Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 473K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
οι μεταξυ μας εκκρεμεις διαφορες αφορουν τον καθορισμο της υφαλοκρηπιδας, και βασει αυτης της ΑΟΖ στο αιγαιο, καθως και του εαν το καστελοριζο εχει η δεν εχει δικη του υφαλοκρηπιδα και αρα ΑΟΖ,με τη διεκδικουμενη περιοχη στην ανατολικη μεσογειο να ειναι χιλιαδες τετραγωνικα χιλιομετρα
επισης η τουρκια βαζει και ενα εξτρα θεμα (γκριζες ζωνες) για νησιδες και βραχονησιδες του αιγαιου που δεν αναφερονται ρητα στη συνθηκη της λωζανης
σε καθε περιπτωση εαν επιλυθουν αυτα τα θεματα απο διεθνες δικαστηριο, ολα τα υπολοιπα ειναι ρυθμισμενα στις μεταξυ μας σχεσεις
κανεις δεν εγγυαται οτι η τουρκια δεν θα κανει πολεμο στο μελλον για αλλο θεμα π.χ. τα νησια του ανατολικου αιγαιου η τη θρακη
ομως ειναι αλλο πραγμα να γινει πολεμος για ανεπιλυτη διαφορα και διεκδικουμενα εδαφη και υδατα και αλλο πραγμα να γινει επιθετικος πολεμος χωρις λογο
και ο ΟΗΕ, και το ΝΑΤΟ, και οι μεγαλες δυναμεις γενικως δεν θα εχουν την ιδια αντιμετωπιση στη μια και στην αλλη περιπτωση
οποτε το σοφο ειναι να κλεισεις με ειρηνικο τροπο τις διαφορες σου και μετα εαν ο αλλος σου επιτεθει απλα για επεκτατικους λογους, εχεις ολο το δικαιο με το μερος σου και προφανως τον διεθνη παραγοντα

Ρε πουλι οταν εχεις ενα τοσο μεγαλο σετ διαφορων , σε τοση κλιμακα και με ενα συγκεκριμενο φοντο εντασης των δυο χωρων και γενικα ενα τετοιο φορτιο, το καταλαβαινεις νομιζω οτι το θεμα δε περιοριζεται σε μια απλη δικαστικη, νομικη διαμαχη επι ενος τεχνικου θεματος, αλλα ειναι πολυ ευρυτερο?
Στα διεθνη δικαστηρια συνηθως φτανουν περιπτωσεις καποιων περιστασιακων διαφορων που ανακυπτουν μεταξυ χωρων,οι οποιες θελουν ενα σταθερο ρυθμιστη να το κανει και να τελειωνουν.
Οι υπαρχουσες ελληνοτουρκικες διαφορες, δεν ειναι μια απλη περιστασιακη διαφορα αποψεων, αλλα εντασσονται σε ενα πολυ ευρυτερο ιστορικο, πολιτικο πλαισιο που εμπλεκονται παρα πολλοι παραγοντες. Με δυο λογια δηλαδη, το επιχειρημα οτι " παω στο δικαστηριο για να γλιτωσω τον πολεμο", δεν ισχυει, γιατι ανεξαρτητα απο την εκβαση του δικαστηριου, η Τουρκια εξακολουθει να εχει συγκεκριμενες επιδιωξεις που τις εχει εμμονικα και σταθερα εδω και δεκαετιες και δειχνει οτι ΘΑ τις εχει.
Παλι λοιπον θα επιδιωξει κατι αλλο και κατι αλλο , εως οτου αποκτησει πληρη ελεγχο επι ενος ελληνικου κρατους μαριονετας.
Και δε το λεω αυτο απο ψεκαζμενο αντιτουρκισμο, η να το παιξω ελληναρας. Ειλικρινα δεν εχω καμια τετοια προθεση, αλλα αν το δεις απο μακρια, ψυχρα και αντικειμενικα, η Τουρκια οντως αυτο επιδιωκει ( και οχι μονο με την Ελλαδα, αλλα η Ελλαδα ειναι το κυριο εμποδιο).
Προκειται για ενα στρατοκρατικο πολεμοχαρες επεκτατικο παρεμβατικο κρατος με ανατολιτικη πονηρια και διπλωματια που τους υπολοιπους τους βλεπει σα τους πρωην ραγιαδες της. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να δεχτει οτι η Ελλαδα, η Βουλγαρια, η Συρια, το Ιρακ ειναι ανεξαρτητα και βλεπεις και την επιμονη και αγριοτητα της να μη το επιτρεψει αυτο στους Κουρδους. Νομιζει οτι οι αξιοι συνομιλητες της ειναι η Ρωσια, η Αγγλια, η Γαλλια, οι ΗΠΑ και οτι ειναι υπερδυναμη.
Ολα αυτα αποτελουν εργαλειακα τερτιπιτα για την Τουρκια, μιλαμε για τη χωρα που κατεχει στρατιωτικα τη μιση Κυπρο και απειλη επισημως την Ελλαδα με casus belli.
Και τα 90ς και 2000ς που η Ελλαδα ισχυροποιηθηκε στρατιωτικα σημαντικα, ημασταν " φιλοι", τωρα που υπαρχει αλλαγη, αλλαζει η σταση.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
αυτο ακριβως ειναι το θεμα
το επιασες
απλα δεν περιοριζεται στα κιλα μπαρμπουνια αλλα κυριως στις πλουτοπαραγωγικες πηγες του βυθου (πετρελαιο - φυσικο αεριο)

Εμ ναι, αλλα δε το πιασες. Ειναι ΚΑΙ δεν ειναι το θεμα αυτο. Τεχνικα ναι αυτο ειναι, αλλα πισω απο αυτο, υπαρχει υπαρχει μια ολοκληρη δυναμικη. Δεν ειναι το μεμονωμενο θεμα, που μενει να λυθει. Αυτη η τεχνικη , νομικη διαφορα πανω στην κυριαρχια σε ενα ορισμενο θαλασσιο πεδιο, ειναι εκφραση της γενικοτερης τασης και επιδιωξης της Τουρκιας.
Αν αυτο ρυθμιστει και τον πιο τελειο νομικα τροπο, ΠΑΛΙ αυτο δε θα αλλαξει σε τιποτα το κλιμα , τις επιδιωξεις, τη στρατηγικη της Τουρκιας.
Εαν η ρυθμιση της αρεσει, θα περασει απο εκει σε αλλα ζητηματα τα οποια μενουν να ρυθμιστουν, ειτε νομικα ειτε οπωσδηποτε. Εαν οχι, θα προσπαθησει να αλλαξει το αποτελεσμα της αποφασης με τα μεσα της.
Ανατολιτης ειναι ο Τουρκος, δηλαδη διπροσωπος και παζαρτζης. Ετσι απλα, λαικα.
Εξαλλου εαν επροκειτο μονο για αυτο το ζητημα σε ενα κατα τα αλλα καλο φοντο, η θα ειχε ηδη λυθει διπλωματικα, η θα ειχαν ηδη παει οι χωρες στο δικαστηριο και θα τελειωνε. Εφοσον ομως αποτελει μερος μονο ενος γενικοτερου πλαισιου, πρεπει να μη το βλεπεις μεμονωμενα.

Επισκέπτης
Η αριστερα περασε τα οικονομικα μετρα που δε θα μπορουσε να περασει η δεξια.

Και η δεξια θα περασει τα εθνικα μετρα που δε θα μπορουσε να περασει η αριστερα.

Πιπα κωλο σας παμε εμεις οι εβραιοι.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
τυπε αυτο που σου ειπα ειναι οτι πρεπει πρωτα να ανακηρυξεις ΑΟΖ και μετα ελα να συζητησουμε για υφαλοκρηπιδες και μου λές οτι στον Ευξεινο εχουν παει στα 12 και σου λεω εμεις γιατι δεν πάμε και μου λες ποιος νομος και ποια συνθηκη,τα χεις κανει κουλουβαχατα τυπε και εχεις μπερδεψει τη σειρα των πραγματων
εγω δεν εχω μπερδεψει τιποτα τυπε μου
εσυ εχεις μπερδευτει λιγακι αλλα δε σε αδικω
εαν δεν τα εχεις σπουδασει αυτα και τα ακους μονο απο την τηλεοραση ειναι λογικο να τα εχεις κανει πουρε μεσα στο κεφαλι σου
η σειρα με την οποια καθοριζονται οι ζωνες εχει ως εξης:
1) ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ή ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ (που ειναι η κυριαρχια του κρατους επι των παραλιων υδατων, ακριβως οπως και η κυριαρχια επι του εδαφους)
2) ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ (που ειναι ο βυθος και το υπεδαφος εως και 200 ν.μ. απο την ακτη επι του οποιου εχει δικαιωμα εκμεταλλευσης το παρακτιο κρατος)
3) ΑΟΖ (που ειναι τα θαλασσια υδατα απο το τελος της αιγιαλιτιδας ζωνης εως και 200 ν.μ. απο την ακτη, δηλ. πανω απο την υφαλοκρηπιδα, επι των οποιων εχει δικαιωμα εκμεταλλευσης το παρακτιο κρατος)
4) ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ

η αιγιαλιτιδα ζωνη κηρυσσεται μονομερως απο καθε κρατος εως και τα 12 ν.μ. και επ' αυτων εχει πληρη κυριαρχια
η ΑΟΖ δεν μπορει να καθοριστει μονομερως οταν δεν εχει επιλυθει το ζητημα της υφαλοκρηπιδας με ομορα κρατη, διοτι σε αυτες υπαρχουν μονο δικαιωματα εκμεταλλευσης και οχι κυριαρχιας και φυσικα κανεις δεν μπορει να παει με το ετσι θελω να εκμεταλλευτει πλουτοπαραγωγικες πηγες οταν διεκδικουνται και απο αλλο κρατος (τουλαχιστον οχι ειρηνικα)
αρα η σειρα ειναι πρωτα διαιτητικη η δικαστικη αποφαση για τον καθορισμο της υφαλοκρηπιδας και μετα καθορισμος, βασει αυτης, της ΑΟΖ
ο κανονας ειναι αυτος της μεσης γραμμης αλλα στο αιγαιου που ειναι μια ημικλειστη θαλασσα με 3000 νησια και νησιδες υπαρχουν "ειδικες συνθηκες" που η μεση γραμμη μετακινειται με βαση την αρχη της "δικαιης λυσης" μεταξυ των παρακτιων κρατων
η γεωγραφικη μορφολογια, η εκταση των νησιων, ο πληθυσμος τους σε σχεση με τον πληθυσμο του παρακτιου κρατους, το μηκος της ακτογραμμης κλπ παιζουν ρολο ως κριτηρια στη "δικαιη λυση"

Mitsos_35

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2019
Κριτικές
2
Like
410
Πόντοι
26
Η αριστερα περασε τα οικονομικα μετρα που δε θα μπορουσε να περασει η δεξια.

Και η δεξια θα περασει τα εθνικα μετρα που δε θα μπορουσε να περασει η αριστερα.

Πιπα κωλο σας παμε εμεις οι εβραιοι.
Μιλούσα έναν 18αρη Αλβανό τσιγγάνο της προάλλες και μου λεγε με παρέα 3 αγόρια περνουν παρτουζα 2 κορίτσια

Επισκέπτης
Μιλούσα έναν 18αρη Αλβανό τσιγγάνο της προάλλες και μου λεγε με παρέα 3 αγόρια περνουν παρτουζα 2 κορίτσια
και τα ελληνοπουλα τα κανουν αυτα, συνηθως ενα κοριτσι και 2 ως 5 αγορια. Τηλεφωνανε στους φιλους τους να ερθουν κι εκεινοι να γαμησουν. Ε χαζες ειναι οι γυναικες να πουν οχι;

Επισκέπτης
Εμεις αμα βρισκαμε καμια γκομενα το παιζαμε ανωτεροι απ τους φιλους μας και την κρυβαμε.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
Η μία Αλβανίδα, η άλλη Ελληνίδα, η Αλβανίδα μάλλον μπαλαμο, η Ελληνίδα κανονική, δίκιο είχε ο Πίτερ
ε αρα και οι δυο κανονικες τυπε
τι θα πει η μια κανονικη και η αλλη μπαλαμη;
καμια δεν ειναι τουρκογυφτισσα
τωρα θα ηταν χρησιμο να ξερουμε εαν α) ειναι μουναρομουναρες, β) ειναι τα κοριτσα της διπλανης πορτας, η γ) εαν ειναι τιποτα κωλοχοντρες απαρτες με μουνι σφηκοφωλια που δεν τις γαμανε ουτε οι σκυλοι

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ οτι εχει εκπομπη στο ΣΚΑΙ ο τσιμας για τα ελληνοτουρκικα τωρα

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765
τυπε μιλησα για ανακηρυξη και οχι για καθορισμο αοζ, πάλι μπερδεύεσαι και δειχνεις να μη θέλεις να καταλάβεις

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
τυπε μιλησα για ανακηρυξη και οχι για καθορισμο αοζ, πάλι μπερδεύεσαι και δειχνεις να μη θέλεις να καταλάβεις
η κηρυξη της αοζ γινεται μονομερως οταν δεν εφαπτεται με την αοζ αλλου κρατους
δηλαδη οταν η αοζ του αλλου κρατους ξεκιναει περαν των 200 ν.μ. απο τις ακτες του πρωτου κρατους
οταν οι αοζ δυο κρατων εφαπτονται, ειτε κηρυσσονται απο τα κρατη ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ειτε καθοριζονται απο διαιτητικα οργανα η διεθνη δικαστηρια στα οποια προσφευγουν τα κρατη προς επιλυση της διαφορας
δες ενα χαρτη του αιγαιου και πες μου τι βλεπεις
μια χαρα καταλαβαινω εγω

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
498
Πόντοι
36
ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ οτι εχει εκπομπη στο ΣΚΑΙ ο τσιμας για τα ελληνοτουρκικα τωρα

Ο παπαγάλος της τρόικας κ γερμανοτσολιάΣ  ΤΣΙΜΑΣ ;
Πρώην ΚΝΙΤΗΣ κ ΝΥΝ οργανο της πλουτοκρατίας
Στα @@ μας

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
δεν ειπα κακως τα εδωσε, ειπα δειτε που σταματανε! Σα να λεει καθαρα, απο εδω και περα δεν ειναι δικα μας τα νερα.
Mάλλον έδωσε αυτά, γιατί τα συγκεκριμένα του ζήτησαν Εξον και Τοτάλ ως υποσχόμενα, λόγω των ερευνών που είχαν στα χέρια τους. Δε λέει κάτι το ότι δεν έδωσε οικόπεδα εκτός ενδιαφέροντος.

Σε πιστευω! Μα και εγω ειπα στην αρχικη μου τοποθετηση οταν τα ακουσα δεν τα πιστευα. Ειχε πει οτι θα κυβερνησει ο ΣΥΡΙΖΑ που τοτε ηταν 3,5%. Ουτε κ εγω μπορω να πω πολλα. Απλα αυτος που του τα λεει και εχουν στενη σχεση παιζει κατα καιρους η φατσα του εξωφυλλο σε Πανευρωπαικα ΜΜΕ. Ενας "μαλακας" του bou ειμαι γιατι να με πιστεψετε. Αν θελετε παραγραψτε το αλλα το νοημα οσων ειπα δεν ειναι να κομπιασω οτι "εχω εναν γνωστο και ειμαι καποιος".
Κακώς με πιστεύεις. Μια κουταμάρα έγραψα. Αν δίνεις βάση σε φήμη που διασπείρει ο κάθε ανώνυμος και μη αναπόδεικτα στο νετ, εισαι επίφοβος. Κάποιος που ειναι στον πυρήνα της εξουσίας και γνωρίζει τι θα γίνει στην Ελλαδα 20 χρόνια μετά, δεν τα λέει στο γνωστό σου για να σου τα πει εσενα μετά. Τα λέει μονον με όσους μοιράζεται την εξουσία.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
Ο παπαγάλος της τρόικας κ γερμανοτσολιάΣ  ΤΣΙΜΑΣ ;
Πρώην ΚΝΙΤΗΣ κ ΝΥΝ οργανο της πλουτοκρατίας
Στα @@ μας
εχει καλο πανελ τυπε
κουμουτσακο, κατουροκαυλο και κωστιδη απο τουρκια

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
498
Πόντοι
36
Ντιλερ όπλων ειναι τυπε , θυμάσαι την ΤΡΕΜΗ ,
εκπροσωπούσε καρτέλ όπλων κ πούλαγε παραμύθι οτι κινδυνεύουμε απο τα
μεμετια

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765
η κηρυξη της αοζ γινεται μονομερως οταν δεν εφαπτεται με την αοζ αλλου κρατους
δηλαδη οταν η αοζ του αλλου κρατους ξεκιναει περαν των 200 ν.μ. απο τις ακτες του πρωτου κρατους
ποιος νομος το λέει αυτο τύπε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom