τι εκανα ρε τζωνακη?και του όμορφου φίλε...
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πέθανε ο Εννιο Μορικόνε
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 81
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
kassler
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2006
- Κριτικές
- 44
- Like
- 3.590
- Πόντοι
- 7.195
Τι εγινε ρε παιδια
Ξαφνικα ολο το μπουρδελα.κομ ακουγε Εννιο Μορικόνε
είμαστε ποιοτικοί εμείς οι μπουρδελιάρηδες....
John.Greek
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 30 Ιουν 2018
- Κριτικές
- 38
- Like
- 2.446
- Πόντοι
- 2.606
Ενας τεράστιος πραγματικά συνθέτης μας άφησε.
Αν μετά απο 2-3 αιώνες μιλάνε κάποιοι για τους κλασικούς συνθέτες της εποχής μας σίγουρα ο Εννιο θα είναι μέσα σε αυτούς.
Καλό ταξίδι μαέστρο !!
Συνημμένα
NIK DANDOLO(1)
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Ιουν 2012
- Κριτικές
- 4
- Like
- 29
- Πόντοι
- 16
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥΤο group των συνθετών.
Franco Evangelisti
Ennio Morricone
Egisto Macchi
John Heineman
Roland Kayn
ΖΙΜΕΡ
ΜΟΡΙΚΟΝΕ
ΖΑΡ
ΜΑΝΤΣΙΝΙΛΕΓΚΡΑΝ
ΠΟΛΥΔΟΥΡΗΣ
ΜΠΑΡΙ
ΤΟΜΚΙΝ
ΓΚΟΛΝΤΣΜΙΘ
ΛΑΙ
ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ
ΡΟΤΑ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Luka Bazuka
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 29 Δεκ 2018
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6.348
- Πόντοι
- 2.356
Και Τζον Γουιλιαμς!ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΖΙΜΕΡ
ΜΟΡΙΚΟΝΕ
ΖΑΡ
ΜΑΝΤΣΙΝΙΛΕΓΚΡΑΝ
ΠΟΛΥΔΟΥΡΗΣ
ΜΠΑΡΙ
ΤΟΜΚΙΝ
ΓΚΟΛΝΤΣΜΙΘ
ΛΑΙ
ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ
ΡΟΤΑ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
sex volcano
Γλομπεο-Μύστης
- Εγγρ.
- 15 Οκτ 2012
- Κριτικές
- 184
- Like
- 45.341
- Πόντοι
- 22.266
dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
Έχοντας ζησει λατινική Αμερική σίγουρα ξέρεις κ'εσύ Ισπανικά.Ιταλικά δεν ξέρω αλλά Λογικά στα Ιταλικά δε θα έχει την ίδια έννοια η λέξη Maricon με τα Ισπανικά .Γιατί αν είχε δε θα τον έλεγαν έτσι θα είχε αλλάξει το επίθετο του .
Ενας τεράστιος πραγματικά συνθέτης μας άφησε.
Αν μετά απο 2-3 αιώνες μιλάνε κάποιοι για τους κλασικούς συνθέτες της εποχής μας σίγουρα ο Εννιο θα είναι μέσα σε αυτούς.
Καλό ταξίδι μαέστρο !!
Αλλά αν πήγαινε στην Ισπανία και έλεγε το επίθετο του θα γελάγανε Έννιο Πούστης
Δεν ξέρω αν ξέρεις Ιταλικά αλλά την μαλακία οι Ιταλοί τη λένε όπως και οι Λατινοαμερικάνοι απλός γράφεται διαφορετικά στα Ιταλικά από τα Ισπανικά pugnetta puñeta
Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
Έχοντας ζησει λατινική Αμερική σίγουρα ξέρεις κ'εσύ Ισπανικά.Ιταλικά δεν ξέρω αλλά Λογικά στα Ιταλικά δε θα έχει την ίδια έννοια η λέξη Maricon με τα Ισπανικά .Γιατί αν είχε δε θα τον έλεγαν έτσι θα είχε αλλάξει το επίθετο του .
Αλλά αν πήγαινε στην Ισπανία και έλεγε το επίθετο του θα γελάγανε Έννιο Πούστης
Δεν ξέρω αν ξέρεις Ιταλικά αλλά την μαλακία οι Ιταλοί τη λένε όπως και οι Λατινοαμερικάνοι απλός γράφεται διαφορετικά στα Ιταλικά από τα Ισπανικά pugnetta puñeta
Στα ισπανικά ο πούστης λέγεται el maricon. Χρησιμοποιούν και αλλες λέξεις όπως la pluma, ακόμα και τα αγγλικά faggot η gay.
Στα ιταλικά, που μόνο στοιχειωδώς καταλαβαίνω, ο πούστης λέγεται finocchio η frocio.
Παραπέμπει ηχητικά το επώνυμο του Εννιο στο ισπανικό el maricon, αλλά στα Ιταλικά καμία σχέση.
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.880
- Πόντοι
- 9.931
Ένα συγκινητικό γράμμα άφησε ο Ένιο Μορικόνε με οποίο αποχαιρετά τα αγαπημένα του πρόσωπα.
Αναλυτικά το σημείωμα του συνθέτη
«Εγώ ο Ένιο Μορικόνε, έχω πια πεθάνει.
Ανακοινώνω τον θάνατό μου σε όλους τους φίλους μου που στάθηκαν πάντα δίπλα μου και σε εκείνους που είχα καιρό να συναντήσω και τους χαιρετώ με μεγάλη τρυφερότητα. Αδύνατον να τους κατονομάσω όλους.
Θα ήθελα, ωστόσο, να κάνω μια ειδική αναφορά στον Πεπούτσιο και την Ρομπέρτα, φίλους αδελφικούς, έντονα παρόντες σε αυτές τις τελευταίες μέρες της ζωής μας.
Μονάχα για έναν λόγο σας αποχαιρετώ με αυτόν τον τρόπο, και είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να έχω μια ιδιωτική κηδεία: Δε θέλω να ενοχλήσω κανέναν.
Αποχαιρετώ με μεγάλη τρυφερότητα την Ινές, τη Λάουρα, τη Σάρα, τον Ένζο και τον Νόρμπερτ, τους οποίους ευχαριστώ που μοιράστηκαν με εμένα και την οικογένεια μου ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου.
Θέλω να θυμάμαι με αγάπη τις αδελφές μου, Αντριάνα, Μαρία και Φράνκα, και τους αγαπημένους τους και να γνωρίζουν πως και εγώ τους αγάπησα τόσο πολύ.
Έναν έντονο, γεμάτο και βαθύ αποχαιρετισμό στέλνω στα παιδιά μου, Μάρκο Αλεσάντρα, Αντρία και Τζιοβάνι, την κουνιάδα μου Μόνικα, και τα εγγόνια μου Φραντσέσκα, Βαλεντίνα, Φραντσέσκο και Λούκα.
Ελπίζω να καταλαβαίνουν πόσο πολύ τους αγάπησα.
Κλείνοντας, στη Μαρία, με την οποία ανανέωσα τους όρκους μας αλλά και την εξαιρετική αγάπη που μας ένωνε, και που τόσο θλίβομαι που εγκαταλείπω.
Της στέλνω τον πιο πονεμένο μου αποχαιρετισμό».
Αναλυτικά το σημείωμα του συνθέτη
«Εγώ ο Ένιο Μορικόνε, έχω πια πεθάνει.
Ανακοινώνω τον θάνατό μου σε όλους τους φίλους μου που στάθηκαν πάντα δίπλα μου και σε εκείνους που είχα καιρό να συναντήσω και τους χαιρετώ με μεγάλη τρυφερότητα. Αδύνατον να τους κατονομάσω όλους.
Θα ήθελα, ωστόσο, να κάνω μια ειδική αναφορά στον Πεπούτσιο και την Ρομπέρτα, φίλους αδελφικούς, έντονα παρόντες σε αυτές τις τελευταίες μέρες της ζωής μας.
Μονάχα για έναν λόγο σας αποχαιρετώ με αυτόν τον τρόπο, και είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να έχω μια ιδιωτική κηδεία: Δε θέλω να ενοχλήσω κανέναν.
Αποχαιρετώ με μεγάλη τρυφερότητα την Ινές, τη Λάουρα, τη Σάρα, τον Ένζο και τον Νόρμπερτ, τους οποίους ευχαριστώ που μοιράστηκαν με εμένα και την οικογένεια μου ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου.
Θέλω να θυμάμαι με αγάπη τις αδελφές μου, Αντριάνα, Μαρία και Φράνκα, και τους αγαπημένους τους και να γνωρίζουν πως και εγώ τους αγάπησα τόσο πολύ.
Έναν έντονο, γεμάτο και βαθύ αποχαιρετισμό στέλνω στα παιδιά μου, Μάρκο Αλεσάντρα, Αντρία και Τζιοβάνι, την κουνιάδα μου Μόνικα, και τα εγγόνια μου Φραντσέσκα, Βαλεντίνα, Φραντσέσκο και Λούκα.
Ελπίζω να καταλαβαίνουν πόσο πολύ τους αγάπησα.
Κλείνοντας, στη Μαρία, με την οποία ανανέωσα τους όρκους μας αλλά και την εξαιρετική αγάπη που μας ένωνε, και που τόσο θλίβομαι που εγκαταλείπω.
Της στέλνω τον πιο πονεμένο μου αποχαιρετισμό».
dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
Δεν μπορώ να φανταστώ τι γέλιο θα έπεσε στην Ισπανία όταν θα πήγε γιά συναυλίαΣτα ισπανικά ο πούστης λέγεται el maricon. Χρησιμοποιούν και αλλες λέξεις όπως la pluma, ακόμα και τα αγγλικά faggot η gay.
Στα ιταλικά, που μόνο στοιχειωδώς καταλαβαίνω, ο πούστης λέγεται finocchio η frocio.
Παραπέμπει ηχητικά το επώνυμο του Εννιο στο ισπανικό el maricon, αλλά στα Ιταλικά καμία σχέση.
Κάτι παρόμοιο έγινε και με το Mitsubishi Pajero Οπου έχει Ισπανόφωνους (Ισπανία,Λατινική Αμερική,Η.Π.Α) πουλήθηκε σαν Mitsubishi Montero .Και σε μας αλλάξαν όνομα στο Seat Malaga τη δεκαετία του '80 και το πουλάγαν στην Ελλάδα σαν Seat Gredos
zorbas the greek
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Σεπ 2010
- Like
- 119
- Πόντοι
- 6
Τεράστιος , ίσως ο μεγαλύτερος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής όλων των εποχών......
κωλο-γερος
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 7 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 36
- Like
- 38.880
- Πόντοι
- 19.795
Ρικιονε. Έτσι τουλάχιστον τους λέγανε στην Νάπολι πριν από κάποιες δεκαετίεςΣτα ισπανικά ο πούστης λέγεται el maricon. Χρησιμοποιούν και αλλες λέξεις όπως la pluma, ακόμα και τα αγγλικά faggot η gay.
Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
Ρικιονε. Έτσι τουλάχιστον τους λέγανε στην Νάπολι πριν από κάποιες δεκαετίες
Ororo Munroe
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Ιουλ 2020
- Like
- 14
- Πόντοι
- 0
Τεράστιος , ίσως ο μεγαλύτερος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής όλων των εποχών......
Αυτό ακριβώς!!! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την μουσική εισαγωγής του The Hateful Eight, όταν το άκουγα στο σινεμά δεν ήξερα ότι ποιος ήταν ο συνθέτης αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν εκείνος..
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 12
- Εμφανίσεις
- 1K