Ρωτησα μια κοπελα που εχει το πατρικο και συγγενεις στην Ιμβρο, γιατι ενω το νησι τους ειναι απο τα πιο πλουσια ολοκληρου του Αιγαιου, νερο, αμπελια, καλλιεργιες, δε κανουν καμια δουλεια εκει να τραβηξουν κοσμο Ελληνες γηγενεις και να τα κονομησουν. Μου απαντησε οτι ουτε καν το σκεφτονται αφου κυριαρχει κλιμα τρομοκρατιας. Αν φτιαξουν τιποτα θα τους τα διαλυσουν. Ετσι μου ειπε χαρακτηριστικα. Καλα, της λεω, στη Δυτικη Θρακη οι μουσουλμανοι ευημερουν, εχουν ολα τα καλα, καπνα, δουλειες, δεν υπαρχει κανενας περιορισμος. Δε ξερω τι γινεται εκει μου λεει, αλλα στην Ιμβρο δεν εχουμε τετοια πραγματα, δε μας επιτρεπουν οι Τουρκοι. Εδω μια συγγενης μου εκανε αιτηση να επισκευασει το σπιτι της και της εδωσαν την αδεια μετα 3 χρονια, επιτηδες. Ολα αυτα φυσικα ειναι τα εργα των Ελληνων πολιτικων. Ολων. Και το 1955 με τα Σεπτεμβριανα με τον Παπαγο κλινηρη, η ελληνικη αντιδραση ηταν μηδενικη. Να γινοντουσαν εδω στη Δυτικη Θρακη τα αντιμετρα. Ποιος να παρει πρωτοβουλια; Η μικρασιατικη ηττα εχει ριζωσει βαθια. Με τη μια ηττα να διαδεχεται την αλλη.