Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 465K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Τα λεει ο επηζων κομμαντος της 3 ντακοτας που χτυπηθηκε. Αλλα η  Η χούντα του Ιωαννίδη απο καπου πηρε εντολες να μην φερει αντισταση..Ετσι δεν νομιζεις? Αρα λεμε το ιδιο πραγμα
Επιμένεις σε κάτι που δεν ισχύει και κάθε φορά γράφεις κάτι διαφορετικό για να το στηρίξεις. Αλλά είναι κουταμάρα. Ούτε ο επιζών το ειπε αυτό ουτε ο χειριστής του ΑΑ που εδωσε κι αυτός συνέντευξη πριν λίγα χρονια και εξηγουσε το τι και το πως της κατάρριψης.
Και δε λέμε το ίδιο πράγμα, γιατι ουτε εντολές είχαν τα νοράτλας να επιστρεψουν και γυρισαν τα 12 οπως ειπες ούτε ο αγγλικός στολος κουβαλούσε τους Τουρκους πεζοναύτες οπως επίσης είπες.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Οσον αφορα το περιστατικό με την κατάρριψη των νορατλας στην κυπρο. Επειδη εχω υπηρετησει στο αντιαεροπορικο πυροβολικο, οταν μας εκπαιδευαν, ηταν το πρωτο που μας ειπαν. Στο αντιαεροπορικο πυροβολικο υπαρχουν δυο διαταγες. "Όπλα ελεύθερα" και "οπλα δεσμευμενα". Το πρωτο σημαίνει οτι βαραμε τα παντα εκτός και είμαστε σιγουροι οτι ειναι φιλικα. Το δευτερο, δε βαραμε τιποτα εκτός και ειμαστε σίγουροι οτι ειναι εχθρικα. Στην περίπτωση της κυπρου, μάς είπαν οι εκπαιδευτες ειχαν οπλα ελεύθερα οι δυνάμεις α/α πυροβολικου στο αεροδρομιο και όταν ειδαν τα αεροπλάνα να ερχονται νυχτα χωρις φωτα και χωρις ειδοποιηση απο Αθήνα , τους εριξαν. Όταν κατάλαβαν οτι ειναι δικά μας, σταματησαν. Τοσο απλο ειναι...
Τη συγκεκριμενη στιγμή τα ΑΑ της Κύπρου τα επάνδρωνε κυριολεκτικά οποιος ήταν διαθέσιμος. Στρατεύστιμοι, έφεδροι, εθελοντες. Και είχαν και κάκιστη επικοινωνια μεταξύ τους. Οπότε το σημα δεν έφτασε σε όλους ταυτοχρονα. Έκαναν το μονο λογικό δεδομενης της κατάστασης. Άρχισαν τις βολές.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.409
Πόντοι
3.936
Αν είμασταν @ρχιδάτοι θα είχαμε στήσει γεωτρύπανο πχ. ανοιχτά του Καστελόριζου στα προβλεπόμενα μίλια μεταξύ ελλάδας- τουρκίας.
Εκεί θα τους είχε κοπεί ο βήxας..  Αλλά είμαστε @ρχιδάτοι ;;   :think:

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Τα καταφύγια ξέρετε αν είναι έτοιμα και λειτουργικά;

my 3 cents

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2019
Like
2
Πόντοι
1
ο κουλης ζητησε  και ..... συγνωμη  απο  τον ταγιπ  επειδη αργησε ... :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2:

xymor

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
520
Πόντοι
301
40 χρόνια τώρα δεν έχουμε πάει στο δικαστήριο της Χάγης. Ξέρετε γιατί? Θα χάσουμε. Έχουν κάποιο δίκιο νομικό οι Τούρκοι να ξέρετε. Διαβάστε τι έγινε στο Φιδονήσι μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας, υπόθεση καρμπόν με το Καστελόριζο.

Το Φιδονήσι είναι ένα μικρό ουκρανικό νησάκι και βρίσκεται στο Δέλτα του Δούναβη στον Εύξεινο Πόντο, κάπου 20 ναυτικά μίλια, από την ακτή, κοντά στα σύνορα των δύο κρατών Ουκρανίας και Ρουμανίας. Σύμφωνα μάλιστα με ένα θρύλο εκεί βρίσκεται, ο τάφος του Αχιλλέα. Έχει έκταση 170 στρέμματα και αποτελείται από μερικά ασπριδερά ασβεστολιθικά κατσάβραχα. Δεν είναι βραχονησίδα καθώς, έχει πάνω από 100 «κατοίκους σκοπιμότητος» Ουκρανούς.
Το νησάκι αυτό είχε καταστεί μήλον της έριδος ως προς την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο παραδουναβίων αυτών χωρών, από το 1995.
Και οι δύο αυτές χώρες ύστερα από 34 άκαρπους γύρους συζητήσεων για την επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς ως προς την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) προσέφυγαν γι' αυτό από κοινού το 2007 στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Η απόφαση, που έβγαλε την 3η Φεβρουαρίου του 2009 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλάζει κάπως το σκηνικό. Το Δικαστήριο δεν πήρε θέση αν το συγκεκριμένο νησάκι αποτελεί βραχονησίδα ή όχι. Δικαιολόγησε μάλιστα αυτή την απόφαση με το σκεπτικό ότι, το νησάκι ήδη είχε χωρικά ύδατα 12 ναυτικών μιλίων, τα οποία πάντως δεν αμφισβητούσε η Ρουμανία. Η χάραξη των ορίων της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, που έκανε το Δικαστήριο έδωσε τελικά στη Ρουμανία το 80% της ΑΟΖ, που διεκδικούσε.

Προετοιμαστείτε ψυχολογικά για συνεκμετάλλευση...

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.548
Πόντοι
11.445
40 χρόνια τώρα δεν έχουμε πάει στο δικαστήριο της Χάγης. Ξέρετε γιατί? Θα χάσουμε. Έχουν κάποιο δίκιο νομικό οι Τούρκοι να ξέρετε. Διαβάστε τι έγινε στο Φιδονήσι μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας, υπόθεση καρμπόν με το Καστελόριζο.

Το Φιδονήσι είναι ένα μικρό ουκρανικό νησάκι και βρίσκεται στο Δέλτα του Δούναβη στον Εύξεινο Πόντο, κάπου 20 ναυτικά μίλια, από την ακτή, κοντά στα σύνορα των δύο κρατών Ουκρανίας και Ρουμανίας. Σύμφωνα μάλιστα με ένα θρύλο εκεί βρίσκεται, ο τάφος του Αχιλλέα. Έχει έκταση 170 στρέμματα και αποτελείται από μερικά ασπριδερά ασβεστολιθικά κατσάβραχα. Δεν είναι βραχονησίδα καθώς, έχει πάνω από 100 «κατοίκους σκοπιμότητος» Ουκρανούς.
Το νησάκι αυτό είχε καταστεί μήλον της έριδος ως προς την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο παραδουναβίων αυτών χωρών, από το 1995.
Και οι δύο αυτές χώρες ύστερα από 34 άκαρπους γύρους συζητήσεων για την επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς ως προς την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) προσέφυγαν γι' αυτό από κοινού το 2007 στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Η απόφαση, που έβγαλε την 3η Φεβρουαρίου του 2009 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλάζει κάπως το σκηνικό. Το Δικαστήριο δεν πήρε θέση αν το συγκεκριμένο νησάκι αποτελεί βραχονησίδα ή όχι. Δικαιολόγησε μάλιστα αυτή την απόφαση με το σκεπτικό ότι, το νησάκι ήδη είχε χωρικά ύδατα 12 ναυτικών μιλίων, τα οποία πάντως δεν αμφισβητούσε η Ρουμανία. Η χάραξη των ορίων της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, που έκανε το Δικαστήριο έδωσε τελικά στη Ρουμανία το 80% της ΑΟΖ, που διεκδικούσε.

Προετοιμαστείτε ψυχολογικά για συνεκμετάλλευση...

δεν εχουμε ανακηρύξει ΑΟΖ ακριβως γιαυτο , επειδη θα χασουμε στη Χαγη. Το καλυτερο σεναριο για εμας ειναι 50/50 στον χαρτη που βγαλανε οι Τουρκοι

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Σε πρεσβεία του εξωτερικου εργαζεται κ ειναι υπαλληλος ΥΠΕΞ , κ μιλάει με
Ολο το δικτυο του ΥΠΕΞ , ωςτε να πιέσουν τον Κούλη κ να μην υποχωρήσει
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ , διαβιβάζουν στον ΚΟΥΛΗ κ στο επιτελείο του
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ

Είσαι σίγουρος οτι είναι υπάλληλος ΥΠΕΞ;
Εμένα για ταρίφας μου μοιάζει.
Αυτοί έχουν κάτι τέτοια αποκλειστικά οτι ο Κούλης ήταν έτοιμος να πουλήσει το αιγαίο αλλά τον σταμάτησαν.
Αντε, μπορεί να είναι και μπαρμπέρης.

montiliani

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
6.951
Πόντοι
1.056
Καλο μεσημερι στους Φιλους.Το Φιδονησι και το Καστελοριζο ειναι το ιδιο??Γιατι??αν διαβασα καλα το Φιδονησι ηταν μια συμφωνια της πρωην Σοβιετικη ενωσης με την Ρουμανια.....Η Συνθηκη της Λωζανης στο αρθρο 15 και 16 οριζει τα συνορα της Τουρκιας και συμπεριλαμβανει και το Καστελοριζο...
Τωρα για συνεκμεταλευση γιατι 50-50???δεν δινουμε τιποτα.......

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.548
Πόντοι
11.445
Καλο μεσημερι στους Φιλους.Το Φιδονησι και το Καστελοριζο ειναι το ιδιο??Γιατι??αν διαβασα καλα το Φιδονησι ηταν μια συμφωνια της πρωην Σοβιετικη ενωσης με την Ρουμανια.....Η Συνθηκη της Λωζανης στο αρθρο 15 και 16 οριζει τα συνορα της Τουρκιας και συμπεριλαμβανει και το Καστελοριζο...

ας ανακυρηξουμε αοζ τοτε , καμια κυβερνηση δεν τολμα ...

montiliani

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
6.951
Πόντοι
1.056
Οταν Θα υπογραψει η Τουρκια την Συνθηκη του ΟΗΕ περι Δικαιου της Θαλασσας θα ανακυρηξουμε και ΑΟΖ μαλλον.....

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586
Λοιπόν έχω και εγώ πληροφορίες, όχι για κήρυξη πολέμου (αν και αυτές που έχω δεν το αναιρούν) που μου φαίνεται εξωπραγματικό με Κούλη πρωθυπουργό αλλά ακόμα και αν γίνει να ξέρετε η διχοτόμηση έχει προαποφασιστεί εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.
Τυγχάνει να έχω κάποιο άτομο με κύρος και άκρες στον κύκλο μου που με είχε προειδοποιήσει για το τί έρχεται, μου τα είχε πει ακόμα και με ονόματα αλλά ο Τσύριζα ήταν ακόμα στο 3% και έλεγα "τί μαλακίες λέει"..
Αν θέλετε πιστεύετε αλλά ακόμα και αν είναι έτσι, τα σχέδια δεν πάνε πάντα ακριβώς όπως τα έχουν υπολογίσει, αν και για την ώρα είμαστε στο 100%. Μας έχουν παίξει στα δάχτυλα να το ξέρετε.

Θα υπάρξει κλιμάκωση - δεν λέω σύγκρουση - αλλά σκέφτομαι πώς να τα πω χωρίς να "πω πολλά για το πώς και πότε" και δεν γίνεται (η συγκεκριμένη πηγή δεν είναι η έγκυρη από πάνω αλλά άλλη επίσης από μέσα).

Θα μου πείτε γιατί τα λες τότε ρε παπάρα.. Απλά όσοι έχετε αμφιβολίες να μην νομίζετε ότι θα πάει έτσι το πράγμα.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.282
Πόντοι
2.586
Μόνη ελπίδα είναι αν πάνω στο νταχτιρντί υπάρξει κάποιος ΑΡΧΙΔΑΤΟΣ Έλληνας αξιωματικός και αψηφίσει τις εντολές όπως έγινε το '40 με τους Ιταλούς και ΔΕΝ έγινε επί των προδοτών με τα Ίμια το '96

xymor

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
520
Πόντοι
301

Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αποφάσεις που δείχνουν ήττα μας. Γενικά το διεθνές δίκαιο λέει ότι δεν μπορεί ένα σκατούλι νησάκι δίπλα σε μια ολόκληρη ήπειρο να κόβει τα θαλάσσια σύνορα. Γενικά θα είναι ντέρμπι το δικαστήριο αν πάμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει τολμήσει καμία κυβέρνηση να πάει τόσα χρόνια. Τώρα θα αναγκαστούμε γιατί ο Ερντογάν τα βρήκε με την Τρίπολη και ουσιαστικά θα μας αναγκάσει είτε να πάμε σε δικαστήριο είτε να κάτσουμε στο τραπέζι. Πόλεμο δεν βλέπω προς το παρόν...

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
57
Πόντοι
1
ας ανακυρηξουμε αοζ τοτε , καμια κυβερνηση δεν τολμα ...
Αν ανακηρύξουμε ΑΟΖ θα πρεπει να έχουμε και τα ανάλογα πλοία και αεροπλάνα ωστε αν γίνουν εμπλοκές να ειναι με πραγματικά πυρά.Που δεν τα εχουμε τοσα πλοια γιατι ειναι πολλα τα ναυτικα μιλια. Γιατι στον εβρο δεν γινονται παραβιάσεις? Γιατι εκει εχει συνορα και δεν υπαρχει αμφιβολια περι εισβολής  η οχι , εκει εχει μπαμ και κατω και δεν σου λεει κουβεντα κανεις ουτε οηε ουτε νατο . Στο Αιγαιο ομως δεν μπορουμε να εχουμε τετοια ναυτικη δυναμη για να φυλαξουμε συνορα.
Οποτε καλα το παμε το παιχνιδι τοσα χρονια το θεμα ειναι απο εδω και περα τι θα γινει που τα οικονομικα μας δεν φτανουν ουτε για το φαι του στρατου σε περιπτωση πολεμου και βλεπω την ΕΕ να σφυριζει αδιαφορα και να χαιδευει τον Σουλτανο.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Λοιπόν έχω και εγώ πληροφορίες, όχι για κήρυξη πολέμου (αν και αυτές που έχω δεν το αναιρούν) που μου φαίνεται εξωπραγματικό με Κούλη πρωθυπουργό αλλά ακόμα και αν γίνει να ξέρετε η διχοτόμηση έχει προαποφασιστεί εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.
Τυγχάνει να έχω κάποιο άτομο με κύρος και άκρες στον κύκλο μου που με είχε προειδοποιήσει για το τί έρχεται, μου τα είχε πει ακόμα και με ονόματα αλλά ο Τσύριζα ήταν ακόμα στο 3% και έλεγα "τί μαλακίες λέει"..
Αν θέλετε πιστεύετε αλλά ακόμα και αν είναι έτσι, τα σχέδια δεν πάνε πάντα ακριβώς όπως τα έχουν υπολογίσει, αν και για την ώρα είμαστε στο 100%. Μας έχουν παίξει στα δάχτυλα να το ξέρετε.

Θα υπάρξει κλιμάκωση - δεν λέω σύγκρουση - αλλά σκέφτομαι πώς να τα πω χωρίς να "πω πολλά για το πώς και πότε" και δεν γίνεται (η συγκεκριμένη πηγή δεν είναι η έγκυρη από πάνω αλλά άλλη επίσης από μέσα).

Θα μου πείτε γιατί τα λες τότε ρε παπάρα.. Απλά όσοι έχετε αμφιβολίες να μην νομίζετε ότι θα πάει έτσι το πράγμα.
Οι πληροφορίες σου φιλε,θα συμπεριλαμβάνουν ότι ΤΩΡΑ δεν μας παιρνει να αναμετρηθούμε σε στρατιωτική κλιμάκωση φανταζομαι....

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
57
Πόντοι
1
Οι πληροφορίες σου φιλε,θα συμπεριλαμβάνουν ότι ΤΩΡΑ δεν μας παιρνει να αναμετρηθούμε σε στρατιωτική κλιμάκωση φανταζομαι....
Αν γινει πολεμος με Τουρκια ΤΩΡΑ ναι εμεις ειμαστε ο ποιο αδυναμος αντιπαλος .... αλλα σκεψου τι θα χασουν και τι θα ρισκαρουν και οι Τουρκοι. Μπορει εμεις να χασουμε καποια εδαφη και  να υποχωρησουμε στο τελος αλλα αν τα χτυπηματα που θα τους κανουμε ειναι  ποσοστιαία μεγαλυτερα απο τα δικα μας (αφου αυτοι ειναι μεγαλυτερη χωρα) τοτε αυτοι μπαινουν σε μια κατηφορικη τροχια με εμας να ειμαστε σαν τα σκυλια έτοιμοι πανω απο το κεφαλη τους και να περιμενουμε να το κοψουμε την κατάλληλη στιγμη. Ασε που εχουν και αλλους εχθρους που τους περιμενουν στην γωνια. Ακομα και αραβικες χωρες δεν τους γουσταρουν γιατι εχουν τον αμανε ψηλα 

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Για τη Χάγη διαβάζω πολλές μαλακίες και γράφω από κινητό. Θα με κάνετε να γράψω κάνα σεντόνι. Χάγη δεν γουστάρουμε να πάμε και ΚΑΛΆ ΚΆΝΟΥΜΕ!!!!!

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αν γινει πολεμος με Τουρκια ΤΩΡΑ ναι εμεις ειμαστε ο ποιο αδυναμος αντιπαλος .... αλλα σκεψου τι θα χασουν και τι θα ρισκαρουν και οι Τουρκοι. Μπορει εμεις να χασουμε καποια εδαφη και  να υποχωρησουμε στο τελος αλλα αν τα χτυπηματα που θα τους κανουμε ειναι  ποσοστιαία μεγαλυτερα απο τα δικα μας (αφου αυτοι ειναι μεγαλυτερη χωρα) τοτε αυτοι μπαινουν σε μια κατηφορικη τροχια με εμας να ειμαστε σαν τα σκυλια έτοιμοι πανω απο το κεφαλη τους και να περιμενουμε να το κοψουμε την κατάλληλη στιγμη. Ασε που εχουν και αλλους εχθρους που τους περιμενουν στην γωνια. Ακομα και αραβικες χωρες δεν τους γουσταρουν γιατι εχουν τον αμανε ψηλα 
Για πες μου ποια χτυπήματα και πού μπορούν να γινουν αυτα...Με τους S-400 σε πληρη αναπτυξη στη Σμύρνη και την Αγκυρα...
Μαλλον δεν εχεις καλη πληροφορηση..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom