.
Αλλο μηχανικη βλαβη, και αλλο να χάσεις σε αερομαχια, εχοντας τον έχθρο απο πισω σου όντας ανικανος να του ξεφυγεις.
Αυτο το λεω γιατι για καποιους εδω η πτώση μαχητικου λογο βλάβης λογιζεται ως "τουρκικη νικη"  :idiot: :uglystupid:

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.125
Πόντοι
4.895
 george74 και 'γω στο Λαγό έκανα τη θητεία μου λίγα χρόνια μετά τα Ίμια και κάποια από αυτά που αναφέρεις τα άκουσα ως διηγήσεις πχ. αυτό ότι τα τούρκικα άρματα κόλλησαν στη λάσπη και δεν έφτασαν στις θέσεις τους. Βέβαια ο μόνιμος που μας το είπε μας αφηγήθηκε επίσης ότι η μονάδα στην οποία ήταν τότε έφυγε από Αλεξανδρούπολη για τις θέσεις της στον Έβρο χωρίς να πάρει μαζί της τα απαιτούμενα εκρηκτικά για τις γέφυρες και άλλα σημεία που  θα έπρεπε να παγιδεύσει...
 Από την εμπειρία της θητείας μου δυστυχώς δεν αποκόμησα και την καλύτερη ιδέα για το αξιόμαχο του έμψυχου και άψυχου υλικού τουλάχιστον στις μονάδες που πέρασα. Το χειρότερο ήταν η αίσθηση νοοτροπίας δημοσίου υπαλλήλου(με την κακή έννοια δηλαδή να βγαίνει το ωράριο και τίποτα άλλο), αλλά και η βλάκώδης ιδέα των περισσότερων κληρωτών ότι η θητεία είναι απλά μια αγγαρεία-χαμένος χρόνος και δεν υπάρχει τίποτα να μάθεις. Ενδεικτικά αναφέρω :

- ο 5αετής οπλουργός της μονάδας όταν ζήτησα να λύσουμε το 50άρι για να το μάθω παραδέχθηκε ότι δεν το ξέρει (όχι δεν ήθελε να με αποφύγει επειδή βαριόταν!).
- το άρμα της μονάδας όταν χρειάστηκε να πάρει μπρος για άσκηση μετά από καιρό ακινησίας έμεινε στα πρώτα μέτρα (οριστικά και αμετάκλητα...)
- μια μεγάλη άσκηση που γινόταν κατά καιρούς από ότι κατάλαβα επαναλάμβαν συνέχεια ακριβώς το ίδιο σενάριο σαν θεατρικό έργο(με εμάς κομπάρσους), καμία ουσιαστική εκπαίδευση στα διάφορα αντικείμενα της άσκησης
- στο μέρος που πήγαινε η δική μου μονάδα για άσκηση (και ήταν το σημείο που θα πηγαίναμε αν γινόταν κάτι πραγματικά) τα ατομικά ορύγματα που είχαμε στην περίμετρο δεν είχαν ορατότητα(το δάσος ξεκινούσε σε λιγότερο από 10-15 μέτρα). Ασκήσεις δεν γινόταν, πχ. εκπαίδευση στην διάταξη των Μ-113 για αντιαεροπορική άμυνα του σημείου. Όταν ρώτησα το λοχαγό πως θα αντιδράσουμε χωρίς εκπαίδευση αν γίνει κάτι απάντηση δεν πήρα..
- βολές κάναμε ελάχιστες και της της πλάκας από άποψη ουσιαστικής εκπαίδευσης

Όσοι συμφορουμίτες είστε μονιμάδες μη παρεξηγηθείτε δεν γενικεύω απλά λέω πως είδα εγώ τα πράγματα.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Αλλο μηχανικη βλαβη, και αλλο να χάσεις σε αερομαχια, εχοντας τον έχθρο απο πισω σου όντας ανικανος να του ξεφυγεις.
Αυτο το λεω γιατι για καποιους εδω η πτώση μαχητικου λογο βλάβης λογιζεται ως "τουρκικη νικη"  :idiot: :uglystupid:
Οχι δυστυχώς, δεν ηταν μηχανική. Έχασαν τον έλεγχο και τη στηριξη λογω κακού ελιγμού και πετούσαν πολύ χαμηλά για να προλάβουν να το διορθώσουν. Ηταν προσομοίωση χαμηλής πτησης για αποφυγή εχθρικού ρανταρ. Που κι αυτό όμως εχει μεγάλα ρισκα.
Για το τελευταίο που γράφεις άδικα χαλάς το σάλιο σου.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.125
Πόντοι
4.895
Αυτο το λεω γιατι για καποιους εδω η πτώση μαχητικου λογο βλάβης λογιζεται ως "τουρκικη νικη"  :idiot: :uglystupid:

πολύ σωστός, απλά καθένας γράφει ότι του 'ρθει, η ζωή δεν είναι αμερικάνικες ταινίες. Το δυστύχημα το θυμάμαι όπως τα γράφει ο stokadoura είχε γίνει δυστυχώς πολύ τραγικό συμβάν

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Που κάηκαν τα παντα απο τα καυσιμα;Αυτό δεν ήταν;

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Δυστυχώς. Επεσε το ΑΦ στο σπίτι, έγινε έκρηξη, παρανάλωμα όλα. Εμεινε ενας καμμενος σκελετος να θυμίζει το κακο.
Εκτός αν εννοείς το άλλο κακό που έγινε στα Κ.Βούρλα με το βυτιοφόρο, γεμάτο προπάνιο, που έσκασε στην εθνική οδό και σκότωσε τους πυροσβέστες και μερικούς ακόμα ανθρωπους.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.125
Πόντοι
4.895
HornyGuy4 σε αυτό που γράφεις στο προηγούμενο ποστ για ευφυια  τούρκων, ικανότητα των πιλότων μας  κλπ. θα διαφωνήσω αν μέρει. Μπορεί να είναι καλύτεροι οι πιλότοι μας (αν ισχύουν όσα κατά καιρούς δημοσιεύονται) αλλά τι να το κάνεις αν δεν ΄θα έχουν αεροσκάφη να απογειωθούν; αν δεν μπορούν να απογειωθούν από τα αεροδρόμια ; Μπορεί οι τούρκοι να μην είναι "ευφυείς" αλλά αυτό που μετράει είναι ότι δοκιμάζουν εξελίσουν και κατασκευάζουν τα δικά τους οπλικά συστήματα αποκτώντας γνώση τεχνολογία κλπ, έστω και μέσω της δοκιμής, του λάθους και της αποτυχίας. Εμείς δεν φτιάχνουμε ούτε καρφίτσες  που λέει ό λόγος, το να έχουμε κορυφαίους πιλότους ή και στα άλλα όπλα άριστα εκπαιδευμένους μόνιμους δεν λέει κάτι από μόνο του. Τι θα γίνει όταν μας μπουκώσουν με drones πχ. ;

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Αυτο το λεω γιατι για καποιους εδω η πτώση μαχητικου λογο βλάβης λογιζεται ως "τουρκικη νικη"  :idiot: :uglystupid:
Διαβάζετε με προκατάληψη  κι εσύ και ο στοκαδούρας αυτά που θέλετε!
Ούτε ηττοπαθής είμαι ούτε όπως θέλετε να με παρουσιάσετε και τις απόψεις μου περί σοβαρών εμπλοκών τις είπα! Εσάς σας αρέσουν οι ανούσιες αναχαιτίσεις!
Πάμε στα λεγόμενά μου που τα διαβάζετε όπως θέλετε! ΕΙΠΑ ---> ΗΛΙΑΚΗΣ , ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ τούρκικες νίκες και σωστά είπατε και ΣΙΑΛΜΑΣ! Δυστυχώς... Και δυστυχώς έχασαν διότι δεν έκαναν αυτό που πραγματικά θέλουν αλλά αυτό που βολεύει τις Ελληνικές ηγεσίες! Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και τα όπλα στα μαχητικά μόνο ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΆ...
Μετά μου λέτε πως οι Τούρκοι είναι ατζαμίδες και παίρνουν  παραμάζωμα μιναρέδες και σας λέω και πως Έλληνες έχουν κάνει ατζαμωσύνες αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασα το περιστατικό  του Φάντομ ως Ελληνική ήττα όπως μου προσάπτετε!  
Τέλος επειδή θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το ατύχημα ο στοκαδούρας λέει τα μισά!  Υπάρχουν σκιές πως οι πιλότοι μέχρι τότε έκαναν "αλητείες" του στυλ περνάω με "τοπ γκαν" περιστρωφή πάνω από το σπίτι του γκομενέτου που πιο πριν είχα πάρει τηλέφωνο να βγει στο μπαλκόνι  να με  δει να χαιρετάω  από το κοκπιτ!
Δεν λέω δεξιότητες  παγκόσμιας κλάσης με ελληνική μοναδικότητα  ! :kneel: :wanker: :rockon:
Αλλά ίσως κάπως έτσι να ξέφυγε εκείνο το φάντομ....Μετα κόπηκαν όλα αυτά και σταμάτησαν να πετάνε άσκοπα πάνω από κατοικημένες περιοχές!
Παρακαλώ να μην μου αλλάξετε ή διαστρευλωσετε κάτι από αυτά που λέω!

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Ελληνική νίκη στον αερα είχαμε μόνο όταν έφυγε πύραυλος!Αυτός ο πιλότος ήταν πραγματικός ήρωας και αρχιδατος!  Βέβαια οι ηγεσίες δεν βολεύονταν και του δημιούργησαν προβλήματα και οι τούρκοι αξίωσαν μέχρι και αποζιμίωση απο το ελληνικό δημόσιο ... :headbang: :headbang: :headbang:
Ζήτω τα παράλογα ...Ζήτω η Ελλάς..

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Τέλος επειδή θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το ατύχημα ο στοκαδούρας λέει τα μισά!  Υπάρχουν σκιές πως οι πιλότοι μέχρι τότε έκαναν "αλητείες" του στυλ περνάω με "τοπ γκαν" περιστρωφή πάνω από το σπίτι του γκομενέτου που πιο πριν είχα πάρει τηλέφωνο να βγει στο μπαλκόνι  να με  δει να χαιρετάω  από το κοκπιτ!
Δεν λέω δεξιότητες  παγκόσμιας κλάσης με ελληνική μοναδικότητα  ! :kneel: :wanker: :rockon:
Αλλά ίσως κάπως έτσι να ξέφυγε εκείνο το φάντομ....Μετα κόπηκαν όλα αυτά και σταμάτησαν να πετάνε άσκοπα πάνω από κατοικημένες περιοχές!
Ειχαν οι πιλότοι απο την 117 "γκομενετο που το πηραν τηλέφωνο να βγει στο μπαλκόνι" στην Αντίκυρα.
Και κάνανε περιστροφές να τους θαυμάσει. Και τους ξεφυγε.
Μάλιστα.....
Άνθρωπέ μου χρειάζεσαι βοήθεια.
Στο ξαναείπα είσαι μυρωδιας και επιμένεις...
Ξεκινα μαθαινοντας τι είναι το terrain masking και γιατί κάνουν οι πιλότοι περιστροφές κατά τη διάρκειά του και άφησε τις "σκιές" και τις αλλες μυθοπλασίες.

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Ειχαν οι πιλότοι απο την 117 "γκομενετο που το πηραν τηλέφωνο να βγει στο μπαλκόνι" στην Αντίκυρα.
Και κάνανε περιστροφές να τους θαυμάσει. Και τους ξεφυγε.
Μάλιστα.....
Άνθρωπέ μου χρειάζεσαι βοήθεια.
Στο ξαναείπα είσαι μυρωδιας και επιμένεις...
Ξεκινα μαθαινοντας τι είναι το terrain masking και γιατί κάνουν οι πιλότοι περιστροφές κατά τη διάρκειά του και άφησε τις "σκιές" και τις αλλες μυθοπλασίες.
Οχι τύπε δεν ξέρω τι είναι οι όροι που χρησιμοποιείς αλλά 20 μέτρα πάνω απο τα σπίτια του χωριού όλα αυτά?
*Και ναι τότε είχε ακουστεί πως ένας από τους πιλότους είχε κοπέλα ή αρραβωνιαστικιά από το συγκεκριμένο χωριό(20 χρόνια πάνε από τότε και λέω τι έγραφαν οι τότε εφημερίδες όσο θυμαμαι)
**Πουθενά δεν το παίζω πως γνωρίζω από αεροπορία και πτήσεις! Έχω όμως ακριβείς γνώσεις για τις εναέριες  ζώνες και το δίκαιο που τις διέπει και λέω την δική μου πολιτική εκδοχή!
Αν έχεις αδερφό ιπτάμενο δεν συμαίνει πως έχεις το αλάνθαστο σε θέματα πολιτικών αποφάσεων και διεθνούς δικαίου και μπορείς να στέλνεις όποιον δεν σου αρέσουν  αυτά που λέει σε ειδικό για βοήθεια! Το τελειώνω εδώ και ελπίζω να μην συνεχίσεις.

HornyGuy4

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2018
Like
2
Πόντοι
0
Διαβάζετε με προκατάληψη  κι εσύ και ο στοκαδούρας αυτά που θέλετε!
Ούτε ηττοπαθής είμαι ούτε όπως θέλετε να με παρουσιάσετε και τις απόψεις μου περί σοβαρών εμπλοκών τις είπα! Εσάς σας αρέσουν οι ανούσιες αναχαιτίσεις!
Πάμε στα λεγόμενά μου που τα διαβάζετε όπως θέλετε! ΕΙΠΑ ---> ΗΛΙΑΚΗΣ , ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ τούρκικες νίκες και σωστά είπατε και ΣΙΑΛΜΑΣ! Δυστυχώς... Και δυστυχώς έχασαν διότι δεν έκαναν αυτό που πραγματικά θέλουν αλλά αυτό που βολεύει τις Ελληνικές ηγεσίες! Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και τα όπλα στα μαχητικά μόνο ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΆ...
Μετά μου λέτε πως οι Τούρκοι είναι ατζαμίδες και παίρνουν  παραμάζωμα μιναρέδες και σας λέω και πως Έλληνες έχουν κάνει ατζαμωσύνες αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρουσίασα το περιστατικό  του Φάντομ ως Ελληνική ήττα όπως μου προσάπτετε!  
Τέλος επειδή θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το ατύχημα ο στοκαδούρας λέει τα μισά!  Υπάρχουν σκιές πως οι πιλότοι μέχρι τότε έκαναν "αλητείες" του στυλ περνάω με "τοπ γκαν" περιστρωφή πάνω από το σπίτι του γκομενέτου που πιο πριν είχα πάρει τηλέφωνο να βγει στο μπαλκόνι  να με  δει να χαιρετάω  από το κοκπιτ!
Δεν λέω δεξιότητες  παγκόσμιας κλάσης με ελληνική μοναδικότητα  ! :kneel: :wanker: :rockon:

Eνταξει εσυ μπορει να μη το εννοουσες έτσι, αλλα αυτη η εντυπωση δοθηκε γενικά.
Παντως καρφρίλες του τυπου "περνω φωτο μεσα απο το F-16 το γόνατο (που έχουν δεμενο το βιβλιο με το σχεδιο πτήσης, το οποιο έδειχνε προφιλ πτήσης πανω απο τη Μυτιληνη), Ελληνες χειριστες δε κανουν.

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Παντως καρφρίλες του τυπου "περνω φωτο μεσα απο το F-16 το γόνατο (που έχουν δεμενο το βιβλιο με το σχεδιο πτήσης, το οποιο έδειχνε προφιλ πτήσης πανω απο τη Μυτιληνη), Ελληνες χειριστες δε κανουν.
Έχει γίνει τέτοια μαλακία απο Μεμετι? :2funny:

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
ναι το ειχα διαβασει κι εγω στα ψευτικα νεα
Το 1999 ήταν πιο σοβαρή η ενημέρωση Μπούφε! Λίγες εφημερίδες υπήρχαν και η Τηλεόραση πρίν γίνει τελείως  σκουπιδαριό! Λογικά στο Έθνος θα το είχα διαβάσει διότι αυτό έπαιρνα κάθε Δευτέρα!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Οχι τύπε δεν ξέρω τι είναι οι όροι που χρησιμοποιείς αλλά 20 μέτρα πάνω απο τα σπίτια του χωριού όλα αυτά?
*Και ναι τότε είχε ακουστεί πως ένας από τους πιλότους είχε κοπέλα ή αρραβωνιαστικιά από το συγκεκριμένο χωριό(20 χρόνια πάνε από τότε και λέω τι έγραφαν οι τότε εφημερίδες όσο θυμαμαι)
**Πουθενά δεν το παίζω πως γνωρίζω από αεροπορία και πτήσεις! Έχω όμως ακριβείς γνώσεις για τις εναέριες  ζώνες και το δίκαιο που τις διέπει και λέω την δική μου πολιτική εκδοχή!
Αν έχεις αδερφό ιπτάμενο δεν συμαίνει πως έχεις το αλάνθαστο σε θέματα πολιτικών αποφάσεων και διεθνούς δικαίου και μπορείς να στέλνεις όποιον δεν σου αρέσουν  αυτά που λέει σε ειδικό για βοήθεια! Το τελειώνω εδώ και ελπίζω να μην συνεχίσεις.
Ούτε έχεις ιδέα από που ήταν οι πιλότοι. Ο ενας Αθηναίος, ο αλλος Ακαρνανία, υπηρετούσαν Ανδραβιδα και "ειχε ακουστεί για κοπελιά ή αρραβωνιαστικά σε ένα σκορποχώρι στη Βοιωτία" που τους περίμενε στο μπαλκόνι στα Αντίκυρα, το 2000, από τις εφημεριδες κιόλας της εποχής.
Λες συνεχόμενες ηλιθιότητες προσβάλλοντας τη μνήμη ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, εκπαιδευόμενοι σκληρα, για να είσαι εσύ ελευθερος να γραφεις τις ηλιθιότητες αυτές.
Οι γελοιοτητες σου για γκομενετα και ολα τα συναφη περι ατυχημάτων που τα μετατρέπεις σε καταρρίψεις ειναι θέμα πολιτικών αποφάσεων και διεθνούς δικαιου;
Ούτε πολιτική εκδοχή μας λες ούτε τίποτα άξιο λόγου.
Θλιβερα λογύδρια απαξίωσης των Ελλήνων πιλότων μας ξεφουρνιζεις που αν σκάσει η στραβή και δεν εμφανιστούν πάνω από το νησί σου θα φτάσεις κολυμπώντας Πειραιά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom