Νέα

Πέθανε ο David Lynch

• Μέλος που άνοιξε το νήμα spipis71
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 19
  • Εμφανίσεις 516
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (5 μέλη και 19 επισκέπτες)

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
15.001
Πόντοι
18.546

Johnny Red2

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
4 Οκτ 2023
Κριτικές
101
Like
21.294
Πόντοι
26.386
Πέθανε σήμερα ο σκηνοθέτης David Lynch γνωστός για το Mulholland Drive το Blue Velvet και το Twin Peaks...

Κρίμα ήταν πολύ αξιόλογος με σπουδαία συνεισφορά στην 7η τέχνη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.132
Πόντοι
3.846
Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Σίγουρα μεγάλος σκηνοθέτης, τρομερό μυαλο. Έκανε λίγες και καλές ταινίες, δεν παρασύρθηκε από τα λεφτά. Αποσύρθηκε μετά το Inland Empire κάνοντας κάτι μκρού μήκους και βιντεάκια. Τελικά τον έπεισαν να κάνει την 3η σεζόν του Twin Peaks που για μένα ήταν σκουπίδι.

Άφησε πίσω του μεγάλο έργο, διακριτικός ποτέ δεν προκάλεσε.

OP
OP
spipis71

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
15.001
Πόντοι
18.546
θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε και το Dune του 1984 με φοβερές ερμηνείες από Francesca Annis, Patrick Stewart και του τιτανοτεράστιου Max von Sydow και ένα εκπληκτικό soundtrack από Toto - κλάσεις ανώτερο από την πρόσφατη πατάτα του Denis Villeneuve

Η συγκεκριμένη ταινία πήγε άπατη (κυρίως λόγω της έλλειψης final cut) αλλά αργότερα αναγνωρίστηκε η αξία της , ότι πιο cult στην επιστημονική φαντασία...

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.132
Πόντοι
3.846
Aρχικά το Dune θα δινόταν στο Γιοντορόφσκι, το πάσαραν μετά στο Λιντς που σίγουρα δεν το είχε με τόσο εμπορικές ταινίες. Βγαίνει ο Πάτρικ Στιούαρτ στη μάχη κρατώντας ένα σκυλάκι στην αγκαλιά του ,για γέλια. Ο Βιλνέβ το έκανε κλασικό Χόλυγουντ.
Αντίστοιχα και Ο Άνθρωπος Ελέφαντας ήταν ταινία κατά παραγγελία ,που βγήκε μια πολύ τίμια ταινία.

Τα αριστουργήματά του ήταν όταν έγραφε εκείνος τα σενάρια. Και βέβαια οι 2 πρώτες σεζόν του Twin Peaks.

OP
OP
spipis71

spipis71

Ανώτατος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Κριτικές
34
Like
15.001
Πόντοι
18.546
Βγαίνει ο Πάτρικ Στιούαρτ στη μάχη κρατώντας ένα σκυλάκι στην αγκαλιά του

φοβερή σκήνή :rockon: , μόνο ο David Lynch θα μπορούσε να το κάνει αυτό,
γιατί εκεί που βγάινει ο sting σαν Feyd Rautha με μια πεταλούδα για βρακί ,

όπως είπα ότι πιο cult στο si-fi

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
1.010
Πόντοι
1.011
Αυτή η μουσική εισαγωγή είναι μοναδική ! Επίσης όταν έβλεπα το twin peaks ,που πρέπει να ήμουν σχετικά μικρός, θυμάμαι ότι δεν καταλάβαινα χριστό αλλά μου άρεσε να το βλέπω!

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.854
Πόντοι
5.006
Αυτή η μουσική εισαγωγή είναι μοναδική ! Επίσης όταν έβλεπα το twin peaks ,που πρέπει να ήμουν σχετικά μικρός, θυμάμαι ότι δεν καταλάβαινα χριστό αλλά μου άρεσε να το βλέπω!
σε ολες τις μεγαλες ταινιες του λυντς συμβαινει αυτο (blue velvet, mullholand drive, lost highway, twin peaks, inland empire)....μπορει να μην καταλαβαινεις χριστό, αλλα δεν καταλαβαινεις πότε περναει η ωρα...

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.973
Πόντοι
2.306
  • Like
Αντιδράσεις: Nubic

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.132
Πόντοι
3.846
Δεν ήταν όλες οι ταινίες του σουρεάλ. Σίγουρα τα Eraserhead, Inland Empire ήταν πειραματικό μη αφηγηματικο σινεμά (και κάτι μικρού μήκους το ίδιο).
Το σήμα κατατεθέν του ήταν τα πολύπλοκα σενάρια όπως στο Mulholand Drive, Lost Highway ,Fire Walk With me.
Ταινίες όπως Straight Story, Dune, Ανθρωπος Ελέφαντας, Wild at Heart, Blue Velvet είναι πιο συμβατικές.
Η σειρά ήταν στα όρια, δηλαδή καταλάβαινες τη βασική πλοκή αλλά υπήρχε και το μεταφυσικό μέσα.

Επίσης φοβερή αισθητική, μάστορας στο να κάνει ατμόσφαιρα. Η μουσική και το casting πάντα προσεκτικά επιλεγμένο. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης. Ακόμη και κάτι απλά βιντεάκια που έφτιαχνε μόνος του και έλεγε τι καιρό θα κάνει αύριο, είχαν κάτι.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.099
Πόντοι
26.141
τυπε δεν ειναι τυχαιο που εβγαλες το επαλ με μ.ο. 5
Τυπε δούλευα από μικρός και δεν έβγαλα ούτε το δημοτικό

Δεν φταίω εγώ όμως που ο τύπος δεν έχει ούτε μια ταινία έσοδα με πάνω από 20 εκατομμύρια :confused:

Ούτε Όσκαρ ο τύπος ....

Είμαι.γοα συγχώνευση το νήμα στα κηδειοχαρτα του μπου

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.854
Πόντοι
5.006
Δεν φταίω εγώ όμως που ο τύπος δεν έχει ούτε μια ταινία έσοδα με πάνω από 20 εκατομμύρια :confused:

Ούτε Όσκαρ ο τύπος ....

επισης δεν ειχε ουτε μια ταινια με την τζενιφερ λοπεζ...:confused:

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.099
Πόντοι
26.141
επισης δεν ειχε ουτε μια ταινια με την τζενιφερ λοπεζ...:confused:
ο τύπος θα μείνει στην ιστορία ως ο σύντροφος της Isabella rossellini ........ουτε καν σύζυγος ....αλλά σύντροφος:cry::confused:

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Κριτικές
42
Like
33.579
Πόντοι
28.246
Τυπε δούλευα από μικρός και δεν έβγαλα ούτε το δημοτικό

Ούτε Όσκαρ ο τύπος ....

Είμαι.γοα συγχώνευση το νήμα στα κηδειοχαρτα του μπου
Ο τυπος δεν ειχε στοχο τα έσοδα ουτε και τα Όσκαρ. Αλλα τον ενοιαζαν και τα προσφερε.

Τσάρκας4

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Like
899
Πόντοι
96
Καλός σκηνοθέτης. Το Tween Picks πολύ καλό. Οι παραγωγοί του δημιούργησαν προβλήματα και δεν μπόρεσε να κάνει τον τρίτο κύκλο παρά μετά από πολλά χρόνια . Για αυτό μπορεί να φαίνεται ο τρίτος κύκλος κάπως ημιτελής με πολλές ιδέες που δεν ολοκληρώθηκαν . Έτσι και αλλιώς άφησε θετικό αποτύπωμα! Του άρεσαν οι ωραίες όπως η Ροσελίνι, η Ουάτς κ.α. Δεν ξέρουμε αν πήγε με όλες!:hi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom